image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Winterreis IJsland

5-daagse shortbreak incl. 4-Wheeldrive Noorderlicht Avontuur  2018/2019

  • Geniet van alles wat IJsland zo indrukwekkend maakt.
  • Keuze uit veel hoogtepunten
  • Rust uit in Blue Lagoon
  • O.a. Golden Circle, Gullfoss, Geysir, Eyjafjallajökull
  • Extra Tips:
  • - Ga baden in Fontana in Laugarvatn: minder druk dan Blue Lagoon en net zo fijn
  • - 'Take a walk on the Ice Side' op de Myrdaljökullsgletsjer
  • - Ga paardrijden in Hveragerdi: de IJslandse paarden zijn lief en goed berijdbaar

Beleef deze 5-daagse shortbreak in en in de omgeving van Reykjavik. Bezoek de Golden Circle, de Eyjafjallajökull en Blue Lagoon. Dit zijn slechts enkele van de hoogtepunten. Geniet van het fascinerende noorderlicht, watervallen, de zwarte lavastranden en de gletsjers in het zuiden van IJsland. U bezoekt vanuit Reykjavik een aantal van IJsland's grootste bezienswaardigheden, zoals Thingvellir Nationaal Park, de Gullfoss, het Geysirgebied en de gletsjers aan de zuidkust in d omgeving van Vik.

Uw accommodatie
U heeft de keuze uit de Economy en Comfort categorie. In beide gevallen verblijft u in guest- en farmhouses en hotels in een 2-persoonskamer met douche en toilet, op basis van logies en ontbijt. Bij Economy wordt een 3* hotel in Reykjavik gereserveerd, bij Comfort een 4* hotel. De genoemde hotels zijn voorbeelden en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. In Reykjavik kan het alternatieve hotel buiten het centrum liggen. U verblijft vaak in de regio rondom de aangegeven plaats en niet altijd in de plaats zelf. Indien een hotel geen kamer beschikbaar heeft, kan het voorkomen dat het alternatief 50-80 km verder ligt.

Overnachtingen
1 x Reykjavik, Center Plaza Hotel/Reykjavik Lights Hotel (Economy) of Reykjavik Natura (Comfort)
2 x Fludir, Fludir Hotel
1 x Reykjavik, Center Plaza Hotel/Reykjavik Lights Hotel (Economy) of Reykjavik Natura (Comfort)


Routebeschrijving

Dag 1:  Reykjavik

U heeft zelf een vlucht geregeld naar IJsland of ons gevraagd optioneel een vlucht voor u te boeken. Op de luchthaven van Reykjavik gaat u naar de balie van het autoverhuurbedrijf en neemt u uw huurauto in ontvangst. Een 4-whwwldrive is inbegrepen in de reis. Met de 4-wheeldrive gaat u richting Reykjavik waar u kunt inchecken in uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Bezoek de karakteristieke Hallgrimskerk, maak een wandeling langs de boulevard en kies een leuk restaurant uit voor een heerlijk diner in het levendige centrum.

Dag 2: Eyjafjallajökull & de zuidkust, ca 190 km

U bezoekt vandaag de zuidkust met het vulkaancentrum van de Eyjafjallajökull, die in de lente van 2010 voor zoveel beroering zorgde. Bewonder daarna de beroemde Seljalandsfoss en Skogafoss watervallen die in hartje winter deels bevoren kunnen zijn en zorgen voor schitterende plaatjes. Via Dyrholaey en de zwarte lavastranden bij het vissersdorpje Vik rijdt u richting Myrdalsjökull gletsjer. Aan het einde van de middag terug naar Fludir.

Dag 3: Golden Circle, ca 300 km

Na het ontbijt ontdekt u de mooie Thjorsadalur vallei met haar contrasterende landschap van lavavelden, rivieren en watervallen. De indrukwekkende Hekla vulkaan domineert dit gebied en verwoestte een complete Viking boerennederzetting tijdens een van haar uitbarstingen. Daarna bezoekt u de machtige Gullfoss waterval en het gebied van Geysir. De Gulfoss waterval staat bekend om het water dat in twee trappen, 32 meter naar beneden valt. De kloof is meer dan 70 meter diep en 20 meter breed. De trappen staan haaks op elkaar en vormen een spectaculair geheel. Loop in het Geysir gebied tussen de pruttelende geisers en modderpoelen en houdt uw camera gereed als de Strokkur het water de lucht in spuit. Moment gemist? De geiser spuit om de 5-7 minuten het kokende water de lucht in, dus u heeft nog een kans op het perfecte plaatje.

Dag 4: Thingvellir & Borgarfjordur, ca. 300 km

Het Thingvellir Nationaal Park vormt samen met Gullfoss en Geysir de 'Golden Circle'. Vandaag bezoekt u dit nationale park, waar in 1944 de onafhankelijkheid van IJsland werd uitgesproken. Het park ligt op de breuklijn van het Amerikaanse en Europese continent en schuift ieder jaar iets uit elkaar: hier is de aarde letterlijk in beweging. Een natuurwonder, zeker tegen een winters sneeuwdecor. Daarna rijdt u naar de regio rondom Borgarfjordur en Reykholt, waarna u terugkeert naar Reykjavik voor uw laatste overnachting. Indien u dat wenst, en nog tijd hebt, kunt u de reis ontspannen afsluiten met een duik in de Blue Lagoon. 

 

Dag 5: Reykjavik - Amsterdam

U rijdt terug naar de luchthaven Keflavik, waar u de huurauto inlevert. U reist op eigen gelegenheid terug of met de vlucht die u door ons hebt laten regelen.

 

Goed om te weten

- In de winter kunt u, zeker met uw 4-wheeldrive, goed in IJsland rijden. Bovendien heeft u 24 uur per dag assistentie van onze agent.

- Het noorderlicht is een natuurfenomeen en kan derhalve niet gegarandeerd worden. Sommige hotels bieden de mogelijkheid voor een Noorderlicht wake-up call maar ook daar kunnen geen rechten aan worden ontleend.

- De prijsontwikkeling in IJsland is de laatste anderhalf jaar explosief gestegen (tot ca. 30%). De wisselkoers en de enorme vraag naar accommodatie waar niet altijd voldoende aanbod is, heeft ervoor gezorgd dat de prijzen voortdurend stijgen. De prijs-kwaliteit verhouding komt hierdoor onder druk te staan. De meeste natuurlijke bezienswaardigheden zijn nog steeds gratis te bezoeken.

- De Blue Lagoon is een topattractie waarvoor gereserveerd moet worden.

- De terugvlucht met Icelandair is vaak om 07.40 uur gepland. Het is mogelijk om zo vroeg uw huurauto weer in te leveren (sleutel achterlaten). U dient zelf met het hotel af te spreken of en hoe u kunt ontbijten. Vaak is een eenvouding ontbijtpakketje mogelijk.

- Indien excursies vanwege weersomstandigheden niet uitgevoerd kunnen worden, dan kunt u in sommige gevallen restitutie krijgen. Wij rekenen hiervoor € 15 administratiekosten per boeking. 

- Lees goed de voorwaarden voor de huurauto door. U behoudt een eigen risico dat u gedeeltelijk kunt afkopen. In IJsland worden nog extra verzekeringen afgesloten die schade dekken door zand- en asstormen. Koop geen verzekeringen op extra's die u achteraf liever niet had willen hebben: de in rekening gebrachte bedragen kunnen niet worden gerestitueerd.

Bekijk de Excursie mogelijkheden.

 

Prijzen

Prijs per persoon (bij 2-personen op een kamer)
 incl. huur 4-Wheeldrive, hotel op basis van logies met ontbijt naar IJsland
winter 2018/2019
Prijs is afhankelijk van beschikbare hotels vanaf
01/10-2018 t/m 30/04-2019 v.a. € 663
Meerprijs Comfort kamers per persoon v.a. € 73

Calamiteitenfonds € 2,50
Reserverings- en verzendkosten per boeking € 27,00

 

Inbegrepen
- Huurauto, Suzuki Swift 4-WD of gelijkwaardig, inclusief CDW, diefstalverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers, navigatiesysteem, extra bestuurder en tax. Zie Voorwaarden autohuur IJsland winter
- 4 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Reisinformatie
- SIM kaartje t.w.v. ISK 2000 (ca. € 16) met ongelimiteerd lokale sms en belminuten en 1 GB data: voor noodgevallen onderweg, maar ook om uw ervaringen in IJsland te delen met uw vrienden, kennissen en familie
- Tablet met een complete reis-app met Engelstalige informatie over de te rijden route, GPS-coördinaten, bezienswaardigheden en handige tips voor onderweg, weer- en verkeersinformatie, kaart en een Nederlandstalige reisgids in pdf-formaat. De tablet dient u na de reis weer onbeschadigd in te leveren. Deze tablet ontvangt u ter plaatse bij de balie van Hertz, bij het ophalen van de huurauto.

Niet inbegrepen
- Vlucht Amsterdam - Reykjavik v.v.
- Excursie- en entreegelden. U kunt optioneel excursies reserveren. Geef deze op in het tekstvak van het boekingsformulier.
- Eigen risico huurauto en optionele extra's

 

Aankomstmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij winterreis, 5-dg shortbreak Noorderlicht, incl. huurauto. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.