image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Langs binnen- en buiten Hebriden, Orkney en Shetland met de MS Spitsbergen  2023

13-daagse Hurtigruten Expeditiereis langs de Schotse eilanden.
Ook in omgekeerde route mogelijk.

  • Langs de Schotse eilanden expeditie Cruise Ms Spitsbergen
  • Vaarroute vanaf Glasgow via de eilanden naar Bergen in Noorwegen
  • Bezoek de binnen – en buiten Hebriden, de Orkney-eilanden en Shetland
  • Vogels en ander wildlife spotten op St. Kilda en de Treshnish Isles
  • Proef de Schotse whisky en bezoek Duart Castle op eiland Mull

 

13-daagse zeereis langs de Schotse eilanden

Vertrekdatum 14/05-2023

1e dag - Start reis in Glasgow. Overnachting aan boord MS Spitsbergen

2e dag - Bezoek Belfast

3e dag - Bezoek Isle of Man

4e dag - Whisky-eiland Islay

5e dag - Bezoek Obam en Duart Castle

6e dag - Bezoek Iona (pelgrims) en papegaaiduikers en ander wild bij vulkanische eilanden

7e dag - Tuien van de Hebriden (Eiland Canna)

8e dag - St Kilda (weersafhankelijk)

9e dag - Stornoway, Lewis en Harris (buiten Hebriden)

10e dag - Bezoek Kirkwall (Orkney-archipel)

11e dag - Bezoek eenzame Fair Isle

12e dag - Bezoek Lerwick (Shetlands, noordelijkste stad van Schotland

13e dag - Aankomst Bergen in Noorwgen en einde reis

Terug naar alle cuises.


Ook mogelijk in omgekeerde volgorde, vertrekkende .......
Vraag naar de mogelijkheid.

 

Expeditiereis voorjaar 2023

 

Van whisky tot wildlife en van de Hebriden naar Shetland
Deze cruise richt zich op de aspecten waar de Schotse eilanden bekend om staan ​​- gevarieerde en mooie fauna en heerlijke onderscheidende whisky’s. We maken eerst kennis met het ‘whisky-eiland’ van Islay met zijn acht werkende distilleerderijen die een unieke, turfachtige borrel creëren die de robuuste natuur van het eiland weergeeft. Op de Isle of Mull, in de Victoriaanse haven van Oban, produceert de distilleerderij een heel andere stijl van whisky. En in de mooie kleine vissershaven van Tobermory, dateert de distilleerderij uit de 18e eeuw. Andere hoogtepunten zijn onder meer een persoonlijk ontvangst op één van de oudste en mooiste kastelen van Schotland. Als gasten van Sir Lachlan MacLean, zullen we genieten van een avondbezoek in zijn domein met een geschiedenis die 800 jaar teruggaat. We zullen zien waar het christendom vanuit Ierland in Schotland is gearriveerd en hoe Harris Tweed in de Buiten-Hebriden is ontstaan.

 

Dag 1: Vlucht naar Glasgow (optioneel bij te boeken) en inschepen

De reis begint in Glasgow. Dit betekent ‘Geliefde Groene Plek' in het Gaelisch. Beroemd om zijn Victoriaanse en Art-Nouveau-architectuur, is het de thuisbasis van instellingen zoals het Schotse Ballet, de Opera en het Nationaal Theater. Dit is absoluut een stad die u verder wilt verkennen voordat u aan boord gaat van MS Spitsbergen.

 

Dag 2: Belfast

Belfast, een stad van industrie en elegantie, is de geboorteplaats van de Titanic en tevens de hoofdstad en grootste stad van Noord-Ierland. Het is een toegangspoort tot een glorieus landschap met mooie dorpjes en een prachtige ruige kust met ongerepte stranden en adembenemende klifwandelingen. Ervaar Giants Causeway, wandel door een spectaculair landschap of ontdek wat deze indrukwekkende stad nog meer te bieden heeft.

 

Dag 3: Isle of Man

De mooie havenstad Peel was de 14e-eeuwse hoofdstad van het eiland en de zetel van de koning van Mann. Kronkelende straatjes van koopmanshuizen getuigen van de 19e-eeuwse vissersschoeners die hier zijn gebouwd en die handel dreven van Ierland naar Shetland. Peel Castle, verbonden door de verhoogde weg en naar verluidt gebouwd door Magnus Barelegs, koning van Noorwegen, dateert uit de 11e eeuw.

 

Dag 4: Islay, het land van de Schotse Whisky

Het ‘whisky-eiland’ Islay is wereldberoemd om zijn turfachtige single malt whisky's en vele distilleerderijen. Als stopplaats voor overwinterende ganzen en trekvogels is het ideaal voor vogelaars. In het charmante stadje Bowmore zijn er een handvol kleine winkeltjes, een interessante ronde kerk zonder hoeken en zijn er prachtige klifwandelingen te maken.

 

Dag 5: Oban en Craignure

Bekend als de ‘Toegangspoort tot de Eilanden’ bereikte het stadje Oban zijn bloeitijd toen de spoorlijn arriveerde, wat bijdroeg aan het bestaan als een drukke vissershaven. Tegenwoordig is het een populaire vakantieplek met Victoriaanse gebouwen rond de haven, veerboten die komen en gaan op weg naar de verre Hebriden. Veel cafés hebben menu's met zeevruchten en de distilleerderij biedt rondleidingen om een lokale whisky te proeven.

 

Dag 6: Treshnish-eilanden

We verkennen de Treshnish-eilanden, een groep kenmerkende vulkanische eilanden met een rijk dierenleven. Fingal’s Cave bevindt zich op het eiland Staffa met vele grotten. De basaltkolommen zijn een noordelijke uitbreiding van de Giant’s Causeway. Ontdekt door de Vikingen

 

Dag 7: Loch Scavaig & Isle of Canna

Een dag volop wandel en kajakmogelijkheden! We verkennen het eiland Canna, het meest beschutte eiland van de kleine eilanden, bekend als ‘de tuin van de Hebriden’. Canna is door een verhoogde weg verbonden met het eiland Sanday met zijn papegaaiduikerskolonies. Het eiland was ooit particulier eigendom van Sir John Lorne Campbell, maar is nu eigendom van The National Trust for Scotland.

 

Dag 8: St Kilda

Elk bezoek aan deze verre en ongerepte archipel, met zijn adembenemende zeekliffen, is volledig weersafhankelijk. Als UNESCO-Werelderfgoed en het 'juweel in de kroon' van de National Trust van Schotland is het een onvergetelijke ervaring. De afgelegen zeerotsen en eilanden, de overblijfselen van een vulkanische krater, vormen richels voor duizenden nestelende zeevogels. Dwergvinvissen worden vaak gezien rond het kolkende water van de archipel.

 

Dag 9: Stornaway, Lewis & Harris

Stornoway, oorspronkelijk een Viking-nederzetting, is de belangrijkste stad van de westelijke eilanden en de hoofdstad van het eiland Lewis & Harris, de grootste en meest noordelijke van de Buiten-Hebriden. Er zijn kleine folkloremusea, de wereldberoemde Callanish Standing Stones en de mysterieuze Carloway Broch - het best bewaarde fort in Schotland dat meer dan 2000 jaar oud is.

 

Dag 10: Kirkwall (Orkney)

Kirkwall is de grootste stad en de hoofdstad van de Orkney-archipel. De eerste vermelding van een nederzetting hier is in een sage uit 1046, en de naam Kirkwall is afgeleid van het Noorse 'Kirkjuvagr´ (Kerkbaai). Tegenwoordig heeft Kirkwall 8500 inwoners en is het één van de meest aantrekkelijke en best bewaarde kleine steden in Schotland.

 

Dag 11: Fair Isle

Het eenzame Fair Isle met zijn hoge rode zandstenen kliffen en glooiende velden is een belangrijke stop voor trekvogels en heeft sinds 1948 een permanent vogelobservatorium.

 

Dag 12: Lerwick (Shetland eilanden)

Lerwick is de belangrijkste haven van de Shetlandeilanden en veruit de noordelijkste stad van Schotland. Gesticht in de 17e eeuw als vissershaven, is Lerwick tegenwoordig een bruisende stad. De oude waterkant is nog steeds actief met jachten en vissersboten. Het gebied heeft een aantal van de aantrekkelijkste landschappen van Shetland en een buitengewone concentratie aan archeologische vindplaatsen, waaronder twee opmerkelijke dorpen uit de ijzertijd.

 

Dag 13: Aankomst Bergen in Noorwegen en einde reis

We komen aan in de Noorse Hanzestad Bergen. Voordat u naar huis vliegt (optioneel), raden wij u aan om de bekende vismarkt te bezoeken en het historische havengebied met houten huizen die teruggaan tot de jaren 1300. U kunt ook met een kabelbaan een tocht maken naar de nabijgelegen berg Fløyen, voor een uitzicht over de stad en de omliggende bergen.

 

Let op!!!!

Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroutekan afwijken en  is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

 

Verlengopties en excursies mogelijk.

Vraag naar de mogelijkheden.

 

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort.
Het Premium Comfort houdt het volgende in:
Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
Er worden geen fooien meer verwacht.

Vervoersmogelijkheden:

Vluchten naar Glasgow en terug vanaf Beregen op aanvraag (kunt u optioneel bijboeken).

Wij helpen u graag bij het plannen..

Verlengen verblijf in Bergen is mogelijk..

Vraag per e-mail naar de mogelijkheid, afhankelijk van het moment van boeken


Prijzen  2023 (v.a. € 4.110 p.p.)

Vertrek mogelijkheden 13-daagse reis:

14/05/2023, tourcode SBGBR2303

 

PRIJS van 2023 worden binnenkort bekend gemaakt.


 

Hurtigruten traject 2022: Bergen-Glasgow (zuidwaards)

Vertrek: 14/04/2022, tourcode SBGBR2201

Prijs v.a. € 3.290 p.p.

 

 

Vraag een offerte via het boekingsformulier.

 

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds: €2,50

Informatie en voorwaarden

Inbegrepen:
Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
Koffie en thee gedurende de gehele reis
Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
Wind - en regenafstotend jack
Lezingen aan boord van het expeditieteam.

 

Niet inbegrepen:
Internationale vluchten Amsterdam–Glasgow/Bergen-Amstertdam.
Transfer in aansluiting op vluchten.
Verzekeringen en eventuele overige optionele excursies.

Wij stellen op uw verzoek graag een prijsopgave samen. Vraag er naar per e-mail, vergezeld van de gewenste reisdata, type hut en aantal personen.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking indien reeds is ingeboekt.


Extra informatie:
Vermelde prijzen in euro per persoon
Zie over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt: Scan Britain en Norske maken graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement.
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
Rubberen laarzen zijn aan boord te leen Scan Britain en Norske zijn niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.

 

Afwijkende annuleringsvoorwaarden Hurtigruten Ecpeditiereizen:
Tot 150 dagen voor vertrek 15% van de reissom
Van 149 dagen t/m 90 dagen voor vertrek 30% van de reissom
Van 89 dagen t/m 45 dagen voor vertrek 50% van de reissom
Van44 dagen t/m 30 dagen voor vertrek 70% van de reissom

Van 29 dagen t/m 1 dag voor vertrek 90% van de reissom
Op de dag van vertrek 100% van de reissom
De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten.

Boeken of offerte

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruises voor de reis: Langs binnen- en buiten Hebriden, Orkney en Shetland met de MS Spitsbergen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.