image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Fijne korte rondreis langs Finse Nationale parken en u gaat op zoek naar beren 2019

8-daagse rondreis Fins Wildernis Avontuur in hotels en cottages.

U gaat op zoek naar het best bewaarde geheim van de Finse taiga. Dicht tegen de Russische grens zit u in het leefgebied van de bruine beer, de bever, het rendier, de veelvraat en de lynx. U kunt hier (tege betaling) op een berensafari waarbij u op een veilige manier beren kunt spotten vanuit een speciale observatiehut. Sluit tijdens uw verblijf in uw hotel of cottages de dag af zoals alle Finnen doen: heerlijk ontspannen in de sauna. Dit is de ideale reis voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

 

 • Rechtstreeks vlucht vanaf Rotterdam naar Rovaniemi
 • Verblijf in goede hotels en in cottages
 • Optioneel bij te boeken; beersafari in observatiehut
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 • Op 4 avonden is het diner inbegrepen in de reis
 • Uitgebreide reisinformatie

 

Hoogtepunten/Excursiemogelijkheden

- Beren, wolven en lynxen spotten
- Nationale parken
- Actief & avontuurlijk reis
- Informatie over wandelroutes
- Dagelijks ontspannen in uw privé-sauna

Reisschema:

 • Dag 1: Start reis in Rovaniemi.
  Op verzoek (optioneel): vlucht naar Rovaniemi en huurauto ophalen.
 • Dag 2:  Naar Oulu, ca 225 km
 • Dag 3:  Naar Kuhmo, ca 250 km
 • Dag 4:  Naar Juntusranbta, ca 170 km
 • Dag 5:  Maar Kuusamo, ca 135 km
 • Dag 6 : Oulanka National Park
 • Dag 7: Terug naar Rovaniemi
 • Dag 8: Einde reis of op verzoek terugvlucht naar Nederland

Terug naar rondreizen Finland

Routebeschrijving (Rondreis van dag tot dag)

 

Dag 1 -Rovaniemi: Overnachting in Rovaniemi

De rondreis start in Rovaniemi. Rovaniemi is de belangrijkste plaats in Lapland, op het randje van de Poolcirkel. Hier kunt u Santa Claus' Village bezoeken, waar de Kerstman woont in een Disney-achtige omgeving. Het wetenschapsmuseum Arktikum geeft informatie over de geschiedenis en cultuur van Lapland. Op uw verzoek verzorgen wij uitweraard ook uw reis naar Rovaniemi en/of een huurauto.


Dag 2 - Rovamiemi - Oulu, ca 225 km

Na het ontbijt rijdt u naar Oulu aan de Botnische Golf, een universiteitsstad met een levendig autovrij centrum vol leuke winkels, restaurants en gezellige cafés. Bij mooi weer kunt u naar Nallikari, een strand net buiten het stadscentrum en ook het unieke Hailuoto eiland is een leuk uitstapje. Dit eiland is per ferry bereikbaar.

 

Dag 3 - Oulu - Kuhmo, ca 250 km

U verlaat het kustgebied en rijdt het binnenland in. Maak een tussenstop in het Rokua Nationaal Park voor een korte wandeling. Daarna vervolgt u uw weg via Vuokatti naar Kuhmo. In dit kleine dorpje ziet u overal de invloeden van de Kalevala, een Fins nationaal epos, ontstaan uit mondeling overgeleverde verhalen en poëzie. De Kalevala ontstond in Karelië, in het oosten van Finland. De Kalevala was belangrijk voor het vormen van de Finse identiteit en is overal in Finland terug te zien in architectuur, kunst en muziek. Tussen 13-27 juli verblijft u in Vuokatti aangezien in Kuhmo een internationaal, groots muziekfestival wordt gehouden en de stad is volgeboekt.

 

Dag 4 - Kuhmo - Juntusranta, ca 170 km

In de ochtend is er tijd om Petola te bezoeken, een informatiecentrum over de Finse roofdieren die hier in het gebied voorkomen: de beer, wolf, lynx en veelvraat. Langs de Russische grens rijdt u in noordelijke richting langs Lentiira en Kostamus. In Raate herinnert de Winter War Expositie en het Museum aan de slag bij Raate, waarbij de Russen Finland binnen vielen en voor Finland de Tweede Wereldoorlog begon. Uw eindbestemming is Juntusranta, tegen de grens met Rusland gelegen waar u 's avonds (optioneel) een Berensafari kunt maken waarbij u vanuit speciale observatiehutten de beren probeert te spotten.

 

Dag 5 - Juntusranta - Kuusamo, ca 135 km

Het Hossa National Park is Finland's nieuwste aanwinst en bekend vanwege kristalheldere meren en een prachtig landschap. Maak een wandeling en stap -letterlijk- in de voetsporen van de eeuwenoude bewoners die mooie rotstekeningen achterlieten. In Hossa is ook een rendierenpark waar u de rendieren kunt voederen en informatie krijgt over de rendierhouderij. Kuusamo is omgeven door natuur, dus heerlijk relaxen hier

 

Dag 6 - OUlanka National Park

Na uw ontbijt trekt u de natuur in. De frisse buitenlucht zal u goed doen. Het Oulanka Nationaal Park bestaat uit bossen, meren, rivieren en heeft een rijke flora en fauna. Er zijn diverse wandelingen te maken, zo lang als u zelf wilt, maar u kunt het park ook vanaf het water ontdekken in een kano.

 

Dag 7- Kuusamo - Rovaniemi, ca 210 km

U rijdt terug naar Rovaniemi. Onderweg kunt u nog genieten van de natuur. Er zijn ruim voldoende mogelijkhedenzoals het Riisitunturi Nationaal Park of het Korouoma Natuurreservaat waar de 30 km lange canyon schitterend is. Indien u de zuidelijke route neemt, kunt u nog een stop maken in het Ranua Wildlife Park met meer dan 50 soorten arctische dieren.


Dag 8 - Einde rondreisTerugreis naar huis Rechtstreeks terugvlucht van Rovaniemi naar Rotterdam

Na het laatste ontbijtbuffet is uw reis ten einde. Op eigen gelegenheid reist u verder of vliegt u terug naar Nederland.

 

Excursiemogelijkheid Beersafari

Tussen 1 mei en 17 augustus kunt u met een professionele gids op beersafari. De gids brengt u naar een van de zes observatieposten waarvandaan de beren te observeren zijn. U wacht rustig en veilig tot ze verschijnen. Houdt uw camera klaar voor een paar prachtige opnames. De groepsgrootte is maximaal 25 personen. Er zijn maar liefst 13 verschillende soorten in dit gebied en uw gids zal u ook op ander wildlife wijzen. De excursie duurt ca. 6 uur en snacks zijn inbegrepen. 

Prijs per persoon: vanaf € 115,00


Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.


Accommodatie omschrijving

Gedurende deze reis verblijft u in een mix van middenklasse hotels, een appartement en vakantiewoning op basis van logies en ontbijt. Op dag 3, 4, 5 en 6 is het diner inbegrepen. De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een accommodatie niet beschikbaar is, reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
1 x Rovaniemi, Santa Claus Hotel
1 x Oulu, Radisson Blu Hotel Oulu
1 x Kuhmo, Hotel Kalevala*
1 x Juntusranta, Arola Apartment
2 x Kuusamo, Ollila Holiday Cottages
1 x Rovaniemi, Santa Claus Hotel

* Tussen 13-27 juli verblijft u in Vuokatti aangezien in Kuhmo een muziekfestival wordt gehouden.

 

Prijzen 2019

 

8-daagse Fins Wildernis Avontuur rondreis exclusief reis naar Finland 2019
Start dagelijks tussen
1/5-2019 en 30/9-2019
prijs p.p.
in 2 pers. kamer
1/6-2019 t/m 12/8-2019 € 968
13/8-2019 t/m 30/9-2019 € 1000
Excursie: Beersafari prijs per persoon € 115

Reserveringskosten: € 27,00


Prijs op aanvraag:

Flydrive of ferryovertochten naar Finland

 

Niet inbegrepen

 • Parkeer- tol en entreegelden
 • Reis naarFinland
 • Reis-en annuleringsverzekering

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 8-daagse Finse Wildernis Avonturenreis. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.