image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Het land van elfen, sagen & vulkanen 2022
met Expeditieschip van Hurtigruten rondom IJsland

9-daagse of 11-daagse Zeereis aan boord van de MS Fram of de MS Fridtjorp Nansen van de Hurtigruten.

IJsland ontvangt vanaf 15 juni weer toeristen, Wij zijn dan ook verheugd dat wij de Expeditie Hurtigruten Cruise rondom IJsland vanaf 23/6 2020 weer kunnen aanbieden. Vraag naar de mogelijkheid (en beperkingen), als u komende zomer graag op reis wilt.

 • Hoogtepunten aan boord
 • U verkent mystiek IJsland – het land van vuur en ijs
 • Keuze uit 9-daagse of 11-daagse reis
 • Fascinerende natuur met watervallen, vulkanen en gletsjers
 • Geniet onderweg van het spotten van vogels en walvissen
 • U vaart rondom IJsland en u ziet de totale de IJslandse kust
 • Verschillende excursies inbegrepen in de reis

Terug overige cruisereizen

Hurtigruten Rondom IJsland

Welkom in de wilde, ruige en unieke schoonheid van IJsland. In het land van vuur en ijs krioelt het van natuurlijk leven, met een rijke cultuur en gastvrije mensen. Onze expeditie IJsland cruise vaart volledig rondom IJsland, dus je krijgt een complete ervaring van een van de meest unieke plekken ter wereld.
Deze uitgebreide reis brengt je naar een betoverende diversiteit aan natuur, wildlife en nederzettingen. De Westelijke regio van IJsland biedt spectaculaire uitzichten en is de plek van spannende Viking-sagen uit de oudheid, een belangrijk onderdeel van de IJslandse mythologie. Een hoogtepunt in het westen zijn de Westfjorden, een prachtig natuurreservaat met veel vogelkliffen.
Wanneer we tijdens onze IJslandse cruise richting het noorden varen, kun je vanaf het dek uitkijken naar walvissen terwijl het landschap verandert in uitgestrekte lavavelden, vulkanische bergen en prachtige groene heuvels. Grimsey markeert de plek waar de poolcirkel IJsland raakt, en we zullen ervoor zorgen dat we de legendarische lijn passeren voordat we richting het zuiden varen richting de oostelijke regio van het land.

 Aan de oostkust verandert de natuur opnieuw. Nu komen we vele bossen tegen, weelderige landbouwgronden en kleurrijke vissersdorpjes. We hopen walvissen te kunnen spotten en andere IJslandse dieren te zien terwijl we de zuidelijke wateren afvaren naar de onvergetelijke vulkanische eilanden in het gebied. De leden van het expeditieteam vermaken je met kleurrijke verhalen en sagen van de Vestmannaeyr. Ga met ons mee op deze avontuurlijke ontdekkingstocht en maak gebruik van de gelegenheid om je cruise te verlengen met een verblijf in Reykjavik na afloop van de reis.

 

Reisbeschrijving

Dag 1: Reykjavik

Veel bezoekers vinden het landen op het vliegveld van Keflavik betoverend. Het vliegveld lijkt te zijn uitgehakt uit een Arctische woestijn, met lavastenen bedekt met mos en bergen rondom. Op een afstand van slechts 45 minuten ligt Reykjavík, een charmante en levendige moderne stad, met toprestaurants, interessante musea en schilderachtige smalle straatjes. Inscheping aan boord van het volledig gerenoveerde expeditieschip MS Fram of het nieuwe expeditieschip MS Fridtjorp Nansen.

Dag 2: Welkom in Sagaland

Het vriendelijke stadje Stykkishólmur heeft in het centrum van de stad prachtige en goed bewaarde oude huizen en is omgeven door een prachtig landschap. Geniet van het verkennen van de interessante musea van de stad of neem deel aan optionele excursies om de iconische locaties van het schiereiland Snæfellsnes te zien, zoals de basaltkliffen van Londithar of de zwarte zandstranden van Djúpalónssandur.

Dag 3: Patreksfjördur

Patreksfjördur is een charmante nederzetting aan de westkust van IJsland met ongeveer 660 inwoners. Indien de weersomstandigheden het toelaten kun je in de pittoreske fjord prachtige wandelingen maken. Patreksfjördur ligt ook dicht bij de spectaculaire waterval van Dynjandi en dicht bij Látrabjarg, een beroemde plek om vogels te spotten.

Dag 4: Noordwest IJsland

Onze ervaren kapitein zal een dag inplannen om de schitterende fjorden in het noordwesten van IJsland te verkennen. De weersomstandigheden bepalen het definitieve programma en de activiteit van de dag. We kunnen een kleine nederzetting bezoeken, je meenemen tijdens wandelingen of onze kajaks uitwerpen.

Dag 5: Centrum van het Noorden

Akureyri is een levendige stad en staat bekend om zijn botanische tuinen. Het is de meest dichtbevolkte gemeenschap buiten Reykjavík, en is het centrum van handel, cultuur en diensten voor het noorden van IJsland. Akureyri ligt dichtbij veel van de meest beroemde natuurlijke parels van IJsland, zoals het meer van Mývatn en de waterval van Goðafoss.

Dag 6: Grimsey

We zullen onze tenderboten gebruiken om dit groene en met gras begroeide eiland Grimsey te bereiken. Het is waarschijnlijk het best bekend vanwege de nabijheid van de poolcirkel, die over het eiland loopt. Je kunt de kans krijgen om over die lijn te stappen, van noord naar zuid.

Dag 7: Het land van de elfen

Bakkagerdi is de belangrijkste nederzetting in Borgarfjörður. Dit gebied staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en is `het land van de elfen'. In de fjord zijn veel kolonies van papegaaiduikers, waardoor dit een populaire plek is om vogels te spotten. Bakkagerdi ligt buiten het typische toeristengebied en biedt rust, stilte en een prachtig uitzicht.

Dag 8: Het Pompeii van IJsland

Heimaey of ‘Thuis Eiland' verwelkomt ons voor een bezoek. De haven heeft een zeer smalle doorgang, veroorzaakt door een vulkaanuitbarsting in 1973. Het grootste deel van het eiland heeft steile kliffen, is dicht begroeid en biedt een habitat voor talloze vogels, waaronder de charmante papegaaiduiker.

Dag 9: Het einde van ons IJsland avontuur

Onze ontdekkingstocht en avontuur eindigt in de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Als je de tijd hebt, raden we je aan een paar extra dagen te blijven om het fascinerende Reykjavik te verkennen.

Wij verzorgen dat graag voor je.

Excursies inbegrepen (wel vooraf reserveren als u mee wilt)

Bij deze reis worden een aantal excursies kosteloos aangeboden, echter u dient vooraf aan te geven voor welke excursies u zich wilt aanmelden! Graag de door u gewenst excursies aan aan doorgeven in het tekstvak van het boekingsformulier. Wij boeken de excursies dan voor u in, zodat u verzekerd bent van deelname aan de gewenste excursie.

 • Dag 2: Stykkishólmur - Wandeling en bezoek aan het Eider center
 • Dag 3: Patreksfjördur - Wandeling door de meest westelijk gelegen gemeente van Europa
 • Dag 5: Akureyri - Stadswandeling en bezoek aan de botanische tuin
 • Dag 6: Grimsey Island - Ceremonie passeren van de Poolcirkel
 • Dag 7: Bakkagerdi - Bezoek aan de Puffin kolonie
 • Dag 8: Heimaey - Unieke en actieve wandeling over lavavelden met een local

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Wij helpen u graag bij de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf juni 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

 

Rondom IJsland: "Het land van elfen, sagen en vulkanen"  2022

 

 

De reis kan ook worden geboekt als 11-daagse reis voor de zomer van 2021

Bij de 11-daagse reis vaar je dezelfde route, alleen maak je ook stops in de omgeving van de walvishoofdstad Húsavík en het prachtige fjordengebied rondom Djupaví

 

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds  € 2,50

A.G.R.-bijdrage per persoon € 5,00

Informatie en voorwaarden

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

 

Niet inbegrepen:
Internationale vluchten naar IJsland. (Bij een offerteaanvraag verzorgen wij een prijsopgave voor aansluitende vluchten).

Transfers in aansluiting op de vluchten

Optionele kleinschalige excursies en activiteiten

Verzekeringen

 

Opmerkingen:  Prijzen in € per persoon, op basis van beschikbaarheid.

Wij verzorgen graag een offerte op maat incl. aansluitende vluchten.

Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op het aantal verkochte plaatsen aan boord.De prijzen kunnen wijzigen tot de vertrekdatum. Na definitief inboeken staat de prijs uiteraard vast.

Wijzigingen in het reisschema en programma voorbehouden.
De reis is niet mogelijk voor mensen die gebruik maken van een rolstioel( Ontscheping per poolcirkelboot).
Rubber laarzen kunt u aan boord lenen.
Norske Noorwegen Reizen en Scan Britain zijn niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.

 

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Tot 150 dagen voor vertrek 10 % van de reissom
- 149 t/m 90 dagen voor vertrek 25 % van de reissom
- 89 t/m 60 dagen voor vertrek 50 % van de reissom
- 59 t/m 30 dagen voor vertrek 75 % van de reissom
- 29 t/m 1 dag voor vertrek 90 % van de reissom
- Vanaf 1 dag voor vertrek 100 % van de reissom
De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten.
Wijzigingskosten € 60 per wijziging.
Wijzigingen zijn mogelijk tot 150 dagen voor vertrek.

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruises voor de Hurtigruten.9-daagse of 11-daagse Expeditiereis Rondom IJsland, Elven, Sagen en Vulkanen. Geef tevens in het tekstvak aan naar het type hut uw voorkeur uitgaat. Wij zenden u dan spoedig een prijsopgave..