image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Corona:

Gevolgen coronavirus voor reizen naar het buitenland

Laatst bijgewerkt: 18 september 2020


We hebben een hele bizarre tijd achter ons liggen en we willen u, voor zover mogelijk, informeren hoe Scan Britain handelt met betrekking tot het uitbreken van Coronavirus / COVID-19. Uiteraard begrijpen wij uw zorgen.
De regering heeft aangekondigd dat per 15 juni voor een aantal landen versoepelingen komen m.b.t. reizen naar het buitenland en dat is ook gebeurd, echter deze zijn op die datum nog niet van kracht voor onze specialisatie landen. Scan Britain zet zich op dit moment volledig in om uw geboekte en welverdiende vakantie veilig te stellen. Wij houden ons hierbij aan de richtlijnen zoals afgegeven door ANVR en SGR.

Heeft u vragen,neem dan per e-mail contact met ons op.

Scan Britain heeft alle reizen geannuleerd met vertrek tot en met 31 oktober 2020.
Helaas kunnen we u geen onbezorgde vakantie garanderen in deze periode. We hebben inmiddels contact opgenomen met iedereen die in deze periode zou vertrekken. U ontvangt een Corona-voucher, waarvoor u later, onder bepaalde voorwaarden, uw reis opnieuw kunt boeken. De Corona-voucher heeft de waarde van het reeds door u betaalde bedrag en u kunt boeken tot 1 jaar vanaf de uitgiftedatum. De reis mag later plaatsvinden.

Hebt u geboekt na 17 februari 2020 dan valt de voucher onder de garantie van de SGR dekking. Heeft u geboekt voor 17 februari 2020, dan kan het zijn dat de voucher niet valt onder de garantie van de S.G.R.dekking, afhankelijk van de boeking. Scan Britain is pas volwaardig lid sinds 17 februari 2020. Met de voucher kunt u een nieuwe reis bij ons boeken.

 

Noorwegen
Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona wat per 15 juli is aangepast in Noorwegen.

Goed nieuws en slecht nieuws m.b.t. Noorwegen, want reizen is weer mogelijk zonder quarantaine vanaf 15 july 2020. Nederland voldeed aan de van het Institute of Public Health en Nederland. Vanaf 15 juli heeft de Rijksoverheid de code oranje naar code geel versoepeld, zodat reizen weer mogelijk werd zonder quarantaine maatregelen.
Helaas heeft de Noorse regering opnieuw besloten, dat Nederlanders  bij aankomst vanaf 15 augustus 10 dagen in quarantaine moeten bij aankomst in Noorwegen, ingegeven door ge oplopend aantal besmettigen. Vanaf 1 augustus moeten Belgen die aankomen in Noorwegen 10 dagen in quarantaine.

Wij hebben de reizen met vertrek van 14 t/m 31 augustus geannuleerd. De Nederlandse klanten ter plaatse kunnen hun reis gewoon voortzetten, zonder beperkingen en zonder bij thuiskomst in quarantaine te gaan.


Denemarken sluit vanaf 19 septemer 2020 opnieuw de grenzen.

De grenzen van Denemarken zijn vanaf 19 september opnieuw gesloten voor de Nederlandse markt door de oplopend aantal besmettingen in Nederland.

 

Goed nieuws en slecht nieuws m.b.t. Finland.
Reizen is weer mogelijk vanaf 13 juli 2020, echter vanaf 10 augustus 2020 wordt reizen tot nader order opnieuw gesloten voor de Nederlandse en Belgische vakantiemarkt.

Nederlanders en Belgen waren weer welkom vanaf 13 juli. De grenzen met de buurlanden Zweden en Rusland blijven voorlopig nog gesloten. Finnair vliegt, hoewel nog steeds met beperkingen, Finnlines-van Travemünde naasr HHelsinki v.v.is een prima een optie om naar Finland te reizen. Er zijn gezondheids- en veiligheidsmaatregelen getroffen. Vanaf 13 juli versoepelt de Rijksoverheid de code oranje naar code geel, zodat reizen weer mogelijk word zonder quarantaine maatregelen.

Helaas worden de grenzen per 10 augustus weer gesloten voor de vakantiemarkt voor Nederlanders en Belgen.

 

Goed Nieuws m.b.t. Zweden:
Reizen is weer mogelijk.

In Zweden is op dit moment de besmettingsgraad van het coronavirus afgenomen, De kleurcode  is aangepast van ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) naar ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s). U kunt op vakantie naar Zweden maar blijf waakzaam.

 

Goed nieuws en slecht nieuws m.b.t. Groot Brittannië. Reizen mogelijk vanaf 10 juli 2020 zonder 2 weken quantaine, echter vanaf 15 augustus 2020 worden de grenzen weer gesloten.

Reizen vanuit Nederland naar Groot Brittannië is vanaf 10 juli weer mogelijk zonder 14 dagen verplichte (zelf)quantaine als u vanuit Nederland reist en in de afgelopen weken niet in een door Engeland uitgesloten land bent geweest. Een formulier invullen bij binnenkomst blijft wel van kracht en de regelgeving voor reizen naar Schotland en Wales is mogelijk vanaf 15 juli en 13 juli. voor toeristen.

Vanaf 10 juli versoepelt de Rijksoverheid de code oranje naar code geel, zodat reizen weer mogelijk word zonder quarantaine maatregelen.

Enkele plaatselijke gebieden hebben een hoger risico met strengere maatregelen. (Leicester, Greater Manchester, Aberdeen).

VisitEngland heeft samen met de toeristische organisaties van Noord-Ierland, Schotland en Wales een nieuwe kwaliteitskeurmerk gelanceerdvoor bedrijven welke aan de gestelde maatrgelen voldoen: Kijk

We're good to go

Helaas worden de grenzen per 15 augustus weer gesloten voor de vakantiemarkt voor Nederlanders en Belgen, Zij dienen bij reizen naar de UK wederom14 dagen verplichte in (zelf)quantaine te gaan als zij vanuit Nederland naar Groot Brittannië reizen.

 

Vertrekt u na 10 juli 2020?
(Noorwegen, Finland, Zweden na 19 juli en Ierland na 31 augustus)?

De reguliere omboek- en annuleringsvoorwaarden gelden voor klanten die na 10 juli op reis gaan, waarvan de reis nog niet kan worden geannuleerd en zelf willen annuleren. Hopelijk kunnen we tegen die tijd weer genieten van onze mooie reisbestemmingen. Mocht dit niet zo zijn, dan houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Zodra mogelijk of noodzakelijk eerder, beslissen we of de reizen na 10 jiuli ook moeten worden geannuleerd.

 

IJsland ontvangt vanaf 15 juni 2020 weer toeristen, onder nog nader te bepalen strenge voorwaarden. Vanaf 19 augustius worden de regels strenger met een 5-daagse quarantaineverplchting bij aankomst
Reizigers moeten vanaf 19 augustus bij binnenkomst worden getest, gevolgd door 5 dagen quarantaine, waarna opnieuw wordt getest. Het reisadvies om naar IJsland te reizen is vanaf 19 augusts daarop aangepast van geel naar oranje.

Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in IJsland.

 

Verder gelden op dit moment de volgende reisadviezen:

 • In Noorwegen zijn toeristen uit Nederland weer welkom zonder in quarantaine te gaan vanaf 15 juli 2020, ook voor het toerisme. Nederland staat op de lijst. Het reisadvies is door de Rijksoverheid  per 15 juli van oranje naar geel  versoepeld voor Noorwegen.
 • Echter vanaf 15 augustus is het reisadvies weer van geel naar oranje gezet, zodat reizen voor toeristen niet mogelijk is zonder quarantaine.

 • In Finland zijn toeristen uit Nederland weer welkom. Nederlanders zijn weer welkom sinds 13 juli. De grenzen met de buurlanden Zweden en Rusland blijven voorlopig nog gesloten. Per 13 juli is het reisadvies van oranje naar geel versoepeld in Finland.
  Echter vanaf 10 augustus 2020 wordt reizen tot nader order opnieuw gesloten voor de Nederlandse en Belgische vakantiemarkt, waardoor reisadvies moet worden bijgesteld van geel naar oranje.

 • In Zweden geldt op dit moment dat de besmettingsgraad van het coronavirus is afgenomen, Niet-essentiële reizen van en naar Zweden zijn voor Nederlanders weer toegestaan. Inwoners van België waren al welkom. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Zweden .

 • In Denemarken zijn de grenzen voor de Nederlandse toerist vanaf 19/9-2020 weer opnieuw gesloten. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom coroma in Denemarken.

 

 • In IJsland zijn de grenzen voor de Nederlandse toerist vanaf 15/6-2020 weer geopend, Maar met beperkende maatregeln zoals een verplichte test bij binnenkomst en verplichte regels bij vaststellen Corona. Vanaf 19/8-2020 wordt dit advies strenger en dient u minimaal 5 dagen in quarantaine bij aankomt. Het reisadvies wordt ivanaf 19 augustus aangepast van geel naar oranje. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in IJsland.

 

 • In het Verenigd Koninkrijk is het reisadvies versoepeld van reizen vanuit Nederland en naar Nederland. De quarantaine maatregel is vanaf 10 juli naar Groot Brittannië opgeheven, waarna versoepoeling van code oranje naar code geel per 10 juli is doorgevoerd.
  Echter vanaf 15 augustus 2020 wordt reizen tot nader order opnieuw gesloten voor de Nederlandse en Belgische vakantiemarkt, waardoor reisadvies moet worden bijgesteld van geel naar oranje. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Engeland/Wales/Schotland.

 • In Ierland is een progamma opgesteld ter versoepeling van de maatregelen, waarbij de verwachting is dat er eind juli weer gereist kan gaan worden en het reisadvies van oranje naar geel gaat. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Ierland.

 

We staan in ieder geval graag voor u klaar om ervoor te zorgen dat u in de toekomst weer zorgeloos van uw vakantie kunt genieten. Het kan zijn dat u niet direct een reactie op uw e-mails krijgt, omdat we eerst de klanten helpen die binnenkort  vertrekken. Wij bedanken u voor uw geduld en vertrouwen in Scan Britain.

 

Zie voor informatie welke landen zijn opengesteld voor reizen vanuit Nederland en de verwachtingen voor de overige landen:

https://wwor inw.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland

 

Versoepeling termijn betalen van uw reis:

Voor reizen met vertrek van  t/m 30 augustus 2020 zijn de bestaande betaalcondities tijdelijk aangepast. U kunt de restbetaling opschorten tot er meer duidelijkheid is of uw reis door kan gaan. Zodra er duidelijkheid is berichten wij u en verzoeken wij u de restbetaling zo spoedig mogelijk aan uw betalingsverplichting te voldoen.

 

Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?

U kunt uw geboekte reis niet kosteloos annuleren als er (nog) geen duidelijkheid is over de situatie op het moment van uw geplande vertrek. We denken natuurlijk wel graag met u mee over het vinden van een oplossing. Annuleren vanwege een besmettelijk virus dekt een annuleringsverzekering veelal niet. Check voor de zekerheid uw polisvoorwaarden en/of neem contact op met uw verzekeraar. Voor boeken van een aantal nieuwe reizen kunnen wij versoepelde annuleringsvoorwaarden aanbieden. Vraag er na bij boeken, wat voor de door u gewenste reis geldt.