image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Cruise HAL Juwelen van de Oostzee /Parels van de Baltische Staten

Een 15 dagen/14 Nachten Cruise met de Holland America Line vanuit Amsterdam
met de nieuwe MS Nieuw Statendam in 2019

Of 13 dagen/12 nachten met de MS Rotterdam bij vertrek op 29 april 2019

 

 

Cruisen met de
Holland America Line

WAAROM NIET NU?


  • Bezoek verschillende grote steden
  • 2 dagen in St Petersburg

Schip: ms Statendam
Vertrekhaven: Amsterdam, Nederland
Ontscheping: Amsterdam, Nederland
Datum: vertrekdata 2019: 12 mei 2019 en 25 augustus 2019
Aantal gasten aan boord: 2666, lengte schip 297 m., breedte schip 35 m.

Schip: ms Rotterdam
Vertrekhaven: Rotterdam, Nederland
Ontscheping: Rotterdam, Nederland
Datum: vertrekdata 2019: 29 april 2019

Terug overige cruisereizen

Reisschema: ms Nieuw Statendam
(ms Rotterdam kan afwijken. Geen Kiel en 13-daagse reis)

Dag 0 Amsterdam, Nederland   04:00 PM
Dag 1 Op zee    
Dag 2 Kopenhagen, Denemarken 07:00 AM 04:00 PM
Dag 3 Warnemünde (Berlijn) Duitsland 07:00 AM 10:00 PM
Dag 4 Op zee    
Dag 5 Tallinn, Estland 09:00 AM 05:00 PM
Dag 6 St. Petersburg, Rusland ON VX 07:00 AM  
Dag 7 St. Petersburg, Rusland VX   06:00 PM
Dag 8 Helsinki, Finland 07:00 AM 04:00 PM
Dag 9 Stockholm, Zweden ON 09:00 AM 06:00 PM
Dag 9 Cruise langs de scherenkust van Stockholm    
Dag 10 Op zee    
Dag 11 Kiel, Duitsland 07:00 AM 05:00 PM
Dag 112 Arhus, Denemarken 08:00 AM 05:00 PM
Dag 13 Op zee    
Dag 14 Amsterdam, Nederland 07:00 AM  
kaartje

Routeinformatie

Cruise naar Kopenhagen

Tijdens uw cruise naar Kopenhagen met Holland America Line kunt u Amager Square bezoeken, en het hart van de eerbiedwaardige puntgevels van Kopenhagen en het carnaval van de mensheid ervaren met eten, drinken en het genieten van de dag. Kopenhagen is gebouwd op een reeks eilanden en houdt traditie en kinetische energie in balans, terwijl ondertussen het standbeeld van de kleine zeemeermin de haven nauwlettend in de gaten houdt.

Cruise naar Warnemünde (Berlijn)

Er is iets met dat specifieke stuk bosland in Noord-Europa dat het beste en het slechtste van de mens naar boven haalt. Berlijn was ooit de hoofdstad van het Pruisische koningkrijk, het Duitse rijk, de Weimar Republiek, het Derde Rijk en nu van het verenigde Duitsland. Ook is het al lang de wereldhoofdstad van kunst, cultuur en architectuur. En nu is het het hoogtepunt van de vele Europese cruises. Met deze overvloedige rijkdom is Berlijn de stad met de overweldigende keuzes. Begin met de iconen en volg daarna uw instinct - de Brandenburger toren, Checkpoint Charlie of het Joods Museum, waarvan de architectuur u zal schokken en emotioneren.

Cruise naar Tallinn

Toompea, de oude stad, bestaat uit een wirwar van torentjes, spitsen en koepels die uitkijken over de rest van Tallinn en de Golf van Finland. Een legende zegt dat de kalkstenen rots de grafheuvel is van de Estse koning Kalev, terwijl geologie beweert dat het gebied ongeveer 10.000 jaar geleden is voortgekomen uit het omliggende land. Het maakt niet uit. Vanaf de start als handelsverbinding tussen Rusland en Scandinavië, en opkomst als lid van de handelsalliantie van de Hanze, wordt de stad vandaag de dag gerangschikt als een van de top 10 digitale steden ter wereld. Dit moet het gemakkelijk maken om foto's naar huis te sturen van de lokale bezienswaardigheden - en niet alleen van Toompea. Bekijk All-linn (laaggelegen stad) op uw cruise. Het is schitterend bewaard gebleven.

Cruise naar Sint-­Petersburg

De stad heeft een schat aan schitterende kathedralen, barokke paleizen en vele kerken. Laat u onderdompelen in de geweldige cultuur van deze stad met een cruise naar Sint-Petersburg met Holland America Line. Het Hermitagemuseum is op zich al overweldigend. Eén van de grootste musea ter wereld, er zijn hier werken te zien van Titian, Nederlandse en Belgische grootmeesters,Michelangelo en Matisse, en de Peacock Clock (pauwenklok). Het museum ligt in het winterpaleis en is al even suggestief als de collectie zelf.

Cruise naar Helsinki

Als u in Sint-Petersburg bent geweest en een déjà vu-gevoel hebt gehad tijdens uw cruise naar Helsinki, dan is dit niet aan u te wijten, aangezien de neo-klassieke gebouwen van de stad vaak Sint-Petersburg vervangen in Hollywoodfilms. Maar dit gevoel zult u niet lang hebben - de identiteit en visie van Helsinki zijn de enige in hun soort. Vanuit zijn ongunstige oorsprong in het midden van de 16e eeuw, is de stad tot zijn recht gekomen met een geniale en gedurfde mensheid, en heeft bewondering ontvangen voor de beste kwaliteit van leven ter wereld. Helsinki ligt verspreid over een groot aantal eilanden langs de rafelige zuidkust van Finland en is een groene metropool, waar architectonische visies naadloos overgaan in grote parken en vergezichten op de oceaan.

Cruise naar Stockholm

Aan de oostkust van Zweden, daar waar de kuststrook wegzakt in de Baltische Zee, daar waar het meer Malaren ligt, het is niet helemaal zeker of dit nu een meer, een rivier of een deel van de zee is, ligt de stad Stockholm. De stad is een verzameling van 14 eilandjes en is zowel een wereldhoofdstad als een meme. Een cruise naar deze stad ontbloot de genialiteit, die terug te vinden is in de stadsparken, waterwegen en stedelijke ontwerpen. Maar er is nog meer. Stockholm is uitgeroepen tot groene Europese hoofdstad in 2010 en is een mondiale leider geworden in de duurzame ontwikkeling van het stadsleven. Dus als u op straat loopt en zachtjes fluit, kan het best zo zijn dat u getuige bent van iets dat schemert in de toekomst van onze planeet.

Cruise naar Kiel (Hamburg)

Kiel is een universiteitsstad, marinebasis en de grootste passagiershaven van Duitsland, en biedt de perfecte mix van stedelijke charme, cultuur en geschiedenis. Kiel dient ook als uw toegangspoort tot Hamburg, een prachtige havenstad aan de rivier de Elbe. Breng hier een heerlijke dag door en verken de St. Michael's barok kerk, het St. Pauli district, en de tuinen en cafés rond het Alster meer. Voorbeelden van excursies aan wal: Hamburg - Duitslands toegangspoort tot de wereld; Middeleeuws Lüneburg met paard & wagen.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie Schip

MS Nieuw Statendam

De  ms Nieuw Statendam wordt in december 2018 te water gelaten. Ze is een zusterschip van de Koningsdam en de tweede van onze schepen in de Pinnacle-klasse, met een ontwerp dat is geïnspireerd op de vloeiende rondingen van muziekinstrumenten. Gasten kunnen genieten van haar innovatieve specialiteitenrestaurants - van Sel de Mer tot het Grand Dutch Café. Ontdek kooklessen en praktische workshops bij America's Test Kitchen. En beleef sensaties tijdens de presentaties van BBC Earth Experiences op ons spectaculaire twee verdiepingen tellende World Stage.

Het Dekkenplan

Accommodatie omschrijving**

De schepen van Holland America Line staan bekend als elegante middelgrote schepen met veel persoonlijke ruimte.

Er zijn verschillende catergorieën met ieder zijn eigen prijs voor ieder type stateroom. De verschillen kunnen zitten in de locatie op het schip, grote van de stateroom en het zicht vanuit de stateroom.

Afhankelijk van het schip kan elk type verschillende categorieën staterooms omvatten.

Interior

De 2 bedden zijn om te vormen tot 1 queen-size bed, douche. Ongeveer 182-293 vierkante voet (1 vierkante voet = 0,09 m².)

Oceanview

De 2 bedden zijn om te vormen tot 1 queen-size bed, bad, douche. Ongeveer 140-319 vierkante voet (1 vierkante voet = 0,09 m²).

Oceanview Gezins stateroom

2 benedenbedden die om te vormen zijn tot 1 queen-sizebed, 1 bankbed voor 2 personen en 1 bovenbed. 2 badkamers, waarvan een met bad, douche, wastafel en toilet, en een met douche en wastafel. Ongeveer 222-231 vierkante voet.

Veranda

2 benedenbedden die om te vormen zijn tot 1 queen-sizebed, douche, zitgedeelte, een eigen veranda, ramen van vloer tot plafond. Ongeveer 228-420 vierkante voet inclusief veranda (1 vierkante voet = 0,09 m²).

Vista Suite

2 benedenbedden om te vormen tot 1 queen-size bed, douche, zitgedeelte, privéveranda, koelkast, ramen van vloer tot plafond. Ongeveer 260-356 vierkante voet inclusief veranda.

Signature Suite

2 benedenbedden die om te vormen zijn tot 1 king-sizebed, 1 opklapbed voor 1 persoon, badkamer met dubbele wastafel, grote jacuzzi met douche en extra douchehokje, grote zithoek, een eigen veranda, ramen van vloer tot plafond.
Ongeveer 393-400 vierkante voet inclusief veranda.

 

Neptune Suite

De 2 bedden kunnen omgevormd worden tot 1 king-size bed, jacuzzi en douche, grote zithoek, kleedkamer, eigen balkon, 1 slaapbank voor 2 personen, minibar, koelkast, ramen van plafond tot vloer. Ongeveer 571-653 vierkante voet inclusief veranda (1 vierkante voet = 0,09 m²).

Prijzen  2019

 

15 Daagse Cruise Parels van de Baltische Staten MS Statendam
  v.a. prijs zolang voorradig
Prijzen per persoon MS Statendam
12/5-2019
MS Statendam
25/8-2019
Interior (binnenhut) v.a. € 1499 v.a. € 2399
Oceanview v.a. € 1799 v.a. € 2999
Verandah
v.a. € 1999 v.a. € 3199
Vista Suite v.a. € 2799 v.a. € 3999
Signature Suite v.a. € volgeboekt v.a. € 6639
Neptune Suite v.a. € 5899 v.a. € 8399
 13 daagse Cruise Parels van de Baltische Staten MS Rotterdam. 
 v.a. prijs zolang de voorradig
Prijzen per persoon MS Rotterdam
29/4-2019
Interior (binnenhut) € 1199
Oceanview €  1249
Verandah Lanai (Rotterdam) € 1899
Vista Suite €  1999
Neptune Suite € volgeboekt

Reserveringskosten: € 27,00

 

*Prijzen zijn vanaf per persoon, alleen voor de cruise en gebaseerd op een dubbele bezetting. De aangeduide prijzen geven de goedkoopste vervoerprijs weer voor elke passagiershut. De prijzen zijn inclusief overheidstoeslagen en belastingen. Prijzen en beschikbaarheid zijn onderhevig aan niet vooraf meegedeelde veranderingen.

Voor actuele prijzen en beschikbaarheid kunt uw het boekingformulier invullen

De HAL behoudt zich het recht voor om de brandstoftoeslag voor alle gasten in te voeren.

Inbegrepen:

  • Cruise volgens bovenstaande route
  • Alle maaltijden aan boord (Volpension)
  • Havengelden
  • Belastingen met betrekking tot de cruise
  • Activiteiten die gratis aan boord worden georganiseerd

Niet inbegrepen:

  • Uitgaven van persoonlijke aard zoals b.v. excursies, massages etc
  • Fooien (gebruikelijk tussen 9 euro en 13 euro per dag per persoon).

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruise 15-daagse HAL cruise Juwelen van de Oostzee. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

**De beschikbaarheid van passagiershutten verschilt per schip en per categorie. De getoonde afbeeldingen zijn representatief voor een passagiershut in die categorie. De weergegeven afmetingen van de kamers kunnen enigszins van de werkelijkheid afwijken, kamers in dezelfde categorie kunnen in grootte verschillen en/of anders ingericht zijn qua meubels, ramen of decoratie dan op de afbeeldingen is weergegeven.