image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Corona:

Gevolgen coronavirus voor reizen naar het buitenland.
We mogen weer, maar hou de beperkingen in het oog

Laatst bijgewerkt: 17 september 2021


We hebben een hele bizarre tijd achter ons liggen en we willen u, voor zover mogelijk, informeren hoe Scan Britain handelt met betrekking tot reizen en COVID-19.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de regering heeft aangekondigd dat per 24 juni 2021 het EU Digitale Corona Certificaat beschikbaar komt, en voor veel landen versoepelingen komen m.b.t. reizen naar het buitenland vanaf 1 juli 2021.
Dit geldt (nog) niet voor al onze vakantielanden, maar we gaan de goede kant op. Veel word mogelijk vanaf juli 2021. Wij gaan er van uit, dat dit nog gaat veranderen, zodra de besmettingscijfers in Nederland  voldoende is afgenomen of in de betreffende landen het veilig genoeg is.

Alle noodzakelijke en actuele informatie vind u op de website Nederlandwereldwijd.
Heeft u vragen,neem dan per e-mail contact met ons op.

 

Digitale EU Covid-certificaat vanaf 1 juli 2021
Per 1 juli is het  Corona reiscertificaat beschikbaar. Vanaf die datum kunnen inwoners van de Europese Unie via een app met QR-code naar alle EU-landen reizen. Een QR-code wordt afgegeven als je volledig gevaccineerd bent, een negatieve PCR-test kan tonen of wie kan aantonen de afgelopen 180 dagen corona te hebben gehad. Met het digitale EU Covid-certificaat, zoals het reisbewijs officieel gaat heten, hebben inwoners van de Europese Unie toegang tot de andere lidstaten. Er kunnen eventueel nog wel aanvullende maatregelen gelden maar dan moeten daar wel gegronde redenen voor zijn Het Europees Parlement verwacht dat de lidstaten onderling veel meer zullen afstemmen en coördineren dan vorig jaar zomer is gebeurd.

Bovenstaande zal ook van toepassing zijn op verschillende niet-EU-leden van de open-grenszone van Schengen, o.a. IJsland en Noorwegen, maar niet op voormalig EU-lid Groot-Brittannië.

 

Regelgeving per 21-08-2021 (beknopte informatie).
Maar LET OP!.....
regelgeving verandert dagelijk, afhankelijk van de situatie van het moment.

 

Cruisereizen van de HOLLAND AMERIKA LINE Cruisereizen in het Middellandse Zeegebied  vertrekkend vanaf half augustus 2021: U bent van harte welkom vanaf 2 weken na u volledig gevaccinatie.

 

Finland is door Nederland als geel land aangemerkt (reizen mogelijk), maar pas sinds kort is de Nederlandse bevolking welkom in Finland zonder ter plaatse in quarantaine te gaan en ter plaatse te testen. U dient wel 2 weken voor aankomst volledig te zijn gevaccineerd .

Bekijk voor het volledige reisadvies naar Finland

 

Ierland: Vanaf 19 juli 2021 bent u in Ierland welkom zonder in quarantaine te gaan op vertoon van uw "Digitale EU Covid-certificaat ". Ook met een negatieve PCR test bent u dan welkom zonder quarantaine.

Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Ierland.

 

Denemarken heeft vanaf 1 juli nog een een geel reisadvies volgens de Nederlandse overheid:

Volledig gevaccineerde personen uit de EU- en Schengenlanden zijn welkom.
Vanaf 26 juni 2021 is de quarantaineverplichting te vervallen.
Vaccinatiebewijs geaccepteerd, er moet minimaal 14 dagen en maximaal 8 maanden tussen de volledige vaccinatie zitten. Men moet een bewijs hiervan hebben met naam, geboortedatum, naam van vaccin, doel van de vaccinatie, de status van de vaccinatie en data van vaccinatie.
Vanaf 1 juli zal dit bewijs alleen kunnen via het (digitale) corona certificaat met QR-code.
Negatieve coronatest is nodig, alleen als je niet gevaccineerd bent of als je niet kan bewijzen dat je de afgelopen tijd (tussen 8 maanden en 14 dagen) corona hebt gehad.

Speciale voorwaarden voor kinderen Ja, kinderen t/m 12 jaar die Denemarken bezoekt met een volledig gevaccineerde volwassene zijn vrijgesteld om een test te doen. Kinderen van 13 t/m 17 jaar moeten bij aankomst in Denemarken wel een negatieve test laten zien, maar hoeven niet in quarantaine.

Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Denemarken.

 

IJsland heeft een geel reis advies: Vanaf 9 augustus 2021 bent u  welkom met  "Digitale EU Covid-certificaat " U 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of; U hersteld bent van corona. Alle reizigers moeten een negatieve PCR- of antigeentest laten zien (maximaal 72 uur oud voor vertrek). Voor volledig gevaccineerden of reizigers die hersteld zijn van corona is een antigeentest voldoende. Niet volledig gevaccineerde reizigers moeten een PCR-test laten zien. Bent u niet volledig gevaccineerd en reist u met een negatieve test als uw coronabewijs? Dan moet u bij aankomst 2 PCR-tests doen, met tussentijds 5-6 dagen quarantaine. Kinderen jonger dan 16 jaar hoeven voor vertrek niet getest te worden.

Voor vertrek moet u zich digitaal registreren bij de IJslandse overheid.

 

Noorwegen

De kleurcode voor Noorwegen is geel.Noorwegen hanteert strenge inreisregels.

Vanaf 5 juli 2021 bent u als toerist weer welkom met het EU Digital Covid Certificaat met QR-code.
Kinderen tussen 12 en 18 jaar, indien niet gevaccineerd of Covid-19 gehad, moeten bij binnenkomst een negatieve test hebben, moeten in quarantaine (niet in een speciaal quarantaine hotel) en dienen na 3 dagen weer getest te worden om uit quarantaine te mogen.
Kinderen onder de 12 hebben geen test voor aankomst nodig, maar moeten wel getest worden bij binnenkomst, moeten ook in quarantaine (niet in een speciaal quarantaine hotel) en dienen na 3 dagen weer getest te worden om uit quarantaine te mogen.

Vanaf 21 augustis 2021 moet u bij terugreis vanuit Noorwegen een coronabewijs, een negatief testbewijs of herstelbewiis laten zien. Als u met het vliegtuig reist moet u een gezondheidsverklaring invullen en bij u houden. Doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest, ook als u gevaccineerd bent.
Bekijk hier het volledig geldende reisadvies rondom corona in Noorwegen.


Zweden

U kunt vanaf 30 juli 2021 naar Zweden reizen met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat) als: U een vaccinatiebewijs heeft, of; U een herstelbewijs heeft, of; U een negatieve COVID-19 testuitslag (antigeen, PCR, LAMP of TMA) heeft die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst in Zweden of een herstelbewijs heeft dat aantoont dat u tenminste 11 dagen en niet langer dan 180 dagen geleden positief bent getest voor SARS-COV-2. U hoeft niet in quarantaine na aankomst in Zweden.
Op de terugreis hoeft u geen coronabewijs te laten zien en hoeft u niet in quarantaine.
Jongeren onder de 18 jaar hebben geen coro9nabewijs nodig.
Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Zweden .

 

Groot Brittannië

Vanaf 2 augustus 2021 geldt er geen quarantaineplicht meer in Engeland en Schotland voor reizigers die vanuit ‘amber countries’ (waaronder Nederland) reizen en die volledig gevaccineerd zijn met vaccins goedgekeurd door het EMA.
Reizigers (ook gevaccineerde) moeten nog steeds een test vóór vertrek laten afnemen en een PCR-test op of vóór dag 2 na aankomst.
Voor reizigers die vanuit Frankrijk (per auto) aankomen, blijven afzonderlijke regels gelden.

Alle reizigers moeten ook nog steeds voor vertrek een Passenger Locator Form invullen (informatie in het Engels).
Let op dat voor Wales, Noord-Ierland en de Kanaaleilanden andere regels kunnen gelden.

Vanaf 25 september 2021 wordt 10 dagen verplichte (thuis)quarantaine bij terugkeer in Nederland afgeschaft.

Na een verblijf in het Verenigd Koninkrijk moet u bij terugkeer in Nederland
Als u met eigen vervoer (auto en motor) of internationale trein of bus reist: Dan heeft u na verblijf in een land met een zorgwekkende virusvariant een negatieve NAAT(PCR)-testuitslag nodig. Deze moet maximaal 48 uur voor aankomst in Nederland zijn afgenomen. Of u heeft een negatieve antigeentestuitslag. Deze test mag maximaal 24 uur voor aankomst in Nederland zijn afgenomen.

De Britse overheid geeft aan dat het niet mogelijk is een gratis test van de NHS (National Health Service) te ondergaan als u het land verlaat.

Let op!!!! Vanaf 1 oktober is een geldig paspoort verplicht als u naar Groot Brittannië reist.
Een ID is dan NIET MEER GELDIG.

Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Engeland/Wales/Schotland.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Scan Britain heeft alle reizen geannuleerd met vertrek tot 30 september 2021.
Helaas kunnen we u geen onbezorgde vakantie garanderen in de periode tot 30 september 2021. We hebben inmiddels contact opgenomen met iedereen die in deze periode zou vertrekken. Vanaf 1 augustusi zijn veel vakanties weer mogelijk. en hopen van harte dat u weer op vakantie wilt gaan zonder in quarantaine of thuis-isolatie  te moeten.

 

Visit England heeft samen met de toeristische organisaties van Noord-Ierland, Schotland en Wales een nieuwe kwaliteitskeurmerk gelanceerd voor bedrijven welke aan de gestelde maatrgelen voldoen: We're good to go.

Zodra reizen mogelijk word naar de UK, kunt u hier veilig gebruik van maken.

 

Ierland heeft een soortgelijk keurmerk: Safety Charter Covid-19.

Zodra reizen, zonder quarantaine weer mogelijk is (in Ierland vanaf 19 juli 2021), kunt u gebruik maken van accommodaties die aan die keurmerken voldoen.

 

Overige Corona reisadviezen per land vermeld door verschillende verkeersbureaus
Wat zijn de Corona maatregelen in Denemarken (Wat vermeldt Visit Denmark)?
Wat zijn de Corona maatregelen in Finland. (Wat vermeldt Visit Finland)?
Wat zijn de Corona maatregelen in Groot-Brittannië. (Wat vermeldt de Britse overheid)?

Wat zijn de Corona maatregelen in Ierland. (Wat vermeld Visit Ireland)?
Wat zijn de Corona maatregelen in Noorwegen. (Wat vermeldt Visit Norway)?
Wat zijn de Corona maatregelen op IJsland. (Wat vermeldt Visit Iceland)?
Wat zijn de Corona maatregelen in Zweden. (Wat vermeldt Visit Sweden)?

Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?

U kunt uw geboekte reis niet kosteloos annuleren als er (nog) geen duidelijkheid is over de situatie op het moment van uw geplande vertrek.  Annuleren vanwege een besmettelijk virus dekt een annuleringsverzekering veelal niet. Check voor de zekerheid uw polisvoorwaarden en/of neem contact op met uw verzekeraar. Voor boeken van een groot aantal nieuwe reizen voor 2021  kunnen wij versoepelde annuleringsvoorwaarden aanbieden. Vraag er na bij boeken, wat voor de door u gewenste reis geldt.

Moet uw reis opnieuw door Covid-19 worden geannuleerd, dan betalen wij binnen 2 weken het reeds door u (aanbetaalde)bedrag terug.