image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Winterexcursies Finland

Excursiemogelijkheden winterreis Salla en Pan Village Oulanka Finland 2017/2018

Progamma voor 2017/2018 is onder voorbehoud.

  • Uitstekende bungalows
  • Mooi skigebied met veel outdoormopgelijkheden

Salla ligt in het zuidoostelijke deel van Lapland en is inmiddels een begrip geworden voor veel Nederlanders. De gemoedelijke sfeer en het persoonlijke contact alsmede de rust, ruimte en stilte maken dit arrangement uniek en overgetelijk.

Ligging
In een natuurlijke omgeving op ca. 3 km vanaf het skicentrum Sallatunturi en op korte loopafstand van het Rendierpark, waar de excursies starten. Er is een goed wandelpad naar Sallatunturi. Ca. 3x per week vertrekt een gratis pendelbusje vanaf de accommodatie naar het skicentrum. Buiten deze tijden kunt u een taxi nemen. De transfertijd vanaf de luchthaven is ca. 2 uur.

Excursies

Husky- en rendiersafari's

Huskysafari 2 uur
Volwassenen € 112
Kinderen 4 t/m 13 jaar € 56

Een ca. 2 uur durende tocht met enthousiaste husky’s. Eén persoon zit in de slee terwijl de ander ‘m bestuurt. Tijdens een korte stop kunt u uiteraard even van plaats wisselen.

Rendiersafari in authentieke slee

Volwassenen € 93
Kinderen 4 t/m 13 jaar € 47.
Een rendiersledetocht van ca. 3 uur in een authentieke houten slee. Onderweg heeft u een picknick bij het kampvuur, net als de Sami vroeger deden.

Huskysafari 4 uur
Volwassenen € 170
Kinderen 4 t/m 13 jaar € 85

Een ca. 4 uur durende tocht met enthousiaste husky’s. Eén persoon zit in de slee terwijl de ander ‘m bestuurt. Tijdens een korte stop kunt u uiteraard even van plaats wisselen.

Een lange huskysafari ca 5 -6 uur
Volwassenen € 266
1-pers.toeslag huskyslee € 133 9niet geschikt voor kinderen)

Een echte lange huskysafari door de wildernis van Lapland. Een fantastische ervaring! Wat een rust, wat een ruimte en wat een prachtige omgeving. U heeft uw eigen hondenteam en luncht onderweg in de buitenlucht, bij het vuur. Een ervaring om nooit meer te vergeten

Een lange rendiersafari ca 5  uur
Volwassenen € 183 (met 1 persoon per slee)
Kinderen 4 t/m 13 jaar € 92.

Voor iedereen die wil weten hoe het is om zelf een rendier te bezitten. Tijdens deze dagsafari krijgt u eerst allerlei informatie over de rendieren en dan gaat u de dieren buiten opzoeken om ze in te spannen voor de slede. De sprookjesachtige tocht is zo'n 10 - 14 km en gaat door de besneeuwde bossen en over bevroren veengebieden. Natuurlijk wordt er onderweg regelmatig gestopt, om wat warms te drinken, de vrouwtjes en kalfjes bij te voeren, heel veel foto's te maken en te genieten van een welverdiende lunch bij het kampvuur.


Noorderlicht op de Tunturi

Volwassene € 70
Kinderen t/m 11 jaar € 35

In de avond rijdt u per slee achter de sneeuwscooter de Ruuhitunturi heuvel op. Vanaf de top van de tunturi is het uitzicht fenomenaal: de nachtelijke wildernis aan uw voeten en miljoenen sterren aan de hemel. Als u dan ook nog het noorderlicht kunt zien, dan wordt dit een onvergetelijke avond. Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en een 'makkara' (worstje) op het houtvuur. De excursie duurt ca. 2 uur en is onder leiding van een Engelssprekende gids.

Noorderlicht safari per rendier
Volwassenen € 93
Kinderen 4 t/m 13 jaar € 47

Het noorderlicht is één van de natuurverschijnselen die Lapland uniek maken. Als het donker én helder is, maakt u kans om dit kleurige schouwspel te mogen aanschouwen. In een rendierslee (1 persoon per slee) glijdt u door het stille winterwonderland naar een open plek waar u de grootste kans heeft om het lichtspektakel te zien. Koffie en cake bij het uitzichtspunt zijn inclusief. De excursie duurt ca. 2-3 uur en is onder leiding van een Engelssprekende gids. Ter plaatse wordt het definitieve tijdstip van alle winteractiviteiten bekend gemaakt.
Het noorderlicht is een natuurfenomeen en kan dus niet gegarandeerd worden.

Rendierracen
Prijs per persoon € 95

De Finnen houden van bijzondere sporten zoals vrouwendragen of een race op lange latten, waarbij u getrokken wordt door een... rendier. Een beetje lef is nodig, maar dit wordt een wedstrijd die niet snel wordt vergeten. Noch door deelnemer, noch door het publiek. Deze gehele excursie duurt ca. 3 uur en is onder leiding van een Engelssprekende gids. Onderweg een koffiestop. Ter plaatse wordt het definitieve tijdstipvan alle winteractiviteiten bekend gemaakt.

Sneeuwscootersafari naar de Russische grens
Prijs per persoon € 175
2e persoon achterop ca € 87 (niet geschikt voor kinderen)

Vanuit Salla per sneeuwscooter naar de Russische grens. Spannend, avontuurlijk, maar vooral prachtig, want u krijgt uw eigen sneeuwscooter waarmee u door een adembenemend landschap glijdt. Bij helder weer heeft u trouwens een fantastisch uitzicht over de machtige buurman van Finland. Onderweg lunch en koffiepauze. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen. Ter plaatse wordt het definitieve tijdstip van alle winteractiviteiten bekend gemaakt. De safari duurt ca. 5 uur a 6 uur en is onder leiding van een Engelssprekende gids.


Voordeelpakket Valoisa (3 x excursies in 1 pakket)
Volwassene € 245
Kinderen 4 t/m 13 jaar € 123

Met dit extra voordelige excursiepakket Valoisa is uw wintervakantie zo goed als compleet, zeker in combinatie met de extra sneeuwscootersafari ter introductie. Een perfecte manier om kennis te maken met de unieke winteractiviteiten die Lapland biedt.
Het voordeelpakket bestaat uit 3 activiteiten, verdeeld over 3 dagdelen:
'Huskysafari 2 uur',
'Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen in Salla'
'Rendiersafari in authentieke slee'.
U kunt er voor kiezen om slechts 1 of 2 van deze activiteiten te boeken, dit is relatief duurder.

Voordeelpakket Pimeä (3 x excursies in 1 pakket)
Volwassene € 325
Kinderen 4 t/m 13 jaar € 163

Met het extra voordelige excursiepakket Pimeä is uw wintervakantie zo goed als compleet, zeker in combinatie met de extra sneeuwscootersafari ter introductie. Een perfecte manier om kennis te maken met de unieke winteractiviteiten die Lapland biedt! Dit voordeelpakket bestaan uit 3 activiteiten, verdeeld over 3 dagdelen:
'Huskysafari 4 uur',
'Sneeuwschoenwandeling noorderlicht'
'Rendiersafari in authentieke slee'.
U kunt er voor kiezen om slechts 1 of 2 van deze activiteiten te boeken, dit is relatief duurder,.

Skipakket 3 dagen uit 7 dagen
Volwassene € 180
Kinderen 12 t/m 17 jaar € 170
Kinderen 6 t/m 11jaar en 65+ € 138
3-daags pakket, te gebruiken in 7 dagen (3 dagen of 3 dagdelen), bestaande uit complete uitrusting en een liftpas.
Huur van een snowboard is niet mogelijk

 

Boeken

Wilt u excursies boeken, doe dat dan gelijktijdig bij het boeken van uw reis naar Salla of Pan Park en geef de gewenste excursies aan in het tekstvak.  Wij nemen de gewenste excursies op in de prijsopgave.