image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Goed nieuws m.b.t. Groot Brittannië. Reizen mogelijk vanaf 10 juli 2020 zonder 2 weken quantaine. (Jammergenoeg weer opgeheven tot nader order vanaf 15 augustus. Wederom in quarantaine.)

Reizen vanuit Nederland naar Groot Brittannië is vanaf 10 juli weer mogelijk zonder 14 dagen verplichte (zelf)quantaine als u vanuit Nederland reist en in de afgelopen weken niet in een door Engeland uitgesloten land bent geweest. Een formulier invullen bij binnenkomst blijft wel van kracht en de regelgeving voor reizen naar Schotland en Wales is mogelijk vanaf 15 juli en 13 juli. voor toeristen.

Vanaf 10 juli versoepelt de Rijksoverheid de code oranje naar code geel, zodat reizen weer mogelijk word zonder quarantaine maatregelen.

GROOT-BRITTANNIË IS GOOD TO GO
Veiligheidskeurmerk We're good to go
VisitEngland heeft samen met de toeristische organisaties van Noord-Ierland, Schotland en Wales een nieuwe kwaliteitskeurmerk gelanceerd. Dit keurmerk betekent dat Britse toeristische bedrijven voldoen aan de regels en adviezen van de overheid voor de volksgezondheid. De bedrijven hebben een Covid-19 risico-inventarisatie gedaan en uitgebreid gecontroleerd of ze voldoen aan alle richtlijnen. Inmiddels hebben meer dan 22.000 bedrijven dit keurmerk behaald. U kunt bij de aangesloten attracties, horeca en andere toeristische ondernemingen checken of zij het keurmerk op hun website of social media hebben staan. Ook wij hebben het logo bij een aantal van onze leveranciers in Schotland geplaatst, waarlangs u een rondreis zou kunnen samenstellen.

 

REIZEN NAAR GROOT-BRITTANNIË MET CORONA MAATREGELEN
Vanaf 10 juli hoeven we niet langer twee weken in quarantaine na aankomst in Groot-Brittannië, tenzij u in de veertien dagen voor aankomst ook landen bezocht heeft die niet op de lijst van de Britse overheid staan. Dit geldt voor alle reizen naar het VK, per trein, veerboot, bus en vliegtuig.

 

Alle reizigers zijn nog steeds verplicht om een online formulier in te vullen en hun contactgegevens te verstrekken voordat ze het land binnenkomen. Het formulier kan vanaf 48 uur voor aankomst worden ingediend en moet getoond worden bij de douane. Klik hier voor meer informatie, onderaan de geopende pagina klikt u op de groene "Start now" knop om het formulier te openen en in te vullen. Print het formulier uit of zorg ervoor dat u het op uw telefoon kunt laten zien

 

Wij wijzen u er op dat u tijdens uw verblijf zelf het nieuws rondom de Covid-19 maatregelen moet blijven volgen en dat Scan Britain niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor vertragingen of (extra) kosten wanneer u niet het bovenstaande formulier heeft ingevuld of u zich niet aan de geldende maatregelen houdt. Ontwikkelt u voordat u gaat reizen symptomen die kunnen duiden op Corona, neem dan contact op met uw plaatselijke GGD en laat u testen.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Visit Britain.

 

image