image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Busreizen Engeland

Busreis Engeland: Hythe in het veelzijdige Kent

6-daagse busreis naar Hythe in Zuid-Engeland 2020
Vanaf € 379,00

Kent is een graafschap vol contrasten: van romantische kastelen en historische landhuizen in het hart van Kent tot indrukwekkende forten als verdediging langs de kust en van prachtige (particuliere) tuinen tot reusachtige oorlogsschepen met een groots maritiem verleden. Kleine dorpjes, schitterende natuur, Leeds Castle, Canterbury, de typisch Engelse badplaats Brighton en een rit met een nostalgische stoomtrein staan op het programma voor deze reis. En niet te vergeten: u verblijft in het historische plaatsje Hythe.

 
 • Dag 1: Via Duinkerken/Calais-Dover naar Hythe
 • Dag 2: Bezoek Canterbury en Leeds Castle
 • Dag 3: Bezoek Battle en Rye
 • Dag 4: Bezoek Sissinghurst Gardens en rit per stoomtrein
 • Dag 5: Bezoek Brighton en Hastings
 • Dag 6: Terugreis naar Nederland
 Routebeschrijving

Dag 1: Vertrek naar Hythe:  Afstand route ca 320 km

Via de opstapplaatsen rijden we de Belgische grens over naar Frankrijk, waar we per luxe ferry de oversteek maken naar Dover. We rijden door het prachtige landschap naar Hythe waar we in de loop van de middag in ons hotel aankomen. We zullen hier de komende 5 nachten verblijven.

Dag 2: Leeds Castle en Canterbury: Afstand route ca 115 km

We brengen de dag door in het graafschap Kent dat o.a. bekend staat om de vele kastelen en landhuizen die er te bezichtigen zijn. U heeft de gelegenheid om een bezoek te brengen aan één van de mooiste kastelen in dit gebied: Leeds Castle. Dit is een waterburcht in de buurt van Maidstone, dat prachtig gelegen is in een parklandschap. Het kasteel is genoemd naar het dorpje Leeds dat bij het kasteel ligt en heeft dus niets te maken met de 300 kilometer noordelijker gelegen stad Leeds. Hierna rijden we door naar Canterbury. De aantrekkingskracht van Canterbury ligt in het middeleeuwse karakter van de binnenstad en vooral in de beroemde kathedraal. Hier liggen Koning Hendrik IV en Eduard (de Zwarte Prins, zoon van Koning Eduard III) begraven.

Dag 3: Battle en Rye: Afstand route ca 120 km

s Ochtends brengen we een bezoek aan het plaatsje Battle, waar in 1066 de 'Slag om Hastings' plaats vond, de eerste grote overwinning in de Normandische verovering van Engeland. De abdij, de Battle Abbey, werd in 1095 opgericht om de strijd te herdenken. Hierna rijden we naar het historische stadje Rye in East Sussex. Rye bevindt zich op een kleine drie kilometer van de open zee en ligt in het stroomgebied van drie rivieren: de River Rother, de Tillingham en de Brede. Door deze ideale natuurlijke omstandigheden was Rye bij smokkelaars in 18e en 19e eeuw heel populair. Inmiddels hebben de smokkelaars plaats gemaakt voor toeristen. Het stadje heeft een leuke jachthaven, diverse restaurants en terrasjes en verschillende markten, kunstgalerijen en antiekwinkels. In de middag rijden we terug naar Hythe waar u nog voldoende tijd heeft om onze verblijfplaats te verkennen. Verken het historische centrum van Hythe, maak een wandeling over de boulevard of geniet van een boottocht over het Royal Military Canal, dat rond 1800 is aangelegd als militaire verdediging tegen een inval van Napoleon.

Dag 4: Sissinghurst Gardens en stoomtrein: Afstand route ca 95 km (optioneel)

Na het ontbijt rijden we naar Tenterden. Na een bezoek aan dit mooie oude stadje stappen we aan boord van de nostalgische stoomtrein voor een rit naar Bodiam (excl. ca. £ 18 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). Vanmiddag rijden we naar Sissinghurst Castle, een prachtig landgoed met zijn oorsprong uit de Middeleeuwen. De schitterende kasteeltuinen zijn beroemd bij tuinliefhebbers (entree excl. ca. £ 16 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). Indien u niet wenst deel te nemen aan deze excursie, heeft u deze dag vrij te besteden. Onze tip: ga een dag naar Londen! Vanuit Hythe reist u al in ca. 1,5 uur naar deze Engelse hoofdstad. Vanuit het hotel gaat u per taxi naar station Hythe, van waar u de trein neemt naar Ashford. Daar stapt u over op de sneltrein naar station London St. Pancras. Houdt u van wandelen of fietsen? Bezoek dan het nabijgelegen Brockhill Country Park of huur een fiets bij het hotel. Volg de National Cycle Route 2 naar Folkestone Harbour en geniet vanaf The Leas, een twee kilometer lange promenade bovenop de witte kliffen, van een prachtig uitzicht over zee.


Dag 5: Brighton en Hastings: Afstand route ca 265 km

We gaan vandaag naar Brighton, de populairste badplaats van Groot-Brittannië gelegen tussen de South Downs en het Kanaal langs de zonnige zuidkust van Engeland. Brighton ontwikkelde zich halverwege de 18e eeuw tot eerste Engelse badplaats en vakantiebestemming. De pier, The Lanes, The Dome en Royal Pavilion zijn de bekendste bezienswaardigheden. Royal Pavilion, gebouwd in Oosterse stijl, is het meest bizarre paleis van Engeland. De stad is een mengelmoes van erfgoed uit de Regency-tijd, speciaalzaken, levendige kunst & cultuur en evenementen. Op de terugweg rijden we langs de prachtige Engelse kust naar de historische plaats Hastings, waar u nog wat vrije tijd heeft. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Hastings Pier uit 1872. De pier was te zien in een aantal TV-series en muziekclips. Na een grote brand in 2010 is de pier in het voorjaar van 2016 geheel vernieuwd.

Dag 6: Terugreis naar Nederland: Afstand route ca 320 km

We beginnen aan de thuisreis en rijden naar de kust. We stappen in Dover aan boord van één van de luxe ferries. Na aankomst in Frankrijk rijden we naar uw uitstapplaats in Nederland.


Informatie overtocht

U maakt  de overtocht van Duinkerke of Calais naar Dover. Deze relatief korte overtocht over het Kanaal duurt slechts twee uur. De faciliteiten aan boord zijn uitstekend, met een groot aanbod aan restaurants, bars en winkels. Voordat u het in de gaten heeft, bent u in Engeland aangekomen!

Hotel omschrijving

Eenmaal aangekomen in Engeland maakt u kennis met ons hotel waar we verblijven:

3*Stade Court Hotel in Hythe
Ligging

Het hotel is ideaal gelegen, direct aan zee en op ca. 400 meter loopafstand van het centrum.
Faciliteiten

Receptie, lift, bar, terras en restaurant. Gratis Wifi in het gehele hotel

Kamers

Eenvoudig ingerichte kamers met telefoon, tv, koffie- en theezetfaciliteiten, badkamer met bad of douche en toilet.

Bijzonderheden

Engels ontbijt en 3-gangenkeuze diner

Prijzen 2020

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
27-04-2020 € 429 € 528
11-05-2020 € 449 € 548
08-06-2020 gegarandeerd vertrek € 449 € 548
22-06-2020 gegarandeerd vertrek € 449 € 548
13-07-220 gegarandeerd vertrek € 449 € 548
27-07-2020  gegarandeerd vertrek € 449 € 548
10-08-2020 € 449 € 548
24-08-2020 gegarandeerd vertrek € 449 € 548
07-09-220 gegarandeerd vertrek € 399 € 498
28-09-2020 € 389 € 488

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds € 2,50

Inbegrepen

 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • Luxe comfort class touringcar
 • Overtocht per ferry Calais - Dover v.v.
 • 5 Overnachtingen in het Stade Court Hotel in Hythe
 • 5x Ontbijt en 5x diner
 • Groepsgrootte: min. 25, max 44 deelnemers

Niet inbegrepen

 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht

Reisdocumenten

Geldig paspoort of identiteitskaart

Valuta

Britse Pond

Opstapschema

 • Amsterdam - 07.00 uur
 • Rotterdam - 09.00 uur
 • Utrecht - 08.00 uur
 • Breda - 10.00 uur

 

N.b. Bovengenoemde tijden zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt op op uw reisbescheiden.

 

Parkeren

U kunt bij de opstapplaatsen in Amsterdam en Utrecht tegen betaling uw auto parkeren. Bij de opstapplaatsen in Rotterdam en Breda kunt u uw auto gratis parkeren.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 6-daagse standaard busreis Hythe in Kent Engeland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.