image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Winterreis IJsland

5-daagse shortbreak met 4-Wheeldrive Noorderlicht Avontuur incl. vliegreis 2017/2018

  • Geniet van alles wat IJsland zo indrukwekkend maakt.
  • Keuze uit veel hoogtepunten
  • Rust uit in Blue Lagoon
  • O.a. Golden Circle, Gullfoss, Geysir, Eyjafjallajökull
  • Extra Tips:
  • - 'Take a walk on the Ice Side' op de Myrdaljökullsgletsjer
  • - Ga paardrijden in Hveragerdi: de IJslandse paarden zijn lief en goed berijdbaar

Een 5-daagse shortbreak in en rondom Reykjavik. De Golden Circle, Eyjafjallajökull vulkaan en de Blue Lagoon zijn enkele hoogtepunten. Geniet van het fascinerende noorderlicht, watervallen, de zwarte lavastranden en de gletsjers in het zuiden van IJsland

Uw accommodatie
U heeft de keuze uit de Comfort of Economy categorie. In beide categorieën verblijft u in goede guest- em farmhouses en hotels. Bij Comfort wordt een 4* hotel in Reykjavik gereserveerd, bij Economy een 3* hotel. U verblijft altijd in een 2-persoonskamer met douche en toilet, op basis van logies en ontbijt.

Overnachtingen
1 x Reykjavik, Center Plaza Hotel (Economy) of Reykjavik Natura (Comfort)
2 x Fludir, Fludir Hotel
1 x Reykjavik, Center Plaza Hotel (Economy) of Reykjavik Natura (Comfort)

Routebeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Reykjavik

U vliegt met Icelandair vanaf de luchthaven van Amsterdam naar Keflavik, de luchthaven van Reykjavik. Nadat u de bagage heeft opgehaald, gaat u naar het autoverhuurbedrijf en neemt u uw huurauto in ontvangst. Met de 4-wheeldrive gaat u richting Reykjavik waar u kunt inchecken in uw hotel en de rest van de dag ter vrije besteding heeft. Wellicht heeft u 's avonds al direct het geluk aan uw zijde om het noorderlicht te kunnen aanschouwen.

Dag 2: Golden Circle

Na het ontbijt rijdt u naar het Thingvellir Nationaal Park, waar in 1944 de onafhankelijkheid van IJsland werd uitgesproken. Het park ligt op de breuklijn van het Amerikaanse en Europese continent en is prachtig om te zien tegen het winterse decor. Vervolgens bezoekt u de Gullfoss waterval en het hete bronnengebied Geysir waar de geiser de Strokkur trouw iedere 5 minuten het water 25 meter de lucht in spuit. U overnacht in Fludir.

Dag 3: Eyjafjallajökull & de zuidkust

U bezoekt vandaag de zuidkust met het vulkaancentrum van de Eyjafjallajökull, die in de lente van 2010 voor zoveel beroering zorgde. Bewonder daarna de beroemde Seljalandsfoss en Skogafoss watervallen die in hartje winter deels bevoren kunnen zijn en zorgen voor schitterende plaatjes. Via de zwarte lavastranden, het charmante vissersdorpje Vik en de Myrdalsjökull gletsjer keert u aan het einde van de middag terug naar Fludir.

Dag 4: Blue Lagoon & Reykjavik

U rijdt naar de beroemde Blue Lagoon voor een ontspannen duik in het het behaaglijk warme geothermische water dat rijk is aan mineralen. De entree is niet inbegrepen. We raden u aan vooraf te reserveren. Dit kunt u opgeven in het tekstvak van het boekings/offerteformulier.. Herboren en relaxed keert u terug naar Reykjavik waar u de stad met onder andere de Hallgrimskerk nog kunt bezichtigen.

Dag 5: Reykjavik - Amsterdam

U rijdt terug naar de luchthaven van Reykjavik, waar u de huurauto inlevert en met Icelandair terug vliegt naar Amsterdam.

 

Goed om te weten

- In de winter kunt u, zeker met uw 4-wheeldrive, goed in IJsland rijden. Bovendien heeft u 24 uur per dag assistentie van onze agent.

- Het noorderlicht is een natuurfenomeen en kan derhalve niet gegarandeerd worden. Sommige hotels bieden de mogelijkheid voor een Noorderlicht wake-up call maar ook daar kunnen geen rechten aan worden ontleend. De beste tijd om het

- De prijsontwikkeling in IJsland is de laatste anderhalf jaar explosief gestegen (tot ca. 30%). De wisselkoers en de enorme vraag naar accommodatie waar niet altijd voldoende aanbod is, heeft ervoor gezorgd dat de prijzen voortdurend stijgen. De prijs-kwaliteit verhouding komt hierdoor onder druk te staan. De meeste natuurlijke bezienswaardigheden zijn nog steeds gratis te bezoeken.

- De Blue Lagoon is een topattractie waarvoor gereserveerd moet worden. Indien u het excursiepakket reserveert, proberen we op dag 4 een reservering te maken op een zo gunstig mogelijk tijdstip. Het kan echter zijn dat de Lagune volgeboekt is en we moeten uitwijken naar een andere dag indien dit in uw reisschema past. Lukt het niet om de reservering te maken, dan boeken we een alternatieve spa-beleving.

- De terugvlucht (dag 7) met Icelandair is vaak om 07.40 uur gepland. Het is mogelijk om zo vroeg uw huurauto weer in te leveren (sleutel achterlaten). U dient zelf met het hotel af te spreken of en hoe u kunt ontbijten. Vaak is een eenvouding ontbijtpakketje mogelijk.

- Indien excursies vanwege weersomstandigheden niet uitgevoerd kunnen worden, dan kunt u in sommige gevallen restitutie krijgen. Wij rekenen hiervoor € 15 administratiekosten per boeking. 

 

Bij te boeken Activiteitenbundel "VIKING" (opgeven in tekstvak van boekings/offerteformulier.

Voor degenen die wat extra's willen toevoegen aan de shortbreak, bieden we het volgende activiteitenpakket aan:

- Entree Blue Lagoon inclusief entree om te baden. Het wordt steeds drukker in de Blue Lagoon, dus het wordt aangeraden om vooraf uw bezoek te plannen en te reserveren. Op dag 4 kunt u heerlijk genieten en ontspannen in dit geothermische water.

- Entree Eyjafjallajokull Bezoekerscentrum. De vulkaan met de lastige naam zette in 2010 Europa in rep en roer. In het bezoekerscentrum krijgt u alle informatie over deze vulkaan.

- Paardrijtocht. 1 uur inclusief gids, helm, laarzen en regenkleding. De IJslandse paarden staan bekend om hun tamheid en zelfs als u nog nooit een paard heeft bereden, is dit een leuke activiteit.

Prijzen

Prijs per persoon (bij 2-personen op een kamer)
 incl vlucht en huur 4-Wheeldrive, hotel op basis van logies met ontbijt naar IJsland
winter 2017/2018
Prijs is afhankelijk van beschikbare vluchten en hotels vanaf
01/10-2017 t/m 05/04-2018 v.a. € 948
Meerprijs Comfort kamers per persoon v.a. € 25
Activiteitenbundel "VIKING" prijs per persoon v.a. € 167

Calamiteitenfonds € 2,50
Reserverings- en verzendkosten per boeking € 27,00

Inbegrepen
- Vlucht Amsterdam - Reykjavik v.v. met Icelandair. (voor de U-klasse, alsmede de O-klasse, gelden speciale voorwaarden: het ticket dient 10 dagen na boeking te worden geprint en kan dan niet meer kosteloos gewijzigd worden)
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing.
- Huurauto, Suzuki Swift 4-WD of gelijkwaardig, inclusief CDW, diefstalverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers, navigatiesysteem, extra bestuurder en tax.
- 4 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met douche/toilet op basis van logies en ontbijt
- Engelstalige informatie en landkaart 1:500.000 (u ontvangt dit pakket in IJsland)

- SIM kaartje t.w.v. ISK 2000 met ongelimiteerd lokale sms en belminuten en 1 GB data: voor noodgevallen onderweg, maar ook om uw ervaringen in IJsland te delen met uw vrienden, kennissen en familie
- Tablet met een complete reis-app met Engelstalige informatie over de te rijden route, GPS-coördinaten, bezienswaardigheden en handige tips voor onderweg, weer- en verkeersinformatie, kaart en een Nederlandstalige reisgids in pdf-formaat. De tablet dient u na de reis weer onbeschadigd in te leveren.

Niet inbegrepen
- Overige maaltijden
- Excursie- en entreegelden. U kunt optioneel een activiteitenpakket "Viking" reserveren. Zie volgende stap in het boekingsproces.
- Eigen risico huurauto en optionele extra's

Aankomstmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij winterreis, 5-dg shortbreak Noorderlicht, incl. vlucht/huurauto. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.