image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Hurtigruten, rondreis per bus, boot en trein

Een 17-daagse rondreis met de Hurtigruten en verblijf in goede hotels in Bergen en Oslo

 • Rondreis zonder eigen vervoer naar Noorwegen
 • U reist per bus, boot en trein
 • Hurtigruten reis langs de Noorse kust van Bergen tot aan Kirkenes en terug tot Trondheim
 • Overnachtingen in hotels in Bergen en Oslo
image

Sinds 1953 is onze agent, waar wij mee samenwerken,dé Noorwegen specialist en exclusief vertegenwoordiger van Hurtigruten in Nederland. Norske organiseert een 17-daagse Hurtigruten bus/groepsreis mét professionele Nederlandse reisleiding. Het busgedeelte van de reis wordtin samenwerking met Kras verzorgd. Deze bus/trein/bootreis naar Noorwegen is ook de ideale oplossing voor als je niet wilt vliegen of met eigen auto wilt reizen.

 

Reisschema: (bij vertrek op dinsdag)

 • Dag 1:Op eigen gelegenheid naar Hengelo voor overnachting.
 • Dag 2: Met bus van Hengelo naar Kiel
  Inschepen Colorline Kiel-Oslo
 • Dag 3: Aankomst Kiel en trein naar Bergen
  Overnachting in hotel
 • Dag 4: Inschepen Hurtigruten
 • Dag 4 t/m 10: Hurtigruten Noordwaards
 • Dag 10 t/m 14:Hurtigruten Zuidwaards
 • Dag 14: Trein Trondheim-Oslo en overnachting
 • Dag 15: Extra dag in Oslo
 • Dag 16: Inschepen Colorline; Oslo-KielØrnes–Bodø
 • Dag 17: Terugreis per bus Kiel-Hengelo

Routebeschrijving

1e dag: naar Hengelo

Op eigen gelegenheid naar het Van der Valk Hotel Hengelo, aan de A1, voor een overnachting

 

2e dag: Hengelo-Kiel per bus

Vroeg vertrek en reis per Comfort Class bus - met extra beenruimte, toilet, TV en minibar - vanuit Hengelo naar Kiel, waar je aan boord gaat van een van de luxueuze schepen van de Color Line. Vertrek om 14.00 uur. Je vaart in 20 uur naar de Noorse hoofdstad Oslo

 

3e dag: Oslo-Bergen per trein

Tijdens het ontbijt vaar je het Oslofjord in en geniet je van het mooie uitzicht. Het schip legt middenin Oslo aan, jouw Noorwegen avontuur kan direct beginnen. De transferbus brengt je naar het station in Oslo en vervolgens reis je per Bergensbanen, een mooie afwisselende treinreis door het fjordenlandschap met vele tunnels door het Hallingdal en via de Hardangervidda hoogvlakte naar de charmante haven - en Hanzestad Bergen. Overnachting inclusief ontbijt in een eersteklas hotel in Bergen.

 

4e dag: Bergen-Hurtigruten

De 11-daagse Hurtigruten reis begint in de mooie stad Bergen, omringd door zeven bergen. In de ochtend is er nog gelegenheid de historische stad te verkennen. Rond 16.00 uur is er een bustransfer naar de kade, aansluitend de inscheping aan boord van Hurtigruten waar je de komende dagen verblijft op basis van volpension. Na het dinerbuffet is er een informatieavond. In de loop van de avond zet het MS Finnmarken koers naar het noorden.

 

5e dag: Ålesund - Hjørundfjord - Molde

We varen langs de talrijke rotseiland van de scherenkust en meren 's morgens aan in Ålesund. Na een korte stop volgt een bezoek aan de schitterende Hjørundfjord waar een optionele excursie mogelijk is. 's Avonds volgt een bezoek aan Molde en Kristiansund.

 

6e dag: Trondheim-Rørvik

's Morgens vroeg wordt in Trondheim aangelegd. Er is enkele uren gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug, de karakteristieke houten koopmanshuizen en de middeleeuwse Nidarosdom.

 

7e dag: Poolcirkel en Lofoten

's Morgens passeren we de Poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. We bevinden ons nu in 'het land van de middernachtzon'. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden.

 

8e dag: Tromsø

's Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Versterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, 'het Parijs van het Noorden' waar u de moderne IJszeekathedraal met zijn glas-mozaïeken of het Polaria museum kunt bezoeken.

 

9e dag: Honningsvåg en Noordkaap

Na Hammefest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kun je een bezoek brengen aan de Noordkaap, de 307 m. hoge leisteenrots die steil uit de Noordelijke IJszee oprijst. In de Noordkaaphal kun je Europa's meest noordelijke postkantoor, cafetaria en een kleine kapel bezoeken

 

10e dag: Kirkenes

's Morgen komen we aan in Kirkenes, het keerpunt van de reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om excursies te maken, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kun je de havens bezichtigen die op de heenreis 's nachts werden aangedaan.

 

11e dag: Honningsvåg-Tromsø

's Morgens vroeg aankomst in Honningsvåg en via 'de noordelijkste stad ter wereld' Hammerfest naar Tromsø. Mogelijkheid voor excursie IJszeekathedraal met middernachtconcert.

12e dag: Vesterålen-Lofoten

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. In Stokmarknes kun je het Hurtigrutenmuseum bezoeken (tegen betaling). Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Tijdens de 2 uur durende stop in Svolvær heb je de gelegenheid om deze typische stad met traditionele rode vissershuizen te verkennen. Na een korte stop in Stamsund verlaten we de Lofoten en varen richting het vasteland

 

13e dag: Poolcirkel, Zeven Zusters

Bij 66°33'N passeren we de poolcirkel - met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is verweven met sagen en legenden. Een ervan gaat over de fascinerende bergketen 'de Zeven Zusters', een andere over de berg 'Torghatten', waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van de pijl van de boog van 'Hestmannen', de paardenman. De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden.

 

14e/15e dag: Trondheim-Oslo

Vandaag bereiken we de mooie 'Kroningsstad' Trondheim. Na de rit per bus richting het station reis je per trein via het schitterende Nationaal Park 'Dovrefjell' naar Oslo. Hier verblijf je 2 nachten in een centraal gelegen hotel in Oslo. Voldoende gelegenheid om iets van de interessante hoofdstad te gaan zien of enkele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Vigeland park of het schiereiland Bygdøy met de Vikingschepen Fram en Kon Tiki.


16e dag: Oslo-Kiel

Om 14.00 uur vertrekt het luxe schip van de Color Line vanuit Oslo voor de overtocht naar Kiel.

 

17e dag: Kiel-Nederland

Na aankomst in Kiel om 10.00 uur, terugreis met de de Comfort Class bus terug naar Hengelo.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

Color Line Kiel/Oslo

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

Prijzen

Per bus, trein en boot en Hurtigruten 2019
vanaf prijs bij 2 persoonskamer douche/toilet p.p.
vertrek: 17/09-2019
Ongespecificeerde binnenhut/2-persoonskamer vanaf € 2.999
Ongespecificeerde buitenhut/2-persoonskamer vanaf € 3.597
Ongespecificeerde best beschikbare buitenhut/2-persoonskamer vanaf € 4.084
vanaf prijs bij 1 persoonskamer douche/toilet p.p.
vertrek: 17/09-2019
Ongespecificeerde binnenhut/1-persoonskamer vanaf € 4.426
Ongespecificeerde buitenhut/1-persoonskamer vanaf € 5.293
Ongespecificeerde best beschikbare buitenhut/1-persoonskamer vanaf € 6.023

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • Hotelovernachting in Hengelo op basis van logies
 • Comfort Class busreis Hengelo - Kiel vv
 • Bootovertochten Kiel - Oslo en Oslo - Kiel met Color Line in de gekozen hutcategorie
 • Treinreizen Oslo - Bergen en Trondheim - Oslo, 2e klasse en zitplaatsreservering
 • Hurtigruten rondreis Bergen - Kirkenes - Trondheim inclusief volpension (ontbijt, lunch en diner) op basis van een 2-persoonsbinnenhut
 • Hotelovernachtingen in Bergen en Oslo, op basis van logies/ontbijt
 • Alle bustransfers in Noorwegen
 • Deskundige Nederlandse reisleiding.

 

Niet inbegrepen:

 • Optionele excursies
 • Verzekeringen

 

Vertrekmogelijkheden:  12 september 2019

 

Extra informatie:

 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is, wordt de reissom voor die datum hoger.
 • Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag.
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske en Scan Britain is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.

 

Er zijn een groot aantal excursiemogelijkheden welke u tijden de Hurtigruten reis kan maken.
Bij boeken kunnen wij u daar verder over inlichten.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 17-dg Bus,/trein/bootreis Hurtigruten. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.