image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Een 15 dagen Cruise naar Spitsbergen en Noordkaap 2018

Boek deze cruise met de afvaarten op 10/6-2018, 5/7-2018 en 9/8-2018


Vraag naar de mogelijkheid via een offerteaanvraag.

 • Prachtige reis
 • Noordkaap
 • Spitsbergen
 • Noorse fjorden, met bezoek aan Flåm, Geirangerfjord, Stavanger of Alesund en Tromsø

Tijdelijke aanbieding met vertrek op 10/6-2018,  zolang de voorraad strekt.
Beperkt aantal hutten beschikbaar.

 

 
 

Schip: MSC Meraviglia
Vertrekhaven: Hamburg, Duitsland
Ontscheping: Hamburg, Duitsland
Datum: vertrekdata 2018: 10 juni 2018, 5 juli 2018, 9 augustus 2018

Terug overige cruisereizen

Reisschema: 10 juni en 9 augustus 2018

Dag 1 Hamburg .... 20:00
Dag 2 op zee - -
Dag 3 Alesund (Noorwegen) 10.00 18.00
Dag 4 op zee - -
Dag 5 Tromsö 13.00 21.00
Dag 6 op zee - -
Dag 7 Longyearbyen (Spitsbergen) 08.00 22.00
Dag 8 op zee - -
Dag 9 Honningsvåg (Noordkaap) 14.00 -
Dag 10 Honningsvåg (Noordkaap) - 02.00
Dag 11 op zee - -
Dag 12 Hellesylt/Geiranger 07.00 17.00
Dag 13  Flåm 08.00 18:00
Dag 14 Op zee - -
Dag 15 Hamburg 06:00 -

Reisschema: 5 juli 2018

Dag 1 Hamburg .... 20:00
Dag 2 op zee - -
Dag 3 Alesund (Noorwegen) 10.00 18.00
Dag 4 op zee - -
Dag 5 Tromsö 09.00 19.00
Dag 6 op zee - -
Dag 7 Longyearbyen (Spitsbergen) 08.00 22.00
Dag 8 op zee - -
Dag 9 Honningsvåg (Noordkaap) 14.00 -
Dag 10 Honningsvåg (Noordkaap) - 02.00
Dag 11 op zee - -
Dag 12 Hellesylt/Geiranger 07.00 17.00
Dag 13 Stavanger 12.00 21:00
Dag 14 Op zee - -
Dag 15 Hamburg 06:00 -

Route informatie

Alesund
Ondergedompeld in art nouveau

Een bezoek aan Ålesund tijdens een MSC cruise van Noord-Europa staat gelijk aan een bezoek aan een sprookjesachtige bestemming. Na een verwoestende brand werd aan het begin van de 20e eeuw de stad herbouwd in een stijl van art nouveau.
De straten van Ålesund zijn gevuld met torentjes, spitsen en prachtige versieringen die de plaats echt uniek maken. Als u van deze stijl houdt, kunt u een bezoek brengen aan het Jugendstilsenteret, het nationale art nouveau-centrum. U kunt het centrum van Ålesund van bovenuit bewonderen door het beklimmen van de 418 tredes die leiden naar de panoramische hoogtes van de berg Aksla met een uitzicht op de eilanden die het dorpje omringen en op de Sunnmøre Alpen.

U kunt ook de Sukkertoppen ofwel de “suikertop” bereiken door te gaan wandelen vanuit Hessa, net boven de haven waar uw MSC cruiseschip voor anker is gegaan. Om de traditionele architectuur beter te kunnen opnemen, kunt u naar het eiland Godøy gaan waar u een bezoek kunt brengen aan Alnes. Het is een schilderachtig vissersdorpje erg dicht bij het strand, waar lokale handwerken en eten op de binnenplaatsen worden verkocht.

 

Tromso

Prachtige landschappen en wonderlijke zeegezichten. In de 19e eeuw stond de Noorse stad Tromso bekend als het ‘Parijs van het noorden’ omdat de inwoners er veel kosmopolitischer uitzagen dan toeristen hadden verwacht. Tromso is de grootste Noorse stad ten noorden van de noordpoolcirkel en de laatste bewoonde stad vóór het barre poolgebied. Stap in de kabelbaan om de landschappen en prachtige zeegezichten van Tromso te bewonderen. Of ga naar het Poolmuseum en Wilderniscentrum. U steekt veel op over moedige poolexpedities terwijl uw kinderen kennismaken met de husky’s in de kennels.

Spitsbergen - Longyearbyen

De Svalbardeilanden vormen de meest afgelegen provincie van Noord-Europa. Aankomen in Longyearbyen op een MSC cruise betekent aankomen in de meest noordelijke gemeente ter wereld.

Het plaatsje is klein maar heeft veel te bieden, zoals de interessante collecties van oude plattegronden en boeken over de Svalbard in de stadsgalerie, evenals dia's van fotograaf-componist Thomas Widerberg en een tentoonstelling van schilderijen van Kåre Tveter. Longyearbyen werd gesticht voor de mijnbouw vanwege de overvloed aan kool, dus zult u er veel verlatenkoolmijnen vinden.
De pylonen die de kabelbaan ondersteunen zijn ook overblijfselen en onderdeel van de lokale cultuur die de lokale steenkoolwinningsmethoden belichten. Het Svalbardmuseum biedt inzicht in deze activiteit, evenals voorbeelden van lokale flora en fauna. Daarnaast illustreert het museum de jaagmethodes van de eilanden waar de mens moest concurreren met de ijsberen, de koning van dit gebied, die nog steeds aanwezig is in het wild (alle excursies in het wild worden uitgevoerd aan de hand van lokale veiligheidsinstructies).
Een interessante bezienswaardigheid in dit afgelegen plaatsje is de Wereldzadenbank op Spitsbergen, een ondergrondse antinucleaire bank waar alle bekende en geclassificeerde zaden worden bewaard. In Longyearbyen zijn genoeg plekken waar u kunt genieten van een ontspannend drankje, maar als u naar iets meer speciaals zoekt kunt u ook dineren in één van de jachthuizen. Er zijn ook verschillende excursies mogelijk in het gebied.
U kunt er zeevogels spotten, rond de fjorden kajakken, op zoek gaan naar zeehonden of een ritje nemen in een hondenslee; hetzij op sneeuw hetzij op wielen. Sommige routes leiden naar de top van de berg Sarkofagen van waaruit u kunt genieten van een spectaculair uitzicht op Longyearbyen en het fjord

 

Noordkaap Cruise - Beleef het ongelooflijke natuurfenomeen van de middernachtzon

De kick om de Noordkaap te bereiken - Nordkapp in het Noors - en het meest noordelijke stuk land op het Europese continent tijdens een MSC cruise, zal zelfs de meest afgeleide reiziger imponeren.
Wanneer het schip voor anker gaat in Honningsvåg zult u zien dat de lucht, die voortdurend verfraaid wordt met iriserende wolken en verlicht wordt door het zonlicht dat 24 uur per dag schijnt van midden mei tot en met juli, de meest ontzagwekkende bezienswaardigheid is. U zult niet kunnen ontkennen dat u zich op een speciale plek bevindt, op het laatste stukje continentaal land net voor het einde van de aarde.

Om de geest en levenswijze van de vissers die in deze extreme omstandigheden leven beter te begrijpen, kunt u een bezoek brengen aan het Honningsvåg-museum: naast een tentoonstelling van alledaagse voorwerpen, vindt u er ook een expositie die vertelt over de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog op deze gebieden.

Mis tijdens uw MSC cruise van Noord-Europa niet een excursie naar de Noordkaap waar u een rotswand zult vinden die 500 miljoen jaar oud is, 307 meter boven de zeespiegel uitstijgt en de Oostzee en de Noordelijke IJszee domineert van waaruit u het spektakel van de middernachtzon kunt bewonderen.

Op korte afstand van het monument dat deze afgelegen locatie eert zijn de Nordkapphallen, een bezoekerscentrum dat tentoonstellingen en vertoningen van documentaires biedt over de schoonheid van het gebied. Hier vindt u alles wat u nodig hebt. Een café en een restaurant, evenals een postkantoor en zelfs een kapel in het noordelijkste deel van de wereld: de St Johannes Kapell.

Ondanks de hoogte is de gemiddelde temperatuur in de zomer nooit lager dan zeven graden. Hier in het westelijke Finnmark regeert de natuur nog steeds en u kunt de natuur bewonderen door deel te nemen aan fotografische safari's om de lokale flora en fauna te ontdekken. U kunt ook naar Gjesvær gaan, op korte afstand van de Noordkaap waar u papegaaiduikers, jan-van-genten, aalscholvers en andere zeevogels kunt tegenkomen

Een prachtig ferryhavenstadje aan de schitterende fjord van Geiranger

Hellesylt is een prachtig ferryhavenstadje aan de schitterende fjord van Geiranger en UNESCO-werelderfgoed in het westen van Noorwegen.
Op dit punt in uw Noord-Europese MSC-cruisevakantie krijgen passagiers de kans om een van de meest spectaculaire berglandschappen van Noorwegen te aanschouwen. Houd uw fototoestel dus bij de hand!
Verlaat uw luxueuze cruiseschip om te profiteren van onze excursiepakketten en beste aanbiedingen voor de indrukwekkende bezienswaardigheden. Geiranger is een van de populairste vakantiebestemmingen van Noorwegen. Rij via kronkelende wegen naar de panoramische locatie Dalsnibba met een adembenemend uitzicht op bergen, gletsjers en kristalheldere meren bieden.
Beleef aan de Geirangerfjord een buitengewoon avontuur door met een speciale boot dicht bij de indrukwekkende watervallen te komen. Na elk avontuur kunt u rustig op adem komen met Noorse lekkernijen van plaatselijke restaurants of traditionele hoeves. Vergezel ons op deze dag aan land en keer met onvergetelijke herinneringen naar het schip terug.

Een van de meest spectaculaire treinreizen in Europa

Om Flåm te bereiken zal uw MSC cruiseschip varen in de Sognefjord, de langste van de honderden Noorse fjorden.
Het recordbrekende fjord, dat langer is dan 204 kilometer en 1308 meter diep, van waaruit uw schip naar het zuiden zal varen om het zuidelijke eind van het Aurlandsfjord te bereiken. Op dit moment van uw MSC cruise van Noord-Europa zult u Flåm zien tussen de torenhoge, dichtbeboste bergen.
In deze uitdagende en afgelegen omgeving kunt u zien hoe zelfs moderne vervoersmiddelen zoals de trein uitstekend samengaan met het spectaculaire natuurlijke landschap van Noorwegen. Neem de trein van Flåm naar Kjosfossen: 20 ongelooflijke kilometers binnen de groene rijtuigen tot aan het station Myrdal op de spoorweglijn van Bergen.
De landschappen die u er zult bewonderen zijn echt uniek en maken uw reis onvergetelijk. De natuur komt tot uiting in de meest prachtige en wilde landschappen, met rotsen gevormd door rivieren die ravijnen en kloven vormen en watervallen die van duizelingwekkende hoogtes naar beneden vallen en hier en daar hooggelegen bergboerderijen waar vee wordt gehouden en heerlijke kaas wordt geproduceerd.
En dan te bedenken dat de stroom om de trein voort te bewegen een geschenk van de natuur is. Het zijn de indrukwekkende Kjosfossenwatervallen die prachtig naar beneden vallen en zo talloze foto's waard zijn. Zij drijven de turbines aan die de elektrische energie produceren voor de spoorweglijn. Mis ook de excursie in rubberboten of kajakken op de wateren die de kleine haven omringen niet.
U krijgt de kans om de gevarieerde flora en fauna die aan deze oevers leven te bewonderen. Breng een bezoek aan de beschermde gebieden Aurlandfjord en Nærøyfjord om de majestueuze schoonheid voortgebracht door de activiteit van het ijs en de zee te bewonderen vanaf een speciaal uitkijkpunt.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie Schip

MSC Meraviglia:

MSC Meraviglia zit vol met bijzondere eigenschappen die de perfecte ervaring op zee kan bieden voor elk seizoen. Aan boord kunt u genieten van een uitstekende, authentieke eetgelegenheden en entertainment met nieuwe panoramische gebieden, een innovatief uitzicht op de oceaan aft lounge, een promonade gelegen op twee dekken met een 480 m² LED-dome en een spectaculair amusementsgebied verbonden met een openluchtwaterpark.

Galleria Meraviglia: De 96 m centrale promenade is voorzien van winkels, restaurants en rustige plekken om te winkelen, eten en ontspannen... evenals gezelligheid. In de avond, komt het tot leven met muziek, feesten en entertainment.

De langste LED koepel op zee: Het hele plafond aan de binnenkant van de promenade zal worden voorzien door een gigantische 480 m² LED-scherm. Een visuele magie wordt de hele dag door getoond: een atmosferische digitale hemel, dat het hele gebied animeert. Van zonsopgangen, zonsondergangen en een sterrenhemel.

Atmosphere zwembad en horizon zwembad: Met ongeveer 10 m² openbare ruimte per gast is er genoeg ruimte bij het zwembad. Mooie verlichting, een groot scherm en sfeervolle design maken het zwembad nog mooier in het donker.
De Horizon zwembad biedt overdag nog meer openlucht dekruimte voor zonaanbidders. 's Nachts zal het gebied worden omgezet in een prachtige outdoor gedeelte voor dans en entertainment.

Polar Aquapark: Een van de meest spannende waterparken op zee, met drie spetterende waterglijbanen, een 'Himalayan Bridge' en diverse van zwembaden en activiteiten voor alle leeftijden.
MSC Aurea Spa: De MSC Aurea Spa op de MSC Meraviglia is een luxe Balinese spa met ontspanningsbehandelingen om lichaam en geest te revitaliseren. Compleet met een thermisch gedeelte, een schoonheidssalon met manicure mogelijkheden zal de MSC Aurea Spa u verwennen van top tot teen.
MSC Gym by Technogym: Uitgerust met state-of-the-art Technogym cardio- en krachttrainingsapparatuur. De sportschool op de MSC Meraviglia biedt een breed scala aan innovatieve fitnessmogelijkheden.

Cirque du Soleil at sea: Twee keer per nacht en zes avonden per week hebben gasten op de MSC Meraviglia de unieke kans om twee originele shows van Cirque du Soleil te zien*. Geniet van de wereldleider in levende artistieke entertainment met een uitstekende culinaire ervaring geserveerd op dezelfde betoverende locatie. De Carousel Lounge is verpakt met entertainment en een eetgelegenheid speciaal ontworpen om aan de behoeften van Cirque du Soleil te voldoen. Deze lounge is maar liefst 1.000 m² groot en is geschikt voor maximaal 450 gasten, waaronder 120 kunnen genieten van een show-en-diner-ervaring. 

 

Verder nog: TV Studia & Bar, Attic Club, Sportcomplex, F1-simulators, Bowling, Baby Club, Mini en Juniors Club, Teenager Club.

12 verschillende restaurant lokaties en een overvloed aan bars en lounges.

Accommodatie omschrijving**

Er zijn verschillende catergorieën met ieder zijn eigen prijs voor ieder type stateroom. De verschillen kunnen zitten in de locatie op het schip, grote van de stateroom en het zicht vanuit de stateroom.

Afhankelijk van het schip kan elk type verschillende categorieën staterooms omvatten.

Enkele voorbeelden.

Binnenhut (hutten kunnen afwijken)

 • Alle bedden kunnen zowel enkel als tweepersoons zijn (op verzoek).
 • Grote kledingkast. Badkamer met douche. Interactieve tv. Telefoon. Wifi verbinding beschikbaar (tegen betaling).
 • Minibar en kluis. Airconditioning. Oppervlakte ongeveer 16 m².

Hut Zeezicht (hutten kunnen afwijken)

 • Alle bedden kunnen zowel enkel als tweepersoons zijn (op verzoek).
 • Grote kledingkast. Badkamer met douche. Interactieve tv. Telefoon. Wifi verbinding beschikbaar (tegen betaling).
 • Minibar en kluis. Airconditioning. Oppervlakte ongeveer 15 tot 18 m²

Balkonhut(hutten kunnen afwijken)

 • Alle bedden kunnen zowel enkel als tweepersoons zijn (op verzoek).
 • Grote kledingkast. Badkamer met douche of bad. Interactieve tv. Telefoon. Wifi verbinding beschikbaar (tegen betaling).
 • Minibar en kluis. Airconditioning. Oppervlakte ongeveer 19 m².*

De Luxe Suite(hutten kunnen afwijken)

 • Alle bedden kunnen zowel enkel als tweepersoons zijn (op verzoek). Grote kledingkast. Badkamer met grote douche.
 • Interactieve tv. Telefoon. Wifi beschikbaar (tegen betaling).
 • Minibar, Nespresso en een kluis. Airconditioning. Oppervlakte ongeveer 28 m² met balkon.

 

Indien u dat wenst, kunt u voor aan boord een drankenpakket bijboeken.
Ook excursies kunt u vooraf boeken.
Vraag naar de mogelijkheden, bij het boeken van uw cruise.


De prijs is gebaseerd op de (voordeligste) BELLA Experience.
U kunt ook kiezen voor het luxere pakket, de Fantastica Experience.
Indien u daar belangstelling voor heeft, dan geven wij u daarvan de prijs in de prijsopgave.

 

Bella Experience

COMFORT

Droomcruises aan boord van moderne schepen van de Masters of the sea

 · Elegante en compleet uitgeruste hutten


GASTRONOMISCHE VOORDELEN

· 20-uurs buffet (gastronomisch menu op elk moment van de dag)
· Grote variatie aan specialiteitenrestaurants waar Mediterrane en internationale gerechten worden geserveerd.


SPORT & ACTIVITEITEN

· Broadwaystijl theatershows
 · Zwembaden
· Openlucht faciliteiten (Power Walking parcours, Basketbal…)
· Geavanceerde fitnessruimte met panoramisch uitzicht
· Entertainment activiteiten
· Entertainment voor baby’s en kinderen (Clubs)


SERVICES

· Gekwalificeerd meertalig personeel


FLEXIBILITEIT

· Keuze in hut* (op basis van beschikbaarheid)
· Keuze uit diner zitting (op basis van beschikbaarheid)


ANDERE VOORDELEN

· Verdien MSC Club punten


Fantastica Experience

COMFORT

· Droomcruises aan boord van moderne schepen van de Masters of the sea

· Elegante en compleet uitgeruste hutten
· Superieur comfort met 24-uurs roomservice (gratis bezorging)
· Ontbijt in uw hut (bezorging en ontbijt is gratis)


GASTRONOMISCHE VOORDELEN

· 20-uurs buffet (tronomisch menu op elk moment van de dag)
· Grote variatie aan specialiteitenrestaurants waar Mediterrane en internationale gerechten worden geserveerd


SPORT & ACTIVITEITEN

· Broadwaystijl theatershows
· Zwembaden
· Openlucht faciliteiten (Power Walking parcours, Basketbal…)
· Geavanceerde fitnessruimte met panoramisch uitzicht
· 50% korting op fitnesslessen (bijv. yoga)en personal trainer (op basis van beschikbaarbeid)
· Entertainment activiteiten
· Entertainment voor baby’s en kinderen (Clubs…)
· Entertainment activiteiten voor kinderen: taalcursussen en Master Chef kooklessen met personeel aan boord (afhankelijk van beschikbaarheid)

 

Verder zijn er nog de Wellness Experience, de Aurea Experience en de MSC Yacht Club, elk met zijn eigen extra's.


SERVICES

· gekwalificeerd meertalig personeel


FLEXIBILITEIT

· Keuze in hut* (op basis van beschikbaarheid)
· Keuze uit de beste beschikbare hutten
· Maximale flexibiliteit in boeken** (wijziging naam, datum, lagere annuleringskosten)
· Mogelijkheid om een Super Familie Hut te boeken voor de hele familie (indien beschikbaar)
· Keuze uit diner zitting (op basis van beschikbaarheid)
· Voorrang bij toekennen diner zitting


ANDERE VOORDELEN

· Verdien MSC Club punten

Prijzen

 

Tijdelijke aanbieding met vertrek op 10/6-2018,  zolang de voorraad strekt.
Beperkt aantal hutten beschikbaar.


 

Prijs per persoon vertrek 10 juni, 5 juli 2018, 9 augustus 2018
Hutprijs Bella Experience prijs 10/6-2018 en 9/8-2017
prijs 5/7-2018
Binnenhut v.a. € 1919 *
(Tijdelijk v.a. € 1439)
v.a. € 2099 *
Buitenhut v.a. € 2329 *
(Tijdelijk v.a. € 1719)

(10/6 vol)
v.a. € * volgeboekt
Balkonhut v.a. € 2699 *
(Tijdelijk v.a. € 1869)
v.a. € 2779 *
3e/4e bed volwassenen op aanvraag bij boeken op aanvraag bij boeken
MSC Yacht Club Experience binnen suite v.a. € 2929 * v.a. € 2999 *
MSC Yacht Club Experience de luxe suite v.a. €  3489 *(9/8 vol) v.a. € volgeboekt
MSC Yacht Club Experience de luxe suite wellness v.a. €  * (volgeboekt) v.a. € volgeboekt
MSC Yacht Club Experience Royalsuite v.a. € * volgeboekt v.a. € volgeboekt
Toeslag alleen gebruik.
(Op aanvraag bij boeken).
50-100% 50-100%
Havengelden volwassenen inclusief inclusief
Havengelden kinderen jonger dan 18 jaar €  129
(onder voorbehoud)
€  129
(onder voorbehoud)

*Getoonde prijs is de vanafprijs in euro (€) per persoon o.b.v. tweepersoonsbezetting en zijn onderhevig aan verandering.

 

Tegen meerprijs is hutaccommodatie mogelijk in de Fantastica Experience of de Wellness Experience.
Inbegrepen in de prijs: hut in de door u gekozen hutcategorie, alle buffetten tijdens de cruise, alle shows, live muziek en entertainment en vrij gebruik van de meeste faciliteiten.
Servicekosten en eventuele extra’s zijn niet in de reissom inbegrepen voor alle passagiers. Weergegeven prijzen zijn op basis van beschikbaarheid.
Aanbiedingen kunnen afwijkende voorwaarden hebben.
De weergegeven informatie is onderhevig aan verandering en kan zonder enige kennisgeving door MSC worden gewijzigd. MSC Cruises behoudt zich tevens het recht voor, om de havens, het tijdstip van aankomst en vertrek te wijzigen, annuleren of te vervangen zonder voorafgaande kennisgeving.

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • Cruise volgens bovenstaande route
 • Alle maaltijden aan boord (Volpension)
 • Havengelden
 • Belastingen met betrekking tot de cruise
 • Activiteiten die gratis aan boord worden georganiseerd

Niet inbegrepen:

Vertrekmogelijkheden: 10 juni, 5 juli, 9 augustus (2018)

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruise voor de 15-daagse MSC cruise Spitsbergen en Noordkaap. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.