image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis Irish Luxe Kasteelhotels

Een 8-daagse reis langs luxe kasteelhotels in Ierland 2019

 • U bepaalt zelf op welke wijze u naar Ierland wilt reizen.
 • Uiteraard helpen wij u bij het boeken en beslissen van uw reis naar Ierland
 • Een reis door noordelijk deel van Ierland.
 • Verblijf in luxe kasteelhotels
 • Geniet van het prachtige landschap en luxe ambiance

U reist door het eeuwenoude Ierland, bezoekt de mooiste natuurgebieden en ontdekt indrukwekkende kastelen en ruïnes. Een groot aantal van deze oude gebouwen zijn omgebouwd en ingericht als hotel. Ervaar de luxe van de statige vertrekken met antieke meubelen en prachtige schilderijen. De service is heel persoonlijk en de restaurants staan vaak bekend om hun uitstekende keuken. Na een lange dag vol bezienswaardigheden is de avond in uw hotel nét zo bijzonder.

 

Bezienswaardigheden en natuurschoon
- Dublin
- Newgrange
- Glenveagh National Park
- Donegal
- Connemara
- Twelve Bens
- Athlone Castle
- Guinness Storehouse

Reisschema:

 • Dag 1: Aankomst Dublin.
  Verblijf in Clontarf Castle
 • Dag 2: Dublin-Lough Eske.
  Verblijf in Lough Eske Castle
 • Dag 3: Glenveagh Natiional Park.
  Verblijf in Lough Eske Castle
 • Dag 4: Lough Eske-Ballinahinch.
  Verblijf in Ballinahinch Castle
 • Dag 5: Commemara.
  Verblijf in Ballinahinch Castle
 • Dag 6: Ballinahinch-Straffan.
  Verblijf in Barberstown Castle
 • Dag 7: Uitebreid bezoek aan Dublin.
  Verblijf in Barberstown Castle
 • Dag 8: Terugreis of verlenging reis
  vanuit Dublin

Routebeschrijving

Dag 1:  Aankomst Dublin

Uw luxe rondreis start in Dublin. U kint in Dublin aan met uw eigen auto en per ferry of per vleigtuig en een huurauto. (Wij helpen u graag bij get boeken van één van de mogelijkheden).
U ontvangt van ons een voucher voor een Afternoon Tea in het luxe 5* Westin Hotel in Dublin. Afhankelijk van uw aankomsttijd, kunt u hier vanmiddag gebruik van maken, of anders op dag 7 tijdens uw bezoek aan Dublin.

Dag 2: Dublin - Lough Eske, ca. 240 km

U gaat vandaag op weg naar met mooie Donegal in het Noordwetsen van Ierland. Onderweg naar Donegal raden we u aan om een wat van de Ierse cultuur mee te pakken. Bij Newgrange ligt een 85 meter lange graftombe, waar u een rondleiding kunt krijgen. De bouw in die tijd blijft een onvoorstelbaar mysterie. Het donjon van Trim, stadje met de meeste middeleeuwse gebouwen van Ierland, was decor in de film 'Braveheart'. Bezoek ook de kloosterruïne Monasterboice met de kenmerkende Keltische kruisen. In de middag rijdt u op uw gemak naar Donegal.

Dag 3: Bezoek Glenveagh National Park

Donegal met haar woeste en ruige landschap is een van de mooiste streken van Ierland. Uw hotel ligt aan het Lough Eske, een schitterend meer aan de voet van de Blue Stack Mountains, in de omgeving van de stad Donegal. Dit is Ierland zoals veel mensen Ierland in gedachte hebben. Bezoek het adembenemende Glenveagh National Park met het mooie Glenveagh Castle of geniet van een mooie wandeling naar de top van Slieve League, de hoogste kliffen van Europa,

Dag 4: Lough Eske - Ballinahinch, ca. 235 km

Onderweg naar uw volgende verblijfplaats passeert u Sligo en maakt u een stop bij de Boyle Abbey, een oude kloosterruïne en het Strokestown Park House, een oud Georgiaans landhuis met schitterende tuinen. Na een dag vol indrukken is het heerlijk ontspannen in uw luxe hotel.

Dag 5: Connemara

Het ruige Connemara National Park bestaat uit bergen, heidevelden, bossen en meren. Het park behoorde ooit tot het Benedictijnenklooster Kylemore Abbey, dat schitterend gelegen is en waarvan de tuinen toegankelijk zijn voor het publiek. De bergketen Twelve Bens (12 pieken) domineert het national park en is populair bij wandelaars. In Letterfrack, op korte afstand van het gezellige Clifden, ligt een bezoekerscentrum van het park.

Dag 6: Ballinahinch - Straffan, ca. 255 km

Na het uitgebreide ontbijtbuffet rijdt u het binnenland in naar Athlone Castle, aan de rivier de Shannon. Een prachtig kasteel met bezoekerscentrum, waar u informatie krijgt over de vele bloedige veldslagen die in Ierland zijn geweest en waar dit kasteel een rol in heeft gespeeld. Dichtbij ligt het Moydrum Castle, ooit een mooi kasteel in gotische stijl, maar tegenwoordig een indrukwekkende ruïne. Uw laatste overnachtingsadres ligt op korte afstand van Dublin.

Dag 7: Bezoek aan Dublin

Nrem de gehele dag  de tijd voor een bezoek aan de bruisende hoofstad Dublin. Het Trinity College is het middelpunt van de stad. Wandel door de universiteitsvertrekken, de buitenplaats en bekijk de imposante bibliotheek met The Book of Kells, het oudste manuscript. In de wijk Temple Bar is het altijd gezellig druk met pubs, restaurants en winkels. Bekijk ook Dublin Castle, de mooie kerken en kathedralen, interessante musea én sluit de dag af met een bezoek aan het Guiness Storehouse, waar u ziet hoe het Ierse zwarte bier gebrouwen wordt. U leert hoe u een Guinness moet tappen en u ontdekt de smaak. De entree is inbegrepen in de reis.

Dag 8: Einde reis

U w rondreis eindigt na het ontbijt. Vandaag reist vanaf Dublin terug naar huis, of vervolkgt u uw reis door Ierland.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

Gedurende deze mooie reis verblijft u in luxe 4*/5* (kasteel)hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn voorbeeldhotels. Indien een hotel geen kamer beschikbaar heeft, reserveren we een ander hotel in de omgeving.

Overnachtingen
1 x Dublin, Clontarf Castle
2 x Lough Eske, Lough Eske Castle
2 x Ballinahinch, Ballinahinch Castle
2 x Straffan, Barberstown Castle

 

Vervoer

U kunt zelf kiezen op welke wijze u naar Ierland reist.
Met eigen vervoer op met het vliegtuig en huurauto.
Ons advies is met eigen auto. P&O-Ferries Rotterdam-Hull  sluit goed aan op de overtocht van  Holyhead-Dublin. Dit brengt u direct naar Dublin waar u uw rondreis kunt beginnen

Prijzen 2019

prijzen per persoon  met 2-pers. in 2-pers.kamer exclusief reis naar Ierland 2019
Rondreis  Irish Luxe Kasteelhotels
Vertrek: dagelijks mogelijk
april,oktober € 1052
mei, september, € 1170
juni, juli, augustus, € 1218
Toeslag éénpersoonskamer prijs op aanvraag

Reserveringskosten: € 27,00

 

Inbegrepen
- 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Ierland en wegenkaart Groot-Brittannië & Ierland (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Ierland v.v.
- Huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden

De reis is inclusief!
- Luxe Afternoon Tea in het 5* Westin Hotel (Dublin)
- Entree Guinness Storehouse

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 8-daagse rondreis Irish Luxe Kasteelhotels. Geef tevens in het tekstvak uw reiswens aan. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.