image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis Schotse eilanden Arran, Islay en Mull 2019

Een 9-daagse rondreis
U kunt kiezen voor reizen met eigen auto, met of zonder toevoeging van DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v of een flydrive.

 

 • Verblijf in gezellige Schotse Guesthouses en B&B's
 • Reis wordt aangeboden exclusief flydrive of DFDS Seaways ferryovertocht
 • Alle reismogelijkheden kunnen optioneel worden worden bijgeboekt
 • incl. de verschillende ferry's naar de eilanden van de Binnen Hebriden

De Schotse eilanden Arran, Islay en Mull spreken tot ieders verbeelding. Deze drie eilanden Arran, Islay en Mull behoren tot de Schotse Binnen Hebriden. De eilanden zijn met elkaar verbonden door de ferry's van Caledonian MacBrayne, een begrip in het westen van Schotland. Prachtig natuurschoon, mooie stranden, een rijke flora en fauna en veel historische overblijfselen maken de eilanden tot een boeiende bestemming en zeker een bezoek waard.

Hoogtepunten
- Glasgow

- Isle of Arran
- Machrie Moor Stones
- Isle of Islay
- Whiskystokerijen
- Isle of Mull
- Isle of Iona
- Isle of Staffa
- Fingal's Cave
- Loch Lomond

Reisschema (startend in Glasgow):

 • Dag 1: aankomst Glasgow en overnachting
 • Dag 2: Glasgow-Isle of Arran,
  2 nachten op Arran
 • Dag 3: Isle of Arran
 • Dag 4: Isle of Arran naar Isle of Islay,
  2 nachten op Islay
 • Dag 5: Isle of islay
 • Dag 6: Isle of Islay  naar Isle of Mull,
  2 nachten op Isle of Mull
 • Dag 7: Isle of Mull
 • Dag 8: Isle of Mull naar Oban  en terug naar Glasgow voor laatste overnachting
 • Dag9: Einde rondreis na ontbijt en terugreis als door u gekozen.

Routebeschrijving

Dag 1: Glasgow

Uw reis start in Glasgow. Glasgow was vroeger een industriestad, maar is de afgelopen jaren flink opgeknapt en inmiddels een trendy stad met gezellige restaurants, pubs en mooie bezienswaardigheden.Uiteraard kunnen wij u helpen uw reis naar Glasgow te plannen. de Keus is aan uzelf op welke wijze u wilt reizen. (Prijs flydrive of ferry is optioneel)

Dag 2: Glasgow - Isle of Arran incl. ferryovertocht

Na uw ontbijt rijdt u naar Ardrossan, waar u aan boord gaat van de ferry die u naar Brodick op het Arran eiland brengt. Er varen regelmatig ferry's en de overtocht duurt ca. een uur. Arran is heuvelachtig en een paradijs voor wandelaars en golfers. Het eiland wordt vaak Schotland in het klein genoemd. Liefhebbers van culinaire verrassingen zijn hier op het juiste eiland: kaas, bier, chocolade. Bezoek o.a. de lokale whiskydistilleerderij van Arran, waar u een rondleiding kunt reserveren om te leren over de geheimen van het distilleerproces van de Arran malt whisky.

Dag 3: Bezoek Brodick Castle & Machie Moor

Na het ontbijt kunt u een bezoek brengen aan het Brodick Castle, Gardens & Country park, onderdeel van de National Trust van Schotland. Het Victoriaanse landhuis is mooi gelegen en heeft een tuin met een prachtige collectie rododendrons. Een korte wandeling brengt u 's middags naar Blackwaterfoot, waar resten van de Machrie Moor steencirkel liggen.


Dag 4: Isle of Arran naar Isle of Islay per ferry

U neemt de ferry van het Isle of Arran naar het Isle of Islay. Er zijn twee routes en verschillende afvaarttijden. Isle of Islay is de 'koningin van de Hebriden' en wordt gekenmerkt door prachtige kustlandschappen met mooie stranden, rijke fauna en ongerepte natuur. Voor een klein eiland is het bijzonder dat er maar liefst 8 (!) whiskydistilleerderijen zijn. De turfachtige, rokerige whisky's zijn volgens sommigen de beste ter wereld.

 

Dag 5: Islay

Na het ontbijt heeft u een volle dag op Islay. Maak kennis met de unieke levensstijl van de eilanders, maak een heerlijke wandeling of boek een boottochtje op zoek naar wildlife op het water. Rij naar de overblijfselen van de Kildalton kerk en begraafplaats om vervolgens de ruïnes van Dunyvaig Castle aan de kust te bezoeken. Geniet van de rust en stilte en van de mooie uitzichten over zee.

 

Dag 6 en dag 7: Isle of Islay naar Isle of Mull per ferry voor 2 nachten

U gaat op weg naar het derde eiland, Isle of Mull. U vaart 's ochtends van Port Ellen naar Kennacraig op het vasteland aan de westkust en rijdt noordelijk naar Oban. Daar vertrekt om ca. 16.00 uur de ferry naar Craignure op Mull dat u na een half uurtje bereikt. De vrolijk gekleurde huizen van Tobermory vallen direct op. Op Mull wonen en werken veel handwerklieden en kunstenaars. Maak een excursie per boot op zoek naar zeearenden, walvissen en dolfijnen of ga naar de helderwitte stranden van Calgary Bay om een mooie wandeling te maken. Vanuit Mull kunt u ook de eilanden Iona en Staffa bezoeken. Op Iona staan enkele oude abdijen en Staffa is bekend om de zeshoekige basaltzuilen bij Fingal's Cave.

 

Dag 8: Isle of Mull terug naar Glasgow per ferry

Na het onbijt vaart u per ferry terug naar Oban op het vasteland waar u nog even kunt rondkijken voordat u langs een prachtige route  terugrijdt naar Glasgow. De route gaat dwars door een prachtige natuurgebied en langs Loch Lomond

 

Dag 9: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U reist op de door u gekozen wijze van reizen terug naar Nederland of gaat op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel

Accommodatie omschrijving

U verblijft  in gezellige Schotse Guesthouses en Bed & Breakfasts in of in de omgeving van de genoemde plaatsen op basis van logies en ontbijt.

Overnachtingen
1 x omgeving Glasgow
2 x Isle of Arran
2 x Isle of Islay
2 x Isle of Mull
1 x omgeving Glasgow

 

Vervoersmogelijkheden (kunnen door ons worden gereserveerd)

 Flydrive (vlucht met huurauto) of met eigen auto en ferryovertocht DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v.

Prijzen 2019

 

Prijzen per persoon 2019 
Rondreis Schotse eilanden Arran, Islay en Mull
Hotels 2-pers.kamer lo
01/01-31/05 € 719
01/06-31/08 € 719
01/09-31/12 € 719

Reserveringskosten: € 27,00


Inbegrepen

- 8 overnachtingen in een 2-pk met bad of douche en toilet o.b.v. logies en ontbijt
- Ferry-overtochten naar de eilanden als omscheven voor auto + inzittenden.
- Reisbeschrijving
- ANWB Reisgids en wegenkaart

 

Niet inbegrepen
- Optioneel te boeken: reis naar Schotland flydrive of ferryovertocht
- Entree- en parkeergelden


Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 9 daagse rondreis Schotse eilanden Arran, Islay en Mull. Geef de door u gewenst wijze van reizen aan in het tekstvak van het formulier. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.