image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Fijne Flydrive rondreis Noorwegen Ålesund, Trondheim, Dombas, Geiranger 2018

10-daagse autorondreis incl. vlucht naar Ålesund langs goede middenklasse hotels

 

 • Veel Highlights in het fjordgebied en steden steden als Ålesund, Kristiansund en Trondheim
 • Reis is incl. flydrive naar Ålesund v.v.

Uw rondreis start in Ålesund, de Art Nouveaustad aan de westkust. In 10 dagen ontdekt u de mooie eilanden voor de westkust, Trondheim, het bergachtige binnenland en de prachtige Geirangerfjord. U vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol naar Ålesund waar u aan het einde van de middag aankomt.

 

Hootepunten/Excursies
- Ålesund
- Kristiansund
- Atlantic Road
- Trondheim
- Dovrefjell/Rondane Nationaal Park
- Geiranger
- Trollstigveien

Reisschema:

 • Dag 1: Vlucht Amsterdam-Ålesund
  .Ophalen auto en overnachting Ålesund
 • Dag 2 en 3: Ålesund-Kristiansund, ca 150 km
 • Dag 4 en 5: Kristiansund-Trondheim, ca 200 km
 • Dag 6: Trondheim Dombås, ca 200 km
 • Dag 7 en 8: Dombås-Geiranger, ca 235 km
 • Dag 9: Geiranger-Ålesund, ca 110km
 • Dag 10:  Terugvlucht Ålesund-Amsterdam

Terug naar rondreizen Noorwegen

Routebeschrijving

Dag 1: Vlucht Amsterdam - Ålesund en ophalen huurauto (inbegrepen in de reis)

U vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol naar Ålesund waar u aan het einde van de middag aankomt. Nadat u de huurauto hebt opgehaald, gaat u op weg naar uw overnachtingshotel. De stad Ålesund is een belangrijke havenstad en vissersplaats. Nadat de stad in 1904 bijna volledig is afgebrand, is met hulp van veel verschillende Europeanen de stad weer opgebouwd in de Art Nouveau stijl die zo kenmerkend was voor die tijd. Het oude stadscentrum is zeker een bezoek waard.

Dag 2 en 3: Ålesund - Kristiansund, ca. 150 km

Via de Romsdalsfjord, een lange fjord van ca. 88 kilometer rijdt u van Ålesund richting Kristiansund. U komt voorbij de rozen- en Jazzstad Molde waarna u via een knap stukje wegenbouw verder rijdt richting Kristiansund. De 8,3 kilometer lange Atlantic Road is over diverse eilandjes aangelegd en telt 8 bruggen. Kristiansund is een samenvoeging van twee kleinere plaatsjes. De oude gebouwen die het bombardement van de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd, zijn nog steeds te bewonderen. Net als Ålesund is de belangrijkste inkomstenbron van Kristiansund de visserij en u ziet dan ook overal de stokvis op de houten rekken hangen. U verblijft twee nachten in Kristiansund.

Dag 4 en 5: Kristiansund - Trondheim, ca 200 km

Na het ontbijt rijdt u naar de derde stad van Noorwegen, Trondheim, waar u de komende twee nachten verblijft. Bezienswaardig zijn de Nidaros kathedraal, waar de Noorse koningen gekroond werden en de oude houten pakhuizen langs de rivier de Nidelva waar nu restaurants en leuke winkeltjes in gevestigd zijn. Maar ook Monkholmen, een oude gevangenis en oud klooster dat midden in de rivier was gebouwd, is nu een leuke toeristische attractie.

Dag 6: Trondheim - Dombås, ca. 200 km

Vandaag rijdt u het binnenland in, over de Dovrefjell richting Dombås. Het plaatsje Dombås is omgeven door drie Nationale Parken: Dovre, Rondane en Dovrefjell-Sunndalsfjella. Deze parken staan bekend vanwege de muskusossen en de rendieren die hier nog in het wild leven. De parken hebben een zeer gevarieerde flora en fauna en zijn ideaal voor natuurliefhebbers.

Dag 7 en 8: Dombås - Geiranger, ca 235 km

Via het Romsdal richting Andelsnes gaat de reis verder naar het prachtige Geirangergebied. Kort voor Andelsnes slaat u af richting de Trollstigveien in zuidelijke richting. U klimt naar boven via een  zeer spectaculaire bergpas met maar liefst 11 haarspeldbochten. De weg is smal en steil maar u heeft boven schitterende uitzichten, dus vergeet niet te stoppen voor een korte wandeling naar het uitzichtpunt. Voor u in Geiranger komt, daalt u de Adelaarsweg af. Geniet eerst van het uitzicht over de Geirangerfjord richting watervallen (de Bruidssluier) voor u afdaalt. Geiranger is een toeristische plaats aan de beroemde Geirangerfjord. Deze fjord staat op de UNESCO werelderfgoedlijst vanwege haar uitzonderlijke schoonheid. Op dag 8 kunt u naar het Dalsnibba uitzichtpunt (indien het helder weer is) en eventueel naar het gletsjergebied van de Jostedalsbreen en de Briksdalsbreen. U verblijft twee nachten in Geiranger.

Dag 9: Geiranger - Ålesund, ca 110 km

U neemt de ferry van Geiranger naar Hellesylt (niet inbegrepen), dwars door de Geirangerfjord. Een schitterende bootreis van ca. anderhalf uur langs de oude zomerboerderijen en de mooie watervallen, welke langs de fjordwanden naar beneden komen. Vanaf Hellesylt rijdt u terug naar Ålesund voor uw laatste overnachting.

Dag 10: Tereugvlucht Ålesund - Amsterdam

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U rijdt terug naar de luchthaven waar u de auto inlevert. Met KLM vliegt u vervolgens rechtstreeks terug naar Amsterdam.

 

 Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.


KLM vlucht Amsterdam - Ålesund v.v.  met huurauto

De reis in inclusief flydrive. U vliegt rechtstreeks naar Álesund waar uw huurauto klaar staat.

Accommodatie omschrijving

Uw accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel in de omgeving.

 

Overnachtingen

1 x Ålesund, Quality Hotel Waterfront
2 x Kristiansund, Thon Hotel Kristiansund
2 x Trondheim, Thon Hotel Trondheim
1 x Dombås, Dombås Hotel
2 x Geiranger, Hotel Geiranger
1 x Ålesund, Quality Hotel Waterfront

Vervoer (inbegrepen)

Flydrive: vlucht Amsterdam - Ålesund v.v. Huurauti catrg A. (Ford Ka of gelijkwaardig).
Tegen meerprijs kan een luxewre auto worden gehuurd.

Prijzen 2018

 

10-daagse flydrive rondreis  Ålesund, Trondheim, Dombas, Geiranger 2018   prijs pp
Vertrek dagelijks van 20/4-30/9 in 2 pers kamer
01/05 t/m 30/09 v.a. € 1285
Indien voordeligeste vlucht niet beschikbaar is, wordt een hoger geprijste vlucht aangeboden.

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

- Vlucht Amsterdam - Ålesund v.v.
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Huurauto cat. A (Ford Ka of gelijkwaardig) inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, CDW- en diefstalverzekering met eigen risico en tax. Zie Voorwaarden autohuur Noorwegen
- 9 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Noorwegen, Fjorden en wegenkaart

Niet inbegrepen:

- Toeslag andere/luxere type huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden en lokale veerdiensten. Richtlijn ca. € 200 - € 250 (incl. ferry Geirangerfjord)

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 10-daagse flydrive rondreis Ålesund, Kristiansund, Trondheim, Dombås, Geiranger. Geef ook in het tekstvak aan op welke wijze u naar Noorwegen wilt reizen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.