image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Kampeerhutten rondreis Setesdal en Ford Norway 2018

11-daagse rondreis startend in Oslo en langs mooie plekken in Zuidwest Noorwegen.


  • Veel ,bezienswaardigheden onderweg
  • Veel natuurschoon op de route
  • Verken de zuidelijke regio Setesdal
  • Inbegrepen: overtochten Hirtshals-Kristiansand en Bergen-Hirtshals
image

Een kortere huttentocht van slechts 11 dagen die een perfecte kennismaking is met de zuidelijke regio Setesdal. Een charmante streek waar u kunt genieten langs de oevers van de Byglandsfjord en met een beetje geluk de koning van het bos, de eland, in het wild kunt spotten. Via een prachtige route bereikt u de Hardangerfjord. Hiervandaan kunt u een daguitstapje maken naar de Hanzestad Bergen met bekende bezienswaardigheden zoals de Bryggen, de vismarkt en het uitzichtpunt Fløien. Maar er is meer, o.a.volop mogelijkheden voor sportief vermaak. Raften, wandelen en mountainbiken. Kies zelf, het kan allemaal tijdens deze reis door Noorwegen.

Routebeschrijving

11 dagen - 1156 km

1e dag Hirtshals - Kristiansand - Byglandsfjord, 72 km

Na aankomst in Kristiansand een korte rit naar Byglandsfjord. U verblijft 3 nachten op Neset Camping. Uw eerste verblijfsadres in Noorwegen vormt een fijne uitvalbasis voor het verkennen van de regio Setesdal. Het landschap varieert hier van rijke, groene laaglanden tot wilde bergen. Het Byglandsfjord meer is 34 km lang en onderdeel van de Otra rivier.  Hier is het bij zonnige temperaturen prima vertoeven langs de waterkant. Maar maak ook eens een uitstapje naar Kristiansand en de diverse andere idyllische kustplaatsjes zoals Grimstad, Lillesand en Arendal. In het elandenpark Elgtun kunt u de koning van het bos, de eland, van dichtbij observeren. Overige leuke activiteiten in Zuid-Noorwegen: Mineraalpark in Evje, raften of heel veel waterplezier beleven in Hovden Aqualand.

4e dag: Byglandsfjord - Lofthus 295 km

Vandaag rijdt u een mooie route over de pas naar Haukligrend. Kies de oude zomerweg Hordabrekkene naar Seljestad, een weg met 16 haarspeldbochten over een afstand van ruim 7 km. Hiervan heeft u een prachtig uitzicht over het Rølsdalsmeer. U vervolgt uw weg langs de Sørfjorden via Odda naar Lofthus. Verblijf van 3 nachten op Lofthus Camping. U begeeft zich de komende dagen in een echt fjordenlandschap. De Hardangerfjord is een 170 km lang fjord en wordt ook wel 'de boomgaard' van Noorwegen genoemd. De omgeving kenmerkt zich door de vele fruitbomen die op de vruchtbare oevers van de fjord goed gedijen. De komende dagen kunt u volop activiteiten ondernemen zoals een uitstapje voor het hele gezin naar Hardangertun Family Park, maar ook kajakken en wandeltochten maken in de prachtige natuur. Tip: het oude monnikenpad van Lofthus naar Nosi en de Hardangervidda is een echte aanrader. Hier wordt u beloond met een schitterend panoramisch uitzicht over Lofthus en de Hardangerfjord!

7e dag: Lofthus - Haukeland, 147 km

Via Granvin over de "Nasjonal turistveg Hardanger", langs het badplaatsje Øystese, bekend om zijn goudvismeer waarin 5 soorten vis voorkomen. De meest bijzondere is de goudwinde, die in 1914 vanuit Bergen - in een emmer - naar dit destijds vrijwel visloze meer vervoerd werd. Langs Norheimheimsund waar één van de bekendste watervallen 'De Steindalsfossen' zijn. U rijdt via Arna naar Lone Camping, Haukeland, waar u 3 nachten verblijft. Wilt u Bergen op uw gemak verkennen? Maak dan één dezer dagen een daguitstapje naar deze bijzondere Hanzestad. Wandel over de hanzewerf Bryggen met de vele kleurrijke houten pakhuizen, bezoek enkele interessante musea, eet een vers visje op de grote vismarkt en met de kabelbaan Fløien bereikt u de top van de berg Fløien waarvandaan u een schitterend uitzicht heeft over de stad en de haven.

10e dag Haukeland- Bergen, 31 km

Via Arna naar Bergen. Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van Fjord-Norway. Om 13.30 uur vertrekt u per Fjord Line voor de overtocht naar Hirtshals. Het is een mooi gezicht om het eerste stuk de Noorse kustlijn vanaf het dek aan u voorbij te zien glijden.

11e dag: Aankomst in Hirtshals om 07.30 uur.

Aankomst in Noord-Denemarken vroeg in de ochtend. U heeft de hele dag de tijd om rustig terug te rijden naar huis.

Wat neemt u mee?

Voor een verblijf in een kampeerhut neemt u mee; de normale kampeerspullen, slaapzak, onderlaken en eventueel kussen + kussensloop. De meeste hutten zijn voorzien van 2-4 bedden (stapelbedden), tafel, stoelen of bank, een elektrisch kooktoestel met 1-2 kookplaten, elektrische verwarming en eventueel een kleine koelkast. Wilt u alle dagen zelf koken dan kunt u beter een extra kooktoestel meenemen. Op de camping is een sanitairgebouw aanwezig met stromend water, douches en toiletten. Vrijwel overal zijn muntmeters voor het verkrijgen van warm water.

Accommodatie omschrijving

Voor informatie over de kampeerhutten klik op deze link

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2018

11-daagse kampeerhuttenrondreis Heukeli 2018 prijs pp
Vertrek dagelijks van 1/5-30/9-2018 2 pers 4 pers
mei t/m september 452 260
Vanafprijs is de laagste prijs in voor - en naseizoen.
Door flexibele prijzen overtochten en seizoenprijzen kan de prijs in het hoogseizoen hoger zijn.
Vraag de prijs op via het offerte/boekingsformulier. Indien u uw gewenste vertrekdatum opgeeft, zenden wij u spoedig en vrijblijvend een prijsopgave.

 

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

  • Verblijf in genoemde kampeerhutten (9 nachten)
    De bootovertocht Hirtshals–Kistiansand (dagvaart) met Fjordline of Color Line en vervoer personenauto
  • De bootovertocht Bergen-Hirtshals met Fjordline  en vervoer personenauto (max 1.95 hoog en 5m. lang)

 

Niet inbegrepen:

binnenlangsde ferryovertochten in Noorwegen.

Optionele excusries

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Bijzonderheden:

Extra overnachting in Denemarken op verzoek mogelijk

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies Rondreis: 11-daagse kampeerhuttenrondreis Haukeli Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.