image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

15 dagen Cruise naar Ijsland, Oreknys en Shetlands 2018

 • Mooie Cruise
 • Bezoek aan Kirkwall op heenreis en Lerwick op terugreis
 • Op Ijsland bezoek aan Seydisfjordur, Reykjavik, Akuyri, Isaford Grundafjord

Schip: Costa Mediterranea
Vertrekhaven: Amsterdam, Nederland
Ontscheping:Amsterdam, Nederland
Datum: vertrekdata 2018: 19 juni


De Costa Mediterranea is geïnspireerd op de oude adellijke palazzo's van het Italiaanse schiereiland. Het biedt het beste van Italiaanse elegantie, met verfijnde details en een rijke collectie van kunstwerken. Het Ristorante degli Argentieri (restaurant van de zilversmeden) is uniek en spectaculair in zijn genre. Het is verrijkt met 139 artistieke stukken in zilver. Aanweig op het schip: Ischia Spa: welzijnscentrum over twee verdiepingen, met sportzaal, behandelzalen, sauna, hammam en zonnebank met UV-lampen, 4 baden voor hydromassag, joggingparcour in openlucht, 4 zwembaden waarvan èèn onder het er twee door een verwijderbaar glazen scherm kunnen worden afgedekt, sportterreinen voor tal van activiteiten. Vermaak: Theater over drie verdiepingen, casino, discotheek, waterglijbaan, internetpunt, bibliotheek, boetieks, een zwembad voor de allerkleinsten.

Terug overige cruisereizen

Reisschema:

Dag 1 Amsterdam .... 17:00
Dag 2 op zee - -
Dag 3 Kirkwall,Orkneys 08.00 20.00
Dag 4 op zee - -
Dag 5 Seydisfjordur, IJsland 08.00 19.00
Dag 6 Akureyri, IJsland 09.00 19.00
Dag 7 Isafjordur, IJsland 09.00 20.00
Dag 8 Grundafjord, IJsland 08.00 -20.00
Dag 9 Reykjavik, IJsland 07.00 17.00
Dag 10 op zee - -
Dag 11 Lerwick, Shetlands 12.00 20.00
Dag 12 Invergordon, Schotland 08.00 19:00
Dag 13 Op zee - -
Dag 14 Bremerhaven (Duitsland) 08.00 14.00
Dag 15 Amsterdam 08:00 -

Route informatie

Molde (Noorwegen)

Ze staat bekend onder de naam van "stad van de rozen", een romantisch detail dat nog opmerkelijker wordt als u weet dat Molde op de 62 breedtegraad ligt. Molde, gesticht in 1742, telt vandaag ongeveer 21.000 inwoners: de ontwikkeling is er zeer recent en werd wellicht in de hand gewerkt door het toerisme, maar vooral door de industrie en de handel. Het toeristische aspect is er zeer belangrijk, zoals u kunt zien in het museum van Romsdal.

Leknes

Leknes is de dichtstbevolkte plaats van de Lofoten en de Vesterålen, in de provincie Nordland in Noorwegen. Leknes is het administratief centrum van de gemeente Vestvågøy, op het gelijknamige vestingseiland uit de vikingtijd, en is een levendige stad met een eigen luchthaven waardoor het één van de belangrijkste bewoonde centra van de eilandengroepen is.

Spitsbergen - Longyearbyen

Longyerbyene is één van de belangrijste plaatsen op de Svalbard eilanden, een archipel in de Arctische Oceaan. De stad Longyearbyen is het adminstratief centrum van de eilanden waarop de gouverneur ("Sysselmann") verblijft en waar de mijnmaatschappij Store Norske Sptizsbergen Kulkumpani is gevestigd die er momenteel de immense rijkdom aan mineralen exploiteert.

Tromsø

Tromso is een klein lang en smal eiland, dat beschermd ligt tussen de kust en een groter eiland. De stad heeft altijd veel bekendheid genoten dankzij de walvisvangers. Later werd het een jonge, boeiende stad, waar het goed leven is en waar het cultuurleven intens is. Tromso is ook de vertrekbasis voor de expedities naar de noordpool, maar het is vooral de universiteit die het de grootste stad van het noorden maakt.

Hellesyt aan de schitterende fjord van Geiranger

Hellesylt is een prachtig ferryhavenstadje aan de schitterende fjord van Geiranger en UNESCO-werelderfgoed in het westen van Noorwegen. De top van het land van de fjorden": dit is een benaming die bijzonder goed past bij de Noord-Europese fjordenregio. De hele streek biedt een indrukwekkend panorama van de buitengewone kenmerken van deze fjorden en hun natuur: de Geirangerfjord, de fjord bij uitstek, de Hj Rundfjord, die door geologen vergeleken wordt met het schip van een gotische kathedraal.
Geiranger heeft zijn naam aan een fjord gegeven: dit stadje domineert de top ervan, waar zich aan de andere kant een smalle en zeer lange vallei uitstrekt, die een bijzonder treffende gelijkenis heeft met de omtrek van een fjord. Dit is zonder twijfel één van de mooiste valleien van heel Noorwegen. Geiranger leeft bijna uitsluitend van het toerisme, van de visvangst op zalm in de binnenwateren en de vangst van heken.

Haugesund

Haugesund is een levendige cultuurstad (elk jaar vindt er het Norwegian Film Festival plaats) die met haar ligging tussen een ongerepte natuur en de golven van de Noordzee de essentie van Noorwegen uitdrukt

Bremerhaven

Bremerhaven, aan de noordzeekust van Duitsland, ligt ongeveer 50 kilometer van de stad Bremen verwijderd. Er heerst een fascinerende sfeer, ook omdat het een interessante haven is. Een jonge stad met veel bezienswaardigheden, waaronder een mooie zoo met zich op zee.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie Schip

Costa Mediterranea

 

Binnenhut

binnehut

Hut Zeezicht

Zeezichthut met raam

Balkonhut

Ruime balkonhut

Suite

Luxe suite (met extra's)

 • Drankenpakket
 • Speciale korting excursies
 • Deluxe-privileges
 • Premium-korting
 • Exclusive Treatments
 • CostaClub-spaarpunten


Prijzen

Prijs per persoon vertrek 19 juni 2018
  Vanaf prijs
Binnenhut v.a. € 1939
Buitenhut v.a. € 2339
Balkonhut v.a. €2689
Suite incl. extra's v.a. €3789
3e/4e bed persoon op aanvraag bij boeken
Toeslag alleen gebruik.
(Alleeen op aanvraag mogelijk bij boeken).
50-100%
Havengelden volwassenen inclusief

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • Cruise volgens bovenstaande route
 • Alle maaltijden aan boord (Volpension)
 • Havengelden
 • Belastingen met betrekking tot de cruise
 • Activiteiten die gratis aan boord worden georganiseerd

 

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis en transfers naar Amsterdam
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals b.v. excursies, massages etc
 • Fooien (verplicht:er wordt ongeveer 10 euro per persoon per dag afgehouden bij berekening van de cruises).

Vertrekmogelijkheden: 19 juni 2018

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruise voor de 15-daagse Costa Cruise Spitsbergen en Noordkaap met Costa Mediterranea 2018.  Wij zenden u spoedig een prijsopgave.