image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Vlieg/Busreis Ierland Wild Atlantic Coast

8-daagse vliegbusreis incl. vluchten Amsterdam-Dublin v.v. 2020
Vanaf € 899

County May aan de Ierse westkust wordt beschouwd als de mooiste regio van Ierland door de aantrekkelijke ligging direct aan de Wild Atlantic Way; het stadje Westport met zijn Georgian architectuur is de grote favoriet. Weinig plaatsen weten natuurschoon, 18e eeuwse architectuur en mooie tochten in de omgeving zo goed te combineren als Westport, prachtig gelegen aan Clew Bay, een baai aan de Atlantische kust met maar liefst 365 eilandjes. In het stadje kunt u het Clew Bay Heritage Centre en het historische Westport House bezoeken, maar Westport is ook een ideale plaats om boeiende tochten in de omgeving te maken. Tijdens deze reis verblijft u vijf nachten in een heerlijk 4-sterren hotel in Westport om van daaruit de omgeving te verkennen. De laatste twee nachten verblijft u in Clane nabij Dublin om te genieten van de Wicklow Mountains en heeft u de mogelijkheid een treinrit per DART langs Ierlands prachtige oostkust te maken. Een unieke ervaring voor iedereen.
 

 

Excursies

- Achil Island
- Connemara
- Galway
- Dingle schiereiland
- Killarney
- Wicklow Mountains
- Powerscourt Gardens
- Bezoek aan Dublin

 

 • Mooie reis en per vliegtuig van en naar Ierland
 • Grote keus aan vertrekdata
 • Verblijf in uitstekend 4* hotelss
 • Nederlandse reisleiding
 • Verblijf in Westport nabij Wild Atlantic Coast
 • Bezoek aan Dublin, Wicklow Mountains

 

 
 • Dag 1: Vlucht Amsterdam-Dublin met reis naar Westport (ca 275 km)
 • Dag 2 : Vrije ochtend, Newport en Castlebar (ca 70 km)
 • Dag 3: Connemara, Kylemore Abbey en Cong Abbey  (ca 180 km)
 • Dag 4: Achill Island (ca 230 km)
 • Dag 5: Vrije ochtend en bezoek Westport House
 • Dag 6 : Galway en rijden omgeving Dublin (ca 275 km)
 • Dag 7: Wicklow Mountains, Powercourt en treinrit langs kust (ca 175 km)
 • Dag 8: Bezoek Dublin en  terugvlucht Dublin-Amsterdam

Routebeschrijving

Dag 1: Vlucht Amstyerdam-Dublin en rijden naar Westport,  ca. 275 km

Na aankomst op de luchthaven van Dublin rijden we begeleid door onze Nederlandse reisleiding naar Westport aan de Ierse westkust waar we vijf nachten zullen verblijven in het comfortabele Westport Woods Hotel.

 

Dag 2: Vrije ochtend , Newport en Castlebar, ca 70 km

's Morgens heeft u de gelegenheid om Westport te verkennen. Het stadje ligt in de schaduw van de pelgrimsberg Croagh Patrick. Geniet van de charme tijdens een wandeling over de Mall, een promenade met mooie bomen en oude stenen bruggen over de Carrowbegrivier. De kleurrijke winkelgevels zorgen voor een vrolijke sfeer. Aan het einde van de ochtend rijden we een stukje over de Wild Atlantic Way naar Newport voor een kort bezoek aan het historische centrum. Wandel over de elegante rode zandstenen brug over de Newportrivier en bewonder in de St. Patricks kerk het beroemdste glas in lood raam, dat het laatste oordeel voorstelt. Aansluitend rijden we richting Castlebar voor een bezoek aan het National Museum of Ireland Country Life in Turlough Park. Dit in 2001 geopende museum geeft een prachtig overzicht van het vroegere Ierse plattelandsleven. Vol indrukken keren we terug naar Westport.

 

Dag 3: Connemara, Kylemore Abbey en Cong Abbey, ca 180 km

Vandaag volgen we de Wild Atlantic Way zuidwaarts naar het Nationaal Park Connemara, een prachtig natuurgebied met schilderachtige bergen en ruige heidevelden. Een groot deel van het huidige park was vroeger eigendom van Kylemore Abbey, een beroemd klooster en voormalig landhuis dat tussen 1863 en 1868 gebouwd werd door een rijke Engelse politicus. Opvallend zijn de miniatuurreplica van de kathedraal van Norwich en de prachtig ommuurde Victoriaanse kasteeltuin waar u kunt rondwandelen. Het imposante gebouw dat door zijn ligging in een rustig gebied extra opvalt zal zeker indruk op u maken. Aansluitend rijden we via Clifden en de Maam-vallei door Connemara's ruige landschap naar het dorpje Cong voor een bezoek aan Cong Abbey. Ontdek een schitterend voorbeeld van de vroegste architectuur in Ierland terwijl u rondloopt door de ruïnes van de 12e eeuwse augustijner abdij omringd door weelderige tuinen. Hierna rijden we terug naar Westport.

 

Dag 4: Achill Island, ca.230 km

Vandaag maken we een bijzondere dagtocht naar Achill Island, het grootste eiland van Ierland dat via een brug is verbonden aan het vasteland. Als we de brug passeren zien we in de verte de glooiende bergen van het eiland al. Het eiland ligt in het hart van de Wild Atlantic Way met in het zuiden prachtige klifkusten en in het noorden uitgestrekte zandstranden. Verstilde dorpjes, een bergachtig binnenland, meertjes en veenmoerassen maken het compleet. Een mooie route brengt ons naar Slievemore. De tientallen ruïnes van dit verlaten dorp waren ooit arbeidershuisjes en zijn een verwijzing naar de hongersnood halverwege de 19e eeuw waarbij alle inwoners uit het dorp vertrokken. Zowel op de heen- als terugweg genieten we van spectaculaire landschappen.

 

Dag 5: Vrije ochtend en Westport House

Op de laatste dag in Westport kunt u de ochtenduren naar eigen wens invullen. ’s Middags brengen we een bezoek aan het 19e eeuwse Westport House, één van Ierlands mooiste historische huizen. Vanaf het moment dat u binnen stapt in de indrukwekkende hal met een prachtig plafond wordt de grootsheid van dit gebouw u helder. Een majestueuze Siciliaans marmeren trap, Waterford kristallen kroonluchters, marmeren schoorsteenmantels, prachtig meubilair en een uniek handgeschilderde plafond vormen een deel van het uiterst luxueuze interieur. In de omringende tuinen omgeven door Clew Bay, de Atlantische Oceaan en in de verte Ierlands heilige berg Croagh Patrick, waant u zich bijna in het paradijs. Een prachtig afscheid van Westport. Optioneel kan de reisleider in Westport House een echte Victoriaanse afternoon tea organiseren.

 

Dag 6: Galway en naar omgeving Dublin, 275 km

We verlaten Westport en rijden naar Galway, de meest bruisende en bohemienachtige hoofdstad van County Galway. Pal in het midden van de Wild Atlantic Way gelegen heeft de stad een reputatie van kunstzinnige creativiteit en een enorme energie die terug te vinden is in de vele festivals en evenementen. Maar ook het verleden hangt hier in de lucht: sporen van het oude Galway, zoals de stadsmuren en de opvallende Spanish Arch zorgen voor een historische sfeer. De groene koepel van Galway Cathedral is het meest iconische gezicht van de stad en blinkt uit in een mix van bouwstijlen. In de kerk bevindt een fascinerend mozaïek van John F. Kennedy. In de loop van de middag reizen we verder naar ons hotel in de omgeving van Dublin voor een verblijf van twee nachten.

 

Dag 7: Wicklow Mountains, Powercourt Gardens en treinrit langs de kust, ca. 175 km

Natuurlijk slaan we ook de Wicklow Mountains niet over; zij vormen een bergketen in het zuidoosten van Ierland met de Lugnaquilla als hoogste berg. Via Blessington, Sally Gap en de Old Military Road rijden we naar Powerscourt voor een bezoek aan de magnifieke tuinen. Omgeven door mysterieus blauw getinte bergen met als hoogste punt de Sugar Loaf Mountain, kijkt u vanaf het hoogste van de 5 bordessen naar een glinsterend meer. Na dit bezoek rijden we naar Greystones Station van waar u met de befaamde DART een ca. 1 uur durende treinreis kunt maken (optioneel, kosten excl., ca. € 5 p.p.) langs de Ierse Zee en indrukwekkende rotspartijen naar Dublin. Hier wacht de touringcar om u weer terug naar het hotel te brengen voor de laatste overnachting.

 

Dag 8: Bezoek Dublin en terug naar Amsterdam, ca. 75 km

Vandaag is alweer de laatste dag. Alvorens we naar de luchthaven gaan, maken we een rondrit door Dublin langs de belangrijkste hoogtepunten. Aansluitend heeft u nog wat tijd om zelf rond te kijken in bijv. Trinity College, te winkelen in Grafton Street of het standbeeld van Molly Malone te fotograferen. Hierna rijden we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland, waarmee een eind komt aan deze bijzondere reis.

 

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie bagageregeling vluchten

Aer Lingus
Op vluchten van Aer Lingus kunt de volgende stuks bagage gratis meenemen:
Ruimbagage: 1 stuk per persoon, max. 20 kg

Deze informatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

Hotel omschrijving

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede4* hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van bad of douche en toilet. Het verblijf is op basis van halfpension (Iers ontbijt en 3-gangenkeuzediner). De meeste hotels zijn voorzien van een lift of beschikken over kamers op de begane grond.

Overnachtingen
- 5x Westport Woods Hotel & Spa op korte afstand van het historische centrum van Westport
- 2x Westgrove Hotel op 35 km vanaf stadscentrum Dublin

 

Genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen.


Prijzen 2020

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
17-05-2020 € 899 €  1078
14-06-2020 gegarandeer vertrek € 969 €  1148
28-06-20290 € 969 €  1148
12-07-2020 gegarandeerd vertrek €1029 €  1208
3008-2020 € 959 €  1138
20-09-2020 gegarandeerd vertrek € 959 €  1138
11-10-2020 € 899 €  1078

Reserveringskosten: € 27,00

Calamiteitenfonds € 2,50

Inbegrepen

- Vlucht Amsterdam-Dublin,v.v. Aer Lingus
- Luchthavenbelasting en brandstof-heffing
- 20 kg ruimbagage

- 10 kg handbagage
- Overnachtingen volgens programma
- Lokale touringcar met chauffeur
- Deskundige Nederlandssprekende reisleiding
- 7x Ontbijt en 7x diner

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 25.
Maximaal: 44 deelnemers

Annuleringstermijn
Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.

 Niet inbegrepen

- Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

Reisdocumenten

Geldig paspoort of identiteitskaart

Vertrekplaats

 • Schiphol

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 8-daagse Vlieg/Busrondreis Ierland Wild Atlantic Coast. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.