image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Camperreis door Ierland en Noord Ierland 2019

16-daagse camperrondreis vanuit Belfast rondom Noord Ierland en Ierland


Een voorbeeld voor een rondreis:


Vlieg naar Belfast en maak een rondje Ierland en geniet van alle hoogtepunten onderweg. Zowel de natuur, the Giant Causeway, de Wild Atlantic Coast Way, de schiereilanden en de Wicklow Mountains komen aan bod. Verdiep u in de geschiedenis van Noord Ierland en Ierland, maar vergeet ook niet op zoek te gaan naar Dolfijnen aan de westkust. Bezoek de Cliff of Moher, de Ring of Kerry en de tuinen op Garnish Island. Geniet van alle mooie routes onderweg.En eindig uw reis in Belfast met een bezoek aan het Titanic Museum.

 

 • Incl. huur comfortable camper naar keuze
 • Neem zelf een taxi van de luchthaven naar de verhuurmaatschappij nabij Belfast
 • Vlucht van Amsterdam naar Belfast v.v optioneel bij te boeken
 • Reisinformatie in de camper aanwezig

 

 

Hoogtepunten

 • Bezoek Giant Causeway
 • Stop bij de ruïne van Dunluce Castle
 • Bezoek Blair Castle
 • Wandeling naar de Slieve League Cliffs
 • Geniet van Ierse live Volksmuziek
 • Bezoek Cliff of Moher
 • Rij de Ring of Kerry
 • Wicklow Mountains
 • Glendalough
 • Tuinen van Powerscourt House.
 • 5000 jaar oude grafheuvels Brú na Bóinne


VOORBEELD camper rondreis Ierland en Noord Ierland

Dag 1: Vliegreis van Amsterdam naar Belfast.(optioneel)
Overnachting in omgeving Ballycastle. Ca. 7 0 km, 1 overnachting.

Na aankomst op Belfast International Airport neemt u een taxi naar de verhuurmaatschappij, waar uw camper voor u klaar staat. Vervolgens rijdt u een mooie route door the Glens of Antrim. Het gebied bestaat uit 9 valleien die uitmonden in zee. Bezoek onderweg dorpjes als Ballycastle, Cushendun, Cushendall en Glenarm. Carnlough.


Dag 2 t/m 3: Omgeving Bushmills. Ca. 30 km, 2 overnachtingen.

Neem vandaag voor de kustweg langs de wereldberoemde Giant's Causeway en de veel gefotografeerde Carrick-a-Rede touwbrug. Stop tussen Bushmills en Portrush bij het uitzichtpunt van de ruïne van Dunluce Castle, een mooi fotomoment. Portrush is een levendig stadje aan de kust waar in de zomermaanden veel toeristen zijn.


Dag 4 t/m 5: Omgeving Killybegs. Ca. 165 km, 2 overnachtingen.

U rijdt vandaag vanuit Noord Ierland, Ierland in en passeert de historische stad Londonderry. Deze ommuurde stad heeft een bewogen verleden. Maak hier een stadswandeling en leer over de geschiedenis. Killybegs is een levendig vissersdorp met een aantal leuke pubs waar je de echte Ierse live muziek 'session' kan meemaken. Vanuit Killybegs verken je de kliffenkust van Zuid-Donegal, de torenhoge Slieve League Cliffs en geniet van het uitzicht.

Dag 6: Omgeving Ballina. Ca. 153 km, 1 overnachting.

Op weg naar Ballina bezoekt u het stadje Donegal met zijn kasteel en het gezellige plein The Diamond. Hieraan staat het beroemde warenhuis Maree, waar ze nog een tweedjasje op maat voor je kunnen maken. Ontdek het echte oude Ierland van groene heuvels met stenen muurtjes, cottages, turfstekers en heidevelden. En aan de kust spectaculaire kliffen waar de golven van de Atlantische Oceaan op stukslaan. Ballina is een leuk stadje. De omgeving is zeer geliefd om de mooie schone zandstranden.


Dag 7: Omgeving Clifden. Ca. 143 km, 1 overnachting.

Ontdek op weg naar Clifden het mooie stadje Westport en de kliffenkust van Mayo. Clifden is het toeristische centrum van Connemara. De kust met haar diepe inhammen en ontelbare eilandjes, waar je bij eb heen kan wandelen, is een van de mooiste van Ierland. 's Avonds klinkt er overal Ierse muziek in de pubs.


Dag 8 t/m 9: Omgeving Doolin. Ca. 148 km, 2 overnachtingen.

Verken op weg naar Doolin de heuvels en afwisselende kust van Connemara en bezoek de Victoriaanse ommuurde tuin van Kylemore Abbey. Volg de prachtige route langs het gezellige plaatsjes naar de 3e stad van Ierland, Galway. In dit ongerepte landschap van bergen, meren en witte zandstranden kan je dan The Burren verkennen en bezoek de Cliffs of Moray. Doolin is een gezellig stadje, waar je 's avond op zoek kan gaan naar een gezellige pub met Ierse livemuziek.


Dag 10 t/m 11: Omgeving Killarney. Ca. 205 km, 2 overnachtingen.

Vanuit Killarney kan je een prachtige rondrit over de Ring of Kerry maken, of huur een fiets bij de ingang van het Killarney National Park en geniet van een dag in de natuur.


Dag 12: Omgeving Kinsale. Ca. 174 km, 1 overnachting.

Vertrek vroeg vandaag, en rij via de Ring of Beara naar Kinsale. Op weg naar Kinsale passeer je ook Glengarriff aan Bantry Bay, dat zo beschut ligt dat er subtropische planten groeien. In de baai is een zeehondenkolonie te vinden. Breng een bezoek aan Garnish Island. Je kan ook kiezen voor de kustroute langs Mizen Head, het meest zuidelijke puntje van Ierland. Het havenplaatsje Kinsale heeft nauwe straatje sen heeft een prachtig uitzicht op de overblijfselen van Charles Fort, aan de oever van Kinsale Harbour. Het gezellige vissersdorpje heeft vrolijk in kleuren geschilderde winkels en pubs. Hier kan je genieten van Ierse muziek.


Dag 13: Omgeving Waterford. Ca. 146 km, 1 overnachting.

Waterford werd in de 9e eeuw door de Vikingen gesticht en is de oudste stad van Ierland. In het Medieval Museum kom je alles over de Vikingtijd en de Ierse Middeleeuwen te weten. Maar Waterford is ook een populaire winkel- en uitgaansstad. Het nieuwe bezoekerscentrum van de beroemde kristalfabriek Waterford Crystal ligt aan The Mall in het centrum.


Dag 14: Omgeving Glendalough. Ca. 147 km, 1 overnachting.

Vandaag vertrekt u naar de Wicklow Mountains, waarbij u onderweg nog het National Heritage Park bij Wexford kan bezoeken. Het klooster in Glendalough is romantisch gelegen in een diepe vallei omgeven door bossen en werd in de 6e eeuw gesticht door St Kevin. Er staat nog een 30 m hoge ronde toren uit de 9e eeuw, waarin de monniken zich opsloten tijdens aanvallen van de Vikingen. Bezoek ook de mooiste tuinen van Ierland, gelegen bij Powerscourt House. Of bezoek het fraaie Killruddery House, al 400 jaar bewoond door Lord en Lady Meath, aan de voet van de Wicklow Mountains.

Dag 15: Omgeving Kells. Ca. 119 km, 1 overnachting.

Kies voor een landelijke omweg om Dublin heen en rij langs het leuke middeleeuwse stadje Drogheda en de mooiste Keltische hoogkruisen van Ierland in Monasterboice. Kells is een al even oud stadje met op het marktplein een beroemd Market Cross. Vanuit Kells bezoek je in de Boyne Valley de mystieke, 5000 jaar oude grafheuvels van Brú na Bóinne, welke staat op de werelderfgoed van UNESCO. Daar vlak bij kom je alles te weten over de Battle of the Boyne, de slag die Willem III hier leverde tegen zijn Engelse schoonvader.


Dag 16: Terugvlucht Belfast-Amsterdam (optioneel). Ca. 134 km.

Bezoek vandaag in Belfast nog het Titanic Belfast museum of bezichtig de beroemde ‘murals’, muurschilderingen uit de tijd van de Troubles voor je terug vliegt naar Nederland.

Terug naar rondreizen Ierland

Vervoer ter plaatse

Camperhuur naar eigen keuze

Prijsvoorbeeld 2019

(prijs voor andere type campers en  ander aantal personen op aanvraag.

 

16-daagse Ierland en Noord Ierland Camperreis excl  vlucht Amsterdam-Belfast 2019 prijs per persoon
reizend met een goede Camper
Vertrek tussen 01/05-2019 en 30/09-2019 incl. basiskosten 
excl. reis naar Noord Ierland
Vertrek: dagelijks mogelijk
(Op zondag ophalen en terugbrengen Camper tegen meerprijs)
Bij 2 personen
in een Aeroplus Camper
Bij 4 personen in een Vista Plus Camper
01/05-2019 t/m 31/05-2019 v.a. €  888 v.a. € 461
01/06-2019 t/m 30/06-2019 v.a. €  1083 v.a. € 506
01/07-2019 t/m 31/08-2019 v.a. € 1173 v.a. € 652
01/09-2019 t/m 30/09-2019 v.a. € 1083 v.a. € 506

Reserveringskosten: € 27,00

 

Inbegrepen:

Comfort Pakket (Beschikbaar voor alle type campers)
Kussen en dekbedden lakens en dekbedovertrekken. handdoeken

 • Lokale belastingen
 • Onbeperkte kilometers
 • Keuken uitrusting
 • Één volle fles met Campinggas.
 • Een 2e bestuurder (leeftijd tussen 25 en 69 jaar)
 • Een schadeverzekering voor 2 chauffeurs (tussen 25 en 69 jaar) met een eigen risico van € 1500 voor type Roadie. Nomad en Ranger € 1750 en € 1950  voor type Aero en Vista en € 2275 voor Aero+ en Vista+ en voor de Grande en Europa € 2600 , waarvoor bij aankomst een creditcardgarantie moet worden afgegeven.(wijzigingen onder voorbehoud).
 • Zie extra gegevens verzekering Bunkcampers.
 • Reparatie service voor onderweg
 • Instructie
 • Wegenkaart en campinggids
 • Lidmaatschap voor Safe Nights Iereland" en "Irish Caravan & Camping Council" bij huren vanaf Belfast of Dublin.

 

Bijkomende kosten

 • Parkeer- tol en entreegelden
 • Reis-en annuleringsverzekering

 

Ophalen/terug brengen

De camper kan gehaald en gebracht worden op maandag t/m zondag:
(op zondag niet mogelijk buiten de normale openingsuren en altijd tegen betaling van € 60 voor ophalen en terugbrengen. (dus 2 x indien u zowel ophaalt als terugbrengt op zondag of feestdag).)
Ophalen: tussen 15.00 en 17.00 uur.
Terugbrengen: tussen 9.00 en 11.00 uur.

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 16-daagse Camperrondreis door Ierland en Noord Ierland excl. vlucht naar Belfast. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.