image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Noorwegen rondreis Jord,een unieke fjordenrondreis

Een 12-daagse luxe hotelrondreis door Noorwegen 2018

 • U word verwend in fijne hotels
 • Uitgebreid bezoek aan fjordengebied
 • O.a. verblijf aan Geirangerfjord
 • Bezoek aan Bergen
image

Een unieke fjordenrondreis met verblijf in enkele pareltjes aan de fjorden! U maakt kennis met de Hardangerfjord, de Sognefjord, de Nordfjord en de Geirangerfjord en de steden Oslo en Bergen. De dagafstanden zijn niet te groot, zodat u ook volop kunt genieten. De hotels die we voor u uitgezocht hebben zijn het 'neusje van de zalm'! Met recht een reis voor de 'verwende toerist'!

Reisschema:

 • Dag 1: Ferryovertocht Kiel-Oslo met Colorline
 • Dag 2 t/m 3: Dalen
 • Dag 4: Lofthus
 • Dag 5 t/m 6:Os nabij Bergen
 • Dag 7: Loen
 • Dag 8 en 9: Geiranger
 • Dag 10: Heggenes
 • Dag 11: Naar Oslo. Ferryovertocht Oslo-Kiel met Color Line
 • Dag 12: terugreis Kiel naar Nederland

Routebeschrijving

1e dag: Kiel–Oslo.
Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.
U slaapt aan boord in uw comfortabele hut naar keuze en uw auto vaart mee.

 

2e dag: Oslo–Dalen, 228 km.
Aankomst Oslo om 10.00 uur. Van Oslo via de E134 richting Drammen en Kongsberg naar het leuke Noorse plaatsje Dalen. U bevind zich in de regio Telemark, bekend vanwege haar lieflijke kustplaatsjes, hoge bergem en hooglanden. Overnachting in het Dalen Hotel in Dalen.

 

3e dag: Verblijf Dalen.
Een dag ter vrije besteding. Tussen Lårdal en Dalen kan men prachtige bergwandelingen maken of breng een bezoek aan de Eidsborg staafkerk uit de 13e eeuw of een excursie maken op het Telemark kanaal.

 

4e dag: Dalen–Lofthus, 190 km

U vervolgt uw route richting het Noorse fjordengebied. Via Haukeligrend en Røldal rijdt u naar Lofthus. U verblijft in het luxe Ullensvang Hotel. Opnieuw een fantastisch plekje, een prachtig hotel, een mooie fjord en een grote tuin met terras - dicht bij het water vind je er nog de ‘componistenhut’ van Edvard Grieg, die hier zomers vaak vertoefde. In het voorjaar is de Hardanger bekleed met een prachtige bloesempracht van de honderdduizenden fruitbomen, een lust voor het oog!


5e dag: Lofthus-Bergen/Os, 197 km

Via de nationale route weg 7 rijdt u naar het schitterend aan de fjord gelegen luxe Solstrand Fjordhotel.

 

6e dag: Verblijf Bergen/Os

Een heerlijk hotel - met een spa-afdeling, zwembad, sauna's en een whirlpool - in een prachtige omgeving. Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied is van hier ook bereikbaar per boot. Bezoek de beroemde vismarkt waar je je ogen uitkijkt, bezoek ‘Bryggen’ en wandel rond de oude koopmanshuizen langs de haven en door de schilderachtige wijk ‘Gamle Bergen’ met goed bewaard gebleven huizen van vroeger. Maak een rit met de Fløienbaan naar de top van de berg Fløyen, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de stad. Op weg naar Bergen vind je de Fantoft Stavkerk en ‘Troldhaugen’, het huis van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg, een bijzonder museum.

 

7e dag:Bergen/Os-Loen, 314 km

Via Bergen en over de Sognefjorden rijdt u een mooie dagtocht naar het mooi aan de fjord gelegen luxe Hotel Alexandra, Loen. Een mooi fjorddorp met prachtig achterland, bezoek het Loenmeer en de Kjenndalgletsjer. Dichtbij het hotel vertrekt een boot naar de gletsjer. Ook een bezoek aan de beroemde Briksdalgletsjer bij Olden is mogelijk. Voor wandelaars zijn er mooie wandelpaden langs de waterval en het meer, naar een zomerboerderij in de bergen of naar de top van de berg Skåla. Geniet in Alexandra van alle faciliteiten van dit prachtige hotel

 

8e dag: Loen-Geiranger, 114 km

Vandaag een spectaculaire route door een uniek fjord- en berglandschap. Langs het Strynmeer, via Hjelledalen, over de toeristische Strynefjell pas - de oude zomerweg - door een indrukwekkende bergwereld met sneeuw en ijs naar Grotli. Langs het mooie bergmeer Djupvatn kom je aan de voet van de berg Dalsnibba. Er gaat een tolweg omhoog naar het uitzichtpunt op 1495 m. Prachtig uitzicht op het omringende berggebied met heel in de verte de Geirangerfjord. Tijdens de afdaling naar Geiranger, met vele haarspeldbochten, kun je steeds opnieuw genieten van het uitzicht. Overnachting in het mooie Union Hotel, Geiranger, met een schitterend uitzicht op de fjord.

 

9e dag: Verblijf Geiranger

De Geirangerfjord is een van de meest gefotografeerde fjorden. U kunt een fascinerende bootocht maken op de fjord langs de beroemde watervallen de ‘Zeven Zusters’, de ‘Vrijer’ en de ‘Bruidssluier’, wandelen langs de fjord of in de bergen, of de mooie omgeving verder verkennen. Ook een dagtocht naar de Trollstigen en Åndalsnes is een mooie optie.

 

10e dag: Geiranger-Heggenes, 225 km

Afscheid van het fjordengebied. De route gaat via Grotli en Pollfoss, met prachtige waterval, naar het gezellige plaatsje Lom. Leuk voor een koffiestop. Hier vind je o.a. een mooie 11e eeuwse Stavkerk, mineralenverzameling en warme bakker ‘Bakeriet’. Via de Valdres Flya rijdt u naar het luxe Herangtunet Boutique Hotel, Heggenes.

 

11e dag: Heggenes-Oslo, 225 km

Via Fagernes en weg 16 terug naar Oslo. Vertrek vanuit Oslo om 14.00 uur per Color Line.

 

12e dag: Aankomst Kiel om 10.00 uur, waarna terugreis naar Nederland.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht  (inbergrepen in de reis)

Color Line Kiel/Oslo

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

Accommodatie omschrijving

Voor informatie over de hotels kijk bij de hotels.

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2018

12-daagse Noorwegen rondreis Jord, een unieke fjordenrondreis langs hotels
1/5-30/9/2018 prijs pp
2 persoonskamer douche/toilet logies en ontbijt v.a. € 1344 p.p.
toeslag halfpension
v.a. € 393 p.p.
toeslag  Superieur kamer v.a. € 276

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september.

Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties.

Vraag de juiste prijs op op de door u gewenste startdaum van de reis via het offerte/boekingsformulier

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

 

Inbegrepen:

 • hotelverblijf inclusief logies en ontbijt
 • De bootovertochten Colorline Kiel–Oslo/Oslo–Kiel

Niet inbegrepen:

 • de binnenlandse ferry's.
 • Optionele excursies

 

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 12-daagse rondreis Jord, een unieke fjordenrondreis langs hotels. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.