image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Cruise Noorse Legenden 2018

Een 8 dagen/7 Nachten Cruise langs de Noorse kust
met de Holland America Line.


 

Wees er snel bij, want de reis "Noorse Legenden" raakt in verschillende hutten al redelijk volgeboekt.
In 2018 vaart de MS Rotterdam slechts 1 x deze route en de MS Koningsdam 4x.

 • Bezoek fjorden
 • Eidfjord, Handangerfjord, Geiranger fjord
 • Mogelijkheden voor excursies
 • Bezoek Bergen

Schip: ms Koningsdam
Vertrekhaven: Amsterdam, Nederland
Ontscheping: Amsterdam, Nederland
Datum: vertrekdata 2018: 29 juli (vol), 26 aug

Schip: ms Rotterdam
Vertrekhaven: Rotterdam, Nederland Ontscheping: Rotterdam, Nederland
Datum: vertrekdata 2018:  vertrokken

Terug overige cruisereizen

Reisschema:

Dag 0 Rotterdam/Amsterdam, Nederland   04:00 PM
Dag 1 Op zee    
Dag 2 Eidsfjord, Noorwegen 07:00 AM 03:00 PM
Dag 2 Schilderachtige Cruise door Hardangerfjord, Noorwegen    
Dag 3 Alesund, Noorwegen 10:00 AM 08:00 PM
Dag 4 Geiranger, Noorwegen TV 07:00 AM 04:00 PM
Dag 4 Cruise door Geirangerfjord, Noorwegen    
Dag 5 Bergen, Noorwegen 08:00 AM 04:00 PM
Dag 6 Op zee    
Dag 7 Rotterdam/Amsterdam, Nederland 07:00 AM  

kaartje

Routeinformatie

 Eidfjord

In Eidfjord ligt de nadruk op de natuur en het buitenleven. Hier vindt u de spectaculaire waterval Vøringsfossen, één van de Noorse natuurattracties die het veel wordt bezocht. Voor trektochtplezier is er Hardangervidda, een bergplateau met spectaculair uitzicht. Of ervaar het landschap op minder avontuurlijke schaal in het uitstekende natuurcentrum waarin cultuur, klimaat en landschap van Noorwegen worden getoond.

Alesund

Bekijk de havengids

Deze pittoreske havenplaats aan de monding van Stor Fjord verbindt twee eilanden en heeft een betoverende art nouveau architectuur, stenen torens, torenspitsen en middeleeuwse gevels.

Geiranger

Op de schitterende Geirangerfjord, heeft u één van de meest indrukwekkende uitzichten van Noorwegen. Zicht op Geiranger vormt een beeldschone fjordplaatje. Dichtbij stort de Seven Sisters-waterval zich 5,000-voet omlaag.

Bergen

Als toegang tot het land van de fjorden is het mooie Bergen omgeven van stijle, beboste bergen en heeft het de levendige sfeer van een universiteitsstad.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie Schip

Ms Rotterdam

Bekijk het: dekkenplan

 • Vlag: Nederland
 • Passagierscapaciteit: 1.404
 • Bemanningsleden: 600
 • Bruto-tonnenmaat: 61.849
 • Lengte: 780 voet
 • Maximumsnelheid: 25 knopen
 • Ingehuldigd: december 1997, door H.K.H. Prinses Margriet van Nederland

Van oorsprong Nederlandse rederij; menukaarten en dagprogramma's zijn in het Nederlands. Rederij met stijl en traditie;meer dan 135 jaar ervaring.

 De ms Rotterdam is nu meer dan ooit de standaardmaat voor Holland America Line vloot, nu de laatste Signature of Excellence-verbeteringen er in december 2009 werden afgewerkt.

Wij hebben het genoegen u onze laatste innovatieve aanwinst op de ms Rotterdam te presenteren, de Lanai-passagiershutten. Uw ervaringen aan boord worden bepaald door ruime, met kunst gedecoreerde publieke ruimtes en de nieuwste Signature of Excellence-plaatsen, -kenmerken en -voorzieningen. Gasten kunnen aan boord genieten in de elegante eetzalen, een kunst- en antiekverzameling ter waarde van $2 miljoen, ruime teakhouten dekken en riante passagiershutten waarvan veel met privéveranda's. De verbeteringen aan onze passagiershutten omvatten een ruimere keuze aan passagiershutten en een volledige renovatie van de inrichting.

De ms Rotterdam staat garant voor een uitzonderlijke ervaring aan boord door een combinatie van klassieke cruise-elementen en moderne voorzieningen.

Lanai-passagiershutten: onze laatste vernieuwing, met glazen schuifdeuren die toegang bieden tot het Promenade-benedendek, dat helemaal rondom het schip loopt. Spa-passagiershutten: in de buurt van het luxueuze Greenhouse Spa en Salon met speciale kuuroordvoorzieningen.The Retreat: een privézwembad in luxestijl met geraffineerde voorzieningen en service. The Showroom at Sea: glamoureuze nachtclub voor amusement van wereldklasse. Canaletto: een avondetablissement, gelegen naast het Lido Restaurant, met Italiaanse gerechten en met bediening.

Informatie Schip

MS Koningsdam

Het is altijd spannend wanneer een nieuw schip deel gaat uitmaken van de geweldige vloot van Holland America Line. Maar het is vooral spannend wanneer de nieuweling de eerste is van een nieuwe scheepsklasse. Want als het ms Koningsdam, dat ruimte biedt aan 2.650 gasten, in april 2016 gaat varen, is het niet alleen het eerste schip met deze naam, maar luidt het ook een nieuw tijdperk in van cruises in de Pinnacle-klasse. Inmiddels is het schip gedoopt door onze Koningin Maxima op vrijdag 20 mei 2016 en in de vaart gegaan.

Het Dekkenplan

Accommodatie omschrijving**

De schepen van Holland America Line staan bekend als elegante middelgrote schepen met veel persoonlijke ruimte.

Er zijn verschillende catergorieën met ieder zijn eigen prijs voor ieder type stateroom. De verschillen kunnen zitten in de locatie op het schip, grote van de stateroom en het zicht vanuit de stateroom.

Afhankelijk van het schip kan elk type verschillende categorieën staterooms omvatten.

Interior

De 2 bedden zijn om te vormen tot 1 queen-size bed, douche. Ongeveer 182-293 vierkante voet (1 vierkante voet = 0,09 m².)

Oceanview

De 2 bedden zijn om te vormen tot 1 queen-size bed, bad, douche. Ongeveer 140-319 vierkante voet (1 vierkante voet = 0,09 m²).

Oceanview Gezins stateroom

2 benedenbedden die om te vormen zijn tot 1 queen-sizebed, 1 bankbed voor 2 personen en 1 bovenbed. 2 badkamers, waarvan een met bad, douche, wastafel en toilet, en een met douche en wastafel. Ongeveer 222-231 vierkante voet.

Veranda

2 benedenbedden die om te vormen zijn tot 1 queen-sizebed, douche, zitgedeelte, een eigen veranda, ramen van vloer tot plafond. Ongeveer 228-420 vierkante voet inclusief veranda (1 vierkante voet = 0,09 m²).

Vista Suite

2 benedenbedden om te vormen tot 1 queen-size bed, douche, zitgedeelte, privéveranda, koelkast, ramen van vloer tot plafond. Ongeveer 260-356 vierkante voet inclusief veranda.

Signature Suite

2 benedenbedden die om te vormen zijn tot 1 king-sizebed, 1 opklapbed voor 1 persoon, badkamer met dubbele wastafel, grote jacuzzi met douche en extra douchehokje, grote zithoek, een eigen veranda, ramen van vloer tot plafond.
Ongeveer 393-400 vierkante voet inclusief veranda.

 

Neptune Suite

De 2 bedden kunnen omgevormd worden tot 1 king-size bed, jacuzzi en douche, grote zithoek, kleedkamer, eigen balkon, 1 slaapbank voor 2 personen, minibar, koelkast, ramen van plafond tot vloer. Ongeveer 571-653 vierkante voet inclusief veranda (1 vierkante voet = 0,09 m²).

Prijzen  2018

 

8 Daagse Cruise Noorse Legendes met MS Koningsdam 2018
v.a. prijs zolang  voorradig
Prijzen per persoon MS Koningsdam
3/6-2018
vertrokken
MS Koningsdam
1/7-2018

MS Koningsdam
29/7-2018
MS Koningsdam
26/8-2018
Interior (binnenhut) v.a. € v.a.€ uitverkocht  v.a. € uitverkocht  v.a. € 1039
Oceanview v.a. € v.a. € uitverkocht v.a. € uitverkocht  v.a. € uitverkocht
Verandah v.a. € v.a. € uitverkocht v.a. € uitverkocht v.a. € uitverkocht
Vista Suite v.a. € v.a. € uitverkocht v.a. € uitverkocht v.a. € uitverkocht
Signature Suite v.a. € v.a. € uitverkocht v.a. € uitverkocht v.a. € uitverkocht
Neptune Suite v.a. € v.a. € uitverkocht v.a. € uitverkocht v.a. € uitverkocht

Reserveringskosten: € 27,00

*Prijzen zijn vanaf per persoon, voor de cruise, hutaccommodatie en maaltijden aan boord en gebaseerd op een dubbele bezetting. De aangeduide prijzen geven de goedkoopste vervoerprijs weer voor elke passagiershut. De prijzen zijn inclusief overheidstoeslagen en belastingen. Prijzen en beschikbaarheid zijn onderhevig aan niet vooraf meegedeelde veranderingen.

Voor actuele prijzen en beschikbaarheid kunt uw het boekingformulier invullen. U ontvangt dan binnen 24 uur een prijsopgave.

De HAL behoudt zich het recht voor om de brandstoftoeslag voor alle gasten in te voeren.

Inbegrepen:

 • Cruise volgens bovenstaande route
 • Alle maaltijden aan boord (Volpension)
 • Havengelden
 • Belastingen met betrekking tot de cruise
 • Activiteiten die gratis aan boord worden georganiseerd

Niet inbegrepen:

 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals b.v. excursies, massages etc
 • Fooien (gebruikelijk tussen 9 euro en 12 euro per dag per persoon).

Vertrekmogelijkheden:
MS Koningsdam: 26/8-2018.

MS Rotterdam: vertrokken.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruise voor de 8-daagse HAL cruise de Noorse legenden. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

**De beschikbaarheid van passagiershutten verschilt per schip en per categorie. De getoonde afbeeldingen zijn representatief voor een passagiershut in die categorie. De weergegeven afmetingen van de kamers kunnen enigszins van de werkelijkheid afwijken, kamers in dezelfde categorie kunnen in grootte verschillen en/of anders ingericht zijn qua meubels, ramen of decoratie dan op de afbeeldingen is weergegeven.