image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Fijne Noorwegen rondreis langs de Noorse Fjorden
incl. Colorline Kiel-Oslo v.v. 2018

Een 13-daagse autorondreis langs goede middenklasse hotels

 

 • Veel Highlights in het fjordengebied en bezoek aan de steden Oslo, Bergen en Ålesund
 • De reis is inclusief de luxe ferryroute Kiel-Oslo v.v. met Colorline
 • Vertrek mogelijk naar keuze op woensdag of donderdag
 • Ferry op het Geirangerfjord van Geiranger naar Hellesylt incl. vervoer auto
 • Treinrit met de Flåmsbana: Flåm - Myrdal - Flåm

Houdt u van echte, woeste natuur? Kies dan voor deze mooie reis naar de Noorse fjorden. De reis gaat langs enkele van de mooiste autoroutes en natuurgebieden van Noord Europa en drie van de mooiste steden van Noorwegen: Oslo, Bergen en Ålesund. Weinig landschappen in Europa zijn zo betoverend als dat van de Noorse fjorden. Koop verse zalm op de vismarkt van Bergen. Wandel langs de Bryggen met de kleurrijke houten huizen. Geniet van de betovende fjorden, van de bergen en wolken die zich in het water spiegelen. Het genieten gaat al van start op de boot naar Oslo. U vaart met de luxe ferry van Color Line van Kiel naar Oslo en overnacht in uw comfortabele hut. Vanuit Oslo start uw reis met als eerste stop het dorpje Geilo, gelegen dicht bij de Hardangervidda. Volgende stop is Bergen (op de Unesco-werelderfgoed lijst) met z'n kleurrijke houten vissershuizen. Bergen was lange tijd de hoofdstad van Noorwegen. Na Bergen volgt de de Birksdalgletsjer en de Geirangerfjord. Ook een rit over de Trollstigen is een onvergetelijke ervaring. U sluiuwde reis af met een bezoek aan Lillehammer en Oslo.

Reisschema:

 • Dag 1:Van Nederland naar Kiel. Vertrek Colorline 14.00 uur
 • Dag 2: Na aankomst Colorlien: Oslo-Geilo, ca 240 km vanaf Oslo
 • Dag 3: Geilo-Bergen, ca 240 km
 • Dag 4: Verblijf in Bergen
 • Dag 5: Bergen - Sogndal, ca 240 km
 • Dag 6: Verblijf Sogndal
 • Dag 7: Sogndal-Geiranger-Ålesund, ca 340 km
 • Dag 8: Verblijf Ålesund
 • Dag 9: Ålesund-Gålå, ca 315 km
 • Dag 10: Gålå- Oslo, ca 275 km
 • Dag 11: Verblijf in Oslo
 • Dag 12: Oslo-Kiel met Colorline
 • Dag 13: Terugreis naar Nederland vanuit Kiel

Terug naar rondreizen Noorwegen

Routebeschrijving

Dag 1: Nederland-Kiel en inschepen Colorline, ca. 550 km naar Kiel.

U reist met uw eigen auto naar Kiel in Duitsland. Hier vertrekt om 14.00 uur de luxe ferry van Color Line richting Oslo. U overnacht aan boord in een 2-pers.binnenhut. (Optioneel is een luxere hut te boeken).

Dag 2:  Oslo-Geilo, ca. 240 km

In de ochtend vaart u via het mooie Oslofjord met Colorline Oslo binnen. Geniet buiten op het dek van het uitzicht. Vanuit Oslo rijd u naar Geilo via Hønefoss. Bezoek je onderweg Hadeland Glassworks in Jevnaker? Hier ontdek je de kunst van het glasmaken. Bezoek daar ook Noorwegen's grootste glasmuseum
In de omgeving van Geilo kunty u prachtige prachtige wandelingen maken. Het plaatsje ligt dicht tegen de Hardangervidda-hoogvlakte aan en dichtbij het Nationaal Park Halllingskarvet.

Dag 3: Geilo - Bergen, ca. 240 km

Vandaag rijd u naar Bergen, ooit de hoofdstad van Noorwegen. Bergen wordt ook wel de meest internationale stad van Noorwegen genoemd; als belangrijke zeehaven en Hanzestad had Bergen vaak meer contact met andere Europese steden dan Oslo, dat vanwege het bergachtige binnenland in het verleden lastiger te bereiken was.
Autorijden in Noorwegen is een belevenis op zich. Ook de route van vandaag heeft veel moois te bieden. Bij Geilo start de indrukwekkende tocht over het Hardangervidda-plateau met haar weidse uitzichten richting gletsjers. Maak een stop bij de Vøringvoss-waterval bij Fossli en rij hierna over de nieuwe imposante Hardangerbrug van Brimnes naar Bruravik - via Eidfjord naar het Hardangerfjord; de fruittuin van Noorwegen. De rit van vandaag is prachtig; hoge vlaktes, bergen en fjorden wisselen elkaar af.
Bergen staat bekend om de kleurrijke houten huizen aan de haven, Bergen Bryggen. Bezoek de Fløyenberg, 'het dak van Bergen', met prachtig uitzcht over de stad. Het uitzichtpunt is te bereiken met een treintje (Fløibanen).

Dag 4: Verblijf in Bergen

Deze dag kunt u vrij besteden. Er is genoeg te zien: de populairste toeristische wijk van Bergen is de oude Hanzewijk Bryggen. Aan de andere kant van de haven, in de omgeving van het aquarium, vind je ook fraaie houten huizen, maar hier is het een stuk rustiger. En in het Museum voor Moderne Kunst is een collectie werken van Edvard Munch te zien. Een interessante culturele bezienswaardigheid buiten het centrum is Troldhaugen. Dit Victoriaanse huis was ooit het zomerverblijf van componist Edvard Grieg. Het huis heeft nog steeds de oude en originele inrichting. 

Dag 5: Bergen - Sogndal, 240 km

Vandaag rijdt u naar Sogndal via Flåm om de spectaculaire treinrit met Flåmsbanen te maken. Het Flåm-station ligt op een hoogte van 2 meter boven zeeniveau en het eindpunt van de treinreis ligt op 867 meter. De rit is ca. 20 km. U passeert tijdens de reis  wel 20 tunnels. De trein stopt op verschillende plekken, o.a. bij een grote waterval, zodat u voldoende mogelijkheid hebt om foto's te maken van het indrukwekkende landschap.

Dag 6: Verblijf Sogndal

Vandaag kunt u de prachtige omgeving van Sognfjord ontdekken.
Dit deel van het fjordengebied kent vele highlights, zoals de befaamde Nærøyfjord, het Jostedalsbreen Nationaal Park met de Nigardsbreen, een spectaculaire gletsjer, het Jotunheimen Nationaal Park met de hoogste bergtoppen van Noorwegen.

Dag 7: Sogndal - Geiranger - Ålesund, ca 340 km

Vandaag is een lange dag met veel kilometers, dus ga vroeg op pad. In Geiranger kun je de beroemde "Eagle Road'' rijden. Deze route biedt spectaculaire uitzichten op de watervallen en de fjord. Om 14.00 uur (onder voorbehoud van wijzigingen) start de ferrycruise van Geiranger naar Hellesylt (is inbegrepen in de reis). Het is een spectaculaire overtocht langs enkele van de mooiste plekken van Noorwegen. De ferrycruise vaart dicht langs bijvoorbeeld de watervallen 'Seven Sisters' en 'Bridal Veil'. Vanuit Hellesylt rijdt u naar Ørsneset. Hier steekt u over naar Magerholm en daarna komtu bij Ålesund.

Dag 8: Verblijf Ålesund

Net als Bergen, heeft Ålesund een prachtig uitkijkpunt over de stad. Je moet er flink wat traptredes voor trotseren, maar wat de beloning is groots. Boven op de Akslaberg heb je een schitterend uitzicht over de oude stad met jugendstil-invloeden, de eilanden en bergen rondom. Er is een (eet)café op de top.

Dag 9: Ålesund - Gålå, ca 315 km

Vandaag reist u naar Gålå. Een heel bijzondere route via de Trollstigen, letterlijk vertaald ‘het Pad van de Trollen’. Zelfs als je niet in trollen gelooft, zul je een rit door dit mythische landschap, met z’n bergen en watervallen waarderen. De Trollveggen (Trollenmuur) is berucht onder bergbeklimmers als een van ‘s werelds moeilijkste beklimmingen. 

Dag 10: Gålå - Oslo, ca 275 km

Na het ontbijt vertrekt u richting Oslo. U reist via Lillehammer. Lillehammer was in 1994 de stad van de Olympische Spelen. Bekijk hier het Olympisch Park en bezoek het openluchtmuseum Maihaugen

Dag 11: Verblijf Oslo

Vandaag hebt u de gelegenheid om van Oslo te genieten. De stad heeft veel moois te bieden, van parken vol prachtige beelden (Vigeland-park)tot monumentale gebouwen. Bijvoorbeeld: het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van het Oslofjord. Bezoek ook zeker een van de musea op het maritieme schiereiland Bygdøy. Hier vind je het openluchtmuseum, het Vikingschipmuseum, het Fram Museum, het Kon-Tiki/Ra II Museum en het scheepvaartmuseum.
Oslo, de hoofdstad van Noorwegen is een trendy stad en heeft prima winkelmogelijkheden in de Karl Johansgate,

Dag 12: Oslo - Kiel met Colorline

De luxe ferry vertrekt 'om 14.00 uur vanuit Oslo. Na een mooie toch in de middag door het Oslofjord en een gezellige avond, overnacht u aan boord.

 Dag 13: Einde rondreis
Uw rondreis eindigt na aankomst in Kiel. U reist terug naar Nederland met veel mooie indrukken.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht  Colorline Kiel-Oslo v.v.

Afvaarten elke dag.
Vertrek Kiel: 14.00 uur - Aankomst Oslo 10.00 uur de volgende dag.
Vertrek Oslo 14.00 uur - Aankomst Kiel 10.00 uur de volgende dag.
De l2 uxe cruiseferries M/S Color Fantasy en MS Color Masic van Colorline kunnen 2790 passagiers en 750 auto's vervoeren. Er is de 120 meter lange winkelpromenade met een verscheidenheid aan winkels, restaurants en cafés/bars. Zelfs is er een Color Spa, Color Fitness Center en een Aqualand met glijbaan, waterval/fontijn en jacuzzi enz., evenals een fijn theater met elke avond gratis leuke voorstellingen. Dit alles maakt uw overtocht tot een echter Minicruise.

Een beter begin en afsluiting van uw reis naar Noorwegen of Zweden kunt u zich niet wensen

Accommodatie omschrijving

Uw accommodatie
Gedurende deze reis verblijft u in goede  middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt.
De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen

2 x overtocht Colorline Kiel-Oslo en Oslo-Kiel

1 x Ustedalen, Ustedalen Hotell (of gelijkwaardig)
2 x Bergen, Best Western Hotel Hordaheimen)of gelijkwaardig)
2 x Sogndal, Quality Hotel Sogndal (of gelijkwaardig)
2 x Ålesund,, Quality Hotel Waterfrond (of gelijkwaardig)
1 x Gålå, Wadahl Høgfjellshotell (of gelijkwaardig)
2 x Oslo, Scandic Holmenkollen Park Hotel

Vervoer

Eigen auto  en luxe ferryovertochty Colorline Kiel-Oslo v.v.

Prijzen 2018

 

13-daagse autorondreis Noorse Fjorden 2018 prijs pp
Vertrek mogelijk op woensdag, donderdag, zondag of maandag in 2 pers kamer
01/05 t/m 19/9 tussen € 1199 en € 1549
Prijs is afhankelijk van reisdatum en vertrekdag. Vraag de juiste prijs per offerteformilier.

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • 10x hotelovernachting op basis van logies en ontbijt
 • overtocht Kiel-Oslo en Oslo-Kiel met Color Line voor 1 auto (max. 2m hoog en 5m lang)
 • 2x overnachting in tweepersoonsbinnenhut o.b.v. logies
 • 1 uur durende boottocht Geirangerfjord van Geiranger naar Hellesylt (incl. auto)
 • treinrit met de Flåmsbana: Flåm - Myrdal - Flåm
 • reisbescheiden met geheimtips en suggesties voor routes/uitstapjes
 • Pharos-wegenkaart Noorwegen
 • ANWB-reisgids Ontdek Noorwegen, Fjorden

Bij te boeken extra's (vraag naar de mogelijk via tekstvak in offerte/boekingsformulier)

 • ontbijtbuffet aan boord van de Color Line
 • dinerbuffet aan boord van de Color Line
 • een hotel in het centrum van Oslo in plaats van de wijk Holmenkollen 
 • een kamer met uitzicht in Scandic Holmenkollen Park Hotel
 • een upgrade naar Kviknes Hotel in Balestrand in plaats van in Sogndal
 • een upgrade naar Kviknes Hotel naar een kamer met uitzicht in Balestrand in plaats van in Sogndal
 • een superior/tuinzicht kamer in Quality Hotel Sogndal
 • een kamer met uitzicht in Quality Hotel Waterfront
 • retourticket voor de Fløibanen in Bergen en een 2 uur durende Oslofjord cruise

 Vertrekmogelijkheden: op woensdag, donderdag, zondag of maandag.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis:  13-daagse autorondreis Noorse Fjorden langs middenklasse hotels incl. Colorline Kiel-Oslo v.v. Geef ook in het tekstvak aan welke extra's u wenst. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.