image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Fietstochten in Nederland

Reisperiode: 01-04-2022 t/m 31-10-2022

 • U reist op eigen gelegenheid naar startpunt
 • Ontdek ons mooie Nederland
 • Keuze uit 7 reizen
 • Naar keuze, inclusief ontbijt of halfpension

In verschillende gebieden en verschillende lengtes bieden wij leuke meerdaagse fietstochten aan met overnachting in goede hotels. U kunt kiezen voor alleen het ontbijt of op basis van halfpension.

.

Keuze uit de volgende fietsreizen:

 

7-daagse fietsvakantie Friese steden en meren

Het waterrijke Friesland leent zich niet alleen voor schaats- en zeiltochten, u kunt er ook prachtig fietsen. De vele goed gemarkeerde fietspaden brengen u in alle elf Friese steden, die een genot voor het oog zijn. Ook maakt u uitgebreid kennis met het Friese merengebied. U fietst langs meren, over dijken en door weilanden en, waar dat nodig is, brengen voet- en fietsveren u naar de overkant van vaarten en ‘brekken’.

Hoogtepunten
 - Leeuwarden
- Sneek
- Gaasterland of Lemmer
- Workum
- Franeker
- Dokkum
- De Fluessen
- Jopie Huisman-museum


7-daagse fietsvakantie Rond de Zuiderzee
Vanuit Huizen fietst u een prachtige route langs de oevers van de voormalige Zuiderzee (IJsselmeer). Tot de aanleg van de Afsluitdijk en de polders lagen deze oevers meer landinwaarts. U komt door vele prachtige oude steden en stadjes, zoals Muiden, Amsterdam, Volendam, Hindeloopen, Kampen en Harderwijk en u fietst door vele oude en nieuwe natuurgebieden. De route voert u door Waterland, met vogelrijke veenweides, pontjes en oude watergangen. Door de overtocht met de boot van Enkhuizen naar Stavoren hoeft u niet over de lange Afsluitdijk. Vervolgens fietst u door het glooiende Gaasterland in Friesland, dat verrassend bosrijk is. Giethoorn biedt u boogbrug­getjes, bootjes en rietgedekte boerderijen. Langs de Randmeren fietst u door de authentieke vissersdorpen Elburg, Nunspeet en Spakenburg terug naar Huizen.

Hoogtepunten
- Huizen
- Volendam / Katwoude
- Enkhuizen
- Stavoren
- Oudemirdum / Lemmer
- Giethoorn
- Nunspeet

 

6-daagse fietsvakantie IJssel en Vecht

Tijdens deze fietsrondreis volgt u de rivieren IJssel, Vecht en Regge langs de grenzen van de Achterhoek, Salland, het Vechtdal en Twente. De tocht begint in het kastelendorp Vorden in het fraaie coulisselandschap van de Achterhoek. In de Hanzestad Zutphen zoekt u de IJssel op waar u door de weidse uiterwaarden fietst naar de eveneens tot het Hanzeverbond behorende middeleeuwse steden Deventer en Zwolle. Vanaf Zwolle fietst u langs de Vecht waaraan rijke kooplieden hun imposante havezaten en buitenplaatsen bouwden. Na het Hanzestadje Ommen fietst u langs de Regge, die vroeger een belangrijke verbinding vormde van Twente met de Hanzesteden. Op de stille jaagpaden heeft u zicht op de beboste stuwwallen van Salland. Uw hotel op de Holterberg (Nationaal Park Sallandse Heuvelrug) bereikt u na een korte klim. Door het kastelenlandschap van de Achterhoek keert u tenslotte terug in Vorden.

Hoogtepunten
- Vorden
- Deventer
- Zwolle
- Ommen
- Holten


5-daagse fietsvakantie Rond het Markermeer
Geniet tijdens deze heerlijke fietsvakantie rond het Markermeer vanuit Huizen, met een boottocht van Enkhuizen naar Urk in de maanden juli & augustus. U fietst door de geschiedenis in de oudhollandse stadjes, door de polders en door de Oostvaardersplassen. Langs de moderne architectuur van Almere en over de oevers van het Gooi keert u terug in Huizen.

Hoogtepunten
- Huizen
- Amsterdam
- Volendam
- Hoorn
- Enkhuizen
- Urk
- Lelystad

4-daagse fietsvakantie Gaasterland en Friese meren
Op deze korte fietsvakantie krijgt u een goede indruk van het Zuidwestelijke deel van het merengebied van Friesland. U komt door zeven van de elf steden die horen bij de beroemde Elfstedentocht. Stuk voor stuk zijn het prachtige stadjes met een rijke historie. U fietst door het karakteristieke Friese landschap met weidse uitzichten en drukbevaren meren en vaarten. In Gaasterland vindt u lichte glooiingen met loofbossen, houtwallen en zelfs kliffen.

Hoogtepunten
- Workum
- Sneek
- Rijs
- Lemmer
- Waterrijke Friese steden en vergezichten
- Jopje Huisman museum in Workum
- Stavoren, Hindeloopen, Slotermeer


4-daagse fietsvakantie Twente Culinair

Een heerlijke, afwisselende fietstocht door één van de mooiste fietsgebieden van Nederland: Twente. Havezathen en bossen met boerderijen wisselen dorpen en (kunst)stadjes af. U overnacht in mooie hotels en geniet van uitstekende maaltijden in restaurants die behoren tot de betere uit de regio, adresjes om door te geven aan vrienden. Enkele restaurants van deze tocht worden genoemd in de Gault Millau of hebben een Bib Gourmand. Wacht niet langer en kies voor deze prachtige fietsvakantie in Twente.

Hoogtepunten
- Tubbergen
- Lattrop
- Oldenzaal
- De Lutte
- Natuurgebieden Springendal en het Twickel

Accommodatie omschrijving

Gedurende deze fietsrondreizen verblijft u in goede middenklasse, 3*/4* hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. We maken van diverse hotels gebruik en reserveren op basis van beschikbare kamers.
Het is niet mogelijk om een hotellijst te ontvangen voor uw boeking. U ontvangt een definitieve hotellijst bij uw reispapieren.

U verblijft in een comfortabele kamer met bad of douche en toilet en op basis van de door u gekozen verzorging: logies/ontbijt of halfpension.
Indien u kiest voor halfpension, dan ontvangt u in de meeste hotels een 3-gangen keuzemenu.

In alle hotels is er mogelijkheid om de accu van uw (huur) e-bike op te laden. 

 

Prijzen

Fietsreizen in Nederland in hotels vanaf 1/4-2022 t/m 31/10-2022
prijs per persoon
 in 2-pk bij boeken 2 personen
hotels
7-daagse fietsvakantie Friese steden en meren € 525 lo /of € 710 hp
7-daagse fietsvakantie Rond de Zuiderzee
 € 540 lo /of € 735 hp
6-daagse fietsvakantie IJssel en Vecht € 555 lo/of € 770 hp
5-daagse fietsvakantie Rond het Markermeer
€ 395 lo/of € 490 hp
4-daagse fietsvakantie Gaasterland en Friese meren € 400 halfpension
4-daagse fietsvakantie Twente Culinair
€ 555 halfpension

Reserveringskosten: € 27,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

S.G.R. bijdrage  € 5,00 per persoon

 

Prijs is onder voorbehoud van wijzigingen.


Inbegrepen:

 • overnachtingen  in goede middenklasse hotels naar keuze incl. ontbijt of halfpension.
 • bagagevervoer
 • routebeschrijving met kaarten
 • gps-tracks

 

Niet inbegrepen:

 • vervoer naar startplaats
 • toeristenbelasting
 • eventuele pontjes, ferry, overige maaltijden, en andere privéuitgave.

 

Optioneel mogelijjk (prijs op aanvraag):

- Huurfiets (excl. fietsverzekering)
- E-bike (excl. fietsverzekering)
- Fietsverzekering (u dient dit zelf te regelen)

 

Vertrekmogelijkheden: dagelijks mogelijk, behalve 7-daagse Friese steden en meren (alleen op zaterdag mogelijk) en 4-daagse Gaasterland en Friese meren (alleen op zondag mogelijk).

 
Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: Fietsvakanties Nederland en vermeld uw keuze in het tekstvak van het offerte/boekingsformulier. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.