image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Camperreis door Noorwegen o.a. het Fjordengebied 2019

15-daagse camperrondreis vanuit Trondheim naar het Fjordengebied en terug via Dovrefjell en Rondane

Een voorbeeld voor een rondreis:

 

Altijd al een camperreis door Noorwegen willen maken.
Onderstaan vind u een rondreis sugestie en een prachtige routes deels door de Noorse fjorden. Het is een afwisseling van natuur en leuke steden, gletsjers, watervallen en hoogvlaktes.

U ontdekt tijdens de reis het indrukwekkende landschap van de Noorse fjorden. De fjorden worden afgewisseld door watervallen, hoogvlaktes en machtige gletsjers. U rijdt de beroemde Trollstigen en ervaart zelf waarom deze zo speciaal is. Maak kennis met de muskosossen in het Dovrefjell National Park en geniet met de camper van de rust en stilte in prachtig Noorwegen.

Houdt er onderweg wel rekening mee, dat sommige wegen nog bochtig zijn, ook al zijn veel wegen de laatste jaren sterk verbeterd en aangepast, waardoor reizen met een camper goed mogelijk is geworden.


Vertrekmogelijkheden: dagelijks.


VOORBEELD van een 15-daagse route.

Uiteraard kunt u op verschillende plekken ook een nacht langer verblijven en bent u vrij te reizen hoe u wilt.

Dag 1: Vlucht Amsterdam-Trondheim met KLM. 1 overnachting.
Overnacht in de omgeving Trondheim en leer uw camper kennen.
Start uw reis rustig. Na uw vlucht van Amsterdam naar Trondheim, haalt u uw camper  op bij het verhuurstation. U bent direct in een rustige omgeving met mooie natuur. Geniet van de levendige stad Trondheim en zijn mooie dom of zoek direct buiten Trondheim in de vrije natuur  een mooi plekje met de camper om te genieten van de 1e nacht in Noorwegen.

Dag 2 t/m 3: Omgeving rozenstad Molde. Ca. 220 km, 2 overnachtingen.

Bezoek de Jugendstil stad van Noorwegen, Ålesund. Wij raden u aan om over de 'Atlantershavsegen' te rijden, mits het niet te erg waait.  Dit architectonisch hoogtepunt waarbij de weg recht door zee gaat is een 'nasjonal turistveg'. In Ålesund kunt u het Jugenstilmuseum bezoeken met uitleg over de typische bouwstijl van de stad en de grote brand, die hier de oorzaak van was.

Dag 4 t/m 5: Omgeving Loen. Ca. 165 km, 2 overnachtingen.

Reis vandaag door het puntje van de zalm, het mooie fjordengebied naar uw volgende stopplaats omgeving Loen. Loen is een klein dorpje dat prachtig is gelegen aan de Oldenfjord. Bezoek het Loenvatnet en geniet van het adembenemende landschap. In de omgeving starten wandelingen naar o.a. de Bødals Gletsjer, de Kjenndal Gletsjer en de Briksendal Gletsjer. Het is mogelijk onderweg om een bezoek te brengen aan Geiranger. U vaart door het Geirangerfjord door gebruik te maken van de ferrycruise van Hellesylt naar Geiranger.

Excursies onderweg: Ferrycruise door de Geirangerfjord, Gletsjer hiking vanaf Loen.

Dag 6: Omgeving Balestrand. Ca. 175 km, 1 overnachting.

Volg één van de mogelijke routes naar Balestrand. De meest voor de hand liggende is de mooie toeristische route over de Gaularfjellet naar de Sognefjord,  één van de mooiste plekken van Noorwegen. Een andere mogelijkheid is vanuit Loen in oostelijke richting rijden om via Lom de Sognefjellet toeristen route te nemen. U  passeert dan het Jotunheimen gebied. Uiteindelijk daalt u af naar Skjolden, waarna u langs de Lustrafjord en Sognefjord naar Balestrand rijdt.

Excursies: Gletsjer Hiking op de Jostedalsbreen of gletsjer kajakken.

Dag 7 t/m 9: Omgeving Voss. Ca. 95 km via de Vikafjell, 3 overnachtingen.

Als u via Lærdal en de 'nasjonal turistveg' Aurlandsfjellet naar Voss reist (110 km extra), passeert u het uitkijkpunt Stegastein met een mooi panoramazicht op de Aurlandsfjord. Dit is een lastige weg met een camper, maar wel de moeite waard. Vanuit Voss kunt u dagtochten maken naar Flåm voor een van de vele excursiemogelijkheden. Of reis via de Vikafjell naar Voss en maak onderweg een mooie wandeling naar de top, zodat je een prachtig uitzicht hebt op het plaatsje Vik en de Sognefjord. Stop onderweg in Vik en bezoek de Hopperstad staafkerk.

Excursies: Cruise of Zodiac op de Sognefjord, Flåm Banen avontuur, Kajakken in de Nærøyfjord, Retourtje Flåm Banen, White Water Raften.

Dag 10 t/m 11: Omgeving Beitostølen. Ca. 218 km, 2 overnachtingen.

Beitostølen is ideaal gelegen aan de rand van het Jotunheimen Nationaal Park, met de hoogste bergtoppen van Noorwegen. Bezoek op weg erheen het openluchtmuseum in Fagernes. Je kan hier prachtige wandelingen maken. Of maak met de camper een prachtige rit over de stenige hoogvlakte Valdresflya naar de beroemde staafkerk van Lom. (als u die nog niet op dag 6 hebt bezocht).

Dag 12 t/m 13: Omgeving Dombås. Ca. 299 km, 2 overnachtingen.

Na uw verblijf in Beitostølen reist u nog door twee nationale parken n.l., Dovrefjell en Rondane. Maak eventueel een mooie omweg via een andere 'Nasjonal Turistveg'; via Rondane. Maak in Dovrefjell een stop bij het Snøhetta uitzichtpunt. Wie weet ziet u hier wel muskusossen, die alleen in dit gebied voorkomen.

Excursies: Paardrijden in Dovrefjell.

Dag 14: Terug in omgeving Trondheim. Ca. 198 km, 1 overnachting.

Maak op weg naar Trondheim een omweg via het unieke kopermijnstadje Røros dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Na een prachtige tocht komt u in het gezellige Trondheim. In deze plaats worden de Noorse koningen gekroond. Bezoek de kathedraal Nidarosdomen, de roodgeschilderde brug over de Nidelva en de oude koopmanshuizen. Maak uw camper gereed om de volgende dag in te leveren.

Dag 15: Vlucht Trondheim -Amsterdam met KLM.

Nadat u uw camper hebt ingeleverd, vliegt u terug naar Nederland.

 • Incl. vlucht naar Trondheim in Noorwegen
 • Vertrek is dagelijks mogelijk
 • Incl. huur comfortable camper naar keuze
 • Incl. transfer van luchthaven naar verhuurstation in Trondheim
 • reisinformatie in de camper aanwezig

 

 

Hoogtepunten

 • Bezoek Trondheim
 • Jugendstijlstad Ålesund
 • Reis door het fjordengebied
 • Bezoek Geiranger, Loen, Balestrand, Flåm mogelijk
 • Bezoek Stavvkerken in Lom en Hoppestad
 • Dovrefjell National Park en Rondane National Park
 • endierenOp zoek naar Muskusossen

 

Terug naar rondreizen Noorwegen


Vervoer ter plaatse

Camperhuur naar eigen keuze

Prijsvoorbeeld 2019

(prijs voor andere type campers en  ander aantal personen op aanvraag.

Verlengen en inkorten is mogelijk.

 

15-daagse  Camperrondreis Noorwegen incl  vluchten naar Trondheim in Noorwgen 2019 prijs per persoon
reizend met een Medium
Camper
Vertrek tussen 20/06-2019 en 26/09-2019 incl. basiskosten  € 269,00
Vertrek: dagelijks mogelijk Bij 2 personen Bij 4 personen
01/05-2019 t/m 14/06-2019 v.a. €  2090 v.a. €  1310
15/06-2019 t/m 14/07-2019 v.a. €  2413 v.a. €  1472
15/07-2019 t/m 14/08-2019 v.a. €  2795 v.a. €  1663
15/08-2019 t/m 30/09-2019 v.a. €  2090 v.a. €  1310

Reserveringskosten: € 27,00

 

Bijkomende kosten

 • Parkeer- tol en entreegelden
 • Reis-en annuleringsverzekering

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 15-daagse Camperrondreis vanaf Trondheim Noorwegen incl vliegreis. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.