image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Mooie flydrive rondreis langs hotels naar de Noordkaap en Fins Lapland 2018

Een 15-daagse flydrive naar Noordkaap langs verschillende hotels en vakantiewoningen

Scan Britain biedt u hierbij een zeer aantrekkelijke reis aan door Lapland, Finnmark en de Noordkaap. Beleef alle hoogtepunten van Noord-Scandinavië. U reist op een comfortabele manier naar de poolcirkel waar uw route door Fins Lapland, langs de Noordkaap en naar de Lofoten begint. Ontdek de toendra en taiga van Fins, Noors en Zweeds Lapland en droom weg op de schilderachtige Lofoten.

 

 • Geniet van de middernachtzon
 • Bezoek aan de Noordkaap
 • U reist langs de Noorse fjorden, Lofoten en Tromsø.
 • Bezoek Sami familie met rendierfarm en lokale Bidos soepdiner
 • Mogelijkheid bezoek Kerstman en ijzererstmijn Kiruna

 

Hoogtepunten

 • Middernachtzon
 • Rondleiding rendierpark Salla
 • Bezoek Noordkaap
 • Bezoek Lofoten en Noorse fjorden
 • Bezoek aan ijzerertsmijn in Kiruna
 • Bezoek Kerstman in RovaniemiVluchttijden Scandinavië zomer 2018

Er is geen tijdsverschil met Zweden. In Finland is het 1 uur later dan in Nederland en België. De lokale aankomst- en vertrektijden (onder voorbehoud van wijzigingen door Transavia) zijn als volgt:

Zomervluchten op woensdag met Transavia vanaf 20 juni t/m 19 september 2018

U vliegt in de zomer van 2018 heen via Skellefteå (in Noord Zweden) met vertrek vanaf Rotterdam naar Rovaniemi v.v. en terug rechtstreeks van Rovaniemi naar Rotterdam.

Rovaniemi vluchten

Heenreis Vluchtdata Vertrek Rotterdam Aankomst Rovaniemi
Woensdag 20 jun - 12 sep 07:30 uur 12:55 uur
(tussenlanding Skellefteå)
  19 sep - 26 sep 07:30 uur 11:35 uur
       
Terugreis Vluchtdata Vertrek Rovaniemi Aankomst Rotterdam
Woensdag 20 jun - 12 sep 13:35 uur 15:45 uur
  19 sep - 26 sep 12:20 uur 14:30 uur

 

 

Reisschema:

 • Dag 1: Vlucht naar Rovaniemi en rijden naar Salla, overnachting in Salla, Sallatunturin Tuvat voor 3 nachten
 • Dag 2: Salla, Sallatunturin Tuvat
 • Dag 3: Salla, Sallatunturin Tuvat
 • Dag 4: Rijden naar en overnachting in Saariselka voor 2 nachten
 • Dag 5: Saariselka, Fell Centre Kiilopää
 • Dag 6 : Rijden naar Honningsvåg, overnachting in Scandic Hotel
 • Dag 7: Rijden naar Alta, overnachting in Scandic of Thon Hotel
 • Dag 8: Naar Tromsø, overnachting in Scandic of Thon Hotel voor 2 nachten
 • Dag 9:  Tromsø
 • Dag 10: Naar Svarvær, overnachting in  Sandic of Thon Hotel voor 3 nachten
 • Dag 11: Svalvær
 • Dag 12: Svalvær
 • Dag 13: naar Kiruna, ovetnachting in Camp Ripan
  Dag 14:
  Terug naar Rovaniemi, overnachting in Scandic Hotel
 • Dag 15: Terugreis naar Nederland

Terug naar rondreizen Finland

Terug naar rondreizen Noorwegen

Routebeschrijving (Rondreis van dag tot dag)

Dag 1 - Vliegen naar Rovaniemi in Fins Lapland

U vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Rovaniemi. Na het ophalen van uw huurauto bij de luchthaven rijdt u naar het kleine plaatsje Sallatunturi, in het oosten van Lapland nabij de Russischie grens. U verblijft de komende 3 nachten in een privé bungalow met de luxe van een eigen sauna.

 

Dag 2 - Bezoek de rendieren van Salla

Vandaag wordt u welkom geheten bij Rendierpark Salla, waar een gids u mee neemt in de wereld van de rendierhouder. Diep in het bos wordt met een speciale lokroep de rendieren bijeen gehaald en kunt u de rendieren voederen. Geniet van een warm drankje bij het vuur, ervaar de oorverdovende stilte en leer alles over de het rendier.

 

Dag 3 - Fietsen, kanoën of een wildernisovernachting

Een heerlijke vrije dag. Bij de receptie van Sallatunturi hebt u de mogelijkheid  een fiets te huren of boek uw avontuur via het rendierpark of B.Art Collection. Of maakt u het nog wilder door met een gids een speciale wildernisovernachting in Tuohenlusikka met wildernisdiner, ontbijt en sauna te reserveren?


Dag 4 - Salla - Kiilopää, ca. 305 km

Vandaag rijdt u door uitgestrekte bossen en langs kraakheldere wateren richting het noorden van Fins Lapland, hét deel van Lapland waar nog traditionele Sami wonen. U ziet kuddes rendieren op de weg en u herkent de rood-blauw-geel-groene vlag van de Sami. De bewegwijzering is tweetalig, in het Fins en Samisch. U kunt onderweg prachtige stops maken bij meertjes en riviertjes, korte wandelingen maken, gouddelven in de rivier bij Tankavaara en uw rendiervlees en gerookte zalm rechtstreeks bij de Sami kopen. Aan de rand van het immense Urho Kekkonen Nationaal Park is een authentieke Lapse bungalow voor u gereserveerd


Dag 5 - Urho Kekkonen Nationaal Park

U wordt wakker te midden van de alom aanwezige natuur. Wanneer u naar buiten gaat snuift u de gezonde, zuivere lucht van Lapland in, u hoort u de vogels fluiten, staart u naar de omliggende heuvels en voelt dat de zon hier behoorlijk krachtig kan zijn. Met uw rugzak op wandelt u zo vanuit uw bungalow het Nationaal Park Urho Kekkonen in, een eldorado voor wandelliefhebbers. Beklimt u de nabijgelegen heuvels Kiilopää en Kaunispää dan is de toendra voor uw gevoel opeens wel heel erg dichtbij. Gaat u liever onder begeleiding van een gids het Nationaal Park in, dan kan dat ook! Hij zal u alles over de bijzondere flora en fauna van deze unieke wereld vertellen. U raakt zeker niet uitgepraat over de “off-track” wandeltocht met de gids en de vele vergezichten van dit prachtige ongerepte landschap! 's Avonds kunt u heerlijk relaxen in de sauna van uw eigen bungalow of gebruik maken van de traditionele rooksauna op het park. Meer Fins kan het niet worden.


Dag 6 - Saariselka - Honningsvåg, ca. 440 km

Deze dag staat eerst in het teken van de twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Karasjok (Noorwegen). Vergeet het Samimuseum in Inari niet te bezoeken. Via de Noordkaaptunnel komt u op het Magerøya eiland. Vanavond bezoekt u de Noordkaap om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen u en de Noordpool en als u geluk heeft een oranjerode middernachtzon. U overnacht in of nabij Honningsvåg

 

Dag 7 - Honningsvåg - Alta, ca. 210 km

Onderweg naar Alta reist u door het schitterende berglandschap van Finnmark waar u rendieren kunt tegenkomen. U overnacht in Alta, een gezellige stad met volle terrasjes in de zomer. Mis in geen geval de rotstekeningen even ten zuiden van deze stad. De Sautso canyon, waar fanatiek op zalm wordt gevist, is een eldorado voor wandel- en visliefhebbers.


Dag 8 - Alta - Tromsø, ca. 310 km

Slingerend hoog boven de fjorden daalt u af naar het zuiden, naar het Tromsø. Het dynamische Tromsø wordt niet voor niets het 'Parijs van het Noorden' genoemd. Bezoek de Ishaven kathedraal, maak een ritje in de kabelbaan naar de 420 meter hoge rots, bezoek het Polaria museum of geniet gewoon van de sfeer op een van de vele gezellige terrasjes.


Dag 9 -Tromsø en op bezoek bij Sami familie

Maak vandaag kennis met het dynamische Tromsø. Deze stad heeft veel te bieden en vrijwel alles is op loopafstand. Bezoek de Ishaven kathedraal, maak een ritje in de kabelbaan naar de 420 meter hoge rots met uitzicht over de stad en de fjorden, bezoek het Polaria museum of geniet gewoon van de sfeer en de mensen op een van de vele gezellige terrasjes in deze bruisende stad. Aan het begin van de avond rijdt u met uw eigen auto naar een Sami familie met een rendierfarm. Een gids leidt door het kamp en vertelt u alles over de historie van de Sami. In een traditionele Sami tent krijgt u koffie en wordt de Bidos soep (een traditionele Sami soep) met brood en cake geserveerd.


Dag 10 - Tromso - Svolvaer, ca. 430 km

Houdt uw fototoestel onderweg maar bij de hand, voor een prachtige route met mooie vergezichten! Uw eindbestemming zijn de Vesterålen en de Lofoten. U verblijft de komende 3 nachten in Svolvaer. De Lofoten staan bekend om steil uit zee oprijzende bergen met her en der de sneeuwresten van de winter, rode vissershuisjes en kleine haventjes met kleurige vissersboten. Maak in Andenes een walvissafari of een orkasafari vanuit Svolvaer. In het Lofotr Vikingmuseum voelt u zich voor heel even een echte Viking.


Dag 11 en 12 - Laat u verleiden.

Breng een bezoek aan de vissersplaatsjes Njusfjord, Henningsvær en Å, helemaal in het zuiden van de Lofoten. Een aanrader is om een excursie te reserveren per RIB-boot naar de indrukwekkende Trollfjord. Deze hele smalle, twee kilometer lange zijarm van de Raftsund wordt omsloten door bergen die tot meer dan 1000 meter steil uit zee oprijzen. Er worden heel veel zeearenden gezien, soms zo dichtbij dat u ze kunt voeren


Dag 13 - Svolvaer - Kiruna, ca. 380 km

Vandaag vertrekt u, via het smalste stukje Noorwegen richting de mijnstad Kiruna, in Zweeds Lapland. Een mooie route vanaf de Noorse kust de hoogvlakte tussen Noorwegen en Zweden op en bij Riksgränsen de Zweedse grens over. Vanaf dit moment rijdt u dwars door het hooggebergte van Zweeds Lapland met steile berghellingen, watervallen en kristalheldere meren. U bevindt zich in het wandelwalhalla van Zweden: het Abisko National Park. Aan de rand van het mijnstadje Kiruna liggen de Giron cabins van Camp Ripan. U verblijft één nacht in deze bijzonder sfeervolle cabin.

 

Dag 14 - Kiruna - Rovaniemi, ca 350 km

Vanuit Kiruna gaat de route weer terug naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Maak een kleine maar interessante omweg naar het noordelijk gelegen Jukkasjärvi: hier kunt u een originele Sami kerk bezichtigen en een kijkje nemen op de plek waar in de winter het enige echte en wereldberoemde ijshotel wordt gebouwd. U reist vervolgens door het hart van Zweeds Lapland tot u bij de Botnische Golf aankomt. Via de grensovergang bij Pello bereikt u weer de plaats waar uw reis begon: Rovaniemi. Misschien heeft u nog tijd om het prachtige Arktikum museum te bekijken of de Kerstman een hand te schudden.

Dag 15 - Terugreis naar Nederland

Na het ontbijt levert u de huurauto in op luchthaven van Rovaniemi.U vliegt met een rechtstreekse vlucht aan het einde van de ochtend terug naar Nederland.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

Overnachtingen

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reservereren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving. In Salla verblijft u in een bungalow met privé sauna en in Saariselkä in een authentieke Lapse bungalow met privé sauna.

Overnachtingen
3 x Salla, Sallatunturin Tuvat*
2 x Saariselka, Fell Centre Kiilopää*
1 x Honningsvåg, Scandic Hotel
1 x Alta, Scandic of Thon Hotel
2 x Tromsø, Scandic of Thon Hotel
3 x Svolvaer, Scandic of Thon Hotel
1 x Kiruna, Camp Ripan
1 x Rovaniemi, Scandic Hotel

* U overnacht hier op basis van logies


Vervoer ter plaatse

Huurauto

Prijzen 2018

 

15-daagse flydrive Noordkaap langs hotels en vak.woningen 2018 prijs pp
Vertrek tussen 20/06-2018 en 12/09-2018  
Vertrekdata met Transavia vluchten op woensdag Bij 2 personen
Woensdag 20 juni 2018 € 2085
Woensdag 27 juni 2018 € 2085
Woensdag 4 juli 2018 € 2185
Woensdag 11 juli 2018 € 2125
Woensdag 18 juli 2018 € 2175
Woendag 25 juli 2018 € 2175
Woensdag 1 augustus 2018 € 2175
Woensdag 8 augustus 2018 € 2085
Woensdag 15 augustus 2018 € 2085
Woensdag 22 augustus 2018 € 1985
Woensdag 29 augustus 2018 € 1985
Woensdag 5 september 2018 € 1945
Woensdag 12 september 2018 € 1895

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen: wegenkaart, routebeschrijving en uitgebreiden reisinformatie

**Vluchten

U vliegt op woensdag tussen 20 juni en 12 september met Transavia zonder toeslag naar Rovaniemi.

Huurauto

Inbegrepen

 • Bij boeking van 2 personen: (Volkswagen Polo of gelijkwaardig)
 • Bij boeking van 3 personen:  (Volkswagen Golf of gelijkwaardig)
 • Bij boeking van 4 personen: (Volkswagen Golf Stationwagon of gelijkwaardig)
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • CDW (schadeverzekering) met een eigen risico van € 950 per schadegeval
 • THW (diefstalverzekering) met een eigen risico van € 950 per schadegeval
 • Plaatselijke belastingen
 • Afkoop tolgelden tot 60NOK per tolstation in Noorwegen

Niet inbegrepen

 • Brandstof
 • Extra bestuurder (eenmalig ca. € 25 per extra bestuurder)
 • Afkoop eigen risico voor zowel CDW als THW (ca. € 16 per dag)
 • Extra's als kinderzitjes (ca. € 31 per zitje) of navigatiesysteem (ca. € 15 per dag)
 • Toeslag bestuurders 19 t/m 24 jaar (eenmalig ca. € 25)
 • Eventuele tol- en parkeergelden

Extra's bij autohuur

Ter plaatse kunt u extra's aangeven als kinderzitjes, afkoop gehele eigen risico, GPS etc. Deze dient u ter plaatse af te rekenen.
 

Toeslag andere categorie huurauto

Tegen een toeslag kunt u kiezen voor een upgrade naar de volgende auto’s:

 • Volkswagen Golf of gelijkwaardig
 • Volkswagen Golf Stationwagon of gelijkwaardig
 • Volkswagen Touran stationwagon of gelijkwaardig
 • Volkswagen Minibus of gelijkwaardig

U kunt bij ScanBritain per e-mail een prijsopgave vragen.
 

Belangrijk bij huren auto

Minimum leeftijd is 19 jaar en minimaal 1 jaar in bezit van een geldig rijbewijs en een creditcard voor de borg. Het is niet mogelijk om de borg op een andere manier te voldoen.

 

Niet inbegrepen:

 • Parkeer- tol en entreegelden
 • Reis-en annuleringsverzekering

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 15-daagse flydrive rondreis naar de Noordkaap en Lapland in hotels en vak.woningen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.