image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Corona:

Gevolgen coronavirus voor reizen naar het buitenland

Laatst bijgewerkt: 26 mei 2020


We hebben te maken met een hele bizarre tijd en we willen u, voor zover mogelijk, informeren hoe Scan Britain handelt met betrekking tot het uitbreken van Coronavirus / COVID-19. Uiteraard begrijpen wij uw zorgen.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert daarom om de komende periode niet meer naar het buitenland te reizen. Scan Britain zet zich op dit moment volledig in om uw geboekte en welverdiende vakantie veilig te stellen.Wij houden ons hierbij aan de richtlijnen zoals afgegeven door ANVR en SGR.

Heeft u vragen,neem dan per e-mail contact met ons op.

Scan Britain annuleert alle reizen met vertrek tot en met 3 juli 2020.
(Noorwegen t/m 19 juli 2020 en Ierland t/m 20/7-2020).

Helaas kunnen we u geen onbezorgde vakantie garanderen in deze periode. We hebben inmiddels contact opgenomen met iedereen die in deze periode zou vertrekken. U ontvangt een Corona-voucher, waarvoor u later, onder bepaalde voorwaarden, uw reis opnieuw kunt boeken. De Corona-voucher heeft de waarde van het reeds door u betaalde bedrag en u kunt boeken tot 1 jaar vanaf de uitgiftedatum. De reis mag later plaatsvinden.

Hebt u geboekt na 17 februari 2020 dan valt de voucher onder de garantie van de SGR dekking. Heeft u geboekt voor 17 februari 2020, dan kan het zijn dat de voucher niet valt onder de garantie van de S.G.R.dekking, afhankelijk van de boeking. Scan Britain is pas volwaardig lid sinds 17 februari 2020. Met de voucher kunt u een nieuwe reis bij ons boeken.


Heeft u een reis geboekt na 3 juli (Noorwegen na 19 juli en Ierland na 20 juli), dan vragen we u nog even geduld. Zo nodig berichten wij u als bekend is dat uw reis definitief niet kan doorgaan.

 

Noorwegen

Onlangs heeft de Noorse overheid besloten pas op 20 juli meer duidelijkheid te geven over het openen van de grenzen voor toeristen uit nabijgelegen landen. Of Nederland daar ook onder gaat vallen, is nog niet duidelijk.
Wij hebben daarom moeten besluiten alle pakketreizen naar Noorwegen, vertrekkend t/m 19 juli 2020 te annuleren. In de komende tijd ontvangt u daarover verder bericht en een Corona-voucher voor het door u (aan)betaalde bedrag.

 

Vertrekt u na 3 juli 2020?
(Noorwegen na 19 juli en Ierland na 20 juli)?

De reguliere omboek- en annuleringsvoorwaarden gelden voor klanten die na 3 juli op reis gaan, waarvan de reis nog niet kan worden geannuleerd en zelf willen annuleren. Hopelijk kunnen we tegen die tijd weer genieten van onze mooie reisbestemmingen. Mocht dit niet zo zijn, dan houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Zodramogelijk of noodzakelijk eerder, beslissen we of de reizen na 4 jiuli ook moeten worden geannuleerd.

 

We staan in ieder geval graag voor u klaar om ervoor te zorgen dat u in de toekomst weer zorgeloos van uw vakantie kunt genieten. Het kan zijn dat u niet direct een reactie op uw e-mails krijgt, omdat we eerst de klanten helpen die binnenkort al zouden vertrekken. Wij bedanken u voor uw geduld en vertrouwen in Scan Britain.

 

Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?

U kunt uw geboekte reis niet kosteloos annuleren als er (nog) geen duidelijkheid is over de situatie op het moment van uw geplande vertrek. We denken natuurlijk wel graag met u mee over het vinden van een oplossing. Annuleren vanwege een besmettelijk virus dekt een annuleringsverzekering veelal niet. Check voor de zekerheid uw polisvoorwaarden en/of neem contact op met uw verzekeraar.