image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Busreizen Engeland

Busrondreis Isle of Wight, Devon en Cornwall Engeland 2020

10-daagse busrondreis door de mooiste Engelse graafschappen. Bezoek aan Isle of Wight, Stonehenge, Dartmoor National Park, Plymouth, Tintagel, Boscastle en Land's End. 2020
Vanaf € 799,00

Breng tijdens deze prachtige rondreis een bezoek aan de magische zuidwest hoek van Engeland Devon en Cornwall, de twee graafschappen van Engeland die bij velen favoriet zijn. En terecht! Dit deel van Engeland wordt gedomineerd door zijn lange, afwisselende kust. Populaire badplaatsen, als bijvoorbeeld Torquay en Bournemouth, worden afgewisseld door authentieke vissersdorpjes met een rijke geschiedenis en woeste heidegronden bezaaid met rotspunten en historische overblijfselen.


U bezoekt
- The Isle of Wight
- Stonehenge
- Darthmoor Nat.Park
- Bezoek Plymouth
- Tintagel Castle
- Boscastle
- Land's End
- Bath

 • Dag 1: Via Duinkerken/Calais-Dover met DFDS Seaways naar Reading
 • Dag 1 t/m 2: Verblijf in Reading
 • Dag 2: Bezoek Isle of Wight
 • Dag 3: Bezoek Stonehenge
 • Dag 3 t/m 4: Verblijf in Taunton
 • Dag 4 Bezoek Dartmoor Nat. Park, Princetown
 • Dag 5:Bezoek Plymouth en Bideford
 • Dag 5 t/m 8: Verblijf in Bideford
 • Dag 6: Bezoek Tintagel Castle en Boscastle
 • Dag 7: Bezoek Land's End en St. Ives.
 • Dag 8: Ter vrije besteding iof Dagtocht Clovelly
 • Dag 9: Bezoek Bath en terugreis richting Londen. Overnachting omgeving Londen.
 • Dag 10: Terugreis via Dover-Calais naar Nederland

Routebeschrijving

Dag 1: Vertrek: Vrijdag: Ferryovertocht en Reading, ca 500 km

Via de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Frankrijk, waar we de oversteek naar Dover maken. Via de graafschappen Kent en Surrey rijden we naar ons eerste hotel in Reading voor de eerste 2 overnachtingen.

Dag 2: Zaterdag: Isle of Wight, ca. 260 km

We varen vandaag over naar het bijzondere eiland Wight met ca. 140.000 inwoners. Het eiland heeft enkele pittoreske plaatsjes We maken een mooie rondrit over het eiland en brengen tevens een bezoek aan Osborne House, het voormalige zomerpaleis van Koningin Victoria. Aan het eind van de middag varen we weer terug naar het vasteland.

Dag 3: Zondag: Stonehenge, Bournemouth en Taunton, ca 300 km

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het meest beroemde prehistorische verschijnsel in Europa: Stonehenge. Vervolgens rijden we Bournemouth. In deze badplaats vinden verschillende prachtig aangelegde parken en tuinen en vandaar dat deze stad ook wel de 'tuinstad aan zee' wordt genoemd. De komende 2 nachten verblijven we Taunton.

Dag 4: Maandag: Dartmoor National Park, ca. 200 km

We rijden vanaf Exeter via de prachtige kustlijn naar Dawlish, 'de stad van de zwarte zwaan', voor een koffiepauze. Via Bovey Tracey rijden we de oostkant van het Dartmoor National  Park in. Na een fotostop in Haytor Vale bereiken we Widcombe-in-the-Moor waar u de gelegenheid heeft om te lunchen. Door het mooie natuurgebied met romantische heuvels, rotspartijen, uitgestrekte heidevelden en prehistorische overblijfselen rijden we terug naar ons hotel. We zijn op tijd terug in Taunton, waar u nog tijd heeft om deze leuke plaats te ontdekken.

 

Dag 5: Dinsdag: Plymouth en Bideford, ca. 250 km

We verlaten Taunton en rijden naar de gezellige stad Plymouth, waar u eventueel een rondvaart door de haven kunt maken. De boulevard van Plymouth is een bezoeken waard. Er zijn vele cafeetjes, restaurants, antiek- en kunstnijverheid winkeltjes. Maar ook de oude visserswijk ‘Barbican’ met oude koopmanshuizen en smalle straatjes is een bezienswaardigheid. Beklim de vuurtoren voor een magnifiek uitzicht over stad en zee. Na ons uitgebreid bezoek rijden we langs de westkant van Dartmoor National Park een mooie route noordwaards naar Bideford waar we 4 nachten onze intrek zullen nemen.

Dag 6: Woensdag: Tintagel en Boscastle ca. 140 km

Vandaag staat de Noordkust van Cornwall gelegen aan de Celtic Sea op het programma. In Tintagel brengen we een bezoek aan de romantische en mysterieuze ruïnes van het Tintagel Castle. Volgens oude overleveringen zou King Arthur hier zijn geboren. Na de lunchstop rijden we naar het leuke plaatsje Boscastle, dat schilderachtig gelegen is aan een natuurlijke haven.

Dag 7: Donderdag: Rondrit Cornwall en Land`s End, ca 400 km

We maken vandaag een prachtige dagtocht door de overweldigende natuur van Cornwall.Een lange dag dus we vertrekken vroeg en gaan op weg naar het uiterste puntje van Engeland: Land’s End, met zijn adembenemende kliffen. Hier heeft u uitgebreid de tijd om te lunchen, een wandeling te maken langs de indrukwekkende kustlijn en te genieten van prachtige uitzichten over de oceaan. Vol indrukken keren we terug naar ons hotel.


Dag 8: Vrije dag of dagtocht Clovelly, ca 40 km

Vandaag is er geen gezamelijk programma en kunt u genieten van een vrije dag in Bideford. Maak een wandeling langs de oever van de rivier Torridge en breng een bezoek aan het Maritiem museum. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan naar het charmante Clovelly, gelegen aan de kust van Noord Devon. Een voormalig vissersdorpje waar de ezeltjes nog voor houten karren worden gespannen, hun hoeven op oude straatstenen weerklinken en de vissers op ambachtelijke wijze in de haven naar kreeft vissen. Slenter door de romantische steile straatjes met prachtige witte cottages en geniet van een prachtig uitzicht op de baai. In het bezoekerscentrum komt u meer te weten over de geschiedenis van het dorp. Daarnaast vindt u er twee musea en de Clovelly Court Gardens. U heeft hier tevens tijd om te lunchen. Deze dagtocht is optioneel en kost € 15 p.p. (opgave en betaling ter plaatse). Vanwege de steile straatjes en vele keien is deze dagtocht niet geschikt wanneer u slecht ter been bent.

Dag 9: Zaterdag: Bath en omgeving Londen, ca 415 km

Een lange vandaag maar zeker de moeite meer dan waard. We rijden naar het oosten en brengen een bezoek aan Bath. Al tweeduizend jaar staat Bath bekend om haar geneeskrachtige thermen. De Romeinen ontdekten de bronnen al en hebben hun indrukken achter gelaten. De gezellige stad straalt nog steeds een Italiaanse sfeer uit. We vervolgen onze reis naar de omgeving van Londen voor onze overnachting.

Dag 10: Zondag Terugreis naar Nederland, ca 500 km

's Morgens gaan we in Dover aan boord voor de oversteek naar het vaste land. Na aankomst in Frankrijk rijden we via België terug naar de uitstapplaatsen in Nederland.

Informatie overtocht

U maakt met DFDS Seaways of P&O-Ferries de overtocht van  Calais naar Dover en terug. Deze relatief korte overtocht over het Kanaal duurt slechts twee uur. De faciliteiten aan boord zijn uitstekend, met een groot aanbod aan restaurants, bars en winkels. Voordat u het in de gaten heeft, bent u in Engeland aangekomen!

Hotel omschrijving

Uw Hotels
Hotel Holiday Inn Reading West****
Ligging: Rustig gelegen buiten het centrum van Reading.
Faciliteiten: Receptie, bar, restaurant, tuin, terras en gratis Wifi in het gehele hotel
Kamers: Voorzien van tv, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met föhn, bad of douche en toilet
Bijzonderheden: Ontbijtbuffet en een 3-gangenkeuzediner.
N.B. U verblijft in dit hotel bij vertrek op 10/7 en 24/7.

Bij vertrek op 7/8 en 28/8 verblijft u in Holiday Inn Farnborough

Bij vertrek op 22/5 verblijft u in Holiday Inn Basingstoke.

 

Corner House Hotel***
Ligging: Gelegen in het hart van Taunton.
Faciliteiten: Receptie, bar en restaurant. Gratis Wifi in het hele hotel.
Kamers: Voorzien van tv, minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad of douche en toilet.
Bijzonderheden: Ontbijtbuffet en eem 3-gangendiner.


Durrant House Hotel***
Ligging: Centraal gelegen aan de rand van de historische haven van Bideford.
Faciliteiten: Receptie, lift, bar, restaurant, biljard, spafaciliteiten en gratis Wifi in enkele kamers.
Kamers: Voorzien van een eigen badkamer met een föhn, bad of douche en toilet.
Bijzonderheden: Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.


Courtyard by Marriott Luton Airport****

Ligging: Gelegen vlakbij de luchthaven Londen-Luton.

Faciliteiten;Receptie, lift, fitnessruimte, bar en restaurant. Gratis Wifi in het hele hotel.

Kamers: Voorzien van airconditioning, flatscreen-tv, bureau, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met föhn, douche en toilet.

Bijzonderheden: Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

 

Overnachtingen
- 2x Reading
- 2x Taunton
- 4 x Bideford
- 1x Luton

 

Alle getoonde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
De lijst met definitieve accommodaties ontvangt u bij uw reisbescheiden.

 

Groepsgrootte
min. 25 en max. 44 deelnemers

Hotels zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, evenals de route. Daarnaast zijn de getoonde beschrijvingen onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Prijzen 2020 (prijs is nog onder voorbehoud)

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
22-05-2020 gegarandeerd vertrek € 799
10-07-2020 € 829
24-07-2020 gegarandeerd vertrek € 829
07-08-2020 € 829
28-08-2020 € 829 € 8

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds € 2,50

Inbegrepen

 • - Reis per luxe Comfort Class Touringcar
  - Deskundige chauffeur tevens reisleider

  - overtocht Calais-Dover v.v.
  - 9 x overnachtingen volgens programma
  - 9 x Ontbijt en 9 x diner

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 25
  max. aantal deelnemer: 44

  Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

  Annuleringstermijn
  Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.

Niet inbegrepen:

 • Excursietreegelden

Reisdocumenten

Geldig paspoort of identiteitskaart

Valuta

Britse Pond

Opstapschema

 • Bij deze reis kunt u kiezen uit de volgende opstapplaatsen:

  - Amsterdam - 07.00 uur
  - Utrecht - 08.00 uur
  - Rotterdam - 09.00 uur
  - Breda - 10.00 uur

  U kunt de opstapplaats van uw keuze opgeven in het tekstvak van het offerte/boekingsformulier.
 • N.b. Bovengenoemde tijden zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt op op uw reisbescheiden.
 • Parkeren

  U kunt bij de opstapplaatsen in Amsterdam en Utrecht tegen betaling uw auto parkeren. Bij de opstapplaatsen in Rotterdam en Breda kunt u uw auto gratis parkeren


Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 10-daagse Busrondreis Isle of Wighth, Devon en Cornwall. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.