image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis Land van Duizend Meren 2019

11-daagse reis Finland langs hotels
De reis naar Finland is naar eigen keuze. U kiest zelf voor reizen met de ferry en eigen auto of voor een flydrive, dus met vlucht en huurauto.
Wij verzorgen voor u een prijsopgave met mogelijkheid op maat.

 

 • Oost-, Zuid- en West-Finland in één prachtige rondreis
 • Betoverende en onaangetaste natuur
 • Kom tot rust de Scandinavische natuur
 • De reis is exclusief retourferry naar Helsinki of flydrive
 • U kiest zelf de wijze van reizen naar Finland, welke wij uiteraard voor u kunnen boeken

Reisschema:

 • Dag 1: Aankomst Helsinki en rijden naar Jyväskylä (ca 300 km)
 • Dag 2: Jyväskylä - Oulu (ca 350 km)
 • Dag 3 en 4: Oulu - Rovaniemi (ca 225 km)
 • Dag 5: Rovaniemi - Kusaamo (ca 230 km)
 • Dag 6: Kuusamo - Kajaani (ca 245 km)
 • Dag 7 en 8: Kaajani - Mikkeli (ca 330 km
 • Dag 9 en 10: Mikkeli - Helsinki )ca 230 km)
 • Dag 11: Einde rondreis en terugreis naar Nederland

Tijdens deze 12-daagse rondreis gaat u van Helsinki in het zuiden, via het Saimaa merengebied naar Fins Lapland, het land van de Samen en de middernachtzon. De reis is een echte aanrader. Deze prachtige rondreis voor de echte Finlandliefhebber start in Jyväskylä waarna u in noordelijke richting via Oulu aan de kust in Lapland komt. Ontdekt de kust, Lapland waar u kennis maakt met de cultuur van de Samen, de oorspronkelijke bewoners. Bij Rovaniemi brengt u natuurlijk een bezoek aan het huis van de Kerstman en bezoekt u de poolcirkel. Daarna reist u via Kuusamo, prachtige natuurparken en het oosten van Finland met haar Russisch-Orthodoxe invloeden naar het immens grote Saimaa merengebied. Langs de oude 'Koningsweg' rijdt u vervolgens naar Helsinki, een stad waar heden en verleden hand in hand gaan.

Hoogtepunten

Beleef de Midzomernachtzon
- Stap even over de poolcirkel
- Fins Lapland
- Oulanka Nationaal Park
- Kuusamo
- Koli natuurpark
- Saimaa merengebied
- Modern & trendy Helsinki

Terug naar andere Finland rondreizen.  Terug naar home.

Routebeschrijving

Dag 1: Start in Jyväskylä, ca. 300 km vanaf Helsinki

U reist naar Finland naar eigen keuze (op uw verzoek reserveren wij uw wensen) per ferry en eigen auto of met een rechtstreeks vlucht naar Helsinki, waar uw huurauto klaar staat.
Op eigen gelegenheid rijdt u naar het vriendelijke stadje Jyväskylä, in de heuvels en bij het Päijänne-meer gelegen, waar uw rondreis begint.

Dag 2: Jyväskylä - Oulu, ca. 350 km

Vandaag rijdt u in noordelijke richting naar Oulu aan de Botnische Golf. De ruïnes van de vesting Linnansaari op het gelijknamige eiland zijn interessant, alsmede een collectie over de Samen-cultuur in het streekmuseum.

Dag 3 en 4: Oulu - Rovaniemi, ca. 225 km

De hoofdstad van Fins Lapland is Rovaniemi, iets ten zuiden van de poolcirkel. U bent in het land van de middernachtzon waar de zon in de zomer niet onder gaat. Hier leeft de oorspronkelijke nomaden bevolking van Lapland, de Samen. Toeristische trekpleister is het dorp van de kerstman, precies op de poolcirkel, met werkplaats, winkel en postkantoor. Bij de herbouw van de stad liet de architect Alvar Aalto zich inspireren door de vorm van een rendiergewei.

Dag 5  Rovaniemi - Kusaamo, ca. 230 km

Via Kemijärvi reist u naar Kuusamo, in het noordoosten van Finland. U komt in een prachtige omgeving met canyons, watervallen en stroomversnellingen. In het Oulanka nationaal park zijn diverse wandelroutes uitgezet.

Dag 6: Kuusamo - Kajaani, ca. 245 km

Onderweg naar Kajaani kunt u een stop maken in het Suomussalmi Museum, waar een tentoonstelling is over de slag tussen de Finnen en de Russen in 1939, de Winteroorlog.  Kajaani ligt aan het Ruuhijärvi meer met uitstekende vismogelijkheden. Het is een leuk, cultureel stadje met diverse dans-, poëzie- en muziekfestivals. Het heeft een leuk centrum met winkels en restaurants, de ruïne van het Kajaani Castle en in de omgeving liggen een aantal mooie natuurgebieden.

Dag 7 en 8: Kajaani - Mikkeli, ca. 330 km

U rijdt in zuidelijke richting via Kuopio naar Mikkeli, de 'hoofdstad' van Oost-Finland in het Saimaa merengebied. Dit gebied heeft een oppervlakte zo groot als België en Nederland samen. Vanuit Mikkeli zijn diverse uitstapjes mogelijk. In Kerimäki staat de grootste houten kerk ter wereld. Imatra is slechts vijf kilometer vanaf de Russische grens gelegen en bekend vanwege de watervallen van de Vuoksi rivier. En natuurlijk mag de operastad Savonlinna niet op uw programma ontbreken.

Dag 9 en 10: Mikkeli - Helsinki, ca. 230 km

Via de zuidwestkust daalt u af naar de hoofdstad van Finland. Helsinki is een opvallend schone stad en ruim gebouwd. De stad bestaat uit veel groen en water en heeft prachtige gebouwen zoals het Raadhuis, het Paleis, de Uspenski kathedraal en de Tuomiokirkko Dom. Het levendige Kauppatori marktplein aan het havenfront en de in rotsen uitgehouwen Temppeliaukiokerk zijn ook leuk om te bezoeken.

Dag 11: Einde rondreis

De reis eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis verlengen met extra nachten in Helsinki of u reist terug naar Nederland.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in middenklasse hotels in of in de omgeving van de plaatsen die in de beschrijving vermeld staan. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, bieden wij u een gelijkwaardig alternatief aan voor wij definitief inboeken.

Overnachtingen

Uw hotels
U verblijft in middenklasse hotels in of in de omgeving van de plaatsen die in de beschrijving vermeld staan. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamer beschikbaar heeft, reserveren we een alternatief.

Overnachtingen
1 x Jyväskylä, Cumulus City Jyväskylä
1 x Oulu, OS Hotel Arina
2 x Rovaniemi, Sokos Hotel Vaakuna
1 x Kuusamo, Holiday Club Tropiikki
1 x Kajaani, Scandic Kajanus
2 x Mikkeli, Sokos Hotel Vaakuna
2 x Helsinki, Clarion Hotel Helsinki

Vervoer

Deze reis is op basis van eigen keuze van reizen naar Finland.

Wij verzorgen op uw verzoek de reis met uw eigen auto en Finnlines van Travemünde naar Helsinki v.v. of flydrive met huurauto en vlucht naar Helsinki v.v.

Vraag naar de prijs via het tekstvak van het offerteformulier.

Prijzen 2019

12 dagen Finland, land van duizend meren.
Prijzen per persoon excl. reis naar Finland 2019
2-pk l/o
01-05-2019 - 15-06-2019 € 659,00
16-06-2019 - 15-08-2019 € 659,00
16-08-2019 - 29-09-2019 € 665,00

Reserveringskosten: € 27,00

Inbegrepen:
- 10 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Reisbeschrijving

Niet inbegrepen:
- Parkeer-, entree- en tolgelden. Richtlijn: ca € 160 - € 190.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 11-daagse Rondreis Land van Duizend Meren Finland. En geef ik het tekstvak aan op welke wijze u naar Finland wilt reizen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.