image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

NoorderlichtHurtigruten, rondreis per bus, boot en trein 2022

Een 16-daagse Winterbusbootreis incl. de Hurtigruten en verblijf in goede hotels in Bergen en Oslo


 • Geheel verzorgde Busreis vanuity Nederland naar Noorwegen
 • U reist per bus, boot en trein
 • Hurtigruten reis langs de Noorse kust van Bergen tot aan Kirkenes en terug tot Trondheim
 • Geniet van het winterlandschap
 • Op jacht naar het noorderlicht
 • Overnachtingen in hotels in Bergen en Oslo

Per luxe touringcar reizen we vanuit Hengelo naar de Kop van Noord-Denemarken en schepen we in aan boord van de Fjord Line. Na een comfortabele nacht aan boord arriveren we in de Hanzestad Bergen waar gelegenheid is om de stad te verkennen. Tijdens de 11-daagse Hurtigruten reis van Bergen via Kirkenes naar Trondheim zult u sprookjesachtig verlichte vissersdorpjes en sfeervolle grotere steden zien en gaan we natuurlijk op jacht naar ’t noorderlicht.


Op jacht naar ’t noorderlicht.
De beste manier om het magische noorderlicht met eigen ogen te aanschouwen is aan boord van een Hurtigruten schip. Wanneer u de boordradio in uw hut aanzet, zal de kapitein het melden wanneer er noorderlicht activiteit is en is het uw beurt om het dek op te gaan en dit unieke lichtspel met adembenemende kleuren in alle toonaarden te bewonderen.
Noorderlichtgarantie!
Deze reis vindt plaats in het officiële noorderlicht seizoen. De kans is 97% dat u het noorderlicht daadwerkelijk gaat zien! Maar, zoals het bij ieder natuurfenomeen betaamt, valt van tevoren nooit te zeggen hoe vaak en in welke mate het zichtbaar is. En mocht de kapitein het noorderlicht niet zien tijdens uw reis, dan komt u in aanmerking voor de unieke noorderlichtgarantie! Vraag naar de voorwaarden van deze speciale noorderlichtgarantie van Hurtigruten.

 

Reisschema:

 • Dag 1:Op eigen gelegenheid naar Hengelo voor overnachting.
 • Dag 2: Met bus van Hengelo naar de kop van Noord-Denemarken en inschepen Fjordline Hirtshals-Bergen
 • Dag 3: Aankomst Bergen en inschepen Hurtigruten
 • Dag 3 t/m 9: Hurtigruten Noordwaards
 • Dag 9 t/m 13:Hurtigruten Zuidwaards
 • Dag 13: Trein Trondheim-Oslo en overnachting
 • Dag 14: Extra dag in Oslo
 • Dag 15: Inschepen Colorline; Oslo-Kiel
 • Dag 16: Terugreis per bus Kiel-Hengelo

Routebeschrijving

1e dag: 24/02-2022: naar Hengelo

Op eigen gelegenheid naar het Van der Valk Hotel Hengelo, aan de A1, voor een overnachting.

Bij het hotel kunt u gratis uw auto parkeren en het reserveren van een parkeerplaats is niet nodig.

 

2e dag: 25/02-2022: Vanaf Hengelo per bus naar kop van Noord Denemarken en inschepen Fjordline (800 km)

Vandaag staat er een lange, maar comfortabele busreis op het programma. Het vertrek is gepland om 05.00 uur en voor een ontbijtpakket incl. vruchtensap wordt gezorgd (koffie/thee te koop in de touringcar). De rit per luxe touringcar brengt ons via Hamburg naar de Duits/Deense grens. Via Kolding, Vejle en Aalborg bereiken we de havenplaats Hirtshals in het uiterste puntje van Noord-Denemarken. Als voetpassagiers kunnen we inschepen aan boord van de Fjord Line. Om 20.00 uur vertrekken we per schip richting Noorwegen. Aan boord is een comfortabele hut voor u gereserveerd.

 

3e dag: 26/02-2022: Aankomst met Fjordline in Bergen

Terwijl we ons al in de Noorse wateren bevinden, kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord. Om 12.30 uur komen we aan in de Hanzestad Bergen. Na ontscheping volgt een korte stadsrondrit per touringcar en zal onze reisbegeleidster u al de nodige informatie geven over deze bijzondere stad. De middag is ter vrije besteding en de stad leent zich perfect om het centrum op eigen tempo te voet verder te verkennen. Wandel eens over de beroemde hanzewerf Bryggen met zijn kleurrijke houten pakhuizen of zoek het hoger op en maak een ritje met de kabelbaan naar de top van de berg Fløien waar u getrakteerd wordt op een adembenemend uitzicht over de stad, de fjord en de omliggende bergen. Vanaf dit punt zult u het Hurtigruten schip vast al kunnen zien liggen! Rond 17.00 uur is er een bustransfer naar de kade, aansluitend de inscheping aan boord van MS Nordnorge. Op de eerste avond staat er een uitgebreid dinerbuffet voor u klaar. In de loop van de avond zet het schip koers naar het noorden.

 

4e dag: 27/02-2022:  Ålesund - Hjørundfjord - Molde

4e varen langs de talrijke rotseiland van de scherenkust en meren 's morgens aan in Ålesund. Na een korte stop volgt een bezoek aan de schitterende Hjørundfjord waar een optionele excursie mogelijk is. 's Avonds volgt een bezoek aan Molde en Kristiansund.

 

5e dag: 28/02-2022: Trondheim-Rørvik

's Morgens vroeg wordt in Trondheim aangelegd. Er is enkele uren gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug, de karakteristieke houten koopmanshuizen en de middeleeuwse Nidarosdom.

 

6e dag: 01/03-2022: Poolcirkel en Lofoten

's Morgens passeren we de Poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. We bevinden ons nu in 'het land van de middernachtzon'. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden.

 

7e dag: 02/03-2022: Tromsø

's Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Versterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, 'het Parijs van het Noorden' waar u de moderne IJszeekathedraal met zijn glas-mozaïeken of het Polaria museum kunt bezoeken.

 

8e dag: 03/03-2022: Honningsvåg en Noordkaap

Na Hammefest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kun je een bezoek brengen aan de Noordkaap, de 307 m. hoge leisteenrots die steil uit de Noordelijke IJszee oprijst. In de Noordkaaphal kun je Europa's meest noordelijke postkantoor, cafetaria en een kleine kapel bezoeken

 

9e dag: 04/03-2022: Kirkenes

's Morgen komen we aan in Kirkenes, het keerpunt van de reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om excursies te maken, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kun je de havens bezichtigen die op de heenreis 's nachts werden aangedaan.

 

10e dag: 05/03-2022: Honningsvåg-Tromsø

's Morgens vroeg aankomst in Honningsvåg en via 'de noordelijkste stad ter wereld' Hammerfest naar Tromsø. Mogelijkheid voor excursie IJszeekathedraal met middernachtconcert.


11e dag: 06/03-2022: Vesterålen-Lofoten

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. In Stokmarknes kun je het Hurtigrutenmuseum bezoeken (tegen betaling). Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Tijdens de 2 uur durende stop in Svolvær heb je de gelegenheid om deze typische stad met traditionele rode vissershuizen te verkennen. Na een korte stop in Stamsund verlaten we de Lofoten en varen richting het vasteland

 

12e dag: 07/30-2022: Poolcirkel, Zeven Zusters

Bij 66°33'N passeren we de poolcirkel - met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is verweven met sagen en legenden. Een ervan gaat over de fascinerende bergketen 'de Zeven Zusters', een andere over de berg 'Torghatten', waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van de pijl van de boog van 'Hestmannen', de paardenman. De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden.

 

13e/14e dag: 08 en 09/03-2022: Trondheim-Oslo08

Vandaag bereiken we de mooie 'Kroningsstad' Trondheim. Na de rit per bus richting het station reis je per trein via het schitterende Nationaal Park 'Dovrefjell' naar Oslo. Hier verblijf je 2 nachten in een centraal gelegen hotel in Oslo. Voldoende gelegenheid om iets van de interessante hoofdstad te gaan zien of enkele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Vigeland park of het schiereiland Bygdøy met de Vikingschepen Fram en Kon Tiki.


15e dag: 10/03-20222: Oslo-Kiel

Om 14.00 uur vertrekt het luxe schip van de Color Line vanuit Oslo voor de overtocht naar Kiel.

 

16e dag: 11/03-2022: Kiel-Nederland

Na aankomst in Kiel om 10.00 uur, terugreis met de de Comfort Class bus terug naar Hengelo.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

 

Prijzen Noorderlicht busreis Noorwegen 2022

Per bus, trein en boot en Hurtigruten 2022
vanaf prijs bij 2 persoonskamer douche/toilet p.p.
vertrek: 24/02-2022
Ongespecificeerde binnenhut/2-persoonskamer vanaf € 2.925
Ongespecificeerde buitenhut/2-persoonskamer vanaf € 3.608
Ongespecificeerde best beschikbare buitenhut/2-persoonskamer vanaf € 3.836
Meerpijs  bij 1 persoonskamer douche/toilet p.p.
vertrek: 24/02-2022
Alleen op aanvraag en zee beperkt mogelijk
Ongespecificeerde buitenhut/1-persoonskamer vanaf € 2157
Ongespecificeerde best beschikbare buitenhut/1-persoonskamer vanaf € 2313
Vroegboekkorting bij boekingen gemaakt t/m 31 augustus 2021.
€ 75 per persoon

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • Hotelovernachting in Hengelo op basis van logies en ontbijtpakket voor in de bus
 • Comfort Class busreis Hengelo - Hirtshals
 • Bootovertochten Hirtshals - Bergen met Fjordline Line in standaaadbinnenhut incl. ontbijt
 • Bustransfers in Bergen incl. stadsrondrit
 • Hurtigruten rondreis Bergen - Kirkenes - Trondheim inclusief volpension (ontbijt, lunch en diner) op basis van gekozen hut
 • Bustranser Trondheim van kade naar treinstation
 • Treinreis Trondhein-Oslo 2e klasee en zitplaatsreservering
 • 2 Hotelovernachtingen in Oslo, op basis van logies/ontbijt
 • Bustranfer Oslo naar kade Color Line
 • Bootovertocht Oslo-Kiel met Color Line in 3*binnenhut incl. ontbijtbuffet
 • Deskundige Nederlands- (en Noors-) sprekende reisleiding tijdens gehele reis

 

Niet inbegrepen:

 • Optionele excursies
 • Toeslag buitenhut Fjordline  € 20 per hut
 • Toes;ag dinnerbuffet Fjord Line   € 36 per persoon
 • Toeslag buitenhut Color Line € 68 per hut
 • Toeslag dinnerbuffet Color Line Kiel-Oslo € 37 per persoon
 • Optioneel mogelijk: overnachting van der Valk Hotel in Hengelo na afloop van de reis.
 • Prijs inclusief ontbijt vanaf € 65 per persoon.
 • Optionele excursies Hurtigruten
 • Verzekeringen

 

Vertrekmogelijkheden:  24 februari 2022

 

Extra informatie:

 • Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten hebt gereisd.
 • Een ongespecificeerde hut aan boord van Hurtigruten houdt in dat u boekt voor een binnen – of buitenhut, maar de exacte hutcategorie en het hutnummer krijgt u pas aan boord toegewezen.Tegen betaling kunt u Wifi afnemen.
 • Een inschrijving voor deze groepsreis is direct definitief en hiervoor geldt dat er tevens een aanbetaling gedaan dient te worden.
 • De reis gaat door bij min. 20 deelnemers
 • Uitsluitend wanneer het minimaal aantal deelnemers van deze groepsreis niet wordt behaald vóór de zgn. release datum kan de reis door Norske Noorwegen Reizen (Norske Turist Service BV) worden geannuleerd en wordt de gedane aanbetaling gerestitueerd

 

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

 • Voor onze speciale Hurtigruten voordeel data en busreizen inclusief Hurtigruten rondreis gelden er afwijkende annuleringsvoorwaarden, te weten;
 • Bij annulering: meer dan 90 dagen voor vertrek: 15% annuleringskosten
 • 90 dagen t/m 30 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
 • Minder dan 30 dagen: 100% annuleringskosten

Er zijn een aantal excursiemogelijkheden welke u tijdens de Hurtigruten reis kan maken.
Bij boeken kunnen wij u daar verder over inlichten.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busreis de 16-dg Noorderlicht Hurtigruten winterbusreis. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.