image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Winterreis Noorwegen

8-daags arrangement Walvis- en Noorderlichtavontuur in Noord Noorwegen met de Nederlandse Schoener "De Noorderlicht" 2018

  • Unieke reis met vlucht naar Noord Noorwegen
  • Nederlandse schoener De Noorderlicht
  • Wildlife reis: walvissen, orka's, bultruggen, zeearenden, enz
  • Schilderachtige vissersdorpjes
  • Goede Noorderlicht kansen.

Beleef in januari of februari 2018 een unieke vakantiereis in Noord-Noorwegen op het prachtige schip s/v Noorderlicht. Het landschap op en rondom de arctische wateren verandert in een surrealistisch decor van besneeuwde fjorden, sprookjesachtig licht en vergeet niet het noorderlicht! Dit is ook de tijd dat de diepe fjorden gevuld zijn met smakelijke haringscholen, waar de orka's dol op zijn. Vaar mee op de s/v Noorderlicht, onder begeleiding van een ervaren expeditieleider vanaf Tromsø helemaal naar de wateren rond Senja. Elke dag wordt er wel gevaren, maar u maakt ook bijzondere landtochten en geniet van het indrukwekkende landschap. U komt op plaatsen waar niet veel reizigers voor u zijn geweest. Aan het einde van de week heeft u nog de mogelijkheid om vanuit Tromsø een winterexcursie bij te boeken.

Dagindeling

Dag 1 zaterdag: Amsterdam - Tromsø.

Na een comfortabele rechtstreekse vlucht landt u aan het einde van de ochtend op luchthaven Tromsø, de grootste Noord Europese stad boven de poolcirkel. Tromsø is de stad vanwaar legendarische poolreizigers als Fridtjof Nansen en Roald Amundsen vertrokken voor hun reizen naar de arctische regio’s. Geef uw bagage af bij de Noorderlicht en ga samen met een gids de stad verkennen. Tromsø is een gezellige studentenstad met diverse bars, restaurants en musea. Vergeet niet het Polar museum te bezoeken, om alvast  in de expeditie sfeer te komen. Aan het einde van de middag scheept u in op de s/v Noorderlicht en maakt u kennis met de bemanning.
Diner en overnachting aan boord.

Dag 2 zondag: Op naar de walvissen

Al vroeg in de ochtend wordt u wakker met de geur van versgebakken brood. Na een goed ontbijt wordt het sein voor vertrek gegeven. Het Noorderlichtschip vaart richting het grote eiland Senja. Waar de haringen zijn, daar zijn ook de bultruggen en orka’s; de exacte locaties zijn daarom niet met 100% zekerheid te zeggen. De route en dagelijkse vaaruren zijn dus volledig afhankelijk van de natuur en de weersomstandigheden. Maar de kans is erg groot dat u op de eerste vaardag al de eerste orka’s zult zien. Gebruik uw camera welke u ongetwijfeld hebt meegenomen om het prachtige landschap en de flora en fauna vast te leggen. De bemanning heeft ook veel ervaring met fotografie en kunnen u zeker wat tips en tricks leren, zeker ook om het noorderlicht te fotograferen.
 Lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 3  maandag: Zeilen langs de fjorden

De kapitein heeft een route uitgezet langs de indrukwekkende kustlijn van Senja. Indien mogelijk worden de zeilen gehesen en u mag de bemanning daarbij helpen. Het geeft zowel de bemanning als de passagiers een geweldig gevoel; de mooie schoener zeilend langs de fjorden! De expeditieleider en kapitein weten de mooiste locaties om aan land te gaan. Het schip kan aanleggen in de kleinste haventjes. De gids neemt u mee voor een mooie wandeling, eventueel op sneeuwschoenen, en vertelt u alles vertellen over de imposante historie en flora en fauna.
Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 4 dinsdag: Zeearenden

Naast de walvissen is dit ook de habitat van de zeearend. Af en toe ziet u de ‘white-tailed eagles’ of ‘Vliegende Deuren’ vanaf de rotsen naar beneden storten richting het water. Ze zijn hier talrijk aanwezig en voeden zich met vis uit de visrijke wateren. Houd uw camera gereed, want ze zijn alweer vertrokken voordat u het doorheeft. In de avond wordt een plek voor de nacht gezocht in één van de pittoreske vissersdorpjes waar we, wanneer het donker wordt, korte wandelingen kunnen maken en hopen op een open hemel met dansend noorderlicht.
Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

 

Dag 5 dinsdag: Bultruggen en Orka's

Grote kans dat u bent wakker geworden in de haven van Hamn, een mooi plaatsje aan de westkust van Senja en dé favoriete plaats voor Koningin Sonja. We varen weer noordwaarts richting Noord-Senja en zien onderweg de groepen bultruggen en orka's aan het jagen op de haring. Een indrukwekkend schouwspel, waarbij de dieren in teamverband opereren.
Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 6 donderdag: Sommarøy

We gaan zeker een bezoek brengen aan de wateren rondom de Sommarøy eilanden. Een prachtig gebied met parelwitte stranden en turquoise wateren. Ook hier zijn vrijwel zeker orka’s en hopelijk de bultruggen. Op Sommarøy zijn veel mogelijkheden om een mooie hike te maken, zoals een klim naar de top van de 211 meter hoge Hillesøya. In de middag wordt er verder gevaren richting Tromsø, waar we weer aanleggen in de haven.
Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 7 vrijdag: Vanuit Tromsø afsluiting met een winteractiviteit

Maak u reis vandaag helemaal compleet, want een winteractiviteit in Noord Noorwegen mag niet ontbreken. Na het ontbijt kunt u de reis helemaal compleet maken. Er zijn mogelijkheden vooraf een excursie te boeken (optioneel).Boek een huskysafari, sneeuwscooterexcursie of een bezoek aan een Sami rendierhouder? Boek één van deze excursies vooraf. Uiteraard kunt u ook lekker ontspannen in Tromsø en nog een museum bezoeken.

Laatste diner en overnachting aan boord.

 

Dag 8 zaterdag: Terugvlucht naar Amsterdam

Een week lang heeft u met gelijkgestemde reizigers en de vriendelijke bemanning een onvergetelijke reis beleefd. Er zijn vriendschappen gesloten en foto’s worden gedeeld. Met een koffer vol ervaringen  en herinneringen zult u altijd met veel plezier terugkijken op uw dagen in de arctische wateren in het mooie Noorden van Noorwegen.. Vroeg in de ochtend wordt u met een transferbus naar luchthaven Tromsø gebracht en vliegt u rechtstreeks weer terug naar Amsterdam.

 

Verblijf

De Noorderlicht
U verblijft 7 nachten op het zeilschip 'De Noorderlicht'.

De 'Noorderlicht' werd oorspronkelijk gebouwd in 1910 in Flensburg, Duitsland, als een driemaster schoener. Het grootste deel van haar bestaan diende zij als een lichtschip op de Oostzee. In 1991 kochten de huidige eigenaren de romp en werd het schip grondig gerenoveerd naar een tweemaster. Het schip vaart nu onder de Nederlandse vlag. De Noorderlicht is perfect voor expeditie cruises langs kleinre baaien en eilanden en is in staat om over de zeven zeeën te zeilen. Het gekwalificeerde en buitengewoon ervaren personeel doet al het mogelijke om er voor te zorgen dat u een prachtige en onvergetelijke reis gaat beleven. De Nederlandse bemanning bestaat uit de kapitein, 1e stuurman, 2e stuurman, kok en expeditieleider. De Noorderlicht biedt onderdak aan maximaal 20 reizigers in 10 tweepersoonshutten. Alle hutten hebben een dakraam, een comfortabel stapelbed, een kast en wastafel met warm en koud water. Uw electronica kunt u met een 220v stopcontact opladen. Er is ruime zitgelegenheid in het dekhuis en onderdeks in de salon. Er zijn vijf toiletten en vier douches voor gemeenschappelijk gebruik.

NB. Alleenreizenden verblijven in een hut op indeling met iemand van het gelijke geslacht.

Overnachtingen
- 7x Aan boord van het s/v Noorderlicht

Prijzen

Prijs per persoon per arrangement 2018
De reis is te boeken met 2 personen  in dezelfde hut.
Reist u alleen dan verblijft u in een hut op indeling
met iemand van het gelijke geslacht.
Bij boeken
1 persoon
p.p.
Bij boeken
2 personen
p.p.
Vertrekdata: 13-01-2018, 20-01-2018, 27-01-2018, 
04-02-2018, 10-02-2018
€ 4256 € 2385

Calamiteitenfonds € 2,50
Reserverings- en verzendkosten per boeking € 27,00

Inbegrepen
- Vlucht Amsterdam - Tromsø v.v. met Transavia.
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
-Transfer van de luchthaven naar het schip v.v.
- Nedelands sprekende reisleider
- 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van vol pension.

- Koffie en thee aan boord en een middagsnack.
- Activiteieten als bescheven volgens programma
- Max 20 kg ruimbagage en 1 stuk handbagage (max. 10 kilo) per persoon.

Niet inbegrepen
- Extra uitgave aan land, zoals drankjes en entreegelden

- Alcoholische comsumpties aan boord

 

Vluchtschema Tromsø Transavia

Heenreis Vluchtdata Vertrek Amsterdam Aankomst Tromsø (Langnes)
Zaterdag 23 dec - 27 jan 06:15 uur 11:20 uur
(tussenlanding Ivalo)
  3 feb - 3 mrt 06:40 uur 09:55 uur
       
Terugreis Vluchtdata Vertrek Tromsø (Langnes) Aankomst Amsterdam
Zaterdag 23 dec - 27 jan 12:05 uur 15:25 uur
  3 feb - 3 mrt 10:40 uur 15:25 uur
(tussenlanding Evenes)

 

Let op!!!!!

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 12.(maximale groepsgrote 20 personen).

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.

Conditie van de reiziger

Voor deelname aan de groepsreizen van Voigt Travel dient u in goede geestelijke en lichamelijke conditie te zijn en bent u volledig zelfredzaam. In overleg kunt u met een eigen begeleider deelnemen aan een reis. Onze reisleider heeft geen tijd voor individuele zorg van reizigers en het groepsbelang staat altijd voorop. Mocht u twijfelen over uw conditie of wilt u de mogelijkheden bespreken, neem dan telefonisch contact op, zodat wij u verder kunnen informeren.
Voigt Travel behoudt het recht om reizigers voor of tijdens de reis van deelname uit te sluiten (artikel 11 ANVR reisvoorwaarden) wanneer een deelnemer een goede uitvoering van de reis onevenredig bemoeilijkt of onmogelijk maakt.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij winterreis voor Walvis en Noorderlichtavontuur. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.