image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Geniet van uw 15-daagse Noord-Scandinavië rondreis 2019

U beleeft misschien wel de meest indrukwekkende rondreis die u kunt maken in Noord-Scandinavië. door indrukwekkende natuur, van het Zweedse hooggebergte naar de fotogenieke eilanden van de Lofoten. Van de walvissen bij Andenes naar het bijna Caribische Senja. Van het drielandenpunt in Kilpisjärvi met grote groepen rendieren tot een fijne bungalow in het Nationaal Park van Luosto in Fins Lapland. Alle bijzondere accommodaties, de vluchten naar Finslapland, uw huurauto en zelfs een walvissafari zijn inbegrpen in de reis.

Hoogtepunten

 • Finland, Noorwegen én Zweden in één reis
 • Nationaal Park Abisko
 • Noorse fjordenlandschap
 • De Lofoten eilanden
 • De Vesterålen eilanden
 • Het koninklijke Senja
 • Nationaal Park Pyha-Luosto
 • De Saana in Kilpisjärvi

15-daagse Noord-Scandinavië rondreis in het kort incl. flydrive

Uw reis staat in het teken van verblijf op bijzondere locaties, anders dan anders. Vind duw rust in het Zweeds Björkliden, op de idyllische eilanden van de Vesterålen, het bijzondere Andenes of het spectaculaire Senja. Via de hoogvlakte op het drielandenpunt en het Nationaal Park van Luosto reist u terug naar Rovaniemi. Mogelijkheid tot kajakken tussen de fjorden of heerlijk wandelen in een Zweeds of Fins Nationaal Park? U hebt voldoende tijd om activiteiten te ondernemen. In de reis is een walvissafari vanuit Andenes inbegrepen.
U vliegt naar Rovaniemi met Transavia. Na aankomst staat uw huurauto klaar om naar Luosto te rijden, gelegen bij Pyhä-Luosto National Park. U verblijft hier drie nachten in een knusse cabin. Zodra u naar buiten stapt, staat u direct midden in de natuur. Na drie nachten reist u door naar Salla. U verblijft hier 4 nachten en tijdens de reis zijn diverse activiteiten inbegrepen.

 

 • Rechtstreeks vlucht naar Rovaniemi
 • Verblijf in comfortabele accommodaties
 • Verblijf op Vesterålen
 • Walvissafari
 • Bezoek nationale parken
 • Gratis maximaal 20 kg ruinbagage per persoon
 • Uitgebreide reisinformatie

Reisschema:

 • Dag 1: Vlucht vanaf Rotterdam naar Rovaniemi.
  Ophalen huurauto. Vernachting in Rovaniemi.
 • Dag 2:Overnachting in Björkliden, Zweden
 • Dag 3: Overnachting in Björkliden, Zweden
 • Dag 4:Overnachting in Offersøy, Vesterålen
 • Dag 5:Overnachting in Offersøy, Vesterålen
 • Dag 6 : Naar Andernes
 • Dag 7:Overnachting Andernes
 • Dag 8:Overnachting Andernes
 • Dag 9:Naar Senja (t/m 2 september mobelijk via ferry)
  Daarna over land ca 440 km.
 • Dag 10:Overnachting Senja
 • Dag 11:Naar Kilpisjärvi, Finland
 • Dag 12:Overnachting in Kilpisjärvi
 • Dag 13:Naar Luosta
 • Dag 14:Overnachting Luosta
 • Dag 15: Terugvluchtvanuit Rovaniemi naar Nederland

Terug naar rondreizen Finland

Terug naar rondreizen Noorwegen

Routebeschrijving (Rondreis van dag tot dag)

 

Dag 1 - Rechtstreeks vlucht Rovaniemi: Overnachting in Rovaniemi

Met een rechtstreekse vlucht komt u aan het begin van de middag aan op de luchthaven van Rovaniemi. Uw huurauto staat al klaar. Met bijna 35.000 inwoners is Rovaniemi één de grootste stad in Noord-Finland. Na het ophalen van uw huurauto bij de luchthaven kunt u even de beroemdste inwoner van Rovaniemi: de Kerstman bezoeken. Ook een bezoek aan het Arktikum raden wij u aan. Overnachting in een hotel in het centrum van Rovaniemi.
Rijafstand luchthaven Rovaniemi- hotel Rovaniemi: ca. 8 km | ca. 10 min

 

Dag 2 - Door het hart van Fins- en Zweeds Lapland naar de Zweedse hoogvlakte: ca. 450 km | ca. 5,5 uur

Vandaag maakt u tijdens een lange autoreis kennis met de pracht van de uitgestrekte taiga van Finland en Zweden. Maak er geen haastpartij van, want de zon schijnt 24 uur in juni tot half augustus en in de naaldbossen en hoogveengebieden of bij de kraakheldere wateren zijn er ontelbaar veel plekken om even een fijune wandeling te maken. Hoe dichter uw eindbestemming van vandaag komt (Björkliden), hoe hoger de bergen worden. Geniet van de rust die dit oerlandschap uitstraalt. In Kiruna ziet u bij helder weer de “Kebnekaise”, Zweden’s hoogste berg die 2.117 meter hoog is. U verblijft de komende twee nachten in het schitterend gelegen bergdorpje Björkliden, gelegen op een steenworp afstand van het Abisko Nationaal Park. Overnachting in Björkliden.
Rijafstand: Rovaniemi - Björkliden: ca. 450 km | ca. 5,5 uur


Dag 3 - Ontdek het National Park Abisko

In de ochten wordt u bij uw ontbijt al getrakteerd op een geweldig uitzicht. U kijt uit op Lapporten, een hangend U-dal iets ten zuidoosten van het Abisko NP. Het karakteristieke profiel van het U-vormige dal is van ver af zichtbaar en is één van de bekenste symbolen voor Lapland. Lapporten betekent “de poort naar Lapland”. Een ander oogverblindend uitzicht is het meer Torneträsk. Dit meer is het op zes na grootste meer van Zweden en heeft een oppervlakte van liefst 330 km², is 70 kilometer lang en heeft een maximale diepte van 168 meter. U heeft vandaag de kans om in dit prachtige wandelgebied van Zweden te wandelen, het Abisko Nationaal park. Er zijn tal van wandelingen direct vanaf het hotel mogelijk. Houdt u van een uitdaging? Dan kunt u een excursie per helikopter maken naar een gletsjer en deze bewandelen, een onvergetelijke ervaring!
Overnachting in Björkliden Fjällby.

 

Dag 4 - Mooie route naar Offersøy: ca. 220 km | ca. 3,5 uur. 

Geniet vandaag van een prachtige route, een genot om te rijden en onbeschrijflijk mooi. U passeert de Zweeds-Noorse grens bij Riksgränsen. De Noorse kant is 's winters dikwijls afgesloten vanwege de vele sneeuw die hier jaarlijks valt. Niet lang nadat u de grens bent gepasseerd maakt het berglandschap plaats voor een ander indrukwekkend staaltje natuur, de Ofotfjord. In enkele kilometers daalt u af naar de fjord en volgt deze en andere zeearmen richting de Vesterålen. U zult vele keren willen stoppen om de vergezichten op u in te laten werken en mooie foto's te maken. Over kronkelende weggetjes rijdt u langs idyllische vissersdorpjes,  en over hoge bruggen om uiteindelijk aan te komen bij uw bungalow in Offersøy. Overnachting in Offersøy op de Vesterålen.
Rijafstand Björkliden - Offersøy: ca. 220 km | ca. 3,5 uur

 

Dag 5 - Verken vandaag de Lofoten

Vanuit Offersøy heeft u vandaag alle tijd om de Lofoten te verkennen. Denk daarbij aan de bekende fotor van de Lofoten: steil uit zee oprijzende bergen met her en der de sneeuwresten van de winter, rode vissershuisjes op houten palen, stokvis op speciale rekken tussen de huizen om te drogen, kleine haventjes met kleurige vissersboten en houten steigers. Er zijn ook tal van kunstenaarsgaleries op de eilanden. Vergeet niet uw camera mee te nemen om alles op de gevoelige plaat vast te leggen. Bezoek de vissersplaatsjes Njusfjord, Henningsvær en Å, helemaal in het zuiden van de Lofoten. Breng een bezoek aan het Lofotr Vikingmuseum in Borg. Bent u op zoek naar iets actiefs dan zit u op de Lofoten ook goed! U kunt prachtig wandelingen en fietstochten maken. Daarnaast kunt u hier in een zeekajak of in RIB-boot stappen om de uitzonderlijke natuur vanaf de zee te bewonderen. De RIB-boot neemt u mee naar “Trolfjorden” een prachtig smal fjord omgeven door hoge bergen waar u zeearenden kunt bewonderen. Maar geniet bovenal van de prachtige natuur om u heen en de vrijwel verlaten, parelwitte stranden.
Overnachting in Offersøy.

 

Dag 6 - Naar het noordelijkste puntje van de Vesterålen: ca. 170 km | ca. 3 uur

U verlaat het prachtige Offersøy, maar dat betekent niet dat de omgeving minder mooi is. De route van vandaag is wederom adembenemend mooi. Houd wederom uw camera bij de hand, want onderweg zult u vele panorama's of schilderachtige plekjes tegenkomen. Via slingerende wegen langs de fjorden en over de voor Noord-Noorwegen typerende bruggen bereikt u de eilandengroep Vesterålen. U verblijft de komende drie nachten in het bijzondere Andenes. Na het diner staat er een bijzondere kennismakingswandeling op het programma. De Nederlandse natuurfotograaf en wildlife-expert Marten Bril vertelt u alles over de historie van Andenes en zal in de speciale 'grillhytte' koffie en thee serveren.
Rijafstand Offersøy - Andenes: ca. 170 km | ca. 3 uur

 

Dag 7- Wildlife

Vandaag staat u een spectaculaire ervaring te wachten, want u gaat op walvissafari. Zeker 98% kans dat u walvissen gaat zien tijdens deze walvissafari, want zo groot is de kans dat u walvissen (meestal potvissen) ziet tijdens een walvissafari rondom Andenes. U krijgt eerst een uitgebreide informatiebijeenkomst en daarna gaat u met een RIB-boot de zee op. Als er walvissen worden gespot, probeert de boot zo dichtbij mogelijk te komen en dan is het afwachten tot het moment dat de walvis duikt en de staart langzaam in het water verdwijnt. Hou de camera klaar want dat is hét moment om een foto te maken.

Overnachting in Andenes.

 

Dag 8- Extra dag in Andenes

Vandaag kunt u uw dag zelf invullen. Maak een mooie rondrit over het eiland Andøya en breng hierbij ook zeker een bezoek aan het natuurschoon van Bleik.
Of misschien wilt u nogmaals met Marten Bril op zoek naar papagaaiduikers tijdens de vogelsafari richting het eiland Bleiksøya?

Overnachting in Andenes.

 

Dag 9- Geniet van het prachtige Senja

Vandaag brengt de reis u naar een ander pareltje in dit mooie deel van Noorwegen. Hamn i Senja. Het bijzondere landschap op deze plek in Noord Noorwegen is gevormd door het samenspel tussen de oceaan en het eiland Senja in de Noorse Zee. U kunt er voor kiezen om de ferry* te nemen van Andenes naar Senja. Deze ferry brengt u in slechts anderhalf uur naar het eiland waar de Koningin van Noorwegen verliefd op is. Als u dit ervaart, zult u begrijpen waarom. U overnacht de komende twee nachten in een uniek gelegen appartement. Op de plek, waar ooit de kleine haven van Senja was gebouwd, staat nu een uiterst sfeervol, kleinschalig hotel waar vandaan u allerlei uitdagende zee-gerelateerde activiteiten kunt ondernemen. Ga bijvoorbeeld mee op een zeevistocht, laat u meedrijven in een speciaal pak in de getijstroming of stap in een zeekajak om de bijzondere archipel vanaf het water te bewonderen. Wellicht komt een zeehond u begroeten. Relax in de avond  in een hottub welke is gebouwd in een kleine vissersboot! Overal om u heen reizen de bergen stijl uit zee en kijkt u wijds uit over de Noorse Zee, een perfecte plek om de midzomernacht zon te zien.
Rijafstand Andenes - Senja
Via de ferry: ca. 60 km | ca. 1,5 uur (de ferry vaart t/m 02 september 2018)
Over land: ca. 440 km | ca. 6,5 uur

 

Dag 10- Wakker worden op Senja is zeer bijzonder

In de ochtend moet u zich even afvragen waar u ook alweer bent. Geniet van een heerlijk Noors ontbijtbuffet en ga vervolgens de natuur in. Een wandeling die u niet wilt missen is naar de 635 meter boven de zee uitstekende Husfjellet en kijk uit over de drie fjorden Bergsfjord, Steinfjord en Ersfjord. Ook kunt u bij het hotel op de fiets stappen, het hotel verhuurt fietsen, om het eiland al trappend te verkennen. Met de auto kunt u de 102 kilometer lange Senja Nationaal-Toeristische route (Weg 86) rijden tussen Gryllefjord en Botnhamn. Met onvergetelijke uitzichten wandelt, fiets of rijdt u tussen watervallen, fjorden en kleine verspreide vissersdorpjes en gehuchten, gelegen op smalle strookjes vlak land, die op het eerste gezicht bijna lijken te hangen aan de bergen langs de fjorden. Ga 's avonds lekker dineren op de pier van Hamn i Senja, en laat u verrassen door de verrukkelijke gerechten.
Overnachting op Senja.

 

Dag 11- Naar drielandenpunt Noorwgen, Zweden, Finland: ca. 230 km | ca. 3,5 uur

Vandaag verlaat u Hamn i Senja en rijdt u oostwaarts richting het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland. Maar bewonder eerst nog de majestueuze Lyngen Alps aan het Lyngenfjord, met haar gletsjers die tot diep in de dalen reiken. Hier laat u het fjordenlandschap achter u en rijdt langs een diepe kloof richting uw eindbestemming van vandaag: Kilpisjärvi, Finland. U verblijft twee nachten in een knus appartement met privé sauna, niet ver van de Saanaberg, een heilige berg voor de Sami. De klim naar de top is een forse maar zeker de moeite waard!
Rijafstand Senja - Kilpisjärvi: ca. 230 km | ca. 3,5 uur

 

Dag 12- Wandelparadijs Kilpisjärvi

In de middle of nowhere ligt Kilpisjärvi, de meest afgelegen plek in Finland. Het is het een eldorado voor de wandelaar. U word wakker en kijkt uit naar de Saana, aan de overzijde van het meer ziet u de Zweedse en Noorse bergen, en aan de andere zijde het oneindige toendra-landschap. Uw gastheer doet niets liever dan u voorzien met de beste wandeltips rondom de Saana en het meer.
Overnachting in Kilpisjärvi.

 

Dag 13- Op weg naar Luosta: ca. 400 km | ca. 5 uur

Vandaag maakt u een reis door een deel van Finland ook wel genoemd  "De Arm van Finland”, pal langs de Zweedse grens, naar het plaatsje Luosto. Midden in het hart van Lapland, in het Nationaal Park Pyha-Luosto, is een authentieke bungalow met uiteraard een eigen open haard en sauna voor u gereserveerd.
Rijafstand Kilpisjärvi - Luosto: ca. 400 km | ca. 5 uur

 

Dag 14- Amenthistmijn op de Lampivaara

Vandaag bezoekt u de amenthistmijn van Luosto. De mijn is gelegen op de Lampivaara heuvel. U loopt door de bossen omhoog naar de mijn, waar u zelf naar uw paarse amenthist geluksteen kunt zoeken. Drink na afloop nog een kop koffie in het café voordat u terugloopt.
Overnachting in Luosto.


Dag 15 - Terugreis naar huis: reis naar vliegveld ca. 115 km | ca. 1,5 uur

Vandaag rijdt u terug naar Rovaniemi. In de vroege middag levert u uw huurauto in en vliegt u rechtstreeks terug naar Amsterdam. Met een koffer vol bijzondere ervaringen en mooie herinneringen!
Rijafstand Luosto - Rovaniemi: ca. 115 km | ca. 1,5 uur

Zomervluchten op woensdag met Transavia vanaf 12 juni t/m 19 september 2019

U vliegt in de zomer van 2019 heen met vertrek vanaf Rotterdam naar Rovaniemi v.v. en terug  van Rovaniemi via Skellefteå naar Rotterdam. (behalve op 12/6 rechtstreeks)

Rovaniemi vluchten

Heenreis Vluchtdata Vertrek Rotterdam Aankomst Rovaniemi
Woensdag 12 jun - 18 sep 07:45 uur 11:50 uur
       
Terugreis Vluchtdata Vertrek Rovaniemi Aankomst Rotterdam
Woensdag 19 jun - 4 sep 12.35 uur 15:40 uur
(tussenlanding Skellefteå)

 

Excursies

Onderstaande excursies inbegrepen in de reis en inclusief:

Walvissafari per RIB-boot (inbegrepen)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit u laag bij het water en kunt u de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die u meeneemt voor de rest van uw leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af.

 
Rondleiding amethistmijn in Luosto

Boven op de Lampivaara heuvel bevindt zich de amethistmijn, waarschijnlijk de enige amethistmijn ter wereld die bezoekers ontvangt. De duurzame mijn behoudt het rijkdom op de Lampivaara voor de volgende generaties. Op de top van de heuvel luistert u naar eeuwenoude saga's en heeft u de mogelijkheid om naar uw eigen gelukssteen te zoeken, die al meer dan 2000 miljoen jaar op u ligt te wachten!

 

Mogelijkheid voor optioneel bij te boeken excursies/rondvluchten:

Rondvlucht drielandenpunt

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland. U kijkt uit over de prachtige toendra’s.

 • Prijs: € 220 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento

Rondvlucht Kilpisjärvi en Halti

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven Kilpisjärvi en de berg 'Halti'. Halti is ruim 1300 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Finland.

 • Prijs: € 480 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 35 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento

Rondvlucht Zweden, Finland en Noorwegen

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven drie verschillende landen. U heeft uitzicht over de uitgestrekte toendra en in de verte de fjorden van Noorwegen.

 • Prijs: € 960 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.


Accommodatie omschrijving

Overnachtingen

U verblijft:

 • 1 nacht Scandic Hotel Rovaniemi op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten Hotell Fjället in Björkliden op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Offersøy Feriesenter op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in Andrikken Hotell in Andenes op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in appartement in Hamn i Senja op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Tundrea appartement in Kilpisjärvi op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Silver Pine Cabins in Luosto op basis van logies & ontbijt

Vervoer ter plaatse

Uw huurauto staat klaar op de luchthaven van Rovaniemi


Prijzen 2019

 

15-daagse Geniet van uw 15-daagse Noord-Scandinavië rondreis 2019 prijs pp
Vertrek op woensdag
tussen 20/06-2018 en 12/09-2018
bij 2 personen
Woensdag  12/6-2019 € 2125
Woensdag  10/7-2019 € 2125
Woensdag  17/7-2019 € 2195
Woensdag  24/7-2019 € 2365
Woensdag  31/7-2019 € 2365
Woensdag  07/8-2019 € 2365
Woensdag  14/8-2019 € 2195
Woensdag  21/8-2019 €2095
Woensdag  28/8-2019 € 1995
Woensdag  04/9-2019 € 1995

Reserveringskosten: € 27,00
 

Huurauto

Inbegrepen

 • Bij boeking van 2 personen: Cat. EDMR (Volkswagen Polo of gelijkwaardig)
 • Bij boeking van 3 personen: Cat. CDMR (Volkswagen Golf of gelijkwaardig)
 • Bij boeking van 4 personen: Cat. CWMR (Volkswagen Golf Stationwagon of gelijkwaardig)
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • LDW (Loss Damage Waiver) met een eigen risico van € 950 per schadegeval (tot cat. Touran) en € 1250 per schadegeval (cat. Minibus)
 • Plaatselijke belastingen

Belangrijk

Minimum leeftijd is 19 jaar en minimaal 1 jaar in bezit van een geldig rijbewijs en een creditcard voor de borg is verplicht. Het is niet mogelijk om de borg op een andere manier te voldoen

 

Niet inbegrepen

Ter plaatse kunt u extra's aangeven als kinderzitjes, afkoop gehele eigen risico, GPS etc.

Deze dient u ter plaatse af te rekenen.

 • Brandstof
 • Extra bestuurder (eenmalig ca. € 24,80 per extra bestuurder)
 • Afkoop eigen risico Super Loss Damage Waiver (SLDW) (ca. € 16 per dag). Tot max. € 500 bij cat. Minibus of 4WD (ca. € 18 per dag). SLDW is inclusief voorruit en bandenverzekering.
 • Voorruit en bandenverzekering (ca. € 6 per dag)
 • Extra's als kinderzitjes (ca. € 31 per zitje) of navigatiesysteem (ca. € 15 per dag)
 • Toeslag bestuurders 19 t/m 24 jaar (eenmalig ca. € 24,80)
 

Andere categorie huurauto

Tegen een toeslag kunt u kiezen voor een upgrade naar een andere auto:

 • Volkswagen Golf of gelijkwaardig
 • Volkswagen Golf Stationwagon of gelijkwaardig
 • Volkswagen Touran stationwagon of gelijkwaardig
 • Volkswagen Minibus of gelijkwaardig

Prijs op aanvraag, indien u één van de andere auto's wenst.

 

Bijkomende kosten

 • Eventuele parkeergelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering

 

Niet inbegrepen:

 • Parkeer- tolgelden en ferryovertochten in Noorwegen
 • Reis-en annuleringsverzekering

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis Noorwegen of Finland: Geniet van uw 15-daagse Noord-Scandinavië rondreis 2019. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.