image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Winterexcursies Finland

Excursiemogelijkheden winterreis Salla en Pan Village Oulanka Finland 2018/2019

  • Uitstekende bungalows
  • Mooi skigebied met veel outdoormopgelijkheden

Salla ligt in het zuidoostelijke deel van Lapland en is inmiddels een begrip geworden voor veel Nederlanders. De gemoedelijke sfeer en het persoonlijke contact alsmede de rust, ruimte en stilte maken dit arrangement uniek en overgetelijk.

Ligging
In een natuurlijke omgeving op ca. 3 km vanaf het skicentrum Sallatunturi en op korte loopafstand van het Rendierpark, waar de excursies starten. Er is een goed wandelpad naar Sallatunturi. Ca. 3x per week vertrekt een gratis pendelbusje vanaf de accommodatie naar het skicentrum. Buiten deze tijden kunt u een taxi nemen. De transfertijd vanaf de luchthaven is ca. 2 uur.

Excursies

Husky- en rendiersafari's

Huskysafari 2 uur
Volwassenen € 121
Kinderen 4 t/m 13 jaar € 60,50

Een ca. 2 uur durende tocht met enthousiaste husky’s. Eén persoon zit in de slee terwijl de ander ‘m bestuurt. Tijdens een korte stop kunt u uiteraard even van plaats wisselen.

Rendiersafari in authentieke slee

Volwassenen € 102
Kinderen 4 t/m 13 jaar € 51.
Een rendiersledetocht van ca. 3 uur in een authentieke houten slee. Onderweg heeft u een picknick bij het kampvuur, net als de Sami vroeger deden.

Huskysafari 4 uur
Volwassenen € 179
Kinderen 4 t/m 13 jaar € 89,50

Een ca. 4 uur durende tocht met enthousiaste husky’s. Eén persoon zit in de slee terwijl de ander ‘m bestuurt. Tijdens een korte stop kunt u uiteraard even van plaats wisselen.


Noorderlicht op de Ruuhitunturi

Volwassene € 81,25
Kinderen t/m 11 jaar € 46,25

In de avond rijdt u per slee achter de sneeuwscooter de Ruuhitunturi heuvel op. Vanaf de top van de tunturi is het uitzicht fenomenaal: de nachtelijke wildernis aan uw voeten en miljoenen sterren aan de hemel. Als u dan ook nog het noorderlicht kunt zien, dan wordt dit een onvergetelijke avond. Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en een 'makkara' (worstje) op het houtvuur. De excursie duurt ca. 2 uur en is onder leiding van een Engelssprekende gids.

Noorderlicht safari per rendier
Volwassenen € 102
Kinderen 4 t/m 13 jaar € 51

Het noorderlicht is één van de natuurverschijnselen die Lapland uniek maken. Als het donker én helder is, maakt u kans om dit kleurige schouwspel te mogen aanschouwen. In een rendierslee (1 persoon per slee) glijdt u door het stille winterwonderland naar een open plek waar u de grootste kans heeft om het lichtspektakel te zien. Koffie en cake bij het uitzichtspunt zijn inclusief. De excursie duurt ca. 2-3 uur en is onder leiding van een Engelssprekende gids. Ter plaatse wordt het definitieve tijdstip van alle winteractiviteiten bekend gemaakt.
Het noorderlicht is een natuurfenomeen en kan dus niet gegarandeerd worden.

 

Sneeuwschoenwandeling Noorderlicht

Volwassenen € 84
Kinderen 4 t/m 13 jaar € 42

Ervaar een sprookjesachtige winteravond in Lapland, op sneeuwschoenen. U maakt een wandeling door de bossen en komt bij prachtige uitzichtpunten. Als het helder is ziet u sterren en met een beetje geluk het fantastische noorderlicht!

Sneeuwscootersafari naar de Russische grens
Prijs per persoon € 1784
2e persoon achterop ca € 96 (niet geschikt voor kinderen)

Vanuit Salla per sneeuwscooter naar de Russische grens. Spannend, avontuurlijk, maar vooral prachtig, want u krijgt uw eigen sneeuwscooter waarmee u door een adembenemend landschap glijdt. Bij helder weer heeft u trouwens een fantastisch uitzicht over de machtige buurman van Finland. Onderweg lunch en koffiepauze. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen. Ter plaatse wordt het definitieve tijdstip van alle winteractiviteiten bekend gemaakt. De safari duurt ca. 5 uur a 6 uur en is onder leiding van een Engelssprekende gids.


Voordeelpakket Valoisa (3 x excursies in 1 pakket)
Volwassene € 2460
Kinderen 4 t/m 13 jaar € 130

Met dit extra voordelige excursiepakket Valoisa is uw wintervakantie zo goed als compleet, zeker in combinatie met de extra sneeuwscootersafari ter introductie. Een perfecte manier om kennis te maken met de unieke winteractiviteiten die Lapland biedt.
Het voordeelpakket bestaat uit 3 activiteiten, verdeeld over 3 dagdelen:
'Huskysafari 2 uur',
'Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen in Salla'
'Rendiersafari in authentieke slee'.
U kunt er voor kiezen om slechts 1 of 2 van deze activiteiten te boeken, dit is relatief duurder.

Voordeelpakket Pimeä (3 x excursies in 1 pakket)
Volwassene € 325
Kinderen 4 t/m 13 jaar € 162,50

Met het extra voordelige excursiepakket Pimeä is uw wintervakantie zo goed als compleet, zeker in combinatie met de extra sneeuwscootersafari ter introductie. Een perfecte manier om kennis te maken met de unieke winteractiviteiten die Lapland biedt! Dit voordeelpakket bestaan uit 3 activiteiten, verdeeld over 3 dagdelen:
'Huskysafari 4 uur',
'Sneeuwschoenwandeling noorderlicht'
'Rendiersafari in authentieke slee'.
U kunt er voor kiezen om slechts 1 of 2 van deze activiteiten te boeken, dit is relatief duurder,.

Skipakket (Slimateriaal en skipas) 3 dagen uit 7 dagen

Of Snowboardmateriaal en skipas voor 3 dagen
Volwassene € 180
Kinderen 12 t/m 17 jaar € 170
Kinderen 6 t/m 11jaar en 65+ € 138
3-daags pakketten, te gebruiken in 7 dagen (3 dagen of 3 dagdelen), bestaande uit complete uitrusting en een liftpas.

 

Boeken

Wilt u excursies boeken, doe dat dan gelijktijdig bij het boeken van uw reis naar Salla of Pan Park en geef de gewenste excursies aan in het tekstvak.  Wij nemen de gewenste excursies op in de prijsopgave.