image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis Kastelen, Kopenhagen en Odense 2019

8-daagse autorondreis langs hotels

 

Deze rondreis laat u de mooiste plekjes van de eilanden Seeland en Funen zien. De mooiste kastelen, de hoofdstad Kopenhagen, lekker relaxen aan de kust en uiteindelijk een bezoek aan sprookjesstad Odense op het eiland Funen. Wilt u meer van Denemarken zien? Dan is een combinatie met de 9-daagse autorondreis Beleef Jutland een uitstekende combinatie.

Excursiemogelijkheden
- Køge
- Kopenhagen
- Helsingborg
- Odense

 • Bezoek Seeland en Funen
 • U verblijft in de hotels op basis van logie met ontbijt
 • U reist met eigen auto

Terug naar andere Denemarken rondreizen.   Terug naar home.

Reisschema:

 • Dag 1: Nederland-Køge, ca 730 km
 • Dag 2 en 3: Kopenhagen en Køge
 • Dag 4: Køge - Snekkersten, ca. 85 km
 • Dag 5: Kastelenroute Seeland
 • Dag 6 en 7: Snekkersten - Faaborg, ca. 230 km
 • Dag 8: Einde reis en op eigen gelegenheid terugreis of verlenging met de rondreis Beleef Jutland.

Routebeschrijving

Dag 1: Utrecht - Køge, ca. 730 km

De rondreis start in Køge, in het zuidoosten van het eiland Seeland. U kunt naar Puttgården in het noorden van Duitsland en daarvandaan per ferry van Scandlines naar Rødby in Denemarken. De overtocht duurt ongeveer 3 kwartier en gaat vele malen per dag. Bij boeking kunt u aangeven of u deze overtocht door ons wilt laten reserveren. De afstand vanaf Rødby naar Køge is dan nog ca. 120 km. Køge ligt aan de kust, ca. 45 km zuidelijk van Kopenhagen. Na aankomst in uw hotel kunt u even heerlijk de benen strekken en een frisse neus halen tijdens een strandwandeling.I ndien het hotel is volgeboekt en we moeten uitwijken naar een ander hotel, kan dit hotel in het binnenland liggen

Dag 2 en 3: Kopenhagen & Køge

U heeft twee dagen om de omgeving van Køge te ontdekken. Køge is zeer centraal gelegen dus u kunt werkelijk alle kanten op. Op een mooie dag is het heerlijk vertoeven op het mooie zandstrand. Maar we raden u aan ook een bezoek te brengen aan de hoofdstad Kopenhagen. De hoofdstad van Denemarken is een mix van oud en modern. Traditioneel is de wisseling van de wacht bij het koninklijk paleis Amalienborg en modern zijn de winkels in Strøget, de langste winkelstraat van Europa. Musea, de Kleine Zeemeermin, het pretpark Tivoli, de gezelligheid van Nyhavn, er is teveel om op te noemen. Geniet ook van heerlijk eten in de hoofdstad. In de afgelopen jaren heeft Kopenhagen echt vooruitgang geboekt op culinair gebied. Vanuit Køge is Roskilde ook goed bereikbaar: het Vikingschip Museum en de Roskilde Kathedraal zijn twee topattracties.

Dag 4: Køge - Snekkersten, ca. 85 km

U verlaat Køge en rijdt naar het noorden van Seeland, naar het kleine plaatsje Snekkersten, nabij Helsingør. Dit is een zeer interessant stukje Denemarken, want er zijn veel bezienswaardigheden. Denemarken is één van de oudste koninkrijken ter wereld en bent u een liefhebber van kastelen waar u omringd wordt met Deense geschiedenis dan zit u hier goed. Het Kronborg kasteel uit de renaissance tijd, waarin Shakespeare's Hamlet zich afspeelde is werelderfgoed.

Dag 5: Kastelenroute

Na het ontbijt bent u vrij om uw dag in te delen. U kunt twee andere prachtige kastelen bezoeken die in het noorden van Seeland liggen. Kasteel Fredensborg is nog steeds in gebruik als buitenverblijf van de Deense Koninklijke familie en het Frederiksborg Slot met Ridderzaal en Kapel is van ongekende schoonheid. Vanuit Helsingør kunt u ook een uitstapje maken naar Zweden: de ferry naar Helsingborg gaat meerdere keren per dag en Helsingborg is een leuke stad om te vertoeven.Zo krijgt uw rondreis een bijzonder extra Zweeds tintje.

Dag 6 en 7: Snekkersten - Odense, ca. 230 km

Na het ontbijt gaat u op pad naar uw laatste bestemming. U verlaat het eiland Seeland via de Storebaeltsbrug (tol, excl. ca. € 38 per auto) en arriveert op het eiland Funen. Glooiende landschappen, pittoreske dorpjes, kastelen en landhuizen en bloeiende boomgaarden hebben ervoor gezorgd dat het eiland Funen de bijnaam 'Tuin van Denemarken' heeft gekregen. U verblijft in Faaborg in het zuidwesten. Mocht het hotel geen kamers beschikbaar hebben, dan reserveren we een overnachting in Odense. U hoort dit na boeking. Bezoek het 'sprookjesstadje' Odense, waar de Deense sprookjesschrijver Hans Christiaan Andersen is geboren en heeft gewoond en bezoek het mooie Egeskov kasteel met een prachtige ligging, mooi interieur en park met doolhof.

Dag 8: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U keert op eigen gelgenheid terug naar huis of u start de rondreis Beleef Jutland, om het westelijk deel van Denemarken te ontdekken en een prima totaalbeeld te krijgen van het land.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving. Er is een mogelijkheid om halfpension te boeken.

Overnachtingen

 • 3 x Køge, Comwell Køge Strand****
  2 x Snekkersten, Comwell Borupgaard****
  2 x Faaborg, Faaborg Fjordhotel****

Vervoer

U reist met uw eigen auto naar Denemarken.

Prijzen 2019

 

prijzen per persoon 2019
8-daagse reis Kastelen, Kopenhagen en Odense langs hotels 2-pk lo
01/05-31/05 € 539
01/06-31/08  € 539
01/09-30/09  € 539
Mogelijkheid halfpension per persoon( 5 x diner inbegrepen, behalve in Odense)  €539

Reserveringskosten: € 27,00

 

Inbegrepen:

 • 7 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet op basis van logies/ontbijt
 • Reisbeschrijving

Niet inbegrepen:

 • Vervoer naar Denemarken
 • Entree-, parkeer- en tolgelden en lokale veerdiensten
 • In het centrum van Kopenhagen zijn de parkeerkosten ca  € 30,00 per dag. Richtlijn totale extra kosten ca  €  150 -  €  175.

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 8-daagse hotelrondreis Kastelen, Kopenhagen en Odense. Indien u halfpension wenst te boeken, geef dit op in het tekstvak van het offerteformulier. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.