image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Noorwegen Winterreis naar Sommarøy en Tromsø, incl. vlucht en huurauto 2017/2018

  • Verblijf in een Rorbu
  • 6-daagse reis incl. vluchten naar het noorden en huurauto
  • Naar eigen keuze bij te boeken excursies

Het mooie eiland Sommarøy is ‘s zomers zeer bekend vanwege haar witte zandstranden en lieflijke baaien met kristalhelder water. Ook tijdens de wintermaanden is een verblijf op Sommarøy een onvergetelijke ervaring. De sneeuw ligt als een prachtige witte deken over het eilan. De vissersdorpjes zijn sprookjesachtig verlicht en u hebt er een zeer goede kans om het noorderlicht te zien.

Dag 1: Vlucht Amsterdam-Oslo-Tromsø

Na aankomst op de luchthaven nam Tromsø haalt u de huurauto op. Het eiland Sommarøy ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Tromsø, langs prachtige kustwegen. Via een brug komt u op het eiland en het pittoreske kustplaatsje waar u 5 nachten verblijft in Sommarøy Rorbu.

Dag 2 t/m 5: Verblijf op Sommarøy

2e dag: U wordt wakker in uw eigen rorbu met uitzicht op zee. Een rorbu is een traditioneel vissershuisje op palen, comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Verken het dorp onder leiding van een lokale gids (optioneel) of ga op pad met de huurauto om de nabije omgeving te ontdekken. Breng ’s avonds alvast uw fotostatief klaar. Het noorderlicht kan plotseling verschijnen en vanaf uw eigen balkon kunt u dit natuurverschijnsel prachtig vastleggen.
3e dag: Tijdens uw verblijf op Sommarøy moet u zeker de Arctische stad Tromsø bezoeken. Deze studentenstad in het Noordpoolgebied heeft een rijke cultuur en geschiedenis. U vindt hier attracties zoals een aquarium, verschillende musea, en de noordelijkste botanische tuin ter wereld. Na een dag in de buitenlucht en terug op het eiland Sommarøy kunt u de dag op een ontspannen manier afsluiten door te genieten van de warmte van de sauna.

4e dag: U zou vandaag kunnen denken aan een walvissafari. In de periode medio november - begin februari kunt u deze optionele excursie boeken. De kans is groot dat u de reusachtige orka’s en bultruggen van heel dichtbij kunt aanschouwen. Met een beetje geluk kunt u de dieren zelfs vanaf het vaste land spotten, een bijzondere ervaring!
5e dag: Uw laatste dag op Sommarøy is al weer aangebroken. Maak een mooie dagtour langs de ongerepte kustlijn of ga ’s avonds op noorderlichtexcursie onder leiding van een lokale gids. (optioneel). Tijdens de excursie krijgt u koffie/thee en tips om het noorderlicht op professionele manier vast te leggen als aandenken aan uw verblijf op Sommarøy.

Dag 6: Sommarøy-Tromsø-Oslo-Amsterdam

Na het terugbrengen van uw huurauto op de luchthaven van Tromsø vliegt u via Oslo terug naar Amsterdam.


Accommodatie
Tijdens de reis verblijft u in Sommarøy Rorbu op Sommarøy op basis van alleen logies.


Prijzen

Prijs per persoon Winterreis  Sommarøy en Tromsø, incl. vlucht en huurauto 2017/2018
Prijs 6 daags arrangement  met dagelijks vertrek mogelijk, indien vluchten beschikbaar.
tussen 01/10-2017 en 31/03-2018  vanaf € 1092,00

Calamiteitenfonds € 2,50
Reserverings- en verzendkosten per boeking € 27,00

Inbegrepen:

Vlucht per SAS Amsterdam–Oslo–Tromsø en v.v. in de goedkoopste beschikbare vliegklasse inclusief tax, 6 dagen (6 x 24 uur) autohuur cat.C (Volkswagen Golf of gelijkwaardig) inclusief ongelimiteerd aantal km, CDW, lokale belastingen en diefstalverzekering, 5 overnachtingen in een rorbu (main part cabin) o.b.v. logies

 

Niet inbegrepen:
Optionele excursies en verzekeringen.

Voor het ophalen van een auto buiten kantooruren wordt een toeslag berekend. Inzittendenverzekering (niet nodig indien u een reisverzekering heeft), benzine, cityfee/autopass tolwegen & toeslag extra chauffeur. Vraag naar de voorwaarden want die kunnen per verhuurmaatschappij verschillen.

 

Toeslagen indien u dat wenst te boeken:
• Walvissafari olv gids € 135 pp (boekbaar 20/11/2017–30/01/2018);
•  Rondleiding Sommarøy olv gids: € 20 pp;
•  noorderlicht excursie olv gids: € 68 pp (boekbaar 01/11/2017–31/03/2018).

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij winterreis,Noorwegen:  Noorwegen Winterreis naar Sommarøy en Tromsø, incl. vlucht en huurauto  Wij zenden u spoedig een prijsopgave.