image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Corona:

Gevolgen coronavirus voor reizen naar het buitenland

Laatst bijgewerkt: 17 juni 2021


We hebben een hele bizarre tijd achter ons liggen en we willen u, voor zover mogelijk, informeren hoe Scan Britain handelt met betrekking tot reizen en COVID-19.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de regering heeft aangekondigd dat per 15 mei 2021 voor een aantal landen versoepelingen komen m.b.t. reizen naar het buitenland en dat is ook gebeurd.
Voor onze specialisatielanden is wel wat veranderd, echter zodanig dat echt vakantiehouden "op dit moment" nog wordt afgeraden. Wij gaan er van uit, dat dit gaat veranderen, zodra de besmettingscijfers in Nederland  voldoende afnemen, maar zeker vanaf het moment dat het Digitale EU Covid-certificaat er is.

 

Digitale EU Covid-certificaat vanaf 1 juli 2021
Per 1 juli is het  Corona reiscertificaat beschikbaar. Vanaf die datum kunnen inwoners van de Europese Unie via een app met QR-code naar alle EU-landen reizen. Een QR-code wordt afgegeven als je volledig gevaccineerd bent, een negatieve PCR-test kan tonen of wie kan aantonen de afgelopen 180 dagen corona te hebben gehad. Met het digitale EU Covid-certificaat, zoals het reisbewijs officieel gaat heten, hebben inwoners van de Europese Unie toegang tot de andere lidstaten. Er kunnen eventueel nog wel aanvullende maatregelen gelden maar dan moeten daar wel gegronde redenen voor zijn Het Europees Parlement verwacht dat de lidstaten onderling veel meer zullen afstemmen en coördineren dan vorig jaar zomer is gebeurd.

Bovenstaande zal ook van toepassing zijn op verschillende niet-EU-leden van de open-grenszone van Schengen, o.a. IJsland en Noorwegen, maar niet op voormalig EU-lid Groot-Brittannië.

 

Geldende regelgeving per 17-06-2021

Finland en Ierland zijn wel door Nederland als gele landen aangemerkt (reizen mogelijk), maar de Nederlandse bevolking is nu nog niet welkom, zonder ter plaatse in quarantaine te gaan en ter plaatse te testen. De besmettingsgraad in Nederland is nog te hoog.

Vanaf 19 juli 2021 bent u in Ierland welkom zonder in quarantaine te gaan op vertoon van uw "EU Digitaal Groen Certificaat". Ook met een negatieve PCR test bent u dan welkom zonder quarantaine.


Alle noodzakelijke en actuele informatie vind u op de website Nederlandwereldwijd.

Heeft u vragen,neem dan per e-mail contact met ons op.

 

Er is ook goed nieuws voor volledig gevaccineerde mensen.
In afwachting van het "EU-Digitaal Groen Certificaat" is nu het volgende al mogelijk:

Wat is mogelijk:

Cruisereizen van de HOLLAND AMERIKA LINE Enkele cruisereizen in het Middellandse Zeegebied en de Baltische Staten vertrekkend vanaf half augustus 2021: U bent van harte welkom vanaf 2 weken na u volledig gevaccinatie.

Denemarken: Er is een begin gemaakt met versoepelen van de reismogelijkheden naar Denemarken. Volledig gevaccineerde personen uit de EU- en Schengenlanden zijn sinds 21/5-2021 welkom. Er wordt wel verwacht dat u 10 dagen in quarantaine gaat. Op dag 4 van uw quarantaine mag u een PCR-test doen, als deze negatief is mag u de quarantaine stoppen. U dient wel formulieren in te vullen ter bewijsvoering dat u gevaccineerd bent.

Ierland: Vanaf 19 juli 2021 bent u "ZONDER QUARANTAINE" welkom met "EU-Digitaal Groen Certificaat.

IJsland: Vanaf 1 juli bent u  "ZONDER QUARANTAINE" welkom met "EU-Digitaal Groen Certificaat.

U dient wel een inreisformulier in te vullen.


Scan Britain heeft alle reizen geannuleerd met vertrek tot 1 juli 2021.
Helaas kunnen we u geen onbezorgde vakantie garanderen in de periode tot 1 juli 2021. We hebben inmiddels contact opgenomen met iedereen die in deze periode zou vertrekken.

Wij hopen van harte dat daarna "Op Vakantie gaan", weer echt mogelijk wordt, zonder in quarantaine of thuis-isolatie  te moeten.

 

Visit England heeft samen met de toeristische organisaties van Noord-Ierland, Schotland en Wales een nieuwe kwaliteitskeurmerk gelanceerd voor bedrijven welke aan de gestelde maatrgelen voldoen: We're good to go.

Ierland heeft een soortgelijk keurmerk: Safety Charter Covid-19.

Zodra reizen, zonder quarantaine weer mogelijk is (in Ierland vanaf 19 juli 2021), kunt u gebruik maken van accommodaties die aan die keurmerken voldoen.

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Noorwegen
Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Noorwegen.


IJsland

Het reisadvies naar IJsland is vanaf 17 juni 2021 naar "groen" gegaan.

De grens is vanaf 31 mei 2021 open, maar blijft nog gesloten voor toeristen. Inreizen is mogelijk  "met beperkte Quarantaine, testen bij binnenkomst en na 24 uur vervalt quarantaine" als u VOLLEDIG bent gevaccineerd tegen Covid-19 en een vaccinatiebewijs kunt tonen of aan kunt tonen dat u Covid-19 hebt gehad. Overige reizigers moeten bij binnenkomst worden getest, gevolgd door quarantaine, waarna opnieuw wordt getest.

Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in IJsland.

Vanaf 1 juli 2021 gelden de volgende regels Als je volledig bent gevaccineerd, of bewijs hebt dat je geïnfecteerd bent geweest met het coronavirus, is het niet meer nodig om bij aankomst een PCR-test te doen. Je kunt dus direct je reis beginnen. Kinderen, geboren na 2004, hoeven helemaal niet meer getest te worden (ook als ze niet zijn ingeënt). Je moet je nog wel 3 dagen voor vertrek naar IJsland registreren, via deze link

De regels voor mensen die niet volledig gevaccineerd zijn, zijn ongewijzigd. Dan moet je je laten testen voor vertrek en bij aankomst. Daarna ga je meteen 5 dagen in quarantaine en laat je je op dag 5 opnieuw testen. Pas als deze test negatief is kun je je reis vervolgen.

 

Finland
Het reisadvies naar Finland is "geel", maar Nederlands zijn (nog) niet welkom, zonder in quarantaine te gaan.

Bekijk reisadvies (geel vanaf 15 mei 2021)naar Finland.

 

Zweden
Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Zweden .

 

Denemarken
Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Denemarken.

Reizigers uit EU- en Schengenlanden die volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19 kunnen naar Denemarken reizen, Denemarken accepteert het Digitale Corona Certificaat. Huidige Nederlandse documentatie bij vaccinatie voldoet aan eisen. Kinderen van 15 tot 18 jaar die Denemarken inreizen samen met een volledig gevaccineerde ouder, zijn vrijgesteld van quarantaine. Zij moeten wel een negatief testbewijs kunnen tonen

 

Groot Brittannië

Naar verwachting versoepelt het reisadvies naar de UK op 17 mei 2021, echter er blijft voorlopig een quarantaine plicht bestaan en een testverplichting.(Versoepeling is uitgesteld tot in juli)

Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Engeland/Wales/Schotland.

 

Ierland

Het reisadvies naar Ierland is "geel", maar Nederlands zijn (nog) niet welkom, zonder in quarantaine te gaan. Vanaf 19 juli 2021 bent u "ZONDER QUARANTAINE" welkom met "EU-Digitaal Groen Certificaat.

Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Ierland.

 

 

Overige Corona reisadviezen per land vermeld door verschillende verkeersbureaus
Wat zijn de Corona maatregelen in Denemarken (Wat vermeldt Visit Denmark)?
Wat zijn de Corona maatregelen in Finland. (Wat vermeldt Visit Finland)?
Wat zijn de Corona maatregelen in Groot-Brittannië. (Wat vermeldt de Britse overheid)?

Wat zijn de Corona maatregelen in Ierland. (Wat vermeld Visit Ireland)?
Wat zijn de Corona maatregelen in Noorwegen. (Wat vermeldt Visit Norway)?
Wat zijn de Corona maatregelen op IJsland. (Wat vermeldt Visit Iceland)?
Wat zijn de Corona maatregelen in Zweden. (Wat vermeldt Visit Sweden)?

Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?

U kunt uw geboekte reis niet kosteloos annuleren als er (nog) geen duidelijkheid is over de situatie op het moment van uw geplande vertrek.  Annuleren vanwege een besmettelijk virus dekt een annuleringsverzekering veelal niet. Check voor de zekerheid uw polisvoorwaarden en/of neem contact op met uw verzekeraar. Voor boeken van een groot aantal nieuwe reizen voor 2021  kunnen wij versoepelde annuleringsvoorwaarden aanbieden. Vraag er na bij boeken, wat voor de door u gewenste reis geldt.

Moet uw reis opnieuw door Covid-19 worden geannuleerd, dan betalen wij binnen 2 weken het reeds door u (aanbetaalde)bedrag terug.