image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Busreizen Engeland

Busreis Engeland: Engelse Rivièra

8-daagse busreis naar Farnborough en Torquay in Zuid-Engeland 2024
Vanaf € 879,00

Plymouth, een typisch Engelse havenstad rijk aan geschiedenis en cultuur. De combinatie van de marinebasis, de grote haven en de universiteit zorgt ervoor dat Plymouth een levendige stad is met een bruisend uitgaanscentrum. De wijk Barbican is de enige wijk die niet gebombardeerd is geweest en heeft hierdoor een andere uitstraling als de rest van de stad. In dit deel komt u de leukste kroegen tegen en kunt u zien waar de Mayflower in 1620 Europa vaarwel zei. Vergeet niet uzelf te verwennen met een overheerlijke traditionele 'cream tea'.

 
 • Dag 1: Via Calais-Dover naar Farnborough
  voor overnachting
 • Dag 2: Via Poole, Swanage naar Plymouth
  waar u 5 nachten verblijft
 • Dag 3: Bezoek Plymouth met stadsgids
 • Dag 4: Bezoek aan Salcombe, Torquay en Exeter
 • Dag 5: Trein-boottocht Dartmouth (optioneel)
 • Dag 6: Naar Cotehele House en vrije middag
 • Dag 7: Via Salisbury terug naar Farnborough
 • Dag 8: Terugreis via Dover-Calais naar Nederland
 

Routebeschrijving

Dag 1: Vertrek via Calais-Dover naar Farnborough:  Afstand route ca 480 km

Vanaf verschillende opstapplaatsen rijden we naar Frankrijk, waar we de oversteek naar Dover maken. Via de graafschappen Kent en Surrey rijden we naar ons hotel in Farnborough voor het diner en de overnachting.

 

Dag 2: Poole, Swanage en Plymouth:  Afstand route ca 340 km

Vandaag staat er een van de hoogtepunten van deze reis op het programma. We rijden naar Poole in Dorset, de thuisbasis van de grootste natuurlijke haven van Europa. Hier heeft u de mogelijkheid om een boottocht te maken langs de Jurassic Coast naar Swanage (excl. ca. £25 p.p. opgave bij boeking en betaling ter plaatse). Vanwege zijn unieke geologie en landvorm werd deze kust in 2001 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. De kust strekt zich uit vanaf Orcombe Point tot Old Harry Rocks bij Swanage. In de namiddag rijden we naar ons hotel in Plymouth voor een verblijf van vijf nachten. Tijdens ons verblijf in Plymouth is het diner niet inbegrepen en kunt u op eigen gelegenheid in het centrum dineren.

 

Dag 3: Plymouth met stadsgids:  Afstand route ca 20 km

Na het ontbijt maken we kennis met onze lokale stadsgids en staat de ochtend gereserveerd om Plymouth te verkennen. Afwisselend rijdend en wandelend zien we de belangrijkste bezienswaardigheden zoals The Plymouth Hoe met de Smeaton’s Tower en de prachtige promenade, de Royal Citadel en het Elizabethan House. Natuurlijk nemen we ook een kijkje in de wijk Barbican, het oude havengebied waar zich het Mayflower Museum bevindt. Het schip de Mayflower vertrok in 1620 uit Plymouth om de Pilgrims Fathers naar Amerika te vervoeren. De middag kunt u naar eigen wens indelen

 

Dag 4: Salcombe, Torquay en Exeter:  Afstand route ca 200 km

We beginnen vandaag met een koffiestop in het lieflijke stadje Salcombe aan de oevers van het Kingsbridge Estuary. Dan is het de beurt aan Torquay, prachtig gelegen aan een van de mooiste baaien van Engeland waardoor het de bijnaam 'parel van de English Rivièra' kreeg. Hier kunt u genieten van zon, zee en strand, maar ook van heerlijke visgerechten in een van de vele restaurants. In Torquay werd de 'Queen of Crime' Agatha Christie geboren en er zijn dan ook vele plekken die met haar te maken hebben. Als laatste brengen we een bezoek aan de beroemde kathedraal van Exeter, een van de grootste kathedralen van Engeland en een prachtig voorbeeld van gotische architectuur.

 

Dag 5: Trein-boottocht Dartmouth (optioneel):  Afstand route ca 100 km

's Ochtends gaan we naar het nabijgelegen Paignton, vanwaar we een onvergetelijke stoomtreinreis langs de kust en over de beboste heuvels naar Kingswear maken. Hier stappen we op de ferry naar Dartmouth, een sfeervol en oud havenstadje. Na aankomst maakt u een riviercruise langs verschillende historische bezienswaardigheden. Vanaf Dartmouth Castle heeft u een schitterend uitzicht op de stad en de rivier Dart. Op dezelfde manier reist u terug naar Paignton.
Deze trein-boottocht is optioneel en de kosten bedragen ca. £ 35 p.p. (opgave bij boeking en betaling ter plaatse)

 

Dag 6: Cotehele House en vrije middag:  Afstand route ca 55 km

De ochtend is gereserveerd voor een bezoek aan Cotehele House (excl.). Dit middeleeuwse landhuis ligt op een hoge klif aan de oevers van de rivier de Tamar in Cornwall. Het is een architectonische mengeling van leisteen en graniet en grotendeels herbouwd in Tudorstijl. Cotehele House bezit een prachtige collectie aan wandtapijten, een verzameling van wapens en harnassen en heeft zelfs machtige walviskaken die een deuropening versieren. Bij het huis behoort een gevarieerde tuin waar u heerlijk kunt wandelen. In de middag keren we terug naar Plymouth waar u de rest van de dag zelf kunt indelen.

 

Dag 7: Salisbury en Farborough:  Afstand route ca 300 km

Vandaag verlaten we Plymouth en rijden we naar de historische stad Salisbury. De kathedraal is ongetwijfeld de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. De bouw startte in 1220 en duurde ongeveer 40 jaar, waarna de torenspits pas een eeuw later werd toegevoegd. Interessant is een bezoek aan de Guildhall die dateert uit 1795, de St Thomas' Church, Poultry Cross waar vroeger de markt gehouden werd en de Fisherton Street Clock Tower waar voorheen de waardevolle voorraden werden opgeslagen. Vervolgens nemen we nog een kijkje bij Old Sarum, een van de belangrijkste locaties van Zuid-Engeland. Hier waant u zich even terug in het verleden en kijkt u uit over het platteland van Wiltshire. Aansluitend rijden we naar Farnborough voor het diner en de overnachting.

 

Dag 8: Terugreis naar Nederland: Afstand route ca 480 km

Na het ontbijt rijden we naar Dover voor de overtocht naar Calais. Na aankomst in Frankrijk rijden we via België terug naar de uitstapplaatsen in Nederland.


Informatie overtocht

U maakt  de overtocht van Calais naar Dover. Deze relatief korte overtocht over het Kanaal duurt slechts twee uur. De faciliteiten aan boord zijn uitstekend, met een groot aanbod aan restaurants, bars en winkels. Voordat u het in de gaten heeft, bent u in Engeland aangekomen!

Hotel omschrijving

in Plymouth verblijft u in:
The Drake Hotel***

 

Ligging

Op loopafstand van het centrum en de bekende Plymouth Hoe promenade.

 

Faciliteiten

Receptie en ontbijtruimte. . Gratis Wifi in het gehele hotel. Het hotel beschikt NIET over een lift.

 

Kamers

Comfortabele kamers voorzien van tv, telefoon, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche, föhn en toilet. Enkele kamers bevinden zich in het souterrain

Bijzonderheden

Engels ontbijtbuffet

 

Prijzen 2024

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
11-05-2024 € 879 € 1439
15-06-2024 € 919 € 1479
27-07-2024 € 1019 € 1579
03-08-2024 € 979 € 1539
31-08-2024 € 979 € 1539

Reserveringskosten: € 35,00

Brandstoftoeslag p.p. € 16,00
Calamiteitenfonds
€ 2,50

S.G.R. Bijdrage p.p. € 5,00

Inbegrepen

 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • Luxe comfort class touringcar
 • Overtocht per ferry Calais - Dover v.v.
 • 2 overnachtingen Farnborough
 • 5 Overnachtingen The Drake Hotel in Plymouth op basis logies met ontbijt
 • 7x Ontbijt en 2x diner
 • Groepsgrootte: minimum. 21

Niet inbegrepen

 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht
 • Niet genoemde maaltijden

Reisdocumenten

Geldig paspoort verplicht

Valuta

Britse Pond

 

Annuleringstermijn
Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.

Opstapschema

 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Utrecht
 • Breda.

 

 

Parkeren

U kunt bij de opstapplaatsen in Amsterdam en Utrecht tegen betaling uw auto parkeren. Bij de opstapplaatsen in Rotterdam en Breda kunt u uw auto gratis parkeren.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 8-daagse busreis  Engelse Riviera. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.