image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Rondreis voor de buitenliefhebbers.
Met uw eigen auto langs de duizend meren en Lapland 2018

17-daagse rondreis door Finland en Fins Lapland incl. Finnlines

U verblijft tijdens deze rondreis in de zomer in Finland in fijne houten huisjes, meestal met een sauna, niet ver van het water. Wat wil u nog meer. Boek nu deze vakantie met authentieke Finse bungalows op de mooiste locaties. U verblijft een paar dagen op dezelfde plek en reist dan weer door naar uw volgende plek. U hebt daardoor de tijd om de omgeving te verkennen én verblijft in uw eigen 'mökki': een zomerhuisje in Finland, mét een privé sauna.

 

 • Luxe en comfortabele ferryovertocht Travemünde-Helsinki met Finnlines
 • Comfortabele hut aan boord en gratis autovervoer
 • 4 x 3 nachten op verschillende plaatsen in een bungalow
 • 1 nacht in hotel in Lubeck op terugreis
 • Uitgebreide reisinformatie bij de reisbescheiden

 

Hoogtepunten

 • Trendy Helsinki
 • Verblijf Merengebied
 • Russische invloeden in Karelië
 • Verblijf in authentieke mökki's
 • Buitenaktiviteiten als wandelen, fietsen en (kano)varen
 • Berenroute Nationaal Park Oulanka
 • Rendieren door heel Lapland
 • Middernachtzon

 

Met Finnlines van Travemunde naar Helsinki v.v.

VanuitTravemünde vaart u naar de Finse hoofdstad Helsinki. Na aankomst rijdt u een mooie route naar het Merengebied, een gebied  met ontelbare meren en eilandjes, dichte bossen en smalle heuvelruggen. De invloeden van het nabij gelegen Rusland en van de traditionele Karelische cultuur zijn hier sterk zichtbaar en voelbaar. U verblijft 3 dagen in Koli, waarna u verder reist richting mystiek Lapland. Aangekomen boven de poolcirkel zijn de zomerdagen eindeloos. Profiteer van de lange avonden en gooi uw hengel uit, bezoek een rendierboerderij en maak uw avondmaaltijd klaar bij het kampvuur. Via Vuokatti reist u weer terug naar het Merengebied. De reis eindigt in een mooie Sahanlahti bungalow. Vanuit Helsinki vaart u weer terug naar Noord-Duitsland, waar u na aankomst nog een nacht in een hotel verblijft voor u terugreis naar Nederland.

 

Reisschema:

 • Dag 1: Rijden naar Travemünde. Inschepen in de avond.
  Overnachting aan boord.
 • Dag 2: Volle dag op zee
 • Dag 3: Aankomst Helsinki in de ochtend.
 • 3 nachten Koli Country Club bungalow
 • Dag 6: 3 nachten PAN Village Oulanka bungalow
 • Dag 9: 3 nachten Lomakeskus Vuokatinmaa bungalow
 • Dag 12: 3 nachten in Sahanlahti resort
 • Dag 15: 1 nacht aan boord (terugreis) op basis van logies
 • Dag 16: 1 nacht in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin Hotel
 • Dag 17: Terugreis naar Nerderland

Terug naar rondreizen Finland

Terug naar rondreizen Noorwegen

Routebeschrijving (Rondreis van dag tot dag)

 

Dag 1 - Op weg naar de haven: Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Op uw gemak rijdt u naar Travemünde in Noord-Duitsland. U hoeft pas 's avonds in te schepen dus u heeft gedurende uw eerste vakantiedag nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck. Met het vele water, de prachtig versierde herenhuizen en de vele pakhuizen krijgt u al helemaal het Scandinavië gevoel te pakken.Ga voor u aan boord gaat ergens nog een hapje eten. Na nog  een drankje aan boord kunt u lekker gaan uitrusten: het schip van Finnlines brengt u naar uw bestemming Finland. U overnacht aan boord.

 

Dag 2 - Varen op de Oostzee: Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 28 uur

Vandaag een volle dag om te genieten van een ontspannen reis en de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt u ongemerkt een enorme afstand af naar het de Finse hoofdstad Helsinki. U overnacht nogmaals aan boord.

 

Dag 3 - Na aankomst, mooie route langs zuidkust en Russische grens,  ca. 500 km | 12 uur

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan, waar uw rondreis in Finland van start gaat.. Na ontscheping reist u via de zuidkust richting het Merengebied. De wegen zijn rustig en overzichtelijk. Maak een tussenstop in het leuke Porvoo, wandel door de keienstraatjes en pik een terrasje aan het water met de mooie rode pakhuizen. Uw eerste kopje koffie in Finland is extra genieten! Het gebied langs de Russische grens heeft nog veel invloeden met Rusland en u komt onderweg regelmatig mooie houten boerenschuren en orthodoxe kerktorens tegen. Het gebied wordt steeds waterrijker. U overnacht in een bungalow in Koli, schitterend gelegen op een heuvelrug tussen twee meren

 

Dag 4 - Verblijf in Koli: mogelijkheid voor kanotochten, mountainbiken of maak een grottentocht

U word vanmorgen hheerlijk wakker midden in de Finse natuur! Het Nationaal Park Koli is een j

prachtig natuurgebied. In het rotsige, met oerbossen bedekte gebied lopen allerlei goed gemarkeerde wandelpaden. Veel van de wandelingen starten direct vanaf het per gondellift te bereiken bezoekerscentrum. Neem in ieder geval de drie beroemde bergtoppen Paha-Koli, Akka-Koli en Ukko-Koli op in uw route. U kunt hier ook prachtige kanotochten maken, mountainbikes huren of zelfs deelnemen aan een spannende grottentocht. U overnacht wederom in Koli

 

Dag 5 - Dagtocht naar Lieksa met openluchtmuseum met Karelische gebouwen

U kunt vandaag een onvergetelijke autorondrit maken inclusief een tocht met de veerpont vanuit de kleine haven van Koli over het Pielinenmeer naar Lieksa. Hier vind u het op een na grootste openluchtmuseum van Finland met bijzondere Karelische gebouwen. U kunt vervolgens doorrijden naar het Ruunaa wildernisgebied met haar snelstromende rivier Lieksanjoki en het afgelegen Nationaal Park Patvinsuo bezoeken. Een eldorado voor natuurliefhebbers met onder andere een 3,5 km lang plankenpad naar de vogelobservatietoren. U overnacht nogmaals in Koli

 

 

Dag 6 -  Van Kolo naar Salla in Lapland: ca 520 km|ca 7 uur

Vandaag reist u verder van Koli naar Salla in Finslanpland. U volgt de prachtige toeristische route langs de Via Karelia door de ruige Fins-Russische grensstreek. Uitgestrekte veengebieden en rivieren vol stroomversnellingen bepalen hier het landschap. Een mooie stop onderweg is het Hossa wildernisgebied waar u een korte wandeling kunt maken of de expositie bezoeken in het bezoekerscentrum over de geschiedenis van deze streek. Bezoek hier ook de oudste rotstekeningen van Noord-Finland.

U passeert vandaag de poolcirkel. Onderweg verandert het landschap van de lieflijke natuur van Midden-Finland naar de uitgestrekte moerasgebieden en ruige, kale heuvels en waar snelle beken stromen die uitmonden in meren en rivieren. Grote kans dat u vandaag de eerste rendieren ziet die hier  langs de rustige wegen grazen. U bent u ook aangekomen in Fins Lapland, waar de Middernachtzon de dagen eindeloos zijn. U overnacht in In Salla, op 22 km van de Russische grens,  in de luxe PAN Village Oulanka bungalow, met sauna en open haard.

 

Dag 7- Geniet in Salla van de lange dagen en met licht gevulde nachten

De komende twee dagen kunt u volop genieten van alles wat Lapland zo bijzonder maakt. U verblijft in de laatste wildernis van Europa. Een bezoek aan het rendierpark in Salla is inbegrepen in de reis. U komt heel dicht bij de rendieren en ze kunt ze zelfs voederen. Er wordt u van alles verteld over de rendierhouderij, nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. Maak prachtige wandelingen direct vanuit uw bungalow, beklim de Sallatunturi heuvel, vanwaar u een schitterend zicht richting Rusland hebt. In het Oulanka Nationaal Park: u kunt er mooie wandeltochten maken, kanoën en vissen. Er zijn ook nachtelijke kanotochten of wandelingen mogelijk. En vegeet niet naar een huskyfarm te gaan. Of bezoek een traditionele Lapse avond met heerlijke specialiteiten van vis en rendier, klaargemaakt bij een houtvuur? U overnacht in Salla

 

Dag 8 - Maak een dagtrip in Fins Lapland

Maak vandaag met uw eigen auto een leuke dagtrip door Fins Lapland. Bezoek bijvoorbeeld de amethistmijn in Luosto of het Arktikum museum in Rovaniemi of het huis van de Kerstman. De keuze is aan uzelf. U overnacht wederom in Salla.

 

Dag 9 - Naar het Berengebied: Salla-Sotkamo: Rijafstand ca 380 km | ca. 5 uur

U reist vandaag verder naar de ruige bossen en heuvels van Sotkamo, in het noorden van het merengebied van Finland. Hier hebben wij een Vuakatinmaa bungalow nabij Sotkamo voor u geboekt

 

Dag 10 - Verblijf in Vuakatinmaa bungalow nabij Sotkamo

De omgeving van Sotkamo is ideaal voor verschillende prachtige dagtochten, bijvoorbeeld een rondje om het meer Oulujärvi. Of een half rondje is ook mogelijk. Dat is mogelijk via het eiland Maramansalo en dan overvaren met de pont. Of u rijdt een mooie route via Kuhmo/Lentira. Een wandeling of autorit naar de top van de Vuokatti heuvel moet u zeker maken. Vanaf een platform met geweldig uitzicht kunt u de hele omgeving overzien. Nog een andere zeer aan te bevelen dagtocht is naar het Hiidenportti Nationaal Park. In dit prachtige wildernisgebied met beboste heuvels, riviertjes en de één kilometer lange kloof kunt u heerlijke (korte) wandelingen maken. Onderweg zijn er schuilhutten en vuurplekken. U overnacht werderom bij Sotkamo.

 

Dag 11 - Bruine beren spotten, indien u wilt (optioneel)

Een excursie voor de echte liefhebber is bruine beren spotten bij Kuhmo onder leiding van een gids! U brengt dan een nacht door in een schuilplaats in de grensstreek met Rusland. Met de Middernachtzon heeft u vrijwel de hele nacht goed zicht. Naast beren kunt u met een beetje geluk ook wolven, veelvraten en steenarenden zien. Een unieke ervaring! Deze excursie kunt u optioneel reserveren.

Kijk hier voor meer informatie. Vraag naar de Voigtprijs op bij boeken. Deze kan afwijken van de genoemde prijs. U overnacht nogmaals nabij Sotkamo

 

Dag 12 - Terugreis naar het Merengebied: Sotkamo - Puumala: ca 380 km | ca 4,5 uur

U reist vandaag terug richting het wereldberoemde Merengebied. Kuopio is een ideale mogelijkheid om even een pauze in te lassen. De stad ligt prachtig op een landtong omsloten door het Kallavesi meer. Op het marktplein staat de fraaie overdekte Jugenstil markthal, een leuke plek om wat boodschappen te doen en de lokale specialiteit “Kalakukko” te proeven. In de oude paardenstallen zitten leuke winkels met allerlei originele handgemaakte souvenirs. Rij na Kuopio door naar Puumala. Pal aan het water, bij de oude zaagmolen, is het resort waar u overnacht in een knusse bungalow.

 

Dag 13 - Verblijf in het hart van het Finse Merengebied

Het Finse Merengebied is zo groot als Nederland en België samen en bestaat uit een gebied met duizenden meren en eilandjes, dichte bossen en smalle heuvelruggen. U heeft alle tijd om hier op verkenning uit te gaan, met de auto, te voet, op de fiets of per boot. Er zijn talloze boottochten en rondvaarten, bijvoorbeeld om de Saimaa robben te gaan zien. U kunt een kano of fiets huren en op het water van de natuur genieten. Visliefhebbers huren een roeiboot Bij de receptie van uw verblijf is allerlei informatie voorhanden en ze helpen u graag op weg. Bezoek in elk geval Kerimäki, waar 's werelds grootste houten kerk staat. U overnacht wederom in Puumela.

 

Dag 14 -  Bezoek Savonlinna

De stad Savonlinna, prachtig gelegen op een aantal eilanden is zeker een bezoekje waard. Neem een kijkje in de middeleeuwse burcht Olovinlinna. Vanaf het kasteel loopt u langs de oever met tal van gezellige cafés en galeries richting het marktplein in de stad. In het haventje kunt u terecht voor een bootexcursie op een historisch schip. ’s Avonds kunt u voor een drankje terecht in het oude boothuis van uw resort. Vanaf het terras kijkt u kilometers ver uit over het water. U overnacht weer in Puumela

 

Dag 15 - Terug naar Helsinki,  laat in de middag inschepen terugvaart: ca 330 km | ca 4 uur

Via het westelijk deel van het Merengebied reist u terug richting Helsinki. Als u vroeg vertrekt, heeft u nog heel even de tijd om een kijkje te nemen in deze leuke hoofdstad. Het centrum is klein en compact: bezoek de statige witte Domkerk en de Russisch-orthodoxe kerk Uspenski en koop een souvenir op de kleurige vismarkt Kauppatori of de aan de Esplanadi met trendy restaurants, gezellige terrassen en heel veel straattheater. U gaat later in de middag richting terminal om aan boord te gaan  voor uw terugreis naar Noord-Duitsland.

 

Dag 16 - Passage over de Oostzee: Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur

Vandaag kunt u genieten van weer een ontspannen reis. Vanaf het dek kunt u eindeloos staren over de Oostzee en met een kopje koffie van de frisse zeelucht genieten. Nog even bijkomen van uw rondreis door het mooie Finland. Wat heeft u genoten.  Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor u een hotel gereserveerd zodat u de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden.

 

Dag 17 -  Vandaag terugreis naar Nederland: Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 550 km | ca. 5,5 uur

Na een uitgebreid Duits ontbijtbuffet, keert u huiswaarts.

 

HeHet programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.


Accommodatie omschrijving en inbegrepen

Uw accommodatie

Tijdens uw rondreis hoeft u zich geen zorgen te maken over uw verblijf onderweg want het is allemaal voor u geregeld. Dat betekent dat u uw dag optimaal kunt indelen. Lekker genieten van een mooie wandeling onderweg of een picknick aan het water. U zult merken dat met een zon die 24 uur per dag schijnt, de tijd al snel vergeten is.

Overnachtingen

 • 2 nachten aan boord (heenreis) op basis van logies
  • Retourpassage over de Oostzee van Noord-Duitsland naar Helsinki
  • Aan boord: 3 overnachtingen in een 2-, 3- of 4 persoonsbinnenhut, afhankelijk van uw reisgezelschap met douche en toilet, op basis van logies
  • Gebruik van sauna/whirlpool aan boord
  • 12 overnachtingen in een Finse bungalow, met douche, toilet en privé-sauna, op basis van logies zoals genoemd in de rondrfeisbeschrijving
  • Eindschoonmaak, handdoeken, beddengoed en haardhout
  • 1 overnachting op de terugreis in een stopover hotel in Noord-Duitsland in een 2-persoonskamer met douche en toilet, op basis van logies en ontbijt

Ferry

U slaapt in een binnenhut boven het autodek met eigen douche en toilet, satelliet tv en telefoon. Bij deze reis zijn drie overnachtingen aan boord inbegrepen: twee op de heenreis en één op de terugreis. Op het schip zijn diverse faciliteiten aanwezig, zoals een buffetrestaurant, bar, winkel, sauna en fitness ruimte. Uw auto vaart mee.

 

Accommodaties:

Koli Country Club in Koli

Plek met adembenemend natuurschoon. Op een met bossen begroeide heuvelrug tussen twee prachtige meren liggen deze bungalows. U wandelt zo naar het meer en alles is erop gericht om de hele dag buiten te zijn.

Ligging

De bungalows liggen ca. 6 km buiten het plaatsje Koli en op ongeveer 9,5 km van het informatiecentrum van het Nationaal Park Koli. Het haventje, waar de veerboot over het Pielinenmeer naar Lieksa vertrekt en waar ook het activiteitencentrum Koli Activ zich bevindt, ligt op een kleine 6 km van de bungalows.

Faciliteiten

In Koli zijn verschillende typen bungalows. De bungalows zijn uitgerust met een woonkamer met open haard en open keuken met magnetron, oven en vaatwasser. Uiteraard is er een badkamer met douche, toilet en privé sauna. Het aantal slaapkamers hangt af van het type bungalow en het aantal personen waarmee u reist. U kunt diverse georganiseerde excursies boeken bij Koli Activ zoals kanovaren, roeien of wandelen onder leiding van een natuurgids in het Nationaal Park KoliPAN Village Oulanka bungalows in Salla

Schitterende natuur, vriendelijke en gastvrije mensen en alle vrijheid om te genieten van de wildernis. Hier heeft niemand haast en geniet u van een warm en persoonlijk welkom.

Ligging

De luxueuze PAN Village Oulanka bungalows bieden alles wat u nodig heeft en liggen mooi in de bossen rondom de Sallatunturi, de heuvel van Salla. Het dorp Salla met grote supermarkten ligt op ca. 14 km rijden en het Rendierpark op ca 200 meter.

Faciliteiten

Wij bieden u een luxueuze bungalow aan met 3 slaapkamers (afhankelijk van uw reisgezelschap). De bungalows zijn standaard voorzien van een open keuken met minimaal 2 kookpitten, koelkast, koffiezetapparaat, vaatwasser, magnetron en broodrooster. In de zit- en eetkamer heeft u een tv, radio en open haard. In de badkamer vindt u een toilet, douche én sauna.

Op ca. 3 km vindt u het Kiela restaurant en de kleine kroeg Papana Pupi. Hier worden heerlijke lokale specialiteiten worden geserveerd

 

Vuakatinmaa bungalows nabij Sotkamo

De eigenaar Perti heet u van harte welkom! Alles draait hier om het buiten zijn en te genieten van de Finse natuur. Het bungalowpark is kleinschalig en de service is heel persoonlijk. Perti en zijn crew zullen u helpen met al uw vragen en zult zich er snel thuis voelen.

Ligging

Uw bungalow ligt in een bosrijke omgeving, aan de oever van het meer, net buiten het plaatsje Vuokatti en op een half uurtje rijden van Sotkamo.

Faciliteiten

De geschakelde bungalows van 42m² zijn voorzien van een woonkamer met tv, radio en open haard, een goed uitgeruste open keuken met koelkast, vaatwasser, magnetron, waterkoker en koffiezetapparaat. Er is gratis WiFi. badkamer met douche, toilet en een privé sauna. Slaapkamer voor twee personen en een entresol waar nog eens drie bedden staan. In Sotkamo is een zeer gevarieerd aanbod van activiteiten. U kunt er niet alleen wandelen en fietsen maar ook bowlen, golfen, roeien, kanoën en vissen. Voor de liefhebbers is er zelfs een skitunnel waarin u kunt langlaufen en snowboarden. De dichtstbijzijnde supermarkt ligt op ongeveer één kilometer afstand

 

Sahanlahti Resort in Puumala

Levendige resort aan het Saimaameer gevestigd op het terrein waar vroeger een zaagmolen stond. Nog steeds heerst er een romantische sfeer van vroeger tijden, ondanks de moderne faciliteiten.

Ligging

Het resort ligt midden in het Merengebied aan de prachtige Green Gold Culture Road ongeveer 8 km buiten het plaatsje Puumala en ca. 45 min rijden van de plaats Mikkeli. Het resort wordt omgeven door bossen en vanuit uw bungalow kijkt u uit over het water.

Faciliteiten

Het Sahanlahti Resort heeft een restaurant waar u heerlijke gerechten kunt eten, gemaakt van lokale ingrediënten van zeer goede kwaliteit. Het oude boothuis doet dienst als bar. Er is een kleine gasthaven, een tennisbaan, een sauna aan het meer (vooraf reserveren), een museum en een mooi zandstrand aan het water. U kunt hier fietsen huren. Andere recreatieve mogelijkheden in de omgeving zijn vissen, kanoën, roeien en wandelen. U verblijft in de bungalows die horen bij dit hotel. Naast een ruime 2-persoonskamer met tv en een badkamer met douche en toilet, beschikt u ook over een woonkamer met kitchenette. De accommodatie biedt gratis WiFi aan

 

Stop-over-hotel Noord Duitsland - TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin Hotel

Het hotel ligt in een prettige woonwijk, Lübeck-St.Lorenz. Het oogt wat zakelijk maar de sfeer is gemoedelijk en het personeel vriendelijk. Ook de buurtbewoners komen hier graag omdat in het restaurant uitstekende maaltijden worden geserveerd.

Ligging

Dit hotel ligt niet ver van het stadscentrum van Lübeck, op iets meer dan een half uur rijden van de veerhaven in Travemünde. De snelweg A1 naar Nederland ligt op slechts 1,5 km afstand.

Faciliteiten

Het hotel heeft gratis parkeergelegenheid en beschikt over ruime 2-persoonskamers, met gratis WiFi. Er is een flatscreen-tv, een bureau en u beschikt over een moderne badkamer met douche en toilet. Er is een lounge, bar en gezellig restaurant waar u 's ochtends kunt genieten van uw uitgebreid Duits ontbijtbuffet.

Vervoer ter plaatse

Eigen auto

Prijzen 2018

 

17-daagse autorondreis langs de duizend meren en Lapland
incl Finnlines Travemünde-Helsinki v.v 2018
prijs pp bij 2 personen
Vertrek op donderdag Bij 2-pers.
1 jun 2018 - 16 jun 2018 € 1490
17 jun 2018 - 29 jun 2018 € 1645
30 jun 2018 - 31 jul 2018 € 1785
1 aug 2018 - 13 aug 2018 € 1695
14 aug 2-18 - 28 aug 2018 € 1545
29 aug 2018 - 10 sept 2018 € 1390

 

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

 

Volpension aan boord tijdens de Oostzeepassage: Speciaal  tarief: € 120 per persoon

€ 89,99 per kind (13 t/m 17 jaar) | € 60,57 per kind (6 t/m 12 jaar)

Reserveer nu vooraf extra voordelig uw volpension aan boord. De buffetten aan boord zijn zeer uitgebreid en het is een feest om hier aan te kunnen schuiven!

 

Het volpension bestaat uit de volgende overheerlijke buffetten:

 • Heenreis: brunch, diner, ontbijt
 • Terugreis: diner, brunch, diner

 

Kinderkorting

Kinderen van 0 t/m 1 jaar betalen enkel een vaste reissom van € 50 per kind (wanneer geen extra bed is gewenst)
In het algemeen geldt dat kinderen van 2 jaar en ouder bij bungalowrondreizen het volledige bedrag moet worden berekend. U kunt bij Scan Britain om een exacte prijsopgave vragen.

 

Bijkomende kosten

 • Eventuele parkeergelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering

 

Niet inbegrepen:

 • Parkeer- tol en entreegelden
 • Reis-en annuleringsverzekering

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 17-daagse autorondreis langs de duizend meren en Lapland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.