image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Fijne korte flydrive rondreis Noordkaap en Fins Lapland 2018

Een 8-daagse flydrive langs verschillende soorten kleinschalige accommodaties

Scan Britain biedt u een zeer aantrekkelijke korte rondreis aan door Lapland, Finnmark en naar de Noordkaap. Altijd al gedroomd van een echte rondreis naar de Noordkaap in Scandinavië? Deze korte 8-daagse Noordkaap fly & drive rondreis brengt u langs de mooiste plekken in Fins Lapland en Noord-Noorwegen, met als hoogtepunt een bezoek aan de Noordkaap. U slaapt in een authentieke Finse bungalow met sauna, in een hotel vlakbij de Noordkaap en bij trotse en gastvrije Noren in de bergen bij Alta en in de stad Tromsø. U ontmoet honderden rendieren en u geniet van deze laatste wildernis in Europa.

 

 • In Gargia eenmaal gratis gebruik hottub en bezoek huskyfarm
 • Intree Noordkaap
 • Uitgebreide reisinformatie, wegenkaart en routebeschrijving
 • Wandeltips en -routes voor onderweg

 

Hoogtepunten

 • Nationaal Park Urho Kekkonnen
 • Nationaal Park Pallas-Yllästunturi
 • Bezoek Sami museum Siida
 • Sautso canyon
 • Bezoek aan de Noordkaap
 • Middernachtzon


Uw rondreis in Noord-Scandinavië in het kort: Deze reis is ontworpen voor de reiziger die in 8 dagen tijd het maximale uit het Pure Noorden van Scandinavië wil halen. Met een vlucht vliegt u in ca 3,5 uur naar de poolcirkel, waarna u met uw huurauto langs mooie kleinschalige verblijfsaccommodaties reist. In Finland verblijft u twee nachten in het natuurpark van Fell Centre Kiilopää, in een authentieke Finse bungalow met privé sauna. Bij de Noordkaap slaapt u in een groter hotel dat dé uitvalsbasis is voor de Noordkaap reiziger. Daarna overnacht u bij Sølvi en Arnt, in hun prachtige lodge in het berglandschap bij Alta. Vanuit Alta reist u via de fjorden door naar Tromsø. De laatste twee nachten slaapt u bij de rendierfarm van Torassieppi, gelegen naast een meer.


Vluchttijden Scandinavië zomer 2018

Er is geen tijdsverschil met Zweden. In Finland is het 1 uur later dan in Nederland en België. De lokale aankomst- en vertrektijden (onder voorbehoud van wijzigingen door Transavia) zijn als volgt:

Zomervluchten op woensdag met Transavia vanaf 20 juni t/m 19 september 2018

U vliegt in de zomer van 2018 heen via Skellefteå (in Noord Zweden) met vertrek vanaf Rotterdam naar Rovaniemi v.v. en terug rechtstreeks van Rovaniemi naar Rotterdam.

Rovaniemi vluchten

Heenreis Vluchtdata Vertrek Rotterdam Aankomst Rovaniemi
Woensdag 20 jun - 12 sep 07:30 uur 12:55 uur
(tussenlanding Skellefteå)
  19 sep - 26 sep 07:30 uur 11:35 uur
       
Terugreis Vluchtdata Vertrek Rovaniemi Aankomst Rotterdam
Woensdag 20 jun - 12 sep 13:35 uur 15:45 uur
  19 sep - 26 sep 12:20 uur 14:30 uur

 

 

Reisschema:

 • Dag 1: Vlucht naar Rovaniemi en rijden naar Saariselka, ca 250 km,
  overnachting in Fell Centre Kiilopää
 • Dag 2: Overnachting in Fell Centre Kiiiopää,
 • Dag 3:  Rijden naar Noordkaap, ca 440 km,
  overnachting in Honningsvåg
 • Dag 4: Mooie rit naar Alta, ca 210 km
  overnachting in Gargia.
 • Dag 5: Rijden naar Tromsø, overnachting in Tromsø
 • Dag 6: Terug naar Finland, ca 370 km,
  overnachting in Torassieppi
 • Dag 7: overnachting in Torassieppi
 • Dag 8: Terug naar Rovaniemi, ca 220 km,
  terugvlucht naar Nederland

Terug naar rondreizen Finland

Terug naar rondreizen Noorwegen

Routebeschrijving (Rondreis van dag tot dag)

Dag 1 - Vliegen naar Rovaniemi in Fins Lapland en riot naar Saariselkä

Met een vlucht van Rotterdam via Noord Zweden naar Rovaniemi met Transavia  komt u na ca. 3,5 uur in het begin  van de middag op de luchthaven van Rovaniemi aan. Na het ophalen van uw huurauto bij de luchthaven rijdt u naar uw bungalow in Saariselkä, midden in het hart van Lapland. Geniet direct van de prachtige natuurs en indrukwekkende rust. Maak hier uw eerste wandeling boven de poolcirkel. Er ios een grote kans dat u op uw eerste dag boven de poolcirkel al rendieren ziet. Geniet op uw eerste avond hier boven de poolcirkel van de zon die niet onder de horizon verdwijnt.
U overnacht in Fell Centre Kiilopää.

Rijafstand luchthaven Rovaniemi – Saariselka: ca. 250 km | ca. 3,5 uur

 

Dag 2 - National Park Urho Kekkonen

Na de stilte van de nacht ontwaakt u midden in de natuur. Ga na uw ontbijt naar buiten en geniet van de zuivere lucht van Lapland. Vanuit uw bungalow kunt u direct een wandeling starten door de fijne groene heuvels. Het National Park Urho Kekkonen is het op één na grootste nationaal park van het land en grenst in het oosten aan Rusland.
Overnacht nogmaals in Fell Centre Kiilopää.


Dag 3 - Richting  Noordkaap

Na het ontbijt wat u in het hoofdgebouw van Fell Centre Kiilopää gebruikt, vervolgt u de reis naar de Noordkaap. Het word een lange dag. Deze dag passeert u de twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Karasjok (Noorwegen). In beide plaatsen kunt u een indrukwekkende expositie over de oorspronkelijke inwoners van Lapland – de Sami – bezoeken.
Inari is het centrum van de Sami cultuur in Finland en in het Siida Museum, wat zeker de moeite waard is,  kunt u kennismaken met de historie, de gewoontes en gebruiken van de Sami bevolking. Ook is er veel aandacht voor de natuur in dit deel van Lapland. De rit naar de Noorse grens leidt u over de Finse hoogvlaktes, uitgestrekte bossen en langs het immense Inarimeer. Via de Noordkaaptunnel komt u op het Magerøya eiland. De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - u vind hier geen bomen -- maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend.
Vanavond bezoekt u de Noordkaap om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen u en de Noordpool en als u geluk heebt geniet u van de oranjerode middernachtzon.

U overnacht in een hotel nabij Honningsvåg.
Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur​ 

Dag 4 - Op de terugweg richting Alta

Vandaag reist u naar Gargia Fjellstue, vlakbij het Noorse stadje Alta. Een route met prachtige vergezichten en vele kuddes rendieren. In het voorjaar en de zomer trekken de Sami met hun rendieren richting de Noordkaap. Breng voordat u vertrekt zeker ook een bezoek aan de kleine vissersplaatsjes Gjesvaer, Kamøyvaer of Skarvåg. Het dorpje Gjesvaer is omgeven door honderden eilanden waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden: Jan van Genten, zeearenden, aalscholvers en een kolonie van zo'n 800.000 papegaaiduikers. Boek een excursie en ga op vogelsafari. U vaart met een klein gezelschap op een bootje op zoek naar de vogels. Of wie weet besluit u om nogmaals de Noordkaap te bezoeken? Er is geregeld dat u 24 uur toegang heeft. U reist vandaag verder door het schitterende berglandschap van Finnmark. Uw eindbestemming is de Gargia Fjellstue van Sølvi, gelegen in de bergen op ca. 30 minuten rijden van Alta. Sølvi praat u graag bij over haar huskykennel, waar één van de beste ‘racehonden’ van Noorwegen zitten. Sølvi doet jaarlijks mee met de beroemde Finnmarkslopet, een huskyrace van vele honderden kilometers. Ook krijgt u informatie over de mooie wandelroutes die u kunt volgen. Overnachting in Gargia.
Rijafstand Honningsvåg - Alta: ca. 210 km | ca. 3,5 uur


Dag 5 - Bezoek Tromsø

Na het ontbijt neemt u afscheid van Sølvi en rijdt u een mooie route langs de fjorden richting Tromsø. Kiest u voor de route inclusief ferry’s door de Lyngen Alps of neemt u de route over land. De keuze is aan uzelf. Beide routes zijn prachtig. Tromsø is een bruisende stad met diverse restaurants en bars. Bezoek het Polar of Polaria museum of neem de kabelbaan Fjellheisen en geniet van het uitzicht over de stad. 
Rijafstand Gargia Fjellstue – Tromsø: ca. 325 km | ca. 6,5 uur​


Dag 6 - Via drielandenpunt terug naar |Finland

Na het ontbijt verlaat u de Noorse fjorden en reist u via de toendra’s, richting uw laatste verblijfplaats Torassieppi. Maak onderweg een stop in het dorp Kilipsjärvi en maak een wandeling richting de heuvel Saana. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de toendra’s. Na de leegte reist u richting de bossen verder Finland in. U laatste verblijfplaats is gelegen midden in de bossen naast een meer. Een ideale plaatse om uw reis af te sluiten.
Rijafstand Tromsø - Torassieppi: ca. 370 km | ca. 5 uur

 

Dag 7 - Het laatse deel van uw reis naar Rovaniemi

In het hoofdgebouw van Torassieppi gebruikt u het ontbijt. Zorg dat uw maag goed gevuld is, want u heeft maar één dag om deze mooie omgeving te ontdekken. Huur een kano. Ontdekt u liever de omgeving over land, is dat ook mogelijk. U kunt namelijk ook mountainbikes huren. Bij het hoofdgebouw vertellen ze u graag over de routes en alle mogelijkheden.
Verblijf in  Torassieppi

Dag 8 - Terug naar Rovaniemi en reis naar Nederland

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor u klaar. Vroeg in de ochtend rijdt u terug naar Rovaniemi om de huurauto weer in te leveren op luchthaven Rovaniemi. Een heeft het gevoel langer dan een week op reis te zijn geweest, met elke dag onvergetelijke belevenissen. Met een rechtstreekse vlucht, vroeg in de middag,      vliegt u weer terug naar Amsterdam.
Rijafstand Torassieppi - Rovaniemi: ca. 220 km | ca. 3,5 uur

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

Overnachtingen

 • 2 nachten in een bungalow in Saariselkä op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel bij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een guesthouse in Gargia op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een lodge in Torassieppi op basis van logies & ontbijt

Fell Centre Kiilopää cabins in Saariselkä

Sfeer
De Fell Centre Kiilopää is vóór en dóór natuurliefhebbers. Alles is gebouwd op traditionele wijze van hele boomstammen. Het ademt letterlijk natuur.

Ligging
Fell Centre Kiilopää - op ca. 20 minuten rijden van Saariselkä - is uitgestrekt. De bungalows liggen verspreid over de heuvels. Het hoofdgebouw is de centrale ontmoetingsplek. Hier bevindt zich de receptie en een restaurant.

Faciliteiten
Deze knusse cabins zijn wat kleiner en eenvoudiger ingericht en speciaal voor romantisch aangelegde reizigers. De cabins zijn 30 m² en ook gebouwd van hele boomstammen. U beschikt over een woon/slaapkamer met kitchenette met kookplaat, magnetron, koelkast en koffiezetapparaat. Verder heeft u de beschikking over een aparte badkamer met douche en toilet en sauna en is er een droogkast voor uw winterkleding. Slapen doet u in een authentiek stapelbed (met beneden 2 x 2-persoonsbed en boven 2 x 1-persoonsbed). U dient de bedden zelf op te maken.


Scandic Hotel bij de Noordkaap

Sfeer

Reizigers uit alle windstreken komen hier samen om de laatste etappe naar de Noordkaap te volbrengen

Ligging

Op ca. een half uur rijden van de Noordkaap,in het plaatsje Honningsvåg. Dit is het belangrijkste laatste vertrekpunt voor reizigers die de Noordkaap willen bezoeken. Uw hotel bevindt op ca. 10 minuten rijden buiten het centrum van Honningsvåg, de richting van de Noordkaap. Het is het ideale rustpunt tijdens uw reis naar de Noordkaap.

Faciliteiten

Kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van een badkamer met douche en toilet. Uitgebreid Scandinavische ontbijtbuffet. Het hotel heeft gratis WiFi. U kunt uw auto gratis parkeren.

Gargia Fjellstue

Sfeer

Huiselijke, ongedwongen sfeer van Gargia Fjellstue. De lange historie van de fjellstue komt terug in het interieur van het hoofdgebouw.

Ligging

De fjellstue is gelegen aan een beek, omringd door bergen, ca. 25 km buiten Alta. Direct vanaf de fjellstue is een wandeling van ca. 3 km naar Gabofossen te maken, uit te breiden met 2 km extra naar het bergmeertje. Ideale plek voor wandelaars, natuurliefhebbers en rustzoekers!

Faciliteiten

In de fjellstue gratis internet, koffie en thee. De hot-tub is voor Voigt Travel reizigers gratis toegankelijk. Tijdens de speciale introductie ontvangt u tips over mooie routes in de prachtige natuur. De kamers zijn schoon, ruim en sfeervol.

 

Scandic Hotel Tromsø

Sfeer
U verblijft in het Scandic Ishavshotel of Scandic Grand in Tromsø. Doordat het hotel in het centrum van Tromsø ligt, krijgt u helemaal de sfeer mee van deze bijzondere stad. Tromsø is echt een universiteitsstad en van oudsher de stad waar de poolreizigers vertrokken naar de Noordpool. Een plaats waar handelaren, reizigers en locals bij elkaar komen. Het hotel is modern en biedt een comfortabele nachtrust tijdens uw reis langs de fjorden.

Ligging
Uw hotel bevindt zich midden in het centrum van Tromsø, met ca. 63.000 inwoners de grootste Scandinavische stad boven de poolcirkel. Het grootste gedeelte van de stad ligt op het eiland Tromsøya en is middels de beroemde brug van 1016 meter lang verbonden met het vasteland.

Faciliteiten
Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet gebruikt u in het restaurant van het hotel. De kamers hebben gratis WiFi. Meestal is er een minibar op de kamer en soms zijn er ook thee- en koffiefaciliteiten aanwezig. U kunt nabij het hotel uw auto tegen betaling parkeren. Kosten: tussen de € 25 en € 35 per dag

Torassieppi Lodge

Sfeer

Proef de sfeer van de oorspronkelijke Sami cultuur en de traditie van de rendierhouderij. De rendierfarm Torassieppi was eeuwenlang in het bezit van één en dezelfde familie. De rendieren waren hun voornaamste bron van inkomsten. Tegenwoordig zijn de rendieren op en rondom het uitgestrekte gebied rond de farm er vooral voor het plezier van de gasten.

Ligging

De rendierboerderij ligt aan de rand van het Pallas-Yllästunturi Nationaal Park, aan de oever van het Torasjärvi meer. Ga zwemmen in het meer. Wandel direct vanuit uw kamer langs de rendieren in de richting van het Nationaal Park of neem een kano om van de rust en het natuurschoon te genieten.

Faciliteiten

De 2-persoonskamers, verdeeld over twee gebouwen en voorzien van een eigen ingang en badkamer met douche en toilet. In de kamer: mogelijkheid om koffie of thee te zetten. U kunt gebruik maken van recreatieve faciliteiten zoals de gratis sauna aan het meer, kano’s, roeiboten, fietsen of een nordic walking uitrusting. Het staat kosteloos tot uw beschikking tijdens uw verblijf. De voormalige rendierboerderij doet vandaag de dag dienst als museum over de rendierhouderij. In het kleine restaurant wordt elke morgen het ontbijt geserveerd. In de keuken van Torassieppi wordt veel gebruik gemaakt van lokale producten, zoals rendiervlees, vis, bessen, paddenstoelen, groente, fruit en Fins graan.

Vervoer ter plaatse

Huurauto

Prijzen 2018

 

8-daagse flydrive Exclusief Noordkaap 2018 prijs pp
Vertrek tussen 20/06-2018 en 19/09-2018  
Vertrekdata met Transavia vluchten op woensdag Bij 2 personen
Woensdag 20 juni 2018 € 1195
Woensdag 27 juni 2018 € 1195
Woensdag 4 juli 2018 € 1195
Woensdag 11 juli 2018 € 1285
Woensdag 18 juli 2018 € 1285
Woendag 25 juli 2018 € 1285
Woensdag 1 augustus 2018 € 1285
Woensdag 8 augustus 2018 € 1095
Woensdag 15 augustus 2018 € 1095
Woensdag 22 augustus 2018 € 1095
Woensdag 29 augustus 2018 € 1095
Woensdag 5 september 2018 € 995
Woensdag 12 september 2018 € 995
Woensdag 19 september 2018 € 995

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen: wegenkaart, routebeschrijving en uitgebreiden reisinformatie

**Vluchten

U vliegt op woensdag tussen 20 juni en 12 september met Transavia zonder toeslag naar Rovaniemi.

Huurauto

Inbegrepen

 • Bij boeking van 2 personen: Cat. EDMR (Volkswagen Polo of gelijkwaardig)
 • Bij boeking van 3 personen: Cat. CDMR (Volkswagen Golf of gelijkwaardig)
 • Bij boeking van 4 personen: Cat. CWMR (Volkswagen Golf Stationwagon of gelijkwaardig)
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • CDW (schadeverzekering) met een eigen risico van € 950 per schadegeval
 • THW (diefstalverzekering) met een eigen risico van € 950 per schadegeval
 • Plaatselijke belastingen
 • Afkoop tolgelden tot 60NOK per tolstation in Noorwegen

Niet inbegrepen

 • Brandstof
 • Extra bestuurder (eenmalig ca. € 25 per extra bestuurder)
 • Afkoop eigen risico voor zowel CDW als THW (ca. € 16 per dag)
 • Extra's als kinderzitjes (ca. € 31 per zitje) of navigatiesysteem (ca. € 15 per dag)
 • Toeslag bestuurders 19 t/m 24 jaar (eenmalig ca. € 25)
 • Eventuele tol- en parkeergelden

Extra's bij autohuur

Ter plaatse kunt u extra's aangeven als kinderzitjes, afkoop gehele eigen risico, GPS etc. Deze dient u ter plaatse af te rekenen.
 

Toeslag andere categorie huurauto

Tegen een toeslag kunt u kiezen voor een upgrade naar de volgende auto’s:

 • Volkswagen Golf of gelijkwaardig
 • Volkswagen Golf Stationwagon of gelijkwaardig
 • Volkswagen Touran stationwagon of gelijkwaardig
 • Volkswagen Minibus of gelijkwaardig

U kunt bij ScanBritain per e-mail een prijsopgave vragen.
 

Belangrijk bij huren auto

Minimum leeftijd is 19 jaar en minimaal 1 jaar in bezit van een geldig rijbewijs en een creditcard voor de borg. Het is niet mogelijk om de borg op een andere manier te voldoen.

 

Kinderkorting

Kinderen van 0 t/m 1 jaar betalen enkel een vaste reissom van € 50 per kind (wanneer geen extra bed is gewenst). In het algemeen geldt dat kinderen van 2 jaar en ouder voor een gereduceerd tarief kunnen reizen maar dit is helemaal afhankelijk van de samenstelling van de reis, om hoeveel kinderen het gaat en of er bijplaatsing van een extra bed mogelijk is. U kunt bij ScanBritain per e-mail om een exacte prijsopgave vragen.

 

Niet inbegrepen:

 • Parkeer- tol en entreegelden
 • Reis-en annuleringsverzekering

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 8-daagse korte flydrive rondreis naar de Noordkaap en Fins Lapland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.