image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Speyside Way Wandelvakantie, 7-daagse individuele reis
incl. vlucht naar Aberdeen en terug vanaf Inverness. 2020

 • Populaire wandelroute in mooi gebied in Schotland.
 • Geschikt voor beginners
 • Bagagevervoer en overnachtingen zijn inbegrepen, evenals vlucht naar Aberdeen en terug vanuit Invernes.

De Speyside Way is één van Schotland's meest pittoreske lange-afstand wandelroutes. Met een lengte van 104 km volgt deze wandeltocht de iconische ‘whisky-rivier’ de Spey (spreek uit: spéé) vanaf de Noordzee tot aan haar bron in de prachtige Grampian Mountains. De route begint in het hardwerkende vissersstadje Buckie aan de Noordzee kust en volgt de rivier over oude spoorbanen, bospaden en stille landweggetjes naar het drukke bergresort Aviemore in het Cairngorm National Park. De Speyside Way is een ideale introductie voor wandelen in Schotland; de tocht voert voornamelijk over goede paden met slechts lichte stijgingen en dalingen.
Het is niet mogelijk om deze reis als 'single' wandelaar te maken. Er zijn niet voldoende 1-persoonskamers op de route en het bagagevervoer wordt te prijzig voor 1 persoon. Indien u met 3 personen bent, kunnen we proberen een 1-persoonskamer op aanvraag te boeken.

Hoogtepunten
- Garmouth Viaduct
- Earth Pillars
- Boat o Brig
- Aberlour Disstillery
- Aviemore
- Cairngorm Mountains

Uw overnachtingen
U verblijft in guesthouses en Bed & Breakfasts in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. Uw kamer heeft een badkamer met douche en toilet (soms niet direct aangrenzend aan uw slaapkamer). In een zeer uitzonderlijk geval kan het voorkomen dat u een badkamer deelt met andere gasten in de accommodatie. U verblijft op basis van logies en ontbijt. Bij het reserveren van alternatieve adressen wordt altijd aan de wandelafstand gedacht.

Terug naar andere wandelvakanties.

 

Overnachtingen:

 • 1 x Buckie
  1 x Fochabers
  1 x Aberlour
  1 x Ballindalloch
  1 x Grantown on Spey
  1 x Avimore

Routebeschrijving 

Dag 1:Naar Aberdeen - Buckie

De wandelreis start in Buckie. Om de juiste aansluitingen te halen voor het openbaar vervoer (bus of trein) vanaf de luchthaven van Aberdeen naar uw eerste B&B, boeken wij een ochtendvlucht voor u. Vervolgens reist u op eigen gelegengeid naar het startpunt. Bij uw reispapieren ontvangt u informatie over de trein- of busreis. Deze transfer (of taxi) is niet inbegrepen en is voor eigen rekening.

 

Dag 2: Buckie - Fochabers, ca. 16 km

De eerste etappe van uw wandelvakantie is een relaxte introductie. Vanaf de gemarkeerde wandelpalen in Buckie volgt u de kustlijn door vissersdorpen en over de voormalige spoorlijn naar het Spey Bay Wildlife Centre (Organic Café). Vanaf de baai volgt de route de rivier naar Fochabers. Vergeet niet om tijd te nemen om het Garmouth Viaduct te bezichtigen (een verlenging van slechts 5 minuten)


Dag 3: Fochabers- Aberlour,  ca. 24 km

Vandaag is een langere wandeldag – volg de wegwijzers door het historische centrum van Fochabers en vervolgens heuvelachtige landweggetjes door beuken- en dennenbossen. Bezoek ook de zogenoemde ‘Earth Pillars’ en de ‘Boat o Brig’ uitzichtpunten voordat u afdaalt naar het dorp Craigellachie. In dit dorp vindt u o.a. de historische Highlander Inn en de ijzeren brug die ontworpen is door de beroemde ingenieur Thomas Telford. U loopt vervolgens over de oude Spey spoorbaan naar het charmante plaatsje Aberlour.

Dag 4: Aberlour - Ballindalloch, ca. 16 km

Vandaag begint de dag met een rondleiding in de Aberlour Distillery – begin tijd 10.00. De tour duurt ongeveer 1.5 uur. Na de tour loopt u verder over de oude spoorlijn naar Ballindalloch. Aan het eind van de wandeling kunt u de kleine winkel van de Cragganmore Distillery bezoeken.

Dag 5: Ballindaloch - Grantown-on-Spey, ca. 21 km

Een meer uitdagende dag over glooiend terrein, door prachtige naald- en berkenbossen en over ‘stepping-stones’, totdat u uiteindelijk arriveert in de Victoriaanse stad Grantown-on-Spey.


Dag 6: Grantown-on-Spey - Aviemore, ca. 27 km

Uw laatste wandeldag biedt een lange, maar prachtige tocht door bos en heidevelden. Het merendeel van deze wandeling is vlak, en voert u naar het levendige plaatsje Aviemore met de fantastische Cairngorm Mountains in de achtergrond.


Dag 7: Einde wandelreis

Uw wandelrondreis eindigt na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Inverness en stapt op het vliegtuig richting huis of verleng uw vakantie op een door u gekozen wijze.

Uiteraard helpenwij u daarbij graag op weg.

Prijzen

Prijzen per persoon
7-daagse wandelreis Speysite Way Schotland 2020
Prijs p.p. in 2-pers.kamer  excl. vlucht  naar Aberdeen/terug vanaf Inverness en excl taxikosten in Schotland
01/04 - 30/09 € 705,00
01/04 - 30/09 Prijs incl. vliegreis op aanvraag i.v.m. flexibele prijzen.

Reserveringskosten: € 27,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

Inbegrepen
- 6 overnachtingen in een 2-pk met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
- Bagageservice tussen de overnachtingsadressen

- Rondleiding Aberlour Distillery
- Engelstalig informatiepakket en kaart


Niet inbegrepen

- Vlucht Amsterdam-Aberdeen en terug Inverness-Amsterdam

- Luchthavenbelasting en brandheffing

- Transfer luchthaven-start/eindpunt v.v.
- Eventuele taxikosten onderweg
-  Eventuele buskosten
- Overige maaltijden
- Eventuele entreegelden
NB: het is niet mogelijk huisdieren mee te nemen

Vertrekmogelijkheden: dagelijks mogelijk

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij outdoorreizen voor de Speyside Way Wandelvakantie. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.