image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Uw kanotocht Zweden 2019
Meerdaagse individuele kanovakanties in natuur reservaat Glaskogen 2019


U start uw kanotocht vanuit Arvika

Reisperiode: 15-5-2019 t/m 15-9-2019

 • Kanotochten door het uitgestrekte Glaskogen natuurgebied
 • Ruime keuze aan kanovakanties. U overnacht in de vrije natuur.
 • De outdoorvakantie bij uitstek in Zweden
 • Professioneel kanocentrum help u met experts op weg

De vakantie voor natuurliefhebbers en sportief ingestelde mensen. Voldoet u aan deze beschrijving, dan is een kanotocht de manier om uw vakantie door te brengen. Het Glaskogen natuurgebied is gelegen in de provincie Värmland en is hét kanogebied van Zweden. Vele meren, riviertjes en beekjes staan hier met elkaar in verbinding en vormen een waar eldorado voor de kanoliefhebber. En vergeet niet ongerepte natuur. Het is niet verwonderlijk dat veel liefhebbers jaarlijks in Zweden gaan kanoën. De kanotochten worden georganiseerd door het Kanot & Turistcenter in Arvika

Genieten van de natuur en avontuurlijk Kanoën is genieten in de natuur. U gaat wild kamperen op de oevers, zwemmen in glasheldere meren en genieten van de lange zomeravonden bij een zelf gemaakt kampvuur. (Uiteraard wel onder bepaalde voorwaarden). U reis gaat over kronkelende riviertjes en mooie meren. Het is genieten vanuit uw Canadese kano. Avontuurlijker kan haast niet.

Terug naar andere outdoorreizen.

Kanoën
De tochten worden gemaakt in een Canadese kano, geschikt voor max. 2 tot 3 personen. Deze kunnen een gewicht van totaal 400 kg vervoeren De kano is 5,25 m lang en is heel stabiel. Het water is over het algemeen rustig en het kanoën vereist geen bijzondere vaardigheden. Een goede conditie is wel aan te raden. Bij normale weersomstandigheden peddelt u 3-4 km per uur en 4-5 uur per dag (ca. 20 km). Bij alle tochten is een dag rust, zonder kanoën, ingecalculeerd in de route.

Overnachten tijdens de tocht
Tijdens de tocht zult u ‘wild kamperen’, dus niet op campings. Onderweg is geen stromend water, maar het water is in de meeste meren geschikt om te drinken en uw eten mee klaar te maken.

Voorbereiding
Wij adviseren u de nacht voor aanvang van de tocht en de nacht na terugkomst te overnachten op de, naast het kanocentrum gelegen Ingestrand Camping. U kunt deze nachten gelijktijdig bij het boeken van uw kanotocht bij via ons (Scan Britain) reserveren. Reserveren van de Ingestrand Camping is niet verplicht. U kunt ook zonder voorafgaande reservering gebruik maken van de camping.
U kunt de door u gereserveerde extra (kampeer)uitrusting ook al de dag voor aanvang van de tocht in ontvangst nemen bij het kanocentrum. U dient zich dan ruim vóór 17.00 uur te melden bij het kanocentrum. Komt u later aan dan 17.00 uur en maakt u gebruik van een gehuurde tent,, laat dat bijtijds weten zodat de tent kan worden klaargelegd bij de Iingestrand Camping.
Indien u zelf ergens een overnachting regelt, kunt u zich uiterlijk melden de dag van de tocht voor 09.00 uur. U kunt uw tocht dan rustig voorbereiden en bagage eventueel overpakken in paktonnen en/of proviandboxen. Het kanocentrum is goed te bereiken als u niet met eigen auto komt. Informeer hiernaar bij boeking.

Kanoën geschikt voor met grote kinderen
De kanotochten zijn heel geschikt om met grotere kinderen te doen. Hou er rekening mee, dat bij elke tocht een aantal landtransporten noodzakelijke zijn. Tijdens deze transporten moet u uw kano, met behulp van een klein kanokarretje, van het ene meer naar het andere dragen. Dit vereist van u en dus ook van uw kinderen een goede conditie. De lengte van de transporten verschillen van tientallen meters tot 4,5 kilometer. Bij elke tocht staat het aantal en de afstand vermeld. De Rinnen, Köla Älv, Koppom en Värmeln zijn geschikt voor gezinnen met kinderen.

Veiligheid
De kanogids bevat belangrijke informatie welke u verplicht moet lezen voor uw vertrek. Langs de route zijn aanwijzingen te zien m.b.t. dammen en powerstations. Je ontvangt een telefoonnummer van het Kanocentrum voor noodsituaties.

Briefing
Alle gasten zijn verplicht deel te nemen aan de briefing voor de start. U zal geinformeerd worden over:

 • Touromschrijving.
 • Laatste informatie en update van de te gebruiken kaarten.
 • Allemalsrecht.
 • Brandrisico's.
 • Vogelbroedplaatsen en andere beschermde gebieden.
 • Watergebruik en recycling regels.
 • In te vullen formulieren.

Kano instructie: Bij het startpunt, worden de regels doorgelopen. De instrukteur zal u informeren en demonstreren hoe uw kanopakket werkt, hoe u de kano moet laden en de basistechniek van het kanoën.

Kanotochten (De route kan jaarlijks iets worden aangepast).

U kunt kiezen uit de hierna beschreven tochten waarbij u een bepaald traject aflegt. Vanuit het kanocentrum in Arvika wordt u per busje naar het beginpunt van de tocht gebracht. Maak uw keuze uit de volgende acht tochten:

1. Fåfängen Tocht, 3 dagen
Een lichte tocht die ca. 45 km ten noorden van Arvika begint (het laatste gedeelte van de Jösse Älv Tocht). De totale lengte bedraagt 45 km. U kunt op 2 plaatsen proviand inslaan. 7 Landtransporten, ca. 75 m – 700 m. Start van de tour rond 10.00 uur in de ochtend.

2. Koppom Tocht, 3 dagen
Deze eenvoudige 3 daagse tocht is geschikt voor met kinderen en het laatste gedeelte van de Köla Älv De toer volgt de Köla en gaat ovrer de meren Hugh en Nysocken of Ränken. De lengte bedraagt 46 km. Tijdens deze tocht kunt u op 1 plaats proviand in slaan. 2 tot 4 Landtransporten, ca. 300 m – 4,5 km. Start van de tour rond 10.00 uur in de ochtend.

3. Glaskogen Tocht, 7 of 14 dagen
Een prachtige tocht door het natuurreservaat Glaskogen. Kano-ervaring is niet noodzakelijk, maar de landtransporten zijn wat langer en zwaarder dan bij de andere tochten. Het zuidoostelijk deel van het meer Stora Gla heeft veel kleine rotsen en eilandjes. In het reservaat zijn talrijke bevers, elanden en vogels. Het hoogteverschil op de route is 160 m en de totale lengte is 100 km (afhankelijk van de gekozen vaarroute). Proviand is alleen te koop in het midden van het reservaat. 8 Landtransporten, ca. 250 m – 5 km. Start van de tour rond 10.00 uur in de ochtend.

4. Jösse Tocht, 7 dagen of 14 dagen
Middelzware tocht over meren en stromen. Start op het meer Lomsen, dan via Noorwegen weer terug naar Zweden en het kanocentrum. De tocht begint in echte wildernis en volgt daarna prachtige valleien en stromen die vroeger werden gebruikt voor het vlotten van boomstammen. De lengte is ca. 110 km. Het inslaan van proviand kan onderweg in 3 landwinkels. De tocht is in 1 week goed te doen, maar kan ook in 2 weken worden afgelegd. 16 Landtransporten, waarvan 8 korte, ca. 75 m – 2,5 km. Start van de tour rond 09.00 uur in de ochtend en 02.00 uur in de middag..

5. Rinnen Tocht, 7 dagen of 14 dagen
Wat betreft kanoën en landtransportenis dit een vrij lichte tocht. U begint op het kleine Rinnenmeer en trekt dan langs het Brunsbergriviertje naar het prachtige meer Värmeln, gelegen in een indrukwekkend en praktisch onbewoond gebied. U heeft u de keuze uit verschillende routes, zodat deze tocht 1 of 2 weken kan duren. De totale lengte ligt tussen de 75 en 120 km. Proviandering is mogelijk op 2 tot 3 plaatsen. 4 - 7 Landtransporten, ca. 100 m – 4,5 km Start van de tour rond 09.00 uur in de ochtend.

6. Lillälven Tocht, 7 dagen of 14 dagen
Middelzware tocht, afwisselend over meren en rivieren. Startpunt is het Älgmeer in het zuidelijk deel van het natuurreservaat Glaskogen. Over de meren Lilla en Stora Bör en het riviertje Lillälven, dat door diverse meertjes loopt om vervolgens uit te monden in de Byälven-rivier. Dan via Glafsfjorden weer terug naar Arvika. De totale lengte ca. 100 km. De tocht kent een aantal, meestal korte, landtransporten. Proviandering op 2 tot 3 plaatsen in ‘landhandels’. 11 Landtransporten, ca. 100 m – 2,7 km. Start van de tour rond 10.00 uur in de ochtend.

7. Köla Älv Tocht, 7 dagen of 14 dagen
Een rustige tocht, geschikt voor onervaren peddelaars en gezinnen met kinderen. Start op het Skjærvangenmeer in Noorwegen. De route voert via een slingerend riviertje en enkele kleine meren naar Arvika. Een leuke tocht voor 1 week, maar in combinatie met andere tochten en excursies ook aan te raden als een 2-weekse tocht. De totale lengte is ca. 85 km. 6 Landtransporten, ca. 300 m – 4,5 km. Start van de tour rond 10.00 uur in de ochtend.

8. Värmeln Tocht, 7 dagen of 14 dagen
Ongeveer dezelfde tocht als de Rinnentocht met dit verschil dat de start vanuit het kanocentrum plaatsvindt. Er is dus geen transport naar een andere startplaats. Deze tocht heeft een paar lange landtransporten. 2 - 5 Landtransporten, ca. 100 m – 4,5 km. Start van de tour rond 10.00 uur in de ochtend.

9. Eda Glasbruk., 3 dagen
De tocht start nabij Charlottenberg. Het is een rustige en mooie tocht. U volgt de rivier de Vrångsälven. Onderwegheeft u de kans bevers te observeren. U moet dan de tocht vervolgen over de meren Hugn en Ranken.Winkel onderweg in Sulvik. Op de startdag wordt u rond 10.00 uur vanbaf het kanocentrum in Arvika naar de startplaats gebracht. Einde van de tocht bij het Kanocentrum Arvika. Totale afstand: 45 km, 2 landtransporten. Start van de tour rond 10.00 uur in de ochtend.

 

Ingestrand camping Arvika

Er is een mogelijkheid voorafgaand aan uw kanotocht en na afloop van uw tocht een nacht te kamperen op de Ingestrand Camping, gelegen op 500 m vanaf het Kanocenter. Reserveer deze nacht gelijktijdig bij boeken van uw kanotocht. Ook uw tent welke u bij het kanocentrum kunt huren, kan u gebruiken op de Ingestrandcamping.

Voorbereiding

Wij adviseren u de nacht voor aanvang van de tocht en de nacht na terugkomst te overnachten op de, naast het kanocentrum gelegen, Ingestrand Camping, vooraf bij te boeken via Scan Britain. U kunt de door u gereserveerde extra (kampeer)uitrusting ook al de dag voor aanvang van de tocht in ontvangst nemen bij het kanocentrum. U dient zich vóór 9.00 uur 's ochtends te melden bij het kanocentrum. U kunt uw tocht dan rustig voorbereiden en bagage eventueel overpakken in paktonnen en/of proviandboxen. Het kanocentrum is ook goed te bereiken als u niet met eigen auto komt. Informeer hiernaar bij boeking.

Prijzen

prijzen per persoon 2019
Aantal dagen 3 7 extra nacht
(op aanvraag)
15/05-15/09
1. Fafangen 138 n.v.t. n.v.t.
2. Koppom 138 n.v.t. n.v.t.
3. Glaskogen n.v.t. 164 23
4. Josse Alv n.v.t. € 206 € 16
5. Rinnen n.v.t. € 206 € 16
6. Lillälven n.v.t. € 206 € 16
7. Kola Alv n.v.t. € 206 € 16
8. Värmeln 138 n.v.t. € 16
9. Eda Glasbruk 138 n.v.t. n.v.t.
Huurprijzen overige uitrusting.
Prijzen per item 2019
Aantal dagen 3 7 extra nacht
Tunneltent 2-3 pers. € 29 50 € 14
Trianga kooktoestel 21 32 7
Slaapzak met lakenzak 18 € 29 € 10
Slaapmatje 4 6 € 7
Keukenpakket 2 pers.* € 41 53 € 29
Proviandpakket 2 pers.** € 199 299 n.v.t.
Prijzen verblijf Ingestrand Camping 2019
Prijzen per nacht aansluitend aan uw kanotocht (vooraf of na afloop)
Prijs per nacht voor 2/3-pers. tentje 24

*Keukenpakket voor 2 personen: opslagdoos, alle keukenbenodigdheden, blikopener, afwasbak- en middel, vuilniszakken, toiletpapier, lucifers, kooktoestel met brandstof.

**Proviandpakket voor 2 personen: voedsel voor ontbijt, lunch, diner en snacks, opslagdoos en een keukenpakket voor 2 personen.

Toeslagen alleengebruik kano: 50% van de tochtprijs

Kindertarieven:
kinderen 1 t/m 5 jaar betalen € 52 per persoon voor alle kanotochten.
Kinderen 6 t/m 15 jaar betalen 50% van de kanotochtprijs.

Reserveringskosten: € 27,00

Inbegrepen: huur Canadese kano voor 2 personen voor de gehele periode, kanowagentje, peddels, zwemvesten, touw, spons en afvalzak, kaarten, routebeschrijvingen, transfers naar en van begin/eindpunt, kano-instructie.

Niet inbegrepen: vervoer naar en van Zweden, pakton en lege proviandkist (ter plaatse te regelen), dekzeil, huur overige uitrusting (op aanvraag).

Aankomst/startmogelijkheden:

 • tocht 3 en 8 dagelijks
 • tocht 2 donderdag en zondag
 • tocht 4 en 5 dinsdag,donderdag en zondag
 • tocht 1, 6 en 7 maandag, woensdag en zaterdag.
 • tocht 9, dinsdag en vrijdag

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Outdoorreizen voor Kanotochten Zweden en zet opmerken om welke route het gaat. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.