image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Grand Tour IJsland 2019

18-daagse rondreis langs hotels en guesthouses
incl. vlucht naar IJsland en huurauto

 

Het meest complete IJslandprogramma samengebracht in 18 dagen. In een rustig tempo ziet u alles wat IJsland zo aantrekkelijk maakt: van gletsjers tot vulkanen, van geisers tot watervallen en verlaten streken tot het trendy Reykjavik aan het einde van de rondreis.

 • Inclusief vlucht en huurauto.
 • Geeft een zeer compleet beeld van IJsland
 • Inclusief de Westfjorden en Snæfellsnes
 • Tijd onderweg voor aktiviteiten in IJsland

Wilt u zo veel mogelijk van IJsland zien? Dit is een reis waarbij bekende bezienswaardigheden zoals de waterval Gullfoss, het Mývatnmeer en de gletsjers aan bod komen. U gaat ook naar onbekende delen van IJsland zoals het prachtige schiereiland Snæfellsnes en met de veerboot (inbegrepen) naar de Westfjorden. De Westfjorden is een zeer ongerept natuurgebied en een eldorado voor vogelliefhebbers. Onderweg verblijft u in comfortabele accommodaties en heeft u voldoende tijd voor mooie wandelingen of extra excursies. De reis begint en eindigt in het levendige Reykjavik.

Excursies
- 2 dagen Reykjavik
- Thingvellir
- Gullfoss & Geysir
- Skaftafell Nat.Park
- Myvatn
- Akureyri
- Westfjorden
- Snaefellsnes

kaartje

Reisschema:

 • Dag 1: Vlucht Amsterdam-Keflavik-Selfoss
 • Dag 2: Selfoss - Vik
 • Dag 3: Vik - Kirkjubaejarklaustur
 • Dag 4 en 5: Kirkjubaejarklaustur - Höfn
 • Dag 6: Höfn - Egilsstadir
 • Dag 7 t/m 8: Egilsstadir - Myvatn
 • Dag 9: Myvatn - Akureyri
 • Dag 10:Akureyri - Holmavik
 • Dag 11 t/m 12:Westfjorden - Isafjördur
 • Dag 13 t/m 14: Isafjordur - Latrabjarg
 • Dag 15: Latrabjarg - Snæfellsnes
 • Dag 16 t/m 17: Snæfellsnes - Reykjavik
 • Dag 18: Terugvlucht Keflavik-Amsterdam

Routebeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Keflavik - Selfoss/Hveragerdi, ca 100 km

U vliegt naar Reykjavik, waar u op de luchthaven de huurauto in ontvangst neemt. Een categorie A auto is standaard ingecalculeerd, maar voor deze langere rondreis adviseren we een iets grotere auto te reserveren voor meer comfort. U rijdt op uw gemak over het schiereiland Reykjanes en krijgt al een goede indruk van wat u de komende weken te wachten staat aan natuurschoon. Uw hotel is in de omgeving van Selfoss/Hveragerdi. Hveragerdi is bekend als 'kassendorp'. De geothermische warmte wordt gebruikt voor energie voor in de kassen, waar groente en fruit wordt geteeld.

Dag 2: Selfoss - Vik en de Golden Circle, ca. 130 km

Vandaag rijdt u een mooie route, de Golden Circle. U rijdt u naar het het Thingvellir Nationaal Park, eigenlijk een grote verzakking van de aarde. Historisch gezien een belangrijke plaats; onder andere werd hier in 1944 de onafhankelijkheid van IJsland uitgeroepen. Niet ver hiervandaan ligt het geisergebied waar de geiser Strokkur trouw iedere 5-15 minuten het water 25 meter omhoog spuit én de Gullfoss waterval. Uw eindpunt vandaag is de omgeving van Vik in het zuiden.

Dag 3: Vik - Kirkjubaejarklaustur, ca. 70 km

Maak een strandwandeling over de zwarte lavastranden van Vik en kijk uit naar de Trollenrotsen van Reynisdrangar. Daarna rijdt u verder naar het plaatsje Kirkjubaejarklaustur.

Dag 4 en 5: Kirkjubaejarklaustur - Höfn, ca. 200 km

Bezoek eerst het mooie Nationale Park Skaftafell en trek wat tijd uit voor een mooie wandeling. Rij dan naar het gletsjermeer Jökulsarlon waar de ijsbergen in alle mogelijke vormen in het water en richting de zee drijven. Een fantastisch, bijna surrealistisch schouwspel. U rijdt langs de zuidkust naar Höfn en heeft onderweg een aantal prachtige uitzichten op de majestueuze Vatnajökull gletsjer

Dag 6: Höfn - Egilsstadir, ca. 250 km

U rijdt langs de Oostfjorden naar Egilsstadir. De Oostfjorden worden gekenmerkt door diepe fjorden, steile en hoge bergplateaus en stille baaien aan de kust. Onderweg kunt u een stop maken bij het Petra's Stone Museum met een interessante verzameling mineralen en stenen.In de omgeving van Egilsstadir is de Hengifoss waterval een bezoek waard.

Dag 7 en 8: Egilsstadir - Myvatn, ca. 175 km

De route vandaag gaat door de hooglanden met een stop bij de Dettifoss waterval. Dit is de meest krachtige van IJsland met een enorme verplaatsing van water en modder. Volgens de oude IJslandse sagen en mythen is de hoefijzervormige Asbyrgi kloof ontstaan door een hoef-afdruk van Sleipnir, het achtbenige paard van de germaanse god Odin. Uw einddoel van vandaag en morgen is het gebied rond het Myvatn meer. In dit vulkaangebied ruikt, voelt en ziet u wat IJsland zo bijzonder maakt: de damp spuit uit de gaten, overal zijn pruttelende modderpoelen en u ruikt de doordringende geur van de zwavel. Hete bronnen, lavagrotten,de bijzondere rotsformaties bij Dimmuborgir en enorme (pseudo-)kraters makendit gebied compleet. Houdt uw camera bij de hand.

Dag 9: Myvatn - Akureyri, ca. 90 km

Een korte dag dus we raden u aan eerst naar het vissersplaatsje Husavik te rijden voor een bezoek aan het walvismuseum of een walvisexcursie te maken (optioneel). In de middag rijdt ulangs de noordkust naar Akureyri, waar u de Botanische Tuin kunt bezoeken. Onderweg stopt u bij de Godafoss waterval. U verblijft in de regio rondom de baai Skagafjördur.

Dag 10: Akureyri - Westfjorden, ca. 335 km

Vandaag gaat u op weg naar de Westfjorden door het agrarische gebied van Skagafjördur. Dit is tevens het centrum van de IJslandse paardenfokkerij. In vroegere tijden stonden de Westfjorden bekend omhun duivelskunstenaren en heksen. Het dorpje Hólmavík heeft een interessantetentoonstelling over hekserijen en heksenjachten.

Dag 11 en 12: Westfjorden - Isafjördur, ca. 225 km

U zult bemerken dat de natuur van de Westfjorden afwijkend is van de rest van IJsland. Het gebied beslaat een derde van de totale kustlijn van IJsland, veroorzaakt door de vele diepe fjorden. Het landschap is ruig en verlaten en er wonen dan ook maar weinig mensen. In juni en juli zijn de Westfjorden extra spectaculair omdat hierheel veel zeevogels hun broedplaats hebben.'s Middags arriveert u in Isafjördur waar u twee nachten verblijft. U heeft optioneel de mogelijkheid om een boottocht naar Vigur eiland te maken, een vogelparadijs.

Dag 13 en 14: Isafjördur - Latrabjarg, ca. 200 km

U zet koers naar het zuiden, naar de vogelrots Latrabjarg, waar soms wel een miljoen vogelsnestelen. Dit is overigens het meest westelijke puntje vanEuropa.Devissersplaatsjesaan de vele diepe fjorden hier zijn als het ware tegen dehoge bergwanden geplakt.Maak een koffiestop bij de Dynjandi waterval, die trapsgewijs in waaiervorm het water omlaag laat storten. U verblijft hier twee nachten en kunt heerlijk wandelen en genieten van de spectaculaire natuur van de Westfjorden.

Dag 15: Latrabjarg - Snæfellsnes per ferry

U steekt met de lokale veerdienst de Breidafjördurbaai over naar het schiereiland Snæfellsnes, waar u de komende nacht verblijft. Hier ligt de Snæfellsnes gletsjer. Deze plek stond centraal in een van de eerste boeken van Jules Verne, Reis naar het middelpunt der aarde. Deze ferry gaat niet op zaterdag. Alle rondreizen die op zaterdag starten (en waarbij dus dag 15 ook op zaterdag valt), gaan op dag 14 naar Snaefellsness en verblijven daar dan een extra nacht (totaal 2).

Dag 16 en 17: Snæfellsnes - Reykjavik, ca. 150 km

Normaal gesproken zijn de IJslandse stranden zwart van de lava, maar in Budir treft u mooie 'gouden' stranden. U kunt een korte wandeling van Arnarstapi naar Hellnar maken en een glimp opvangen van de duizenden zeevogels die hier broeden. Dan gaat u op weg naar de hoofdstad Reykjavik en eindpunt van de rondreis. Reykjavik is een verrassende hippe stad met leuke winkels, restaurants en een bruisend uitgaansleven dat vaak tot diep in de nacht duurt. Blikvanger van de stad is de Hallgrimskerk en er zijn een aantal leuke musea te bezichtigen. Op dag 17 raden we u aan om naar de Blue Lagoon te rijden voor een ontspannende afsluiting van de rondreis. Neem een bad in de lagune waar het mineraalrijke water een temperatuur heeft tussen de 36-39º C. U dient de Blue Lagoon wel van te voren te reserveren en een tijdstip en datum te bespreken.

Dag 18: Reykjavik - Amsterdam

Er is een einde gekomen aan een indrukwekkende rondreis. U rijdt terug naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert. U vliegt rechtstreeks terug naar Amsterdam.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in hotels en guesthouses in een standaard kamer (vaak wel met een wastafel). U deelt een badkamer met douche en toilet met andere gasten. Gemiddeld 3 kamers per gedeelde badkamer. Tegen een toeslag kunt u een kamer met eigen badkamer reserveren. U verblijft altijd in het gebied rondom de genoemde plaatsen en niet noodzakelijk in de plaats zelf. Er is geen officiële sterrenklassificatie in IJsland. De accommodatiestandaard is in het algemeen eenvoudig.

Overnachtingen

1 x omgeving Selfoss
1 x omgeving Vik
1 x omgeving Kirkjubaejarklaustur
2 x omgeving Höfn
1 x omgeving Egilsstadir
2 x omgeving Myvatn
1 x omgeving Akureyri
1 x Westfjorden gebied
2 x omgeving Isafjördur
2 x omgeving Latrabjarg
1 x schiereiland Snæfellsnes
2 x omgeving Reykjavik

Vervoer

Uw vliegt met Icelandair. En op Ijsland krijgt u een huurauto van het type Volkswagen Fox of een gelijkwaardig model uit dezelfde catergorie.

Prijzen 2019

 

prijzen per persoon 2019
prijs alleen de rondreis
prijzen incl. vluchten en huurauto zijn. flexibel  i.v.m.  de  vluchtprijzen.
Prijs kan hoger zijn of soms iets lager.
2-persoons
kamer l/o
excl.reis en huurauto
2-persoons
kamer l/o
excl. reis en huurauto
2-persoons
kamer l/o
met vlucht en huurauto
2-persoons
kamer l/o
met vlucht en huurauto
Kamertype* A
 zonder faciliteiten
B
met
faciliteiten
A
 zonder
faciliteiten
B
 met
faciliteiten
01/05-24/05 € 1929 € 2675 v.a. € 2608 v.a. € 3354
25/05-14/06 € 2189 € 3039 v.a. € 2995 v.a. € 3845
15/06-18/08 € 2189 € 3039 v.a. € 3259 v.a. € 4109
19/08-05/09 € 2189 € 3039 v.a. €  3259 v.a. €4109
06/09-30/09 € 1929 € 2675 v.a. € 2608 v.a. €3354
* A= kamer zonder faciliteiten, (Faciliteiten op de gang).
* B= kamer met faciliteiten
De prijs is flexibel i.v.m. de vluchtprijzen. Deze kan hoger zijn maar soms ook iets lager zijn.

Reserveringskosten: € 27,00

 

Inbegrepen: (indien vlucht en huurauto gewenst)

- Vlucht Amsterdam-Reykjavik v.v.
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Huurauto cat. A (VW Fox of gelijkwaardig) incl. CDW- en diefstalverzekering (met een eigen risico, ongelimiteerd aantal kilometers, luchthaventoeslag en tax. Zie Voorwaarden autohuur IJsland
- 17 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Ferry-overtocht Breidarfjördur op dag 15
- Reisbeschrijving (deels Engelstalig)
- ANWB Extra Reisgids IJsland (na boeking

*Goedkope vluchten kunnen enkel geannuleerd worden tegen 100% kosten. Indien u dit niet wilt, dient u een hogere boekingsklasse te boeken (met toeslag). Vraag hier naar bij uw offerteaanvraag/boekingsopdracht.

Niet inbegrepen:

 • Extra bijkomende kosten en eigen risico huurauto
 • Entree- en parkeerkosten
 • Meerprijs een 4 x 4 WD auto. of ander type auto

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks, indien vluchten beschikbaar.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 18-daagse rondreis Grand Tour IJsland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

image image
image image