image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Corona:

Gevolgen coronavirus voor reizen naar het buitenland

Laatst bijgewerkt: 18 maart 2021


We hebben een hele bizarre tijd achter ons liggen en we willen u, voor zover mogelijk, informeren hoe Scan Britain handelt met betrekking tot het uitbreken van Coronavirus / COVID-19. Uiteraard begrijpen wij uw zorgen.
De regering heeft aangekondigd dat per 15 juni voor een aantal landen versoepelingen komen m.b.t. reizen naar het buitenland en dat is ook gebeurd, echter deze warn op die datum nog niet van kracht voor onze specialisatie landen. Scan Britain zet zich op dit moment volledig in om uw geboekte en welverdiende vakantie veilig te stellen. Wij houden ons hierbij aan de richtlijnen zoals afgegeven door ANVR en SGR.

Heeft u vragen,neem dan per e-mail contact met ons op.

Scan Britain heeft alle reizen geannuleerd met vertrek tot en met mei 2021.
Helaas kunnen we u geen onbezorgde vakantie garanderen in deze periode. We hebben inmiddels contact opgenomen met iedereen die in deze periode zou vertrekken. U ontvangt een Corona-voucher, waarvoor u later, onder bepaalde voorwaarden, uw reis opnieuw kunt boeken. De Corona-voucher heeft de waarde van het reeds door u betaalde bedrag en u kunt boeken tot 1 jaar vanaf de uitgiftedatum. De reis mag later plaatsvinden.

Hebt u geboekt na 17 februari 2020 dan valt de voucher onder de garantie van de SGR dekking. Heeft u geboekt voor 17 februari 2020, dan kan het zijn dat de voucher niet valt onder de garantie van de S.G.R.dekking, afhankelijk van de boeking. Scan Britain is pas volwaardig lid sinds 17 februari 2020. Met de voucher kunt u een nieuwe reis bij ons boeken.

 

EINDELIJK OOK GOED NIEUWS

Vanaf 18 maart 2021 is het mogelijk, "ZONDER IN QUARANTAINE te moeten" naar IJsland  te reizen als u VOLLEDIG bent gevaccineerd tegen Covid-19 en een vaccinatiebewijs kunt tonen.

 

Noorwegen
Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Noorwegen.

Slecht nieuws m.b.t. Noorwegen,
Helaas heeft de Noorse regering opnieuw besloten, dat Nederlanders  bij aankomst vanaf 15 augustus 10 dagen in quarantaine moeten bij aankomst in Noorwegen, ingegeven door ge oplopend aantal besmettigen. Vanaf 1 augustus moeten Belgen die aankomen in Noorwegen 10 dagen in quarantaine.

Wij hebben alle reizen met vertrek van 14 t/m 15 januari 2021 geannuleerd.

 

Denemarken sluit vanaf 19 septemer 2020 opnieuw de grenzen.

De grenzen van Denemarken zijn vanaf 19 september opnieuw gesloten voor de Nederlandse markt door de oplopend aantal besmettingen in Nederland.

 

Slecht nieuws m.b.t. Finland.
Vanaf 10 augustus 2020 wordt reizen tot nader order opnieuw gesloten voor de Nederlandse en Belgische vakantiemarkt.

Nederlanders en Belgen waren weer welkom vanaf 13 juli. De grenzen met de buurlanden Zweden en Rusland bleven voorlopig nog gesloten.

Reizen naar Zweden is opnieuw niet mogelijk.

In Zweden is op dit moment de besmettingsgraad van het coronavirus weer toegenomen. Vanaf 10 november 2020 is reizen weer af te raden voor essentiele reizen (Van code geel naar code oranje gegaan voor onbepaalde tijd).

 

Groot Brittannië. Reizen niet mogelijk vanaf 15 augustus 2020 zonder 2 weken quantaine,

Quarantaine update: (Vanaf 15 december 2020, 5 dagen quarantaine)

Vanaf 15 december 2020 gelden er nieuwe quarantainemaatregelen als je naar Engeland reist. Na 5 dagen quarantaine doe je een Covid test, als de uitslag negatief is, hoef je jezelf niet langer te isoleren.

Let op: je dient de test wel op een door de overheid erkende testlocatie te doen en zelf te betalen voor deze test. Alle details en volledige informatie lees je hier op de website van de Britse overheid.

Een formulier invullen bij binnenkomst blijft van kracht.


VisitEngland heeft samen met de toeristische organisaties van Noord-Ierland, Schotland en Wales een nieuwe kwaliteitskeurmerk gelanceerdvoor bedrijven welke aan de gestelde maatrgelen voldoen: Kijk

We're good to go

Helaas zijn de grenzen per 15 augustus weer gesloten voor de vakantiemarkt voor Nederlanders en Belgen, Zij dienen bij reizen naar de UK wederom14 dagen verplichte in (zelf)quantaine te gaan als zij vanuit Nederland naar Groot Brittannië reizen.

 

IJsland vanaf 18 maart 2021. GOED NIEUWS

Vanaf 18 maart 2021 is het mogelijk, "ZONDER IN QUARANTAINE te moeten" te reizen als u VOLLEDIG bent gevaccineerd tegen Covid-19 en een vaccinatiebewijs kunt tonen.
( Pfizer-BioNTech; 2 prikken,  Moderna: 2 prikken,  AstraZeneca; 2 prikken, Janssen: 1 prik).

Overige reizigers moeten bij binnenkomst worden getest, gevolgd door 5 dagen quarantaine, waarna opnieuw wordt getest.

Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in IJsland.

 

Verder gelden op dit moment de volgende reisadviezen:

 • In Noorwegen waren toeristen uit Nederland weer welkom zonder in quarantaine te gaan vanaf 15 juli 2020, ook voor het toerisme.
 • Echter vanaf 15 augustus is het reisadvies weer van geel naar oranje gezet, zodat reizen voor toeristen niet mogelijk is zonder quarantaine. Bekijk de gegevens van Noorwegen.

 • In Finland waren toeristen uit Nederland weer welkom. Nederlanders zijn weer welkom sinds 13 juli. De grenzen met de buurlanden Zweden en Rusland blijven voorlopig nog gesloten. Per 13 juli is het reisadvies van oranje naar geel versoepeld in Finland.
  Echter vanaf 10 augustus 2020 wordt reizen tot nader order opnieuw gesloten voor de Nederlandse en Belgische vakantiemarkt, waardoor reisadvies moet worden bijgesteld van geel naar oranje.

 • In Zweden geldt op dit moment dat vanaf 10 november 2020 het reisadvies weer naar is oranje gegaan vanwege oplopende besmettingen in Zweden.
  Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Zweden .

 • In Denemarken zijn de grenzen voor de Nederlandse toerist vanaf 19/9-2020 weer opnieuw gesloten. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom coroma in Denemarken.

 

 • In IJsland kunnen reizigers welke volledig zijn gevaccineerd tegen Covid-19 vanaf 18 maart 2021, "zonder in QUARANTAINE te moeten" weer reizen. U dient een vaccinatiebewijs te tonen.
  ( Pfizer-BioNTech; 2 prikken,  Moderna: 2 prikken,  AstraZeneca; 2 prikken, Janssen: 1 prik). Overige reizigers moeten bij binnenkomst worden getest, gevolgd door 5 dagen quarantaine, waarna opnieuw wordt getest. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in IJsland.

 

 • In het Verenigd Koninkrijk is het reisadvies versoepeld van reizen vanuit Nederland en naar Nederland. De quarantaine maatregel is vanaf 10 juli naar Groot Brittannië opgeheven, waarna versoepoeling van code oranje naar code geel per 10 juli is doorgevoerd.
  Echter vanaf 15 augustus 2020 wordt reizen tot nader order opnieuw gesloten voor de Nederlandse en Belgische vakantiemarkt, waardoor reisadvies moet worden bijgesteld van geel naar oranje. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Engeland/Wales/Schotland.

 • In Ierland is een progamma opgesteld ter versoepeling van de maatregelen, waarbij de verwachting is dat er eind juli weer gereist kan gaan worden en het reisadvies van oranje naar geel gaat. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Ierland.

 

We staan in ieder geval graag voor u klaar om ervoor te zorgen dat u in de toekomst weer zorgeloos van uw vakantie kunt genieten. Het kan zijn dat u niet direct een reactie op uw e-mails krijgt, omdat we eerst de klanten helpen die binnenkort  vertrekken. Wij bedanken u voor uw geduld en vertrouwen in Scan Britain.

 

Zie voor informatie welke landen zijn opengesteld voor reizen vanuit Nederland en de verwachtingen voor de overige landen:

https://wwor inw.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland

 

Versoepeling termijn betalen van uw reis:

Voor reizen met vertrek van  t/m 30 augustus 2020 zijn de bestaande betaalcondities tijdelijk aangepast. U kunt de restbetaling opschorten tot er meer duidelijkheid is of uw reis door kan gaan. Zodra er duidelijkheid is berichten wij u en verzoeken wij u de restbetaling zo spoedig mogelijk aan uw betalingsverplichting te voldoen.

 

Corona reisadvies per land vermeld door de verkeersbureaus
Wat zijn de Corona maatregelen in Denemarken (Wat vermeldt Visit Denmark)?
Wat zijn de Corona maatregelen in Finland. (Wat vermeldt Visit Finland)?
Wat zijn de Corona maatregelen in Groot-Brittannië. (Wat vermeldt de Britse overheid)?

Wat zijn de Corona maatregelen in Ierland. (Wat vermeld Visit Ireland)?
Wat zijn de Corona maatregelen in Noorwegen. (Wat vermeldt Visit Norway)?
Wat zijn de Corona maatregelen op IJsland. (Wat vermeldt Vosit Iceland)?
Wat zijn de Corona maatregelen in Zweden. (Wat vermeldt Visit Sweden)?

Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?

U kunt uw geboekte reis niet kosteloos annuleren als er (nog) geen duidelijkheid is over de situatie op het moment van uw geplande vertrek. We denken natuurlijk wel graag met u mee over het vinden van een oplossing. Annuleren vanwege een besmettelijk virus dekt een annuleringsverzekering veelal niet. Check voor de zekerheid uw polisvoorwaarden en/of neem contact op met uw verzekeraar. Voor boeken van een groot aantal nieuwe reizen voor 2021  kunnen wij versoepelde annuleringsvoorwaarden aanbieden. Vraag er na bij boeken, wat voor de door u gewenste reis geldt.