image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Schotland Rondreis langs Culinaire Hoogtepunten 2018

Een 8-daagse rondreis door Schotland 2018 exclusief retour DFDS Seaways of flydrive

Maak kennis met culinair Schotland.
Whisky, chocolade, gerookte zalm, bier, Afternoon Tea en Angus steak: een reis om de vingers bij af te likken. U kunt in Schotland heerlijk eten en drinken. Ontdek de culinaire verrassingen van Schotland. Tijdens deze reis bezoekt u diverse plaatsen waar de heerlijkste producten worden gemaakt: whisky, bier, gin, maar ook chocolade en natuurlijk de beroemde Schotse zalm- en vlees producten. Als u nog trek hebt, kunt u in de avonds zelf besluiten waar u wilt dineren. Geniet van de lekkerste gerechten maar probeer ook eens een fish & chips.

 • U kiest zelf de wijze van reizen naar Schotland, welke we uiteraard wel voor u willen verzorgen
 • Mooie routes door Schotland
 • Verschillende rondleidingingen inclusief in de reis
 • ANWB gids en landkaart inbegrepen

 

De reis is inclusief
- Hop-on Hop-off Tour Edinburgh
- Rondleiding in een Gin distilleerderij
- Entree en Schotse Afternoon Tea in Edinburgh Castle
- Rondleiding en proeverij in de St. Andrews bier brouwerij
- Privé rondleiding en proeverij bij Aberdeen Angus boerderij
- Audio-tour en proeverij chocolatier
- Rondleiding en proeverij bij Macallan Highland Malt Whisky distilleerderij
- Workshop mini whiskyvat maken
- Rondleiding en proeverij Schots zalm 'Smokehouse'


Reisschema:

Dag 1 t/m 3: Verblijf in Edinburgh
Dag 4 en 5:
Verblijf in Perthshire, ca 70 km

Dag 6: Verblijf in Avimore, ca 135 km
Dag 7: verblijf in Stirling, ca 190 km

Dag 8: Terugreis naar Nederland

   

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in 3* hotels. U verblijft op basis van logies en ontbijt in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. De hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het genoemde hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een alternatief.

Overnachtingen (in 3#/4* hotels)
3 x Edinburgh, BW Braid Hills Hotel
2 x Perthshire, BW Queens Hotel
1 x Aviemore, The Boat Hotel
1 x Stirling, Golden Lion Hotel

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: Edinburgh

De reis start in Edinburgh. U heeft anderhalve dag om deze mooie stad te verkennen. U ontvangt een voucher voor een hop-on-hop-off stadsrondrit per bus. Deze brengt u langs de mooiste bezienswaardigheden zoals het Edinburgh Castle, Holyrood Palace, Burns Monument, historische pubs en diverse musea. Bij meer dan 20 haltes kunt u zelf bepalen of en hoe lang u wilt uitstappen. U krijgt zo een goed idee van wat de stad u te bieden heeft. Deze Hop-on-Hop-off is inbegrepen in de reis. We raden u aan om op een van de avonden een Scottish Evening te reserveren (optioneel), een avond vol Schots eten, muziek en humor. Uiteraard wordt de Haggis met groot ceremonieel binnengebracht.

Dag 3: Gin, cultuur en Schotse Afternoon Tea

Na het ontbijt wandelt u naar een Gin Distilleerderij, waar u rond het middaguur een rondleiding van ca. 45 minuten krijgt. Gin komt oorspronkelijk uit Nederland, maar de Engelse soldaten namen het in de 17e eeuw mee naar Engeland waar het zeer populair werd. Van oorsprong voornamelijk als medicijn, later als alcoholische drank. Er zijn twee ingrediënten nodig om gin te maken: alcohol en botanische ingrediënten als zaden, kruiden of wortels, maar in ieder geval jeneverbessen. In de middag brengt u een bezoek aan het Edinburgh Castle, dat hoog boven de stad op een heuvel ligt. U sluit het bezoek af met een traditionele Schotse Afternoon Tea in het kasteel.

Dag 4:  Edinburgh - Perthshire, ca. 70 km

U rijdt met de auto de stad uit voor een ritje van ca. 2 uur naar St. Andrews aan de kust. Het stadje aan de kust heeft een universiteit én de meest prestigieuze en oudste golfbaan ter wereld, St. Andrews. Slenter door het stadje voordat u naar de St. Andrews Craft Brouwerij gaat, waar lokaal bier gebrouwen wordt. In de pub zijn maar liefst 18 verschillende soorten te verkrijgen. U krijgt informatie over de geschiedenis van de brouwerij, de familie en het proces en uiteraard kunt u een biertje proeven. Maak als afsluiting van de dag een lekkere wandeling over het strand.

Dag 5: VIP Angus Farm bezoek & Chocolate Experience 

Begin de ochtend met een kop koffie en zelfgebakken cake op een boerderij in Perthshire. Rond 10.00 uur krijgt u een privé rondleiding over de boerderij waar het beroemde Aberdeen Angus vlees vandaan komt. De boer geeft u alle informatie over zijn Black Angus runderen. Een speciaal soort dat kwalitatief zeer goed vlees levert. De dieren worden ingezet om de Schotse weilanden te begrazen en blijven de hele winter buiten. Het vlees is heerlijk mals. Na de rondleiding krijgt u en lichte lunch/proeverij aangeboden van Premium Steak met salade en een heerlijk lokaal gebrouwen biertje. In de middag rijdt u naar Aberfeldy waar Schotland's meest bekende Highland Chocolatier Iain Burnett zijn atelier heeft en waar u een kijkje neemt (én proeft) in de wereld van de chocolade, bonbons, truffels en pralines. Zijn Velvet Truffles® hebben internationale awards gewonnen. De audio-tour duurt ca. 30-45 minuten en wordt afgesloten met een warme chocolade

Dag 6:  Perthshire - Aviemore, ca. 135 km  

Vandaag is het de dag van de whisky. Het Schotse levenswater heeft een lange, interessante geschiedenis en de Speyside is hét gebied waar de meeste Schotse whisky's vandaan komen. U krijgt een rondleiding van bijna 2 uur in de distilleerderij van Macallan, een van Schotland's Malt whisky's. In de middag gaat u naar een plek waar de whiskyvaten worden gemaakt, aangezien het vat een wezenlijk onderdeel is in het proces dat vooraf gaat aan het produceren van een mooie fles whisky. De handwerklieden laten zien hoe de vaten worden gemaakt en u kunt zelf proberen om een 'mini-barrel' te maken. Uw whisky-avontuur proberen we te plannen rond een bezoek aan het Loch Ness, het beroemde donkere meer waar men al jarenlang het mysterie rond het Monster probeert op te lossen. Op de oever ligt de ruïne van het Urquhart Castle.

Dag 7:  Aviemore - Stirling, ca. 190 km 

De Schotse Zalm heeft een Europees label van oorsprongsbescherming gekregen. Een keurmerk voor unieke en kwalitatieve producten die tot een bepaald land of streek behoren. U brengt een bezoek aan een prijzenwinnend Smokehouse waar de Schotse zalm gerookt wordt en krijgt een rondleiding van een half uur. Uiteraard mag u proeven en kunt u een heerlijk souvenir meenemen.

Dag 8: Einde rondreis

Na het ontbijt eindigt de rondreis. U gaat op de door u gekoze reiswijze terug naar huis of vervolgt uw vakantie.


Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht of flydrive

U kunt kiezen voor een ferryovertocht met DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v. of een flydrive (vlucht met autohuur). Vraag naar de prijs, indien u de rondreis wilt boeken.

Vervoer

Eigen auto of huurauto

Prijzen 2018

 

9-daagse Rondreis langs Culinaire Hoogtepunten 2018
Prijzen per persoon
exclusief reis naar Schotland
start van de reis op donderdag, vrijdag of zaterdag Hotels***
5/4-2018 t/m 30/4-2018  € 1325
1/5-2018 t/m 30/6-2018 € 1469
1/7-2018 t/m 31/7-2018 € 1515
1/8-2018 t/m 30/9-2018 € 1489
1/10-2018 t/m 27/10-2018 € 1439
Vraag altijd eerst een prijsopgave via offerte/boekingsformulier voor deze reis

Reserveringskosten: € 27,00
Calamniteitenfonds:  € 2,50

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen in 2-pers,kamer met bad en/of douche en toilet op basis logies met ontbijt in hotel***
 • - Hop-on Hop-off Tour Edinburgh
  - Rondleiding in een Gin distilleerderij
  - Entree en Schotse Afternoon Tea in Edinburgh Castle
  - Rondleiding en proeverij in de St. Andrews bier brouwerij
  - Privé rondleiding en proeverij bij Aberdeen Angus boerderij
  - Audio-tour en proeverij chocolatier
  - Rondleiding en proeverij bij Macallan Highland Malt Whisky distilleerderij
  - Workshop mini whiskyvat maken
  - Rondleiding en proeverij Schots zalm 'Smokehouse'
 • ANWB-gids en wegenkaart

Niet inbegrepen:

 • Vervoer naar en van Schotland. (Op verzoek boeken wij uw keuze. Vraag naar de prijs).
 • Entree, tol en parkeergelden
 • Startmogelijkheden: donderdag, vrijdag of zaterdag

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 8-daagse Schotse rondreis langs Culinaire Hoogtepunten in 3*hotels. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.