image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis Gletsjers en Noorderlicht
Winters IJsland 2017/2018

8-daagse rondreis Zuid West IJsland winter 2017/2018 langs hotels en guesthouses.
Keuze uit Economy en Comfort accommodaties.
Leuke rondreis incl. 4-WD autohuur en vlucht naar IJsland.

Pastelkleurige dagen en lange, mysterieuze nachten zorgen in de IJslandse winter een perfecte setting om een avontuurlijke autorondreis te maken. Een fijne rondreis met verblijf in hotels,guesthouses. en farmhouses. U bezoekt veel highlights in Zuid West IJsland zoals de Golden Circle (Strokkur en Gullfoss, gletsjers, Vik & Seljalandfjoss, Skaftafell & Jökulsarlon en u begint en eindigt de rondreis in de trendy hoofdstad Reykjavik

 • De ideale kennismakingsreis hoogtepunten in Zuid West IJsland
 • Veel hoogtepunten van IJsland langs de route
 • Een mooie IJslandreis in 8 dagen geschikt voor de winterperiode
 

De IJslandse winter is een fantastisch seizoen om nader kennis te maken met de machtige gletsjers die een groot deel van het landschap gevormd hebben. Tijdens deze avontuurlijke autorondreis, die overigens voor iedereen goed te doen is dankzij de stoere 4-wheeldrive die standaard inbegrepen zit, ontdekt u de majestueuze gletsjersgebieden die de zuidkust bepalen. Prachtige fotomomenten wisselen elkaar af met als hoogtepunt het Jökulsarlon gletsjermeer. Deze nieuwe rondreis is een aanwinst in het winterprogramma en staat garant voor een bijzondere ervaring. Wanneer u tijdens deze week het noorderlicht ook nog eens ziet, is uw vakantie helemaal geslaagd!

Excursies(inbegrepen)
- Reykjavik & Borgarfjordur
- Golden Circle
- Vik & Seljalandfoss
- Skaftafell & Jökulsarlon

Tips extra excursiemogelijkheden:
- Excursie 'Into the Glacier'
- Laugarvatn Fontana warmwaterbaden
- Sneeuwscooteren op de Myrdalsjökull

 

Reisschema:

 • Dag 1: vlucht Amsterdam-Reykjavik
 • Dag 2: Reykjavik-Reykholt, ca. 100 km
 • Dag 3: Borgarfjordur &Langjokull Gletsjer,
 • Dag 4: Golden Circle
 • Dag 5: Geysir-Zuidkust, ca. 290 km
 • Dag 6: Skaftafell en Jökulsarlon
 • Dag 7: Zuidkust-Reykjavik, ca 350 km
 • Dag 8: Reykjavik-Amsterdam

Routebeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Reykjavik, ca 50 km

U vliegt met Icelandair vanaf de luchthaven van Amsterdam naar Keflavik, de luchthaven van Reykjavik. Nadat u de bagage heeft opgehaald, gaat u naar het autoverhuurbedrijf en neemt u uw huurauto in ontvangst. Met de 4-wheeldrive gaat u richting Reykjavik waar u kunt inchecken in uw hotel en de rest van de dag ter vrije besteding heeft. Bezoek de karakteristieke Hallgrimskerk, maak een wandeling langs de boulevard en kies een leuk restaurant uit voor een heerlijk diner in het levendige centrum. Met een beetje geluk kunt u 's avonds al direct het noorderlicht zien.  

Dag 2: Reylkjkavik-Reykholt/Husefell, ca 100 km

Na het ontbijt verlaat u de stad in noordelijke richting op weg naar het mooie Borgarfjordur. Er zijn twee mogelijkheden om de Hvalfjordur over te steken: snel via de tunnel (tol, exclusief) of wat langzamer via de kustweg die prachtige uitzichten geeft, maar wel zorgt voor ca. 20 extra kilometers. De eerste koffiestop kunt u maken in Borgarnes, waar het Settlement Museum een indruk geeft over de eerste Vikingen die hier voet aan wal zetten. De overige bezienswaardigheen vandaag zijn de warmwaterbronnen van Deildartunguhver en de twee prachtige watervallen Hraunfossar (de Lavawaterval) en Barnafoss (de Kinderwaterval).

Dag 3: Borgarfjordur & Langjokull Gletsjer

Na het ontbijt maakt u een mooie dagtocht door de Borgarfjordur vallei. U kunt het rustig aan doen, Reykholt bezoeken en naar Husafell waar u een heerlijke winterwandeling kunt maken. Wilt u een unieke ervaring die u uw leven lang bijblijft? Dan raden we u aan de avontuurlijke excursie Into The Glacier te reserveren. U gaat op eigen gelegenheid naar het verzamelpunt in Husafell waar om 12.00 uur de Engelssprekende gids u meeneemt voor een excursie die ca. 4 uur in beslag neemt. Per monstertruck met maar liefst 18 wielen wordt u naar Europa's op twee na grote gletsjer Langjokull gebracht. Hier heeft men een tunnel gemaakt naar het ijsblauwe hart van de gletsjer. Waar anders kunt u rond, op en in een gletsjer van meer dan 900 vierkante kilometers wandelen?

Dag 4: Golden Circle

Na het ontbijt rijdt u naar het Thingvellir Nationaal Park, waar in 1944 de onafhankelijkheid van IJsland werd uitgesproken. Het park ligt op de breuklijn van het Amerikaanse en Europese continent en is prachtig om te zien tegen het winterse decor. Vervolgens bezoekt u de Gullfoss waterval en het hete bronnengebied Geysir waar de geiser Strokkur trouw iedere 5 minuten het water 25 meter de lucht in spuit. Bent u toe aan wat ontspanning? Dan is wellicht een bad in de warmwaterbronnen van Laugarvatn Fontana een goed idee. Véél minder druk dan de Blue Lagoon en dezelfde ervaring. U verblijft in dit gebied.

Dag 5: Geysir - Zuidkust, ca. 290 km  

U rijdt via de zuidkust, een gebied waar veel IJslandse boeren wonen en werken. U zult hier ook opvallend veel IJslandse paarden zien. De eerste stop op de route is de machtige Skogarfoss waterval, die vanaf de ringweg goed te zien is. Vlakbij de waterval is het Skogar Folk Museum, een openluchtmuseum met karakteristieke oude huisjes en informatie over het leven in Jsland in vroegere, barre tijden. Stop ook even in het vissersplaatsje Vik, waar de zwarte lavastranden een bezienswaardigheid zijn (mits niet ondergesneeuwd). Vanaf het strand en de pier heeft u een prachtig uitzicht op de Drangey basaltzuilen die uit zee oprijzen. Tijdens de route heeft u voortdurend zicht op de machtige gletsjers zoals bijvoorbeeld Myrdalsjökull en Europa's grootste gletsjer, Vatnajökull.

Dag 6: Skaftafell en Jökulsarlon

Zorg voor een stevig ontbijt want u maakt vandaag een prachtige dagtocht. Allereerst brengt u een bezoek aan het Skaftafell Nationaal Park. Hier zijn diverse wandelingen mogelijk, van een uur tot enkele uren. Maar hou zeker wat tijd over voor een bezoek aan de gletsjerlagune van Jökulsarlon. Hier drijven de ijsschotsen in het water en sommige drijven af richting de zee. Met een winterzonnetje aan de hemel schitteren de de witte en ijsblauwe ijsstukken u tegemoet. Een surrealistisch geheel en goed voor prachtige foto's. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier veel filmmakers, kunstenaars en fotografen geïnspireerd worden en de juiste decors zoeken voor optimale resultaten. Met een beetje geluk ziet u zeehonden die de ijsschotsen als rustplaatsen gebruiken. Mocht vanavond moeder natuur u goed gezind zijn, dan ziet u wellicht nog het noorderlicht. Veel hotels bieden de 'northern light wake up call' service zodat u met gerust hart kunt gaan slapen, wetende dat u wordt wakker gemaakt als het groene licht aan de hemel danst

Dag 7: Zuidkust - Reykjavik, ca. 350 km

U rijdt vandaag op uw gemak via de ringweg terug naar Reykjavik voor uw laatste overnachting. Onderweg kunt u nog een stop maken langs de Seljalandfoss waterval, waar u achterlangs kunt wandelen. Ook rijdt u voorbij het Thorvaldseyri vulkaancentrum dat bij de Eyjafjallajökull vulkaan is gelegen. Wanneer het geopend is (gesloten in december, januari en tijdens weekenden), kunt u even een kijkje nemen en een prachtige film zien die de uitbarsting in april 2010 nader toelicht. Eenmaal terug in Reykjavik heeft u nog wat tijd ter vrije besteding.

Dag 8: Reykjavik - Amsterdam

U rijdt terug naar de luchthaven van Reykjavik, waar u de huurauto inlevert en met Icelandair terug vliegt naar Amsterdam.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U heeft de keuze uit de Economy en Comfort categorie. In beide categorieën verblijft u in goede guest- en farmhouses en hotels in een 2-persoonskamer met douche en toilet, op basis van logies en ontbijt. Bij Economy wordt een 3* hotel in Reykjavik gereserveerd, bij Comfort een 4* hotel. De hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. U verblijft vaak in de regio rondom de aangegeven plaats en niet altijd in de plaats zelf. Indien een hotel is volgeboekt, kan het voorkomen dat het alternatief 50-80 km verder ligt.

Overnachtingen

1 x Reykjavik, Center Plaza Hotel (Economy) of Fosshotel Reykjavik (Comfort)
2 x Reykholt, Fosshotel Reykholt
1 x Geysirgebied, Fosshotel Hekla
2 x Zuidkust, Fosshotel Glacier Lagoon
1 x Reykjavik, Center Plaza Hotel (Economy) of Fosshotel Reykjavik (Comfort)

Vervoer

Uw vliegt met Icelandair. Op IJsland krijgt u een 4-wheeldrive huurauto (Suzuki Swift of gelijkwaardig).

Activiteitenpakket "Explorer

Maak uw vakantie compleet: Voor een aantal van onze bestemmingen bieden wij de mogelijkheid om uw reis nog verder uit te breiden met o.a. excursiemogelijkheden.

De volgende  extra’s zijn bij uw reservering bij te boeken.

Voor degenen die wat extra's willen toevoegen aan de rondreis, bieden we het volgende activiteitenpakket aan:

1) Entree/reservering Laugarvatn Fontana warmwaterbronnen

2) Sneeuwscootersafari van 1 uur op dag 5 op de Myrdallsjökull gletsjer. U wordt met een superjeep naar het startpunt van de excursie gebracht. Daarvandaan gaat u met de sneeuwscooter naar de top van de gletsjer. Kleding, helm en instructie zijn inbegrepen. Ervaring is niet nodig, wel een geldig autorijbewijs.

3) Gletsjerwandeling Skaftafell op dag 6. Vanaf het basiskamp wordt u naar de gletsjer gebracht. U ontvangt de nodige materialen (goede wandelschoenen zijn wel noodzakelijk) en gaat met de gids op pad op de gletsjer. Het niveau is makkelijk maar er wordt wel een basisconditie verlangd. Minimum aantal personen: 2

Goed om te weten

- In de winter kunt u, zeker met uw 4-wheeldrive, goed in IJsland rijden. Bovendien heeft u 24 uur per dag assistentie van onze agent.

- Het noorderlicht is een natuurfenomeen en kan derhalve niet gegarandeerd worden. Sommige hotels bieden de mogelijkheid voor een Noorderlicht wake-up call maar ook daar kunnen geen rechten aan worden ontleend. De beste tijd om het

- De prijsontwikkeling in IJsland is de laatste anderhalf jaar explosief gestegen (tot ca. 30%). De wisselkoers en de enorme vraag naar accommodatie waar niet altijd voldoende aanbod is, heeft ervoor gezorgd dat de prijzen voortdurend stijgen. De prijs-kwaliteit verhouding komt hierdoor onder druk te staan. Door de wisselingen van de prijs bij boeken afwijken. De meeste natuurlijke bezienswaardigheden zijn nog steeds gratis te bezoeken.

- De terugvlucht (dag 7) met Icelandair is vaak om 07.40 uur gepland. Het is mogelijk om zo vroeg uw huurauto weer in te leveren (sleutel achterlaten). U dient zelf met het hotel af te spreken of en hoe u kunt ontbijten. Vaak is een eenvouding ontbijtpakketje mogelijk.

- Indien excursies vanwege weersomstandigheden niet uitgevoerd kunnen worden, dan kunt u in sommige gevallen restitutie krijgen. Wij rekenen hiervoor € 15 administratiekosten per boeking. 

 

Prijzen

prijzen per persoon 2017/2018 in kamers met bad en/of douche en toilet
v.a. prijzen i.v.m. flexibele vluchtprijzen
01/10-31/10-2017 v.a. € 1461
01/11-30/11-2017 v.a. € 1455
01/12-31/12-2017 v.a. € 1455
01/01-31/01-2018 v.a. € 1455
01/02-28/02-2018 v.a. € 1455
01/03-05/04-2018 v.a. € 1461
Toeslag Comfort pakket hotels per persoon vanaf  € 45
Activiteitenpakket "Explorer" per persoon  € 380
Excursie "Into the Glacier" per persoon  € 306
De prijs is flexibel i.v.m. de vluchtprijzen. Deze kan hoger zijn.
Hoe langer u wacht met boeken, hoe hoger de prijs.

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam-Reykjavik v.v. met Icelandair*
 • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
 • Huurauto Suzuki Swift 4-WD of gelijkwaardig, inclusief CDW, diefstalverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers, navigatiesysteem, extra bestuurder en tax.. Zie Voorwaarden autohuur IJsland
 • 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis logies en ontbijt.
 • Engelstalige informatie en landkaart 1:500.000 (u ontvangt dit pakket in IJsland)
 •  SIM kaartje met 50 lokale belminuten en 300 MB data: voor noodgevallen, maar ook om uw ervaringen in IJsland te delen met uw vrienden, kennissen en familie
 • Tablet met een complete reis-app met Engelstalige informatie over de te rijden route, GPS-coördinaten, bezienswaardigheden en handige tips voor onderweg, weer- en verkeersinformatie, kaart en een Nederlandstalige reisgids in pdf-formaat. De tablet dient u na de reis weer onbeschadigd in te leveren.

Niet inbegrepen:

 • Extra bijkomende kosten en eigen risico huurauto
 • Entree- en excursiegelden en parkeerkosten
  U kunt optioneel een activiteitenpakket "Explorer" reserveren en/of the excursie "Into the Glacier" Geef dit op in tekstvak boekingsformulier.
 • Luchthavenbelasting huurauto, ca. 5400 ISK (ca. € 33), ter plaatse te voldoen.

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks, indien vluchten beschikbaar.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 8-daagse rondreis Gletsjers & Noorderlicht Winters IJsland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.