image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

10 dagen Cruise naar de Noorse Fjorden 2019

Tijdelijk v.a.€  809,00

 

 • Noorse Fjorden Cruise
 • Geiranger, Olden of Flåm
 • Steden Bergen, Andelsness en Stavanger
 • Terugreis via Bremerhaven
 • Vertrek en terug IJmuiden

Schip: Costa Mediterranea
Vertrekhaven: IJmuiden, Nederland
Ontscheping: IJmuiden, Nederland
Datum: vertrekdata 2019: 4 juni, 13 juni, 6 juli,
7 aug, 16 aug.De Costa Mediterranea is geïnspireerd op de oude adellijke palazzo's van het Italiaanse schiereiland. Het biedt het beste van Italiaanse elegantie, met verfijnde details en een rijke collectie van kunstwerken. Het Ristorante degli Argentieri (restaurant van de zilversmeden) is uniek en spectaculair in zijn genre. Het is verrijkt met 139 artistieke stukken in zilver. Aanweig op het schip: Ischia Spa: welzijnscentrum over twee verdiepingen, met sportzaal, behandelzalen, sauna, hammam en zonnebank met UV-lampen, 4 baden voor hydromassag, joggingparcour in openlucht, 4 zwembaden waarvan èèn onder het er twee door een verwijderbaar glazen scherm kunnen worden afgedekt, sportterreinen voor tal van activiteiten. Vermaak: Theater over drie verdiepingen, casino, discotheek, waterglijbaan, internetpunt, bibliotheek, boetieks, een zwembad voor de allerkleinsten.

Terug overige cruisereizen

Reisschema:

Dag 1 IJmuiden .... 17:00
Dag 2 op zee - -
Dag 3 Bergen (Noorwegen) 08.00 17.00
Dag 4 Hellesylt(Noorwegen) 08.00 09.00
Dag 4 Geiranger(Noorwegen) 11.00 18.00
Dag 5 Andelsnes (Noorwegen) 07.00 20:00
Dag 6 Olden (Noorwegen) 07.00 16:00
Dag 7 Stavanger (Noorwegen) 09.00 19:00
Dag 8 Op zee - -
Dag 9 Bremerhaven 08:00 14.00
Dag 10 IJmuiden 08:00 -

Per vertrekdatum kan de route afwijken. Enkel afvaarten doen Flam aan i.p.v. Olden.

 

Terug naar alle cuises.

Route informatie

Hellesyt aan de schitterende fjord van Geiranger

Hellesylt is een ferryhavenstadje aan de schitterende fjord van Geiranger en UNESCO-werelderfgoed in het westen van Noorwegen. De top van het land van de fjorden": dit is een benaming die bijzonder goed past bij de Noord-Europese fjordenregio. De hele streek biedt een indrukwekkend panorama van de buitengewone kenmerken van deze fjorden en hun natuur: de Geirangerfjord, de fjord bij uitstek, de Hj Rundfjord, die door geologen vergeleken wordt met het schip van een gotische kathedraal.
Geiranger heeft zijn naam aan een fjord gegeven: dit stadje domineert de top ervan, waar zich aan de andere kant een smalle en zeer lange vallei uitstrekt, die een bijzonder treffende gelijkenis heeft met de omtrek van een fjord. Dit is zonder twijfel één van de mooiste valleien van heel Noorwegen. Geiranger leeft bijna uitsluitend van het toerisme, van de visvangst op zalm in de binnenwateren en de vangst van heken.

Olden

Olden leeft van de landbouw en het toerisme. Nochtans heeft dit stadje een unieke geografische ligging, waardoor het één van de beste referentiepunten van de Nordfjord wordt, de fjord die zich honderden kilometer ver door het koude landschap van Noorwegen wringt. Olden heeft een vallei en een meer en biedt een uitzicht op een uitzonderlijk mooie en ontroerende natuur. Vanhieruit zijn er goede gletsjertochten mogelijk.

Hellesylt

"De top van het land van de fjorden": dit is een benaming die bijzonder goed past bij de Noord-Europese fjordenregio. De hele streek biedt een indrukwekkend panorama van de buitengewone kenmerken van deze fjorden en hun natuur: de Geirangerfjord, de fjord bij uitstek, de Hj Rundfjord, die door geologen vergeleken wordt met het schip van een gotische kathedraal

Geiranger

Geiranger heeft zijn naam aan een fjord gegeven: dit stadje domineert de top ervan, waar zich aan de andere kant een smalle en zeer lange vallei uitstrekt, die een bijzonder treffende gelijkenis heeft met de omtrek van een fjord. Dit is zonder twijfel één van de mooiste valleien van heel Noorwegen. Geiranger leeft bijna uitsluitend van het toerisme, van de visvangst op zalm in de binnenwateren en de vangst van heken. Het Geirangerfjord staat op de wereld erefgoedlijst.

Andelsnes

Andalsnes is een stadje in de buurt van Romsdalsfjord, op de oevers van de rivier Rauma, bekend voor zijn zalm. Hier wordt vissen nog beschouwd als een activiteit waaruit inkomsten worden gehaald, maar het bijzondere kenmerk van Andasnes is zijn rijke platteland, waar de landbouw zeer intens is. Niet ver van de gletsjers, de eeuwige sneeuw en de legendarische muur van Trollwall

Flåm

Vanuit Flam  kunt u de buitengewone Noorse fjorden bewonderen. Het dorpje is het vertrekpunt voor een weg die een waar technisch meesterwerk is, opgehangen tussen rotsen, fjorden en de zee. Het tafereel van de watervallen van Stalheimfossen en Sivlefoss, die in de nabijgelegen Naeroy vallei liggen, is ook heel bijzonder.

Stavanger

Als Europese cultuurhoofdstad in 2008 is het één van de rijkste havens aan de Noorse zuidwestkust. De typische omgeving leent zich uitstekend voor fietstochtjes langs de beroemde fjorden van het land.

Bremerhaven

Bremerhaven, aan de noordzeekust van Duitsland, ligt ongeveer 50 kilometer van de stad Bremen verwijderd. Er heerst een fascinerende sfeer, ook omdat het een interessante haven is. Een jonge stad met veel bezienswaardigheden, waaronder een mooie zoo met zich op zee.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie Schip

Costa Mediterranea

 

Binnenhut

binnehut

Hut Zeezicht

Zeezichthut met raam

Balkonhut

Ruime balkonhut

Suite

Luxe suite


Prijzen  tijdelijke in prijs verlaagd  zolang de voorraad strekt.

Prijs per persoon vertrek 2019 bij boeken en direct  betalen na inboeken zolang de voorraad strekt
Basic tarief v.a. 2019
4 juni
2019
13 juni
2019
6 juli
2019
7 aug,
2019
16 aug
Binnenhut v.a. € vertrokken v.a €. 809 v.a. € 879 v.a. € 909 v.a. € 859
Buitenhut v.a. €  v.a. € 949 v.a. €879 v.a. € 999 v.a. € 949
Balkonhut v.a. € v.a. € 1009 v.a. € 959 v.a. € 1059 v.a. € 1009
Luxere hutten/Suites v.a. €  v.a. € 2349 v.a. € 2549 v.a. € 2499 v.a. € 2399
3e/4e bed persoon op aanvraag
bij boeken
Toeslag alleen gebruik.
(Alleeen op aanvraag mogelijk bij boeken).
50-100%
Havengelden volwassenen/hotelservice (fooien) inclusief

Reserveringskosten: € 27,00

 

Inbegrepen:

 • Cruise volgens bovenstaande route
 • Alle maaltijden aan boord (Volpension)
 • Havengelden
 • Belastingen met betrekking tot de cruise
 • Activiteiten die gratis aan boord worden georganiseerd

 

Niet inbegrepen:

 • Transfers naar IJmuiden (wel inbegrepen bus van trein Amsterdam Sloterdijk naar IJmuiden)
 • Fooien (verplicht:er wordt ongeveer 10 euro per persoon per dag afgehouden. Dit wordt voor cruisereizen in 2018 bij boeken afgerekend)
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals b.v. excursies, massages etc

 

Vertrekmogelijkheden in 2019: 4 juni,  13 juni, 6 juli, 7 aug, 16 aug,

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruise voor de 10-daagse Costa Cruise  Noorse Fjorden met Costa Mediterranea 2018. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.